Kişisel bilgileriniz ne kadar ucuz?

0
sundance
Siz de Micros~1'un en son, en yeni yazılımlarınızı kullanmak istiyor ve/fakat yüzlerce dolar ödemek istemiyor musunuz?

Hayır, hayır GNU/Linux kullanın demiyceceğiz.(FM'i takip ediyorsanız bunu gereğinden bile fazla duyuyorsunuzdur.) Fakat Windows'dan vazgeçemeyip, fiyatından vazgeçenler için yeni bir kampanya var. Hem de tek kuruş ödemeden Windows Vista Ultimate, Office 2007, or Microsoft Money Plus'a sahip olabiliyorsunuz.

Nasıl mı?

Tüm yapmanız gereken Microsoft Feedback programına dahil olup üç ay boyunca şirketin bilgisayar kullanımınızı izlemesine izin vermeniz ve arada bazı anket sorularına cevap vermeniz.

Dark Archon Feedback'i hatırlayan var mı?

Türkiye için geçerli midir, ne gibi yan şartları vardır bilmiyroum, bunu araştırmanız lazım.

Fakat bence asıl kendinize sormanız gereken; Acaba bunu denemeye değer mi?

Görüşler

0
mturker


Sadece ABD için geçerli.

Who can participate in the Windows Feedback Program? Participation is currently limited to US residents of 18 years and older.


Şurası çok ilginç :)

Will I be able to see what data I'm sharing with you? Unfortunately, you will not be able to look at your specific data. We designed the Windows Feedback Program software specifically to avoid any interference with your work or how your computer functions. To do that, the data you are sharing is stored in a binary format (zeros and ones) rather than in text format. Storing the data in binary format makes it very small and easy to share with us, but difficult for you to translate and interpret.


En süperi de "binary format (zeros and ones)" :))

0
koraypeksayar
MS'ten süper bir "innovation" daha ! :)
0
dilencikahin
Ben bunu kabul edecek insanlar var mı onu merak ediyorum.Yani bile bile tüm bilgilerini hiç tanımadıgı insanlara güvenerek düşünmeden verebilen.Hani sırf para verilmeyecek desek GNU var yani tek değil ki işletim sistemi.Enteresan.....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ASP.NET Platformu Apache Web Sunucusunu Desteklemeye Başladı

FZ

Yazılım devi Microsoft, .NET yazılım geliştirme altyapısını, dünyada en çok kullanılan Web sunucusu Apache ile entegre etmeye hazırlanıyor.

\r \r Covalent Technologies ile çalışan Microsoft, Apache 2.0 ile sunucu tarafında çalışan, nesneye yönelik programlama geliştirme platformu .NET'in önemli bir parçası olan ASP.NET'in artık uyumlu olduklarını belirtti.

MS Windows'un Kaynak Kodları Halka Açılacak Mı?

anonim

Rekabet kurallarını ihlal ettiği için AB Komisyonu ile başı dertte olan yazılım devi Microsoft, Windows işletim sisteminin kaynak kodlarından bir kısmını açarak "lisanslı" hale getireceğini bildirdi.

Microsoft'un yasal işlerden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Brad Smith, düzenlediği basın toplantısında, "Windows kaynak kodlarını da lisanslı yapacağız. Bu, program yazmak isteyen herkesin kodlara ulaşabilmesi anlamına geliyor. Umarım AB Komisyonu, yeni önerimizi göz önünde bulundurarak bir karar alır" dedi.

Kaynaklar: İnternet Haber, ITJungle

Micros~1 çıldırdı: Windows 2003 üç ay reboot etmeyecek!

sundance

Micros~1 ürünlerini kullananlar bilir. Serverlarda bile arada sırada (NT'de günde bir kaç defaydı mesela) makinayı reboot edersiniz ki performans makul boyutlarda kalsın. Dahası belli sürelerde yeniden kurulum yapmanız da gerekir. Bu da normal bir şeydir, hatta başka işletim sistemi görmemiş olanlarımız bunu bir bilgisayar pratiği olarak çoktan kabul etmişlerdir.

Micros~1 ise sanırız bundan rahatsız. Şu makalede Windows 2003 Server'ın üç ay ve altı ay gibi "çılgın" uptime sürelerine sahip olacağı yazıyor :) Eh, belki BSD'nin Linux'un yakaladığı uptimeları da yakalamayı hayal edebilirler bir gün.

Değiştirilmeden hemen bakın

cayfer

Yılın olayı! MDAC (Microsoft Data Access Components) da yeni bir güvenlik gediği bulunmuş. Buraya kadar normal. Ne de olsa yazılımdır, hataları olabilir. Esas Microsoft'un çözüm önerisi ilginç!

What steps could I follow to prevent the control from being silently re-introduced onto my system?

The simplest way is to make sure you have no trusted publishers, including Microsoft. If you do that, any attempt by either a web page or an HTML mail to download an ActiveX control will generate a warning message.

Microsoft'un affına sığınarak web sayfalarından yukardakı paragrafı aynen aldım; yalnızca bir bölümünü kırmızıya boyadım. Umarım EULA'yı delmemişimdir :)

Microsoft DRM nasıl deşifre edilir?

FZ

Microsoft'un .WMA (Windows Media Audio File) tipindeki ses dosyalarını korumak (!) için geliştirmiş olduğu şifreleme sistemi olan MS-DRM (Microsoft Digital Rights Management) açık anahtar şifreleme için (public key cryptography) eliptik eğri yöntemini, blok şifreleme için DES algoritmasını, akış (stream) şifreleme için RC4 algoritmasını ve hash fonksiyonu olarak da SHA-1 algoritmasını kullanmaktadır.
Şimdi bu teknik detaylardan sonra diyebilirsiniz ki breh breh adamlar yapmış, yani çözmesi çok zor olsa gerek, bu sefer Microsoft sağlam iş çıkarmış.
Ancak eski dost Microsoft bizi yanıltmadı ve gene bir açık verdi. Yukarıda acayip karizmatik görünen sistemin nasıl deşifre edilebileceğine dair teknik bilgiler ve konu ile ilgili programlar + kaynak kodları isterseniz yapmanız gereken MS-DRM adresini ziyaret etmek.