ADSL Hızlanıyor

0
sansured
ADSL'de aylık ücreti 29 YTL olan hattın hızı, 1 Kasım'dan itibaren 2 katına çıkıyor.

Haber hakkında detaylar ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın açıklaması burada.

Görüşler

0
ersin2k
İlginç olan neden sadece kısıtlı olan 29 ytl lik paketin hızlanacağı belirtiliyor, eğer diğer paketlerde hızlanacaksa neden belirtilmemiş. Daha önce 1 Nisan da da hızın 2x olacağı açıklanmıştı ama değişiklik olmadı umarım bu sefer ciddilerdir.
0
euler
29 YTL olan 3gb limitli olan tarife değil mi? Bu durumda bu tarifedeki hız artışının pek büyük bir getirisi yok bu kullanıcılara.
Bu tarifeyi seçen kullanıcılar daha çok sörf yapmak, maillerine bakmak vs.. gibi işler yapan insanlar. Dolayısıyla 256kbit olmuş, 512kbit olmuş çok çok önemli bir fark yaratmıyor onlar için. Onun yerine bu tarife için hızın sabit kalıp ücretin indirilmesi daha mantıklı gibi geliyor bana.

Ayrıca haberde diğer tarifelerden de söz edilmemiş. Örneğin sınırsız 256kbit'in de ücreti sabit kalıp hızı 512 olacak mı? Bunlar muallak.

Peki yurt dışı çıkışları ne alemde? Ya da sundance'in hemen hemen her programda dert yandığı DNS'ler? Bu konularda bir değişim/gelişim olmadıkça "bakın hızı şu kadar yaptık" demenin, salt yurt içi kullanıcı sayısını artırmaktan öte bir yararı var mı?
0
euler
Ek olarak;

bu tarife değişikliğiyle beraber yaklaşık olarak 1.5 aydır giremediğim http://adslkota.ttnet.net.tr sayfası düzelecek mi? Düzelmeyecek ise bu insanlar trafiklerini nasıl kontrol edecekler? Neye göre "kotayı aştım" ya da "aşmama az kaldı, biraz kısıtılayayım kendimi" diyebilecekler? Telekom öncelikle bu soruların cevabını vermeli, sonra "interneti yaygınlaştırıyorum" kampanyalarıyla göz boyamaişlemine devam edebilir.
0
eof
Resmi kullanım miktarınız ttnet adsl kota sayfasında yayınlanan o ayın toplam indirme miktarıdır. Faturalandırma bu miktar üzerinden yapılıyor. Kotanızı sürekli kontrol atında tutmak istiyorsanız firefox için minimeter eklentisini kullanabilirsiniz. Belirttiğiniz kadar olmasa da çalışmadığı oluyor ama bana yeterli geldi.
0
euler
Kullanım miktarının adslkota sayfasından yapıldığını ben de biliyorum ancak sorun şu ki sisteme giriş yapılamıyor 1.5 aydır. Yani ben yapamıyorum. Sorduğum bir kaç kişi de yapamadığını söyledi. Telekom ise sistemde sorun var kısa bir süre sonra düzelecek diyor, ki 1.5 ay geçti. Siz sisteme girebiliyorsanız, ilginç.
0
sundance
Orada bir gariplik var. Ben geçtiğimiz hafta içinde beş on defa girdim sözkonusu sayfaya fakat ilginçtir genelde TTNet DSL bağlantısı üstünden değil, ofisteki leaseline üstünden girebildim.

Garip
0
euler
hımm çok ilginç, pazartesi günü bir de okuldan deneyelim bakalım o zaman.
0
euler
"NEC şebekeler http://adslkota.ttnet.net.tr/ sitesinden kota durumunu göremiyor(muş), sadece ALCATEL şebekeler kontrol edebiliyor(muş)."

Az önce edindiğim bir bilgi, paylaşayım dedim.
0
ercumend
http://adslkota.ttnet.net.tr sayfasi ilginctir mesai saatlerinde izlenebiliyor. Yani hafta sonu ve hafta ici mesai saatleri disinda sayfa calismiyor. Bu sayfanın sunucusunun buluduğu makineyi kullanan arkadaş işten çıkarken kapatıp gidiyor olabilir mi acaba ? ;)
0
kesken
verilen haber linkinde tugla gibi bir "Minimum ADSL hızı, 512 kbps olacak..." basligi var ama, daha sonrasinda niye 29 milyonluk tarife uzerinde donmus muhabbet pek anlam veremedim.
0
pirx
"kotalı" kadar alaturka bir uygulama daha olamazdı diye düşünüyorum. vallahi bilmiyorsam cahilliğimi mazur görün , bu güne değin bizden başka bir yerde buna benzer bir servis olduğunu ne duydum , ne gördüm. getirip milyon$ seviyesinde bir altyapı kuracaksın (dslamler bildiğim kadarıyla port başına 8mbit/s dedice bantgenişliği verebilecek kapasitede), kablon uymayacak max. tarifen 2mbit/s olacak , o da astronomik rakamlara. ondan sonra milleti verimsiz bir şekilde 256 kullanmaya yönlendireceksin ki dslam'lar abone başına 8mbit çalışabilecekken 256 kotalı çalışacak... e kardeşim dial-up'ı ucuzlat o zaman illa ucuz bişeyler yapmaya çalışıyorsan? milyon$'lık ihalelerin ne manası kaldı?
0
simor
Aman gözünüzü seviim çok aç gözlü olmayınız. Günah çünkü. Cık cık cık.. Sonra ne der başımızdakiler.
0
anonim
yakında bonuslu adsl çıkıyormuş... reklamındada aysel g. ile deniz a. oynayacaklarmış... reklamın sonlarına doğru aysel g. , deniz a. 'ya "Bizim zamanımızda yoktu böle kampanya mampanya" diip reklama espirili yapacakmış.. bilgilerinize..
0
sundance
Kotalı Internet uygulaması, broadbandde yurt dışında bir çok yerde de var. Google'da Limited ADSL diye aratırsanız görürsünüz. Aslına bakarsanız çok da makul bir hizmet.

Öte yandan 256K'lık ADSL'in fiyatını arttırmadan hızını iki katına çıkartmak, fiyatını yarıya çekmekten daha mantıklı bir hareket. Çünkü Internet'i p2p dışında kullanan bir kullanıcıya aylık 3GB kota yeterli (her çıkan Linux dağıtımını denemek için indirmiyorsa :) Ve bunun kotasını sabit tutup hızını iki katına çıkartmak, Telekom'a pek de bir şey kaybettirmiyor. Öte yandan zaten ana amacı web sayfası dolaşmak isteyen kişi için bekleme süresinin yarıya inmesi çok şey ifade ediyor.

Bizim gibi günlerini gecelerini Internet karşısında geçirenler için tabi durum daha başka.
0
simor
Belki ben şu an için 256 k dan daha yüksek bir hız istemiyorum ve 50 milyon bana çok pahalı geliyor.(ki gerçekten öyle) Ayrıca aynı fiyata hızı yükselttik size yine aynı dandik hizmeti k..kalıyoruz olmuyormu biraz acaba.Bir kaç müşterim; yau dialup da bi aralar bu hızdaydı demişlerdi. İnsanlara bişey diyemedim.Ayrıca bir dinamik dns bulucu yazılım kullanmadan abuk subuk link hataları yaşanması işten bile diil

Kendimi de kendi profilimin dışında tutarak konuşayım. Bence kotalı internet hizmeti broadband olmuyor. Yani size bir kova su verip bunu al istediğin zaman iç deyip dibine koca bir delik (256x2)koymaları çok komik oluyor. Dediğiniz gibi kotayı yükseltmiyorlar ki .. bedava reklam yapıyorlar yani. Evet belki birçok durumda bant genişliği, veri miktarından daha önemli ama, sürekli kullanımlarda hiç birşeyi doğruya götürmüyor. Dünyada bir tek burda müşteriye birşey vermeden hizmet veriyomuş gibi görünen kurumlar var heralde.

Hakkaten yeter artık yau ben adam gibi mantıklı bir bağlantıyı (mesela 300 küsür K) 30 milyonu gib makul bir fiyata kullanmak istiyorum. Kimse bana aman altyapıydı çok para harcadılardı falan demesinler. Gidip işletme öğrensinler.
0
sundance
Yanlış bir benzetme. Daha doğru bir benzetme şöyle olabilir, "Al kardeşim duş, senin ayda 3 ton su harcama hakkın var, istediğin saat istediğin gibi harcayabilirsin bunu. Ya da istediğin an istediğin kadar (borunun izin verdiği ölçüde) su harcarsın. Buyur seç" diyor. Sonra da bakıyor, "1000 kişi istediği an istediği kadar demiş, o zaman ben bunlar için 200 kişi ay boyunca kullansa gereken suyu bir kenara koyayım, 2000 kişi için de 6000 ton koyayım. İşte benim aylık su ihtiyacım budur, bunları taşımak için de şöyle bir boru hattı gerekir" der. İktisat budur. Ha öbür türlü ne olur, 3000 kişi istediği an istediği kadar su kullanabilsin der ona göre yatırım yaparsınız, bir öncekine göre çok daha fazla altyapıya para yatırırsınız. Sonuçta ne olur bir tahmin edin? Sınırsız kullanıcının fiyatları kesinlikle daha yüksek olur!
0
pirx
ama bide şu yanı var , evdeki musluğun bağlı olduğu iski havuzunun kapasitesi adam başı 8 ton/sn iken , benim evimle iski arasındaki boru kapasitesi max.2ton/sn , evimdeki musluk ise 1/4ton/sn kapasiteli , bir de aylık su kotam da 3ton... peki o bana tahsis edilmiş 8ton'luk havuz niye orda? yazık değil mi en başta ona verilen paraya? madem o 8tonluk havuzların bağlı olduğu ana taşıyıcı yurtdışı bağlantılı boru hattı çok pahalıydı , gerekli yatırım yapılmayacaktı , iç tarafta bu yatırıma niye gidildi? dediğim gibi dial-up'ı uculatsalardı? eldeki teknoloji ile mümkündü.. hem özel sektör isp'lerinde dns sorunu da yoktu... (sayemde) burda da böyle bi benzetme görüldü ya sonunda , diğer sitelerin vay haline :) gerçi bu kadarı biraz nankörlük ama , ben yine de bağlı bulunduğum santralin bana tahsis edilmiş dslaminin 8mbit/s kapasitede olduğunu bile bile 256 kullanınca , diğer tanıdık , eş-dost tayfasının tümü de kotalı kullanıp bana "kek" gözüyle bakınca bunları düşünmekten kendimi alamıyorum.
0
sundance
Valla bu "Havuzun 8 ton/sn kapasite" sahibi olmasının nerden çıktığını anlamadım. Öbür tarafta bu büyüklükte bir havuz yok ki. Benzetmeye uyacaksanız, bu ancak "Boru hattı 8 ton/sn kapasiteye sahipken, neden bana maksimum 2 ton/sn" geliyor demeniz gerekir ki bence derdimiz bu değil. Öte yandan 8 ton/sn'lik havuza da bir bakalım isterseniz. TTNet'in Internet çıkışı ne kadar ? Benim bulabildiğim en son kaynak Nisan 2005 tarihli 14 GBit. Peki kaç DSL kullanıcısı var? O da bir iki hafta önce gördüğüm bir BT dergisinden aldığım kadarıyla 450,000. Bunların hepsinin 256K'lık hat kullandığını düşünelim ve gelin bir hesap yapalım. 256*450000=115GBit yaklaşık. Elde ne var? 14Gbit ve bu da en iyi şartlarda, herkes minimum kullanıyorsa. Yani nerdeyse 1/8 gibi bir oran var. Eee? 8Mbit sadece aradaki boru hattının maksimum kapasitesi olarak var ki onun 2mbit'ten yukarı verilememesinin sebebi nedir ben de bilmiyorum. Muhtemelen haklısınız beceriksizliktir. Ama ortada öyle inanılmaz bir Internet çeşmesi var da bunu akıtmıyorlar diye bir şey yok yapmayın.
0
simor
Dayanamıyorum ..sormadan edemeyeceğim. Peki böyle bir çeşme var da neden minimum bağlantı 512 k'ya çıkıyor cidden çok merak ediyorum.
0
simor
Hmm şöyle bir cevap vereyim. Siz, iktisat dediğiniz şey ile içli dışlı olsaydınız zaten şu anki işiniz olmazdı. Yanlış anlamayın herkesin kendi uzmanlığı var. Yani iktisad budur dediğinizde yalayıp yutmuş olduğunuzu düşündüm de o yüzden böyle söylüyorum.

Hatanız şurada; Ben müşteri olarak da, satıcı olarak da daha çok mal tüketenin ucuza alması gerektiğini bilirim. Fakat Türkiye'de birçok kişinin de bildiği üzere arz talep dengesi ters işler. Sadece yumurtayı ucuza alırsınız çok aldığınız zaman. Telekom ise hizmeti, altyapı yapıyoruz diye şişirme donanım tıkıştırarak satan peşkeşçilere verdikleri paraları sizden çıkartmak için ya sesini soluğunu kısar ya da böyle kurnaz işi reklam yaparak size 3 katına satar. Bakın satar diyorum herhangi bir rekabet yok ortada biliyorsunuz ve sizin iktisat dediğiniz şeyin sömürüye dönüşmesini izlersiniz. Bir gün bağlı bulunduğunuz yerin telekom santraline girebilirseniz ofis amaçlı bilgisayarlara bir bakın. (sadece pci slotlarına neler bağlandığına dikkat etmeniz yeterli).

Sizde haklısınız, gitsinler işletme öğrensinler demişim. Ama çok iyi biliyorlar zaten. Onları kazıklayan donanım entegratörleri çok zengin oluyor. TT cilerde nasılsa müşterilerden çıkrarırız, sustalı maymun gibiler. Koyuyoruz gecikme faizini, kapıyoruz internetlerini, telefonlarını koşa koşa gelip açtırıyolar diyorlardır.

Ben de işletme veya iktisat uzmanı değilim. Pazarlamayı bilirim kendi çapımda.Sizin demek istediğiniz çok doğru hiç bir hata yok. Ama savunma konunuz yanlış. Burda iktisadi veya ticari bir hata yok zaten. Ciddi bir pazarlama ve müşteri memnuniyeti hatası var. Çünkü tekel.. Bu bu kadar basit .

Dünyanın diğer broadband servis veren şirketlerinde genelde minimum bağlantı 384K yanlış bilmiyorsam. Peki TT 5 yılllık kalkınma planını çoktanmı aşmışlar ki bizimkiler minimum bağlantıyı 512 k yapıyolar.

Beni ne olur mazur görün size kızgın değilim. Fakat biz burada müşteri olarak tt nin iktisadını savunacaksak alacak çok yolumuz var daha demekki. Emin olun, burda herkesi bilemem ama kendi adıma fiyat politikaları için şu yazdıklarınıza katılıyorum.

"Öte yandan 256K'lık ADSL'in fiyatını arttırmadan hızını iki katına çıkartmak, fiyatını yarıya çekmekten daha mantıklı bir hareket. Çünkü Internet'i p2p dışında kullanan bir kullanıcıya aylık 3GB kota yeterli (her çıkan Linux dağıtımını denemek için indirmiyorsa :) Ve bunun kotasını sabit tutup hızını iki katına çıkartmak, Telekom'a pek de bir şey kaybettirmiyor.
Sizinde dediğiniz gibi telekoma birşey kaybettirmiyor. Fakat biz burda müşteriyiz tekrar hatırlatayım. Telekomun iktisadının doğruluğu bana bir fayda sağlamıyor. Ne zaman tezahüratı önümüzde oturan taraftarın kafasına değil de takımımıza yapacağız merakla bekliyorum.

Ayrıca şunu eklemeden geçemeyeceğim. Pirx'in dediği gibi peki o bana tahsis edilmiş 8ton'luk havuz niye orda?
0
sundance
Çok özür dilerim ama ben İşletme masterı yaptım.

Ayrıca yukarda bahsettiğim hesabı yapmak için ya da bundan bahsetmek için bu da gerekmiyordu.

TTNet'in yaptığı yanlışları savunacak değilim, ama körü körüne değil de "yok bunlar işletme bilmiyor" diye saldıracaksanız lütfen "bir kova var içinde delik var"dan daha iyi benzetmeler ya da modeller kurun. Ya da tartışmayalım; "Evet yaa, Telekom zaten iğrenç bir şey, nefret ediyorum ondan, neden bizde de İngiltere'deki, Amerika'daki gibi Internet yok" diye hezeyanlara devam edelim.
0
simor
Olabilir, Sonuç değişmiyor. İşletmeyi çok iyi biliyorlar diye sonradan düzelttim. Tam okumadınız heralde.

Kova içinde delik var anafikrini çok iyi yakalamışsınız. O bir benzetme değil bir gerçek. Müşteri olarak düşündüğünüzde daha doğru gelecektir size.

Kimseye yada hiç bir kuruma saldırmıyorum. Eleştiri ve gerçekleri düşünüp insanlarla paylaşmaya hakkım var. Gördüğüm ve bildiğim şeyleri konuşmaya da hakkım var.

Ya da tartışmayalım; "Evet yaa, Telekom zaten iğrenç bir şey, nefret ediyorum ondan, neden bizde de İngiltere'deki, Amerika'daki gibi Internet yok" diye hezeyanlara devam edelim."
İnanın hiç bir hezeyan içinde değilim. Sadece konu telekomun iktisadı mıdır? Yoksa bizi müşteri mi yoksa ...düklenecek varlıklar olarak görmeleri midir? İktisat veya işletme için ticari bir kurum kar etmek zorundadır. Evet ama tekrar hatırlatayım ben müşteriyim telekomun hissedarı değil..
0
sundance
Pardon, bütün söylediklerimi yazılmamış kabul edin lütfen, bu "Ne zaman tezahüratı önümüze oturan taraftara değil de takımımıza yapacağız" kısmını okumadan yazmışım. Aşağıda yazdıklarımı okuyun yeter.

Tezahürat yapmak ya da taraftarlığın kriteri adanmışlıktır. Ne mantık ne başka bir şey istemez. Tuttuğunuz tarafı sevin, onları destekleyin, sizin dışınızdakilere de aleyhte tezahürat yapın yeter.

Dolayısıyla tartışacak bir kısmı yoktur, dahası tartışmaya tahammülü de yoktur.
0
simor
Ben bütün yazdıklarınızı okuyorum merak etmeyin.

Burda bir "kendinize yontma" gördüm. Biraz açık yazmam gerekiyormuş özür dilerim. Bir daha maça gittiğinizde açık tribüne ve fanatik taraftarların önüne oturun ne demek istediğimi anlarsınız.

Dolayısıyla tartışacak bir kısmı yoktur, dahası tartışmaya tahammülü de yoktur.
Çok haklısınız müşteri bilinicne sahip olmadığınız sürece bu konunun konuşulmaya tahammülü yoktur.
0
nerkn
Son zamanlardaki yavaşlık bu çalışmadan olsa gerek. Ben anlamıyorum ama bir iki update bile yapmadan şimdi kotanın yarısı dolu, 3GB kota gerçekten küçük! Eski dönelerde yaşamıyoruz ki bir web sayfası 10k olsun. bir resim 150k tutuyor, swf si var, iki tane komik movie indirsen, mit'deki çılgın fizikçiyi izlesen zaten kota doluyo. Ayrıca mesela messanger arkadan kıtır kıtır yiyiyor, ayrıca sırf bağlı kalmak için bile çekilen dosyaların %10~%15'i tcp/ip'den gidiyor (kaynak:adslkota.ttnet.net.tr). Evdeki hesap valla adsl'ye uymuyor. Neyani illa lynx ile mi izleyelim sayfaları, pine ile attachment yapmadan mı gönderelim.
Öte yandan 256K'lık ADSL'in fiyatını arttırmadan hızını iki katına çıkartmak, fiyatını yarıya çekmekten daha mantıklı bir hareket. Çünkü Internet'i p2p dışında kullanan bir kullanıcıya aylık 3GB kota yeterli (her çıkan Linux dağıtımını denemek için indirmiyorsa :) Ve bunun kotasını sabit tutup hızını iki katına çıkartmak, Telekom'a pek de bir şey kaybettirmiyor. Öte yandan zaten ana amacı web sayfası dolaşmak isteyen kişi için bekleme süresinin yarıya inmesi çok şey ifade ediyor.
0
simor
Evet, müşterilerimin çoğunun "eğlenmek" için yüklediği googleearth i de unutmamamak lazım. Vallahi ben yüklemedim onlara :). Sıradan bilgisayar kullanıcılarının hergün birbirlerine yolladıkları bol eklentili e-postaları da unutmamak lazım. Eğer 3gb kota ile uslu, edepli haddini bilen bir kullanıcı kitlesi yaratıyorlarsa bilemem tabi.
0
anonim
ulan hayattan bezdirdiniz beni..... adam akıllı şu işi yapackalarsa yapsınlar yapmayacaklarsa biz böyle mutluyuz sürünsek dahi idare ediyoruz , dokunupda bozmasınlar yeter..... Not 1: DNS problemi yaşayan arkadaşlar bilgisayarlarına dnscache (DjbDNS) kuraralarsa TTnet'ile değil direk root sunucular ile muatap olarak sorunlarını azaltabilir, işini yapması gerekenlere nanik çekebilirler... Biliyorsunuzdur, ben gene söyleyeyim. Not 2: Dünyanın başka hangi ülkesinde normal bir kullanıcı Not 1 deki gibi maymunluklar yapar acaba ?
0
wizzyfx
Hadi yurtdışına çıkmanın bir maliyeti var anladık, altyapımız yetersiz. Peki yurtiçinde bizi engelleyen ne var? Yani dsl minimum 1024 K olsa ama yurtdışı çıkışı gene yavaş kalsa, biz kendi aramızda adam gibi baglansak? Neden boyle birsey yapilmiyor? Birde telefonlar borcu odenmeyince 2 taraflı kapatılmaya başlanmış gene.. bunun mantıklı bir aciklamasi varmı? Cunku ben bulamadim..
0
czcrk
türkiyede korsan cdler hala dükkanlarda satılmaya devam ediyor ve 1024 k gibi bir hıza ulaşırsak korkunç bir senaryo ortaya çıkar. müzik piyasası zaten korsana mahkumken video cd paylaşamı da yaygınlaşır. bu yüzden dvd yaygınlaşacak, biz vcd indirme hızına ancak o zaman ulaşacağız; dvd den büyüğü yaygınlaşana kadar da dvd indiremeyeceğiz.
0
sundance
Bunla ilgili zamanında Fazlamesai olarak, "kablonet abonelerinin Internet çıkışları tamam hangi aboneliği aldılarsa o olsun, ama insanlar yurtiçinde kablonet omurgasında (Turkiye Internet'inde bile değil) birbirleriyle 8Mbit iletişim kurabilsinler, bu size bir maliyet getirmez" demiştik ve yine kimse dinlememişti.

Malesef, Internet'ten çok anlamayan adamlar bu işin başında olduğu sürece, bu tür "ince" gelişmeler göremeyeceğiz.
0
ttk
Vu Telekom özelleşmedi mi ? İdaresi ne zaman tam olarak özele geçeçek acaba ?
0
ttk
Limitsiz Adsl de hızlanıyormuş bu habere göre : http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=116388
0
c0sm0
Zaten limitlileri hızlandırıp daha fazla para veren limitsız kullanıcıları hızlandırmamak hiç bir adelet anlayışına sığmaz büyük haksızlık olurdu. Sanırım bu bir reklam takdiği?? ucuz olan fiyatı söyleyip 30 milyona bu kadar yüksek :-)) hız veriyoruz... sloganı ile iyimser bir hava yaratılmaya çalışılıyor aynı hız limitsız fiyatının 50 ytl olduğunu söylemeye korkmuşlardır. pardon 49ytl
0
simor
Acaba cennettemiyim :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tübitak-Ulakbim Yansı Hizmeti

anonim

Şubat 2006 itibarı ile Tübitak-Ulakbim açık kaynak kodlu geliştiriciler için yansı (mirror) hizmeti vermeye başladı. açık kaynak kodlu geliştirdiğiniz projeninizin www, ftp, rsync yansılarını UlakNet yansı sunucusunda tutulması için başvuru yapmanız yeterli.

Bir Dâhinin Trajedisi - Alan Turing

FZ

Tiyatro Stüdyosu, dâhi matematikçi ve bilgisayar bilimcisi Alan Turing'in yaşamını konu alan "Sonsuz Döngü" oyununu sahneliyor. Hugh Whitemore'un kaleme aldığı oyunu çeviren ve sahneye koyan Ahmet Levendoğlu.

\r \r Oyun, II. Dünya Savaşı sırasında Alman ordularının ENIGMA haberleşme şifresini kıran İngiliz ekibin beyni olan Alan Turing'in, eşcinsel kimliği yüzünden toplumun kendisine dayattığı zorluklar nedeniyle yaşadığı trajediyi konu alıyor.

\r \r "Sonsuz Döngü" Mayıs ayının sonuna dek her Pazartesi 19:30'da İş Sanat'ta.

\r \r Tel: 0 212 316 10 83

Artık Neredesin? diye sormak yok!

anonim

sobbe™ yepyeni bir mobil teknoloji olarak Turkcell kullanıcılarının hizmetine giriyor. Bu servis ile kişiler arkadaşlarının nerede olduklarını gerçek zamanlı olarak Kısa Mesaj Servisi (SMS) ve 10 milyon Türk kullanıcısı ile dünyanın en büyük sosyal iletişim ağı olan Facebook üzerinden öğrenebilecekler.

Yine virus yine windows

sametc

Sysbug-A adlı virüsün windows kullanıcılarının pc'lerine bulaştığı belirtiliyor.

Kanadalı güvenlik şirketi WhiteHat Windows 2000, Windows 98, Windows 95, Windows ME, Windows NT ve Windows XP kullanıcılarının bu yeni virüsün saldırısına uğrayabilecekleri yönünde uyardı.

Eğer bu virus saldırısına uğramak istemiyorsanız JAMES2003@hotmail.com'dan gelen mailleri açmayın.

haberin devamı:www.ntvmsnbc.com

Adobe, Macromedia'yı Satın Aldı

anonim

Evet arkadaşlar Adobe bugün itibari ile en büyük rakibi Macromediayı 3.4 milyar dolar karşılığı satın aldığını duyurmuş bulunmakta. Acrobat ve Photoshop vb. gibi yazılımları ile ünlü Adobe ile, Dreamweaver, Flash Freehand ile ünlü Macromedia, geliştirdikleri bu yazılımlar ile masüstü yayıncılık alanında dünya pazarının büyük bir kısmını ellerinde bulundurmaktaydılar.