Aydın Esen Group @ Ghetto

0
FZ
Kasım ayında GHETTO’da ayakta alkışlanan bir konser sonrasında bütün izleyenleri büyüleyen Türkiye’nin en önemli caz kompozitör ve piyanistlerinden Aydın Esen, Ocak ayında tekrar GHETTO’da. İki yaşında piano çalmaya başlayıp, tek haneli yaşlarından itibaren İstanbul Konservatuarında çalışmış olan, Esen 1980′lerde konservatuardan piano ve kompozisyon dallarında birincilikle mezun olduğunda caz müziği, çağdaş klasik müzik ve ana akım müzikleri bir araya getiren kendine has bir tarz ortaya koymaya başladı.
Klasik kompozisyonlarla cazı bir araya getiren, deneysel ama dinlenebilir bir tarza sahip olan Aydın Esen, 5 kadar ayrı klavyeden oluşan enstrümanı ustalıkla kontrol ettiği ve yanında çoğu öğrencisi olan ama İstanbul caz çevrelerinin önde gelen isimleri olmuş genç ve son derece yetenekli cazcılar ile beraber, yeni cazı İstanbul’da dinleyebileceğiniz sayılı gecelerden birinde sizlerle olacak.

http://www.ghettoist.com/2007/11/01/aydin-esen-group-2/

Görüşler

0
FZ
Klişe seslerden ve standart düzenlemelerden sıkılan herkesi bekleriz ;-)
0
timescape
ya ben konseri kaçırdım daha şimdi haberim oldu.aydın esen lütfen yine konser varsin bir de o kadar geç saatte olmasa tam süper olacak.aydın esen direkt müzik adamı o yaşayan efsanedir...kıymeti bilinmiyor
0
FZ
Neden kıymetinin bilinmediğini düşünüyorsunuz? Bence onun kıymetini bilen biliyor. Zaten o tarz müzikle kendisi de daha fazla popülarite beklentisi içinde değildir muhakkak.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows 2000 5 yıllık toplam maliyette Linux`u geride bırakıyor.

conan

Bu yazıda, IDC şirketinin yaptırdığı bir araştırmaya göre Windows 2000'in 5 yıllık toptan maliyette Linux'tan daha ucuza geldiği anlatılıyor. 104 şirkette yapılan araştırmaya göre %11 ila %22 daha karlı olan taraf Windows`muş. Linux'un Windows servislerine sağladığı üstünlük ise %6 ile sadece web servislerindeymiş.

İlk satın alma maliyetleri çok daha düşük olsa da, Linux sistemleri yönetmek için Linux profesyonellerine ödenen paralar sistemi 5 yılda toptan maliyet konusunda sınıfta bırakıyormuş. "Windows 2000 Versus Linux in Enterprise Computing" çalışmasında belirtilene göre Linux sistemlerin yönetimi, bakımı, sorun çözümlemesi, ve de yeniden kurulması Windows 2000'e göre çok büyük maliyet gerektiriyormuş.

Aynı zamanda da Windows 2000 için 3. parti programlar Linux'ta olduğundan çok daha fazlaymış.

Raporda belirtilen başka bir husus ise, IBM, HP, BMC, CA, NetIQ, Novell gibi şirketlerin Linux'ta çalışan programlar yazmaya başlamalarıyla bu maliyet farkı zamanla azalacakmış.

Türk Kökenli Arama Motoru: Hakia

anonim

"Hakia'nın hedefi kullanıcılarına hızlı, verimli ve kapsamlı bir arama hizmeti sunmak. Elbette bu iddiaların hiçbiri yeni değil. Hatta bunlar geleneksel arama motorlarının en geleneksel sloganları. Hakia'nın bu unsurlarla hizmet verirken benzerlerinden farklılaşacağı noktaysa semantik (anlam bilimi) altyapısı. Bu sitede yaptığınız aramalarda sizi sonuca ulaştıracağını düşündüğünüz anahtar kelimelerini arka arkaya sıralamak yerine doğrudan bir soru cümlesi yazıyorsunuz. Araştırma şirketlerinin raporları kullanıcıların çoğunun sadece bir anahtar kelimeyle arama yaptığını gösteriyor olsa da doğal dil kullanımı işi değiştirebilir.

Örneğin internetteki kaynakları kullanarak ahtapotun kaç tane kolu olduğunu bulmak için şu ana kadar 'ahtapot kol' benzeri kelimelerle arama motorlarında sorgulama yapılıyordu. Hakia'daysa doğrudan 'ahtapotun kaç kolu var?' şeklinde bir cümle yazıyorsunuz (Yaptığımız denemede ilk sayfada sonuca ulaştık). Açılışı yapıldığında hala yer alıp almayacağını bilmediğimiz 'Challenge' (meydan oku) başlıklı düğmeyse bir anlamda 'ainesi iştir sitenin, lafa bakılmaz' demeye getiriyor. Bu başlığa tıkladığınızda Hakia yaptığınız aramanın sonuçlarını Google, Yahoo ve MSN gibi sektör liderlerinin sonuçlarıyla aynı sayfada karşılaştırmanız için veriyor. Denememizde rakiplerin ilk sayfada etkili sonuç bulamadığı bir arama yaşamadık ancak henüz deneme sürecindeki bir arama motorunun 10 yıllık rakiplerle aynı indeks zenginliğine sahip olması da etkileyiciydi.

Türkiye'deki Bilişim Şirketleri

ahmetozdemir

Pardus Proje Yöneticisi Doç. Dr. Erkan Tekman, İnternet Haftası kapsamında 13 Nisan’da Ankara’da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki bilişim şirketlerinin kendi ürün ve çözümleri yerine tamamen ithal ürün ve çözümler kullandıklarını, bunun da yerli bilişim şirketlerinin gelişmesine ket vurduğunu söyledi. Haberin ayrıntıları burada.

Bir kahraman

ganzo66

Hyoichi Kohno Dünya vatandaşı. Gezgin. Bisikletle dünyayı dolaştı, Yukon Nehri'nde rafting yaptı, McKinley Dağı'na tırmandı, Los Angeles'tan New York'a yürüdü. Amacı Kuzey Kutbu'ndan ülkesi Japonya'ya ulaşmaktı. 'Küresel Isınma'nın etkisiyle incelen buzlar geri dönmesine izin vermedi. 43 yaşında, yolculuğunun 670. kilometresinde buzun kırılması sonucunda düştüğü kutup sularında öldü. "Macera, kişinin hayatını savurup atması değil, olduğu yerden bir adım ileriye gidebilme cesaretini göstermesidir." www.reachinghome.org

Üniversiteler Tembel Mi?

anonim

Radikal'de şöyle bir haber var.

Özetlemek gerekirse, Türkiye'den AB 6. Çerçeve Programı'na yaklaşık 170-200 milyon avroluk bir katkı yapıldığı halde, sadece 20 - 50 milyon avroluk kısmı kullanılmış. Haberin sonuna doğru bazı istatistikler vermişler ama bunlar haberi desteklemiyorlar. Ama bunlardan sonra yaptıkları yorum gerçekten insanı rahatsız ediyor...