Yurtdışı Internet Çıkışlarında Sorun

0
FZ
Türk Telekom, denizaltı fiberoptik kabloların bu sabah kopmasından kaynaklanan yurtdışı internet çıkışlarında yaşanan sorun nedeniyle, hizmeti alternatif yollardan verecek.

Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saat 08.20'den itibaren Türk Telekom'a ait sea-me-we3 denizaltı fiberoptik kablolarda meydana gelen kopmadan dolayı, Türkiye'nin yurtdışı internet bağlantılarında aksamalar yaşanıyor. Problemin kaynağının tespiti ve kısa sürede giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, hizmetin geçici olarak alternatif yollardan verileceği ve gelişmelerden kamuoyunun bilgilendirileceği kaydedildi.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/veriler/2004/01/04/haber_101242.php

Görüşler

0
Armish
Deja vu [sozluk.sourtimes.org]? [ 1 [www.fazlamesai.net] ] [ 2 [sozluk.sourtimes.org] ] [ 3 [www.vangoghgallery.com] ]
0
Armish
Ohom.. Linkler yanlis olmus :(
Deja vu => http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=deja+vu

1 => http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1601

2 => http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=turk+telekom

3 => http://www.vangoghgallery.com/images/scream.jpg
0
aseroglu
Teşekkür ediyorum Türk Telekom'a, bir pazar günümüz vardı maillere bakmak için, ona da bakamadık, sabahtan beri deli oldum hotmail i açamadım yaaa
Açıkçası bunun sebebini, bu haberi görünceye kadar bilmiyordum, haberi buraya eklemen çok iyi olmuş Armish, sagol!...
0
Armish
Aslinda bana degil FZ'ye tesekkur etmek gerekiyor. Haberi o ekleyip, bilgilendirmis bizi...
0
crematorium
lanet olsun, yine mi! umarim p.tesi sabahi alternatif olarak dusundukleri cozum ise yarar bir seviyede yurtdisi cikisi saglar yoksa 1 is gunum ve belki de daha fazlasi yine ziyan olacak!!!! :(
0
murat09
Bugün sabah(5 Ocak 2004 Pazartesi) itibariyle toplam yurtdışı çıkış kapasitemiz olan 1.6 Gbps'nin yarısı 800 Mbps erişime açılmış, TTelekom'dan yapılan açıklamaya göre.
Şimdi ben hesap ediyorum, ben ADSL ile 1Mbps bağlıyım. Benim gibi 800 abone daha olsa -ki binlerce var- Aaa! Bak kapasitemiz bitti! Olaya bak sen! 60000 ADSL portu satıyorsun, o yetmedi 200000 tane daha portu Alcatele ihaleyle(!!!) işi verip devreye sokmaya hazırlanıyorsun. Dial-Up larla FR ları saymadım bile! Bunları düzgün bir internete bağlayamadığın belli de, nereye bağlayacaksın?
Burada bizi 1.5 milyar zarara soktu bu Tekelkom. Santralde yok diye WLAN cihazlarla bağlattık (50 metreyle santral farkı!) , bu WLAN cihazlarının ödenekleri bilin bakalım nerden çıktı. Yine halkın parası. 1 ay sonra da sözleşme yapmaları durdurulunca "biz şimdi sizin santrale ADSL getirdik gelin alın" diyorlar, üstelik bir daha abonelik açma (yaklaşık 400 milyon) daha alacaklarmış. E o zaman neden bizi boş yere masrafa soktun?
Ben la havle vela kuvvete diyorum. Başka bir şey daha demiyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Paragent Artık Açık Kaynak

zekzekus

Dana önce bu haberde adı geçen Paragent firması, geliştirdiği Bilgi İşlem Birimlerinin, sorumlulukları altında olan bilgisayarları izlemelerine ve gerektiğinde müdahele etmelerine olanak sağlayan yazılımını artık açık kaynak modeli ile dağıtacağını duyurdu.

Patrick Volkerding işinin başında

mos

Geçtiğimiz günlerde hastalığını öğrendiğimiz Slackware Linux'un babası Patrick Volkerding artık daha iyi.

Bir süredir Slackware GNU/Linux'un ve daha önemlisi Patrick'in akibeti merak konusuydu. Görünüşe göre bir şeyler yoluna girmeye başlamış.

CISCO Öğrenci Proje Yarışması

FZ

CISCO´nun (Türkiye) üniversite öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirdiği proje yarışması başladı. Üzerinde proje geliştirilmesi istenen konular şunlar:

Linus Torvalds Kernel geliştirmeyi bırakıyor.

conan

Slashdot'un bu haberine gore Linus Torvalds kernel geliştirmekten yorulduğunu ve bu işi artık başka birisinin ele alması gerektiğini belirtti. Ne yazık ki beklenen gerçekleşti. Uzun zamandır soylentileri yalanlayan camia da bu haberle sarsıldı.

OK OK... 1 Nisan haberi nasıl olacak ki başka??... ;)

Uzun Yaşamak İsteyen Okula Gitsin

FZ

Başlık, ARITeknokent grubundan Memduh Karakullukçu'nun bir e-postasına ait. Konu kısaca uzun ömür ile eğitim süresi arasındaki ilişki:

Karakullukçu'nun alıntıladığı habere göre "ortalama ömür analizlerine bakıldığında, ülkeler arasında en tutarlı pozitif etki yapan faktörun eğitim olduğu sonucu ortaya çıkıyor. Okulda daha çok zaman geçiren insanların ömürleri daha uzun oluyor ve bu çok sağlam bir ampirik sonuç. Başka hiçbir faktör bu kadar tutarlı pozitif etki göstermiyor.