belgeler.org neden durdu?

0
FZ
GNU/Linux ve Türkçe belgeler, çeviriler dendi mi akla gelen en önemli ve değerli oluşumlardan biri olan, bünyesinde pek çok önemli belgeyi düzgün biçimlendirilmiş halde barındıran, paket olarak sunan ve pek çok standart GNU projesi programının çevirisini yapmış olan belgeler.org sitesi artık hizmet vermiyor ve şöyle bir bilgi notu ile karşılaşıyoruz:

"Belgeler.org, Linux camiasından kişilerin editörüne yaptığı mahkeme tehditleri sebebi ile Linux camiasına yapmaya çalıştığı hizmeti belirsiz bir süre durdurmuştur."
Konunun en kısa sürede açıklığa kavuşmasını ve bu önemli kamu hizmetinin en kısa sürede kaldığı yerden devam etmesini diliyoruz.

Görüşler

0
FZ
O garip bilgi notunun perde arkasına dair daha detaylı bilgi sahibi olan birileri var mı acaba?
0
simor
Evet hakkaten garip. Biri mahkeme kararı ile mi durdurmuş yoksa birileri seni mahkemeye veririm diye tehdit etmiş te sıkılmışlar mı? Mahkeme tehtidi ne demektir?
0
noyton
Geçenlerde debian listesinde "Özgür Karataş" lar karıştı yine,birileri çıkıp "öz özgür karataş benim" filan derken olay şöyle devam etti.
Sanırım bundan dolayı...
0
zzveyz
birisi şu "özgür karataş" lara dur desin!
0
Tarık
Linux camiasından gelen mahkeme tehditleri derken bu henüz emekleyen Türkiye gnu/linux camiası mı oluyor. Olayı anlayamadım. Birileri gnu araçlarının, gnu/linux dağıtımlarının ve diğer özgür şeylerin belgelerinin türkçeye çevrilmesinden mi hoşnut değilYada birileri eskiden bu siteye destek verdi fakat şuan telif damarları tuttuda yazılarının yayınlanmasını istemiyor? Durum tüm ayrıntısıyla ortaya konursa insanlarında tavrı ona göre güçlü ve dayanaklı olur. Saygılar...
0
alien_256
Bu tartışmadan dolayı belgeler.org sitesi zora girdiyse, onu bu zora sokan kişi utanmalıdır bence.

0
maniaction
bence her ne şekilde olursa olsun, kendi aralarındaki tartışma yüzünden böyle büyük bir oluşumu kullanıp, insanların tepkisini karşı tarafa çekmeye çalışmak çok yanlış.
0
bm
Dava ne konuda bilmiyorum ama CVS deposu acik gozukuyor:

http://belgeler.cvs.sourceforge.net/belgeler/sitesrc/

Bu mudur acaba?

Bu dokumanlarin paylasilmasi serbest olduguna gore belki baskasi ustune alabilir? Dava telif ile ilgili miymis?
0
yilmaz
bu xml lerin html ye cevrilmiş halleri varsa ben üstüme alabilirim bunları.
0
arsenelupin
SF'de yalnız CVS değil, release'lere de ulaşmak hala mümkün.
http://www.sf.net/projects/.
0
marsyas
şu anda açıklama şu şekilde;

Belgeler.org, Linux camiasından kişilerin editörüne yaptığı mahkeme tehditleri sebebi ile Linux camiasına yapmaya çalıştığı hizmeti belirsiz bir süre durdurmuştu.

Topluma yararlı töresel olguların hala yaşatılmakta oluşunu hissetmek bize ihtiyacımız olan moral gücünü vermiştir. Çalışmalarımız sürecektir.

Teşekkür ederiz.

0
DeFCoN
Birileri özgürlüğü engelliyor engelliyenlerde özgürlüğün içinde olmuş gibi görünüp özgür olmak isteyen insanları kafese koymak istiyorlae...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çağrı: Kodla.net

Onur_Yerlikaya

Türkiyede programlama dillerine ait bir çok oluşumun yer aldığı noktada bir düzensizlik ve bir düzen olması gerektiğini farkederek kar amacı gütmeyen kodla.net adında bir projeye başladık. Bu proje içerisinde PHP, Python, Ruby, .NET ve benzeri dillerdeki geliştiricileri, programcıları gerek yazar olarak gerek kodla.net'in geliştirilmesi için davet ediyoruz.
Projenin amacı programcıları ve geliştiricilerin bulunduğu sıcak bir ortam oluşturmak.

Projenin geliştirilmesi konusunda düşünceleriniz ve katılımlarınız için : onur@php.net ve ismail@codesigndev.com adreslerini kullanabilirsiniz.

Casper Bilgisayarın 40.000.000$'lık Tesisi Açıldı

FZ

Casper’ın, 40 milyon $ yatırımla gerçekleştirilen yeni üretim tesisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen hizmete açıldı. Başbakan'ın start verdiği tesisin hizmete girmesi ve yeniden yapılanma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Casper, bilgisayar pazarındaki bölgesel rekabette yerini almaya hazırlanıyor.

Csound, HPKComposer, Videolar, Sesler ve İkili Evren

FZ

http://avsynthesis.blogspot.com/ ses ve hareketli görüntü sentezleme ile ilgili eğlenceli videoların yer aldığı bir site. Sitedeki videolar HPKComposer ile gerçekleştirilmiş ve müzikler herhangi bir ses örneklemi (sample) ya da nota tabanlı olmayıp tamamen csound ses üreteçleri kullanılmış.

1. Linux - AMD Bilgi Yarışması Başladı

anonim

1. Linux - AMD Bilgi Yarışması 24Aralık Cuma akşamına kadar sürecek. Linux ağırlıklı yarışmada 1. olan Yarışmacıya CoolerMaster Jet 7+(50$) hediye verilecektir.

http://www.linux34.com/yarisma.php

Saygılarımla.
Erdogan Bilgici.

Bu Internet Adam Olmaz

sundance

Evet Word`u açıp Q33NY yazıp, sonra da bunu Windings fontu ile görürseniz bir komployu farkedeceksiniz zira bu ikiz kulelere çarpan uçaklardan bir tanesinin uçuş nosu. Dahası NYC yazıp bunu Windings ve Webdings fontları ile gösterdiğinizde daha fazla bilgi edineceksiniz. Allahaşkına pes, hiç sıkılmıyorlar mı bu zırvalıkları yollamaya, bunlara inanmaya. Herneyse iyi ki Urban Legens Reference diye bir site var bu tür zırvalıklara geçit vermeyen. Gidin işin aslını, dünya üzerinde Q33NY diye bir uçuş nosu olmadığını ve bu yalanın (NYC) 1992 yılında ortaya çıktığını, dahası Microsoft`un bu konuda bir genelge bile yayınlamış olduğunu göreceksiniz.

Not: Dahası ekranın genç ve tombul ;) ana haber bülteni sunucularımızdan birisi TV`de söz konusu kerameti izah etmiş :))