belgeler.org neden durdu?

0
FZ
GNU/Linux ve Türkçe belgeler, çeviriler dendi mi akla gelen en önemli ve değerli oluşumlardan biri olan, bünyesinde pek çok önemli belgeyi düzgün biçimlendirilmiş halde barındıran, paket olarak sunan ve pek çok standart GNU projesi programının çevirisini yapmış olan belgeler.org sitesi artık hizmet vermiyor ve şöyle bir bilgi notu ile karşılaşıyoruz:

"Belgeler.org, Linux camiasından kişilerin editörüne yaptığı mahkeme tehditleri sebebi ile Linux camiasına yapmaya çalıştığı hizmeti belirsiz bir süre durdurmuştur."
Konunun en kısa sürede açıklığa kavuşmasını ve bu önemli kamu hizmetinin en kısa sürede kaldığı yerden devam etmesini diliyoruz.

Görüşler

0
FZ
O garip bilgi notunun perde arkasına dair daha detaylı bilgi sahibi olan birileri var mı acaba?
0
simor
Evet hakkaten garip. Biri mahkeme kararı ile mi durdurmuş yoksa birileri seni mahkemeye veririm diye tehdit etmiş te sıkılmışlar mı? Mahkeme tehtidi ne demektir?
0
noyton
Geçenlerde debian listesinde "Özgür Karataş" lar karıştı yine,birileri çıkıp "öz özgür karataş benim" filan derken olay şöyle devam etti.
Sanırım bundan dolayı...
0
zzveyz
birisi şu "özgür karataş" lara dur desin!
0
Tarık
Linux camiasından gelen mahkeme tehditleri derken bu henüz emekleyen Türkiye gnu/linux camiası mı oluyor. Olayı anlayamadım. Birileri gnu araçlarının, gnu/linux dağıtımlarının ve diğer özgür şeylerin belgelerinin türkçeye çevrilmesinden mi hoşnut değilYada birileri eskiden bu siteye destek verdi fakat şuan telif damarları tuttuda yazılarının yayınlanmasını istemiyor? Durum tüm ayrıntısıyla ortaya konursa insanlarında tavrı ona göre güçlü ve dayanaklı olur. Saygılar...
0
alien_256
Bu tartışmadan dolayı belgeler.org sitesi zora girdiyse, onu bu zora sokan kişi utanmalıdır bence.

0
maniaction
bence her ne şekilde olursa olsun, kendi aralarındaki tartışma yüzünden böyle büyük bir oluşumu kullanıp, insanların tepkisini karşı tarafa çekmeye çalışmak çok yanlış.
0
bm
Dava ne konuda bilmiyorum ama CVS deposu acik gozukuyor:

http://belgeler.cvs.sourceforge.net/belgeler/sitesrc/

Bu mudur acaba?

Bu dokumanlarin paylasilmasi serbest olduguna gore belki baskasi ustune alabilir? Dava telif ile ilgili miymis?
0
yilmaz
bu xml lerin html ye cevrilmiş halleri varsa ben üstüme alabilirim bunları.
0
arsenelupin
SF'de yalnız CVS değil, release'lere de ulaşmak hala mümkün.
http://www.sf.net/projects/.
0
marsyas
şu anda açıklama şu şekilde;

Belgeler.org, Linux camiasından kişilerin editörüne yaptığı mahkeme tehditleri sebebi ile Linux camiasına yapmaya çalıştığı hizmeti belirsiz bir süre durdurmuştu.

Topluma yararlı töresel olguların hala yaşatılmakta oluşunu hissetmek bize ihtiyacımız olan moral gücünü vermiştir. Çalışmalarımız sürecektir.

Teşekkür ederiz.

0
DeFCoN
Birileri özgürlüğü engelliyor engelliyenlerde özgürlüğün içinde olmuş gibi görünüp özgür olmak isteyen insanları kafese koymak istiyorlae...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Polinomsal Sürede Çalışan Deterministik Asallık Testi

FZ

Hintli Profesör Manindra Agarwal ve onunla çalışan iki doktora öğrencisi Nitin Saxena ve Neeraj Kayal girilen bir sayının asal sayı olup olmadığını polinomsal sürede determenistik olarak tespit edebilen bir algoritma geliştirdiler. Yüzlerce yıldır pek çok araştırmacı asallık testi için polinomsal sürede çalışabilen bir algoritma arıyorlardı ve çoğu araştırmacıya göre bu algoritma önem bakımından rahatlıkla 70'lerde geliştirilmiş P-süreli Lineer Programlama çözümü ile kıyaslanabilir.

Kablo internet; sonunda

mos

Kısa bir süre önce ADSL tarifelerinde düzenlemeye gidilmesinin ardından Kablo internet aboneleri de beklediği indirimi sonunda aldı. Telekomünikasyon Kurumu indirimi sonunda açıkladı.

4 Temmuz, Özgürlük ve Bir Bilim Adamının Bireysel İtaatsizliği

FZ

Bugün 4 Temmuz, Amerika Birleşik Devletleri'nin Bağımsızlık Günü. Bu önemli günde pek çok ABD'liye 2 yıl önce iki bilimadamı arasındaki önemli bir mektuplaşmanın adresi gidiyor.

Taraflardan biri: Prof. Dr. Daniel J. Amit. Diğeri ise saygın bir bilimsel dergi olan Physical Review adına Prof. Dr. Martin Blume.

Konu: Dr. Amit'in Physical Review ya da herhangi bir ABD kurumu (bilimsel ya da başka türlü) ile işbirliği yapmayı reddetmesi ve bunun sorumlusu olarak ABD'nin, sahip olduğu gücü kötüye kullanan en büyük ve zarar verici ülke oluşunu göstermesi. Dr. Blume her ne kadar mektuplarında bilimin uluslararası, tarafsız ve politikaya mesafeli bir kurum olması belirtse de Dr. Amit, bilimin modern dünyada tarafsız kalamayacağını, 1939'da bilimin ne kadar tarafsız olabileceğinin herkes tarafından görüldüğünü belirtiyor, gelecekte torunlarına hesap verebilmek için bireysel olarak bu kararı aldığını, bireysel olarak pek bir gücü olmasa da bu bireysel itaatsizliğinin önemli olduğunu vurguluyor.

Edd Dumbill ile Mono ve XML üzerine söyleşi

roktas

csharpnedir sitesi editörleri, "Mono : A Developer's Notebook"/O'Reilly kitabının yazarı ve aynı zamanda bir Debian geliştiricisi olan Edd Dumbill ile kısa bir söyleşi yapmışlar. Söyleşinin Türkçe çevirisini İngilizce özgün haliyle birlikte okumak mümkün.

ÖSS’den Çıkıp Bilgisayar Bilimlerine Gelin: Test Sürüşüne Bekliyoruz

FZ

“ÖSS bitti, sırada üniversite ve bölüm seçme telaşı var. Doğru kararı vermek için pek çok etkeni göz önünde bulundurmak gerekli. Gelecekteki kariyerini bilgisayar bilimleri üzerine kurmayı düşünen gençlerimizi 22 Temmuz Çarşamba günü test sürüşüne bekliyoruz. Bilgisayar bilimlerinin büyüleyici dünyasında kısa bir yolculuğa çıkmaya ve maceraya hazır mısınız?”



Kayıt yaptırmak için http://cs.bilgi.edu.tr

YouTube HD kalitesi ile izlemek için: http://www.youtube.com/watch?v=8vNcJ4sg2v8