Almanya e-işçi arıyor

0
FZ
Avrupa'nın endüstri lideri olmasına rağmen aynı zamanda dev nüfusuyla en yüksek işsizlik oranına sahip Almanya'da çeşitli sebeplerle yurtdışına göç edenlerin sayısı 2. Dünya Savaşı rakamlarına yaklaştı. Ülke bu durumun en çok etkilediği bilişim alanında acil önlem kararı aldı.
Buna göre ABD'deki yeşil kart uygulaması benzeri Avrupa Birliği kapsamında geçerli olacak bir mavi kart uygulaması başlatılacak. Adayların bu kart için yıllık en az 85 bin avro gelire sahip bir işe kabul edildiğine dair belge sunması şart koşuldu. Ülkede 50 binden fazla bilişim mühendisi açığı bulunuyor.

Kaynak: Radikal Sanal Alem

Görüşler

0
FZ
bu kart için yıllık en az 85 bin avro gelire sahip bir işe kabul edildiğine dair belge sunması şart koşuldu.

Yılda 85.000€ ayda yaklaşık 7100€ yapıyor. Yani ayda yaklaşık 12.141 YTL. Başka bir deyişle ayda 12 milyar liralık gelir. Almanya düşündüğümüzden daha zengin sanırım? Ya da oradaki bilgisayarcıların büyük kısmının maaşı buradakilerin 7-8 katı? Almanya'daki FMcilerin yorumları nedir bu konuda?
0
zekzekus
brüttür o brüt :-)
0
FZ
Valla bilemeyeceğim artık, bir bilen anlatsın diyorum. Yarısı brüt olsa ne yazar. :-p
0
bullaydin1
Selamlar,

Almanya'dan bildiriyorum:)

1.si Almanya'da ücretler brüt konusulur.
2.si ben yesil kart fiyaskosu sirasinda almanya'ya gelmistim , o zaman da ayni geyik vardi , almanya da acik var falan diye , birden hersey kesildi. O zaman 20 bin kisi icin düsünülen kart icin top topu 10.000 kisi basvurmustu.

3. Sakin ola ki saglam bir anlasma altina imza atmadan gelmeyin , cünkü isler biraz sarpa sardi mi , kapinin önüne konacak ilk kisilerden biri olabileceginizi unutmayin. Öyle issizlik parasiydi falan gibi aldatmacalara kanmayin , cünkü issiz kaldiniz mi , büyük ihtimalle oturma izniniz de kisa sürede iptal edilir. (ortada kalanlarin hikayeleri dergileri gazeteleri süslemisti vakti zamanin da )

Gelelim rakama , burada en önemli konu hangi alanda uzman oldugunuz. Ama öyle normal bir gelistirici icin o parayi kimse vermez . Gelistirici ücretler genelde 50-65 bin bandinda oynuyor. Ancak üst sinir tabi ki isverene ve sizin yetenklerinize göre degisiyor. SAP alaninda oldukca yüksek rakamlara cikmak mümkün olabilir.

Cok negatif olmayayim d dememe ragmen# gri bir tablo cizdim. Ünlü atasözümüzü de eklemeden gecemeyecegim ,

davulun sesi uzaktan kulaga hos gelir ...


not: Almanca bilmiyorsaniz sansiniz cok daha az ...

saygilarimla

bülent aydin

0
FZ
Gerçekçi yorum için çok teşekkürler. Kendi adıma tahminlerimle uyumlu şeyler yazmışsınız.
0
mdakin
Ayda 85bin€ cok yuksek bir rakam. Zor bulursunuz o parayi verecek isi.
0
zekzekus
aylık değil yıllık brüt ücret bahsedilen 85000 Euro. gerçi o da çok yüksek :)
0
mdakin
Pardon haklısınız yanlış yazmışım yılda brüt 85bin€ çok yüksek demek istemiştim.
0
bullaydin1
tekrar selam asagidaki linkte, almanya icin aktüel bir ücret arastirmasi var . Kazananlar lsitesinde ücüncü sirada gelistiriciler icin rakamlar var , oradaki grafikte 55000 bile gözükmüyor. Yani artik gerisini siz düsünün...

http://www.it-jobs.stepstone.de/content/de/de/b2c_gehaltsstruktur.cfm

85000 gibi bir rakam kazamak icin birinci sinifta yeni yönetici pozisyonunda olmak gerekiyor.

kolay gele
0
FZ
Yeni yönetici derken mesela birkaç yıllık proje yönetimi deneyimi olan IT proje yöneticisi pozisyonu gibi bir şey mi?
0
bullaydin1
pardon yanlis yazmisim , "...yani proje yöneticisi... " demek istemistim
0
Tarık
Hadi bende tüyo vermiş olayım. Elinizde sağlam şirketlerin sistemlerine ait sertifikalar olmalı (... yöneticisi, ... mühendisi, ... etc. şeklinde) Alamanya' da ikamet edeceğiniz yeri de iyi seçmelisiniz, Almanca' yı kesinlikle iyi bilmelisiniz, çalışacağınız şirket ile anlaşmanızı oraya gitmeden önce yapmalısınız. Şirketinizin alman hökümetine yapacağı yazılı bir bildirim(bu eleman bizde çalışmaya hazidir vs.) çok işinize yarayacaktır.
0
Tarık
bizde çalışmaya hazidir=bizde çalışacak Allah' ın izniyle.

ek olarak: saf kan ırkçılığa, yüz sene geçse bile yabancı kalmaya hazır olunuz.
0
ahmetturky
Eee, ben bu parayı burada alıyorsam zaten ne olacak?
0
FZ
O zaman paşa keyfinizi bozmanız için pek bir sebep göremiyorum doğrusu. Siz görebiliyor musunuz? ;-)
0
zekzekus
yalnız o işinizden ayrılıp almanyaya gitmeye karar verirseniz haberimiz olsun :-) belli mi olur...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DDJ Programlamada Mükemmelik Ödülü : P.J. Plauger

FZ

Yirmi yılı aşkın süredir yayınlanan Dr. Dobb's Journal dergisinin bu seneki "Programlamada Mükemmelik Ödülü"nü P.J. Plauger aldı.

Dr. Plauger, 80'li yıllarda X3J11 komitesinde çalıştı. Söz konusu komite ANSI C standardının geliştirilmesinden sorumlu idi. Çalışmalarına devam eder Dr. Plauger daha sonra ISO C ve C++ standartlarının oturtulmasında da önemli rol oynadı.

Bu süre esnasında Bell Laboratuvarlarında profesyonel olarak çalışan Plauger 10 yılı aşkın bir süre "The C/C++ User's Journal"ın editörlüğünü yaptı. Plauger'in yazdığı ya da katkıda bulunduğu kitaplar arasında şunlar sayılabilir: Elements of Programming Style and Software Tools in Pascal, The Standart C Library; Programming on Purpose, The Standart Template Library.

Dr. Plauger aynı zamanda 30 yılı aşkın süredir bilimkurgu yazarlığı da yapıyor. Yazdığı kısa öyküler "Analog" ve "Galaxy" dergilerinde yayınlandı.

BSA Rezil Oldu

FZ

Kısa bir süre önce Almanya'daki Muenster Üniversitesi, BSA tarafından kanun dışı MS Office dağıtımı yapmaktan ötürü suçlandı. Üniversitenin FTP sunucusunda OpenOffice.org dosyaları vardı ve BSA'nın ortalığa saldığı "script" içinde "Office" sözcüğü geçen herhangi bir site gördü mü alarm veriyordu. Üniversite yöneticileri tarafından uyarılan BSA, yanlış anlama için özür diledi.

Editörün Notu: Yapay zekâ, doğal aptallıktan iyidir.

LiMo nedir?

anonim

LiMo yeni bir gruplaşma. Çeşitli telefon şirketleri bir araya gelerek Linux Mobile Edition için standart bir işletim sistemi geliştirdiler. Sonuçlar çok olumlu. İspanya'daki fuarda 15'ten fazla yeni telefon beğeniye sunuldu.

Hava bedava, su bedava... Hatta IRIDIUM bile bedava!

parsifal

66 ana, 6 yedek uydu ile iletişimi sağlayan bir teknoloji kısaca IRIDIUM (Uydu ömrü 7 ila 9 yıl arasında değişiyor). Karaların %86'ını, okyanusların hepsini kapsayan bir iletişim ağı. Telsiziniz yoksa, telefon şebekesi yoksa veya GSM kapsama alanı dışında iseniz kullanabileceğiniz uydu iletişim sistemlerinden biri. Geçtiğimiz yıl mali destek bulunamadığından uydular yayını kesmiş, tüm dünya uyduların düşürüleceği haberini duyunca şaşırmıştı. En azından ben şaşırmıştım.

Daha sonra 2-3 ay önce tekrar yayına başladı. Tabi bu şehirde yaşayan ve GSM'in nimetlerinden yararlanan çoğu insan için pek anlam taşımıyor belkide...

Mısır ve IBM çalışması: Ebedi Mısır

sefalet

Mısır hükümeti ve IBM'in ile ortaklaşa başlattıkları Eternel Egypt adlı proje hayata geçirildi. Ebedi Mısır (Eternal Egypt) projesi kapsamında, Antik Mısır ile ilgili tüm bilgiler, 360 derece açılı görüntüler, tarihi eserlerin bulunduğu bölgelerin panaromik görünüşleri, 5000 yıllık Mısır tarihinin yeniden canlandırılmış görüntüleri, web kameralardan gerçek zamanlı görüntüler, yüksek çözünürlüklü binlerce resim, üç boyutlu taramalar ve daha pek çok bilgi, belge ve arşiv genelağ ortamına aktarıldı.