Savaş

0
roktas
Savaş başladı. CNN Türk ve diğerleri -iğrenç bir habercilik anlayışıyla- şanlı Amerikan ordusunun silâh envanterini gözünüzün içine sokarak her dakika temaşa ettiriyor. Oh my god (ve there is a book on the table)... Ne kadar akıllısın sen Amerikalı... Ve hatta taşan bu aklın o tomahawk`lara kruyz`lara nasıl dolmuş öyle. Hadi bu resimleri bir zamanlar arabalar için yapıldığı gibi cikletlere koyalım, nasiplensin çocuklar: `Ooolum, bak ben de peneytreytır var, mağaralara giriyo, hüttüm seni!` Sıkıldınız mı bu haberlerden? Ne gam, Beşiktaş maçının skoruyla dönüşümlü zaplamalar yaparak şehirlerin hangi saatlerde düştüğünü de öğrenebilirsiniz. Lafı uzatmayayım... Dezenformasyonun, Misenformasyonun ağababalarının hışmından kurtulabilmiş bazı fotoğraflara rastladım. Peter Turnley`den...
P.S. -- Fazlamesai`yle tanışmam askerlik dönemime denk düşer. O günlerin zor şartları içinde FM`e kayıt için gerekli takmaad olarak beynimin içinde dönen tek sözcüğü yani M1A2`yi kullanmak durumunda kalmıştım. Nasıl bir ölüm makinası olduğunu gayet iyi bildiğim ve bizzat tozunu yuttuğum bir tankın ismini CNN`e eşlik ederek buralarda reklam etmek istemiyor ve huzurlarınızda tavşanın dağa protestosu olarak değiştiriyorum. Bu böyle biline ve kullanıla... Dağ tavşanı, tavşan da dağı umursamaz...

Görüşler

0
anonim
Ben de sizi, kararınızdan dolayı tebrik ederek destekliyorum ;^)

/Maverick

0
murat09
Düşündüm ve, askerlikten bende yer eden, bazı sitelerde daha evvel kullandığım (ama bugüne dek çalışan) m113a1 (106 mm Zırhlı Havan Aracı)nickname ve pass'ini, ABD topçularının ve havancılarının Irak'ı dövmeye başlamasından itibaren değiştiriyorum. Belki bir denizyıldızını kurtardım beynimden, bilinçaltımdan.
Başka da bir yorum yapmıyorum, şimdilik.
0
anonim
su an uzerinde yazdigim cihazın yani bilgisayarin balistik hesaplamalari nedeniyle icat edildigini dusunursek hayat fani ölüm ani sokaklarda her zamanki gibi
0
sundance
Yeni anket isteyenler bir zahmet şu resimlere baksın. Şu an hayatımızda SAVAŞ'tan daha önemli bir şey olmadığını da kafalarına soksunlar, lütfen...
0
anonim
Belki de bir tavsan surusuyuzdur...

Sozlerinize harfiyen katiliyorum, destekliyorum... amerika baslattigi sicak savasin yaninda psikolojik bir savas ile de tum Dunya''nin gozunu boyamaya calisiyor. ne basacikilmaz yuce bir varliksin sen, yaptigin hersey dogrudur, sana yakisir sozlerini beyinlere islemeye calisiyor. neler yapmiyor ki... Yaptiklarinin bir goz boyama oldugunu anlamak icin canli yayinda saci taranan bush''u gormeye bile gerek yok.

--
Baris Metin
0
anonim
Bir anekdot da ben yazayım, savaş başlamadan çok önce (bir kaç ay kadar) NTV bu tip haberlere başlamıştı. Örneğin şu söylemde bir program yayınlanıyordu: B-1 uçakları muhteşem uçaklar, Amerika`dan kalkıp Irak`ı bombalayıp Avrupa`ya inebilirler. Bunlar ülkemize gelse, ah bir gelse de görsek. Ne büyük şans olur bizim için. Evet şimdi uzmanımıza bağlanıyoruz, siz bu uçaklar için neler söyleyebilirsiniz?
Uzman - Amerika menzilleri yüksek bu uçakları Irak`ın füze menzili içine kadar konuşlandıracak kadar salak değil.
Spiker - (Telaşla) ( Türkiye`ye olası NBC saldırısı değil konumuz, B-1`lerin ülkemize konuşlanmlarının biz Türkler için ne kadar ilginç olacağı. )
0
anonim
Düzeltme: (Telaşla) -> (Telaşla konuyu değiştirir)
0
FZ
Böyle üyeleri olan bir siteyi o üyeler ile paylaştığım için onur duyuyorum.
0
Werdem
Gün boyunca televizyondan ne kadar uzak durmaya çalışsam da kendimi alamıyorum. Belki umut verici bir şeyler duyarım diye ekrana baktığım her an o modern kıyım makinalarının reklamlarıyla karşılaşıyorum. Birçoğu gün içerisinde bile birkaç kez değişen bilgilerle kafa yorup duruyoruz. Acaba?... Doğru mudur?...

Bir yandan da bunun bir alternatifi olmalı, o gıcır gıcır uçaklardan atılan bombaların Iraklıların kanlarıyla boyandığı anları tüm dünyaya gösterecek bir alternatif. Belki var belki yok. Ama yapacak bir şeyler mutlaka olmalı. Artık izlemek istemeyenler izletmeyeceği bir şeyler...
0
FZ
Televizyonu sevdiniz ve evinize soktunuz. En sıkıntılı anlarınızda ona sığındınız. Hararetli tartışmalarda ise `a öyle deme ama, güzel konserler, belgeseller falan var, ben onlara bakıyorum daha çok´ diye ters köşeye gol atmaya çalıştınız.

En büyük golü televizyon attı. Ve şimdi onu alkışlayan ya da donuk gözlerle seyreden yüzmilyonlarca insan.

Artık çok geç. Son 100 yılda oluşan pislikten arınmamız için çok ama çok uzun bir süre gerekecek.
0
sundance
Alakası yok. TV bir araçtır, öyle kullanırsın ya da böyle. Ben mesela film ve belgesel seyretmek için kullanıyorum, konserlerde var.

İstemeyen de kullanmasın.

İnsanlar gidip otomobil ile birbirini eziyor diye otomobil silah haline gelmez. Televizyonu donuk gözlerle seyreden, geberik yüzmilyonlarca insanın da cehennemin dibine kadar yolu var, beni de alakadar etmezler.

İnsanların içinde yozlaşmaya eğilim var, TV'de bunu destekliyor diyorsanız, iyi ki de destekliyor, yoksa nasıl zavallı olduğumuzu göremeyecektik derim. Naklen savaş yayınları, BBG'ler ve diğer hastalıklar, inanın bana TV olmasa da bir şekilde olacaktı.

Not: Şu an tv için denenlerin %80'i yetmiş yıl önce filan Radyo için de deniyordu (bkz. Radio Days-Woody Allen)
0
FZ
Televizyonu donuk gözlerle seyreden, geberik yüzmilyonlarca insanın da cehennemin dibine kadar yolu var, beni de alakadar etmezler. demiş sevgili dostum sundance, ben de diyorum ki o yüzmilyonlarca insan cehenneme doğru ilerlerken seni ya da en azından senin de bir parçanı sürükler! Shibumi adlı romanda, ustanın genç kahramınımıza söylediklerini hatırla: Sıradan insanları sakın küçümseme, sıradan bir şekilde binlercesinin inatla sürdürdükleri uygulamalar, bilinçli ya da bilinçsiz, senin gibi adamların sonunu getirebilir.

Çok klişe bir laf içindeki bir gerçeği değiştirmez: Önce bir araçları şekillendirdik, sonra da onlar bizi.

Beğenmeyen izlemesin ya da kanalı değiştirsin kardeşim, herkesin cavanar gibi hür, özgür, bağımsız iradesi ve bir beyni var! diyebiliriz... mi acaba? Var mı böyle bir lüksümüz?

Radyo ile TV´yi kıyaslayabileceğimiz kadar süre geçti. Kıyasladığımızda ne görüyoruz?

Aslında evet, TV tabii ki bir araç. Ve ben tabii ki odanızın bir köşesinde duran elekronik devreyi kast etmiyorum. Baskı makinalarını da kast etmiyorum. Diğer makinaları da. Onlar sadece makina. Tıpkı genç kadınları çiğneyen buldozerler gibi (bkz. İsrail´deki son vakalardan biri). Evet onlar makina ve biz insanız. Makinalar kurduğumuz sistemlerin bir parçası. O sistemlerden birine kısaca medya diyoruz öyle değil mi? Ya da halkla ilişkiler? Ya da propaganda? Ya da psikolojik savaş?

Basitin gücü...

Biraz dağınık yazdım. Kusura bakmayın. Kafam karışık, gerçekten karışık, bir türlü berraklaştıramıyorum.
0
Werdem
Teknolojinin insanlık için kullanılması! Yani egemenlerin elinde insanlığa karşı bir silah olarak kullanılmaması. Burdan bakınca televizyon teknolojisinin kendisine değil, kullanım şekline karşı olmak gerekiyor bence. Doğru ellerde (Burası ayrı bir tartışma konusu tabii. Ne zaman doğru ellerde olacak, olabilecek mi, ya da doğru eller kiminkiler?) bahsettiğin çok uzun süreyi en aza indirecek şey yine televizyon olamaz mı?

FM'i teknolojinin, herkese, hiçbir çıkar karşılığı gözetmeden öğretmeyi, birlikte yeni yöntemler geliştirmeyi hedefleyen bir site olarak düşünüyorum, herkes de öyledir herhalde. Şimdi FM'in (olmaz ya) bu beylerden birinin eline geçtiğini düşünelim...

Benim izletmemek, alternatif bulmak derken kastettiğim bizlerin de elindeki tüm araç ve yöntemleri kullanarak bu dezenformasyona yanıt vermemizdi.
0
anonim
Bu mesajı okuduğumda nedense Requiem for a Dream'i hatırladım.
0
redial
Bunun
uzerine ne denirki?

nedense bunu gorunce, burasi geldi aklima; hemen gidip tikladim...

0
realist
-Duydun mu saldırı başlamış.

-Duydum. Bana ne yaa....

Kardeşimin tepkisi tam beklediğim gibi oldu. Küçük çocuk zannetmeyin, ben yirmialtı o yirmidört yaşında. Tabii bu laftan sonra aramızın bozulduğunu, benim çok kızdığımı falan düşünürsünüz. Hiç de değil. En azından içinden geçeni dürüstçe ifade ettiğinden gözümde bir çok kişiden daha yukarda.
Ya bu ülkenin %94´ü savaş İSTİYOR ya da benim çevremdekiler öyle.
Savaş istemiyor ama savaş sırasında borsadaki dalgalanmadan para kazanmak istiyor.
Çocuklar güç ve para için ölsün istemiyor ama teskere meclisten geçsin ki para gelsin; ekonomi düzelsin, dükkanı kazandırsın istiyor.

Kendinden başkasının hayatını, sağlığını zerre kadar düşünen bir kişi bile tanımıyorum.

ABD´nin dediklerine inanacak kadar gerizekalı olanlar. İşine geldiği için inanmış görünenler.
Dezenformasyonun azıcık kafası çalışan, azıcık vicdan sahibi insana bir etkisi olacağını sanmıyorum. Irak Birinci Körfez Savaşı´nda İsrail´e kimyasal başlıklı füze atmıştı ama Patriot´lar indirdi diyen adama ne cevap verirsiniz? Aldığı haberlerin yanlış olduğunu aklının ucundan geçirmiyor çünkü inanmak işine geliyor. Hatta yeri geldiğinde kendisi de uyduruyor.
ABD ya da AKP karşıtı olduğu için savaş istemiyoruz diye bağıranları da yukardakilerle aynı kefeye koyuyorum.

N´olur bir kişi yanıma gelip desin ki:
Ben menfaatime göre hareket etmiyorum. Çocuğunun cesedi başında ağlayan kimseyi görmek istemediğim için savaşa karşı çıkıyorum.
0
anonim
Ya fazlasi ile kotumser bir yaklasiminiz var, ya da tahmin edemedigim kadar kotu, umursamaz bir cevreye sahipsiniz.

Icin icin tezkere ciksa da para gelse diyenler olabileceginin farkindayim, ama bunlarin yaninda pekcok *insan* ile birlikte yasadigimi dusunuyorum.

Umursamazlik konusuna gelince, bence savasi desteklemek kadar kabul edilemez. Nasil bir insan yanindaki oldurulurken donup bir bakmaz, tepki vermeyi birakin, birsey hissetmez bile ??? Bence kardesiniz ile uzun uzun konusun...

--
Baris Metin
0
anonim
Bu bencillik herkeste var, her zaman da oldu - ekonominin veya ulkenin durumunu dusunen olmaması, savasın getirdigi acıları umursayanın, oradaki insanlar icin uzulenlerin olmaması niye sizi sasirtiyor anlamis degilim. duyarlilik herkeste olan birşey mi zannediyorsunuz. Her zaman boyle insanlar oldu. Yureklilik, duyarlilik, mertlik ve fedakarlık herkeste bol miktarda olamayacak kadar degerlidir. insanlardan (buyuk kalabalıklar olarak dusunebilirsiniz) cok sey bekliyoruz bence. ama acgozluluk, şark kurnazlığı, doymakbilmezlik bol miktarda var insanlarda. kimse kimseyle aynı seyi dusunmek zorunda degil ki. kardesiyle de degil. benim kardesim de benimle aynı çizgide düşünmüyo (başka konularda :) ).
Bu ulkede secimin kaderini de etkiledi bu zihniyet. bazı acayip zengin ve bir o kadar da savasa karsı goruntusu vermeye ugrasan bazı politikacılar komur dagitip, yemekler tertipleyip oy aldilar.
Ne cabuk unuttuk, kime oy vericeksiniz dendiginde elime is, evime aş verecek olana diyen insanlar ulkenin kaderini belirledi. daha temel ihtiyaclar (barinma, yeme, icme vs) doyuma ulasmadan ustun saydigim niteliklere sahip olmak cidden zordur.
Gorusleri belirleyen dunyaya baktigimiz penceredir ve bunun getirisi-goturusu bu pencereyi kazandıgımız yolla da ilgilidir.

realist'in kardeşiyle veya baskalariyla konusmasının ciddi bi degisim saglayacagina inanmıyorum, o pencere bi kere acilmis ve fert dunyaya oradan bakmaya baslamıştır bir kere.bakış açısını ancak olaylar değiştiri inancındayım.
Daha soylenecek cok sozum var ama yetsin artık..
Sürç-ü lisan ettiysek affola, kimsenin olayı kişiselleştirmesini istemem.
Ayrıca bu sitedeki insanlarla beraber bu siteyi paylaştığım için çok mutluyum ben de.
Gorusmek uzere.
0
anonim
Sasirmiyorum, bu tur insanlarin var olabileceginin (oldugunun) farkinda oldugumu soyluyorum. Cogunlugu olusturmadiklarini dusundugumu belirtiyorum.

_Hic_ cok sey beklemiyorum. Yalnizca yolda yururken yaninda can cekiserek olen insana tepkisiz kalmamalarini bekliyorum. Hatta savas gibi bir vahsete tepki gostermelerini bekliyorum. Ama oyle, Turk filmi izlerken kosulsuz ezilenin yaninda olmak gibi degil, gercekleri gorerek, en cok savasin ne demek oldugunu bilerek, sonra daha neler olacagini da dusunerek.

realist'in kardesiyle konusmasi belki birsey degistirmez. Ama en azindan kardesinin bilinclenmesini, gozunun onunde olanlari gormesini saglar. Ya da ne fark eder (!), anlatmaya hic gerek yok, olaylari irdeleme zahmetine bile katlanmayan insanlari kendi hallerine birakalim. Hatta biz de susalim, belki tepkimizi gorup birseyleri anlarlar...

--
Baris Metin
0
felix
Maalesef acı bir gerçeğe parmak bastın dostum. Çoğumuzun karşı çıkışının arkasında vicdanımızdan veya adalet duygusundan gelen bir isyan yok. Türk milleti 80''lerin sonlarında geçirmeye başladığı evrimi tamamlamak üzere. Artık sokaklarımız takım elbise kıravatlı, bir gözüyle borsayı dövizi takip eden diğer gözüyle hesabındaki paraları sayan, evleneceği kızı bile seçerken önce bordrosunu inceleyerek işe başlayan bizinısmenlerle dolu. Tabi bu manzarayı tamamlayan bir de kitle var yani avam. Dünya görüşünü Kadir İnanırın sanatçı(?) duruşu ile İbrahim Tatlısesin gönül maceraları arasında konumlandırmış.


Hal böyleyken daha iyisini ummamak gerekir. Tabi ki insan olmak hele de iyi insan olmak kolay değil. Sürekli kendini sorgulamak, kendinle yüzleşmek gerekir. Umarım her arkadaş yazını okur ve düşünür. Tekrar eline sağlık.

0
anonim
konuyu ve yazilan butun yorumlari okuduktan sonra kendimce vardigim sonuc sudur ki basinimizin tum amerikan yardakciligina, savas taraftari yayinlarina ve sozde haber verme anlayisi adi altinda amerikan iktisadi ve dunya duzeni doktirinini kafamiza zorla yer ettirme cabasina ragmen butun yorum yazan arkadaslarimizin gercekleri sorular sorarak ve kendi mantiklarinda gorduklerini ve tum dezenformasyon girisimlerinin aslinda duzenleyenleri komik duruma dusurmekten baska bir ise yaramadigini gormekteyim ve bu beni cok mutlu etmektedir. bu savasin amerikan hegomanyasinin ortadoguda ve butun petrol kaynaklarina tam olarak yerlesmesi, terorizmle savas adi altinda 2002 yilinda gerceklesmis olan 374 milyar dolarlik butce aciginin ve gerilemekte olan amerikan ekonomisinin sozde irak altyapisini duzeltme adi altinda acilacak olan ihalelerle iyilestirilmesi cabasindan baska birsey olmadigini hepinizin bildigini bilmekteyim. unutulmamalidir ki hicbir zaman kanli para insanlara fayda getirmemistir amerika belli bir zamandan beri gorunurde uzak durmaya calistigi ortadogu batagina tam olarak saplanmistir tek bir dilegim var o da tipki vietnamda oldugu gibi buyuk bir hezimete ugramasi milletlerin kaderini ancak ve ancak kendileri belirler bunu ucuncu bir ulkenin belirleme hakki olmadigina inanmaktayim amerikanin soylemis oldugu dunyanin hakimi benim sozu gun gelir amerikanin birtarafina kacar !
0
anonim
Selamlar..

Garip seyler oluyor. ABD Hezimete ugrar mi ? Yakin vadede hayir. Buyuk ihtimalle Saddam'i devirirler. Fakat daha sonra ?

Cin ve Rusya uyuyan guzeli oynuyorlar ama yaz gelecek ve kis uykusundan uyanacaklar. Kuzeyde bir kurt kavgasi var. Muhalifler vs. toplaniyor. Ama bir parca eksik. Şıi'ler yok ortada. Oysaki Irak'in %70'i Şıi.. Iran'da %90 ve zaptedilemez sarp daglarla orulu bir sinir var.

Bunlar ne demek ? Puzzle'in parcalarini birlestirin. Halkin cogunu temsil etmeyen bir iktidar. Birbirini yiyen Kurt'ler. Dahasi bu kurtlerin birbirini yemedikleri durumda onlari yemeye kararli gorunen bir Turkiye. Dahasi malum yukselen yildiz Amerikan karsitligi. ABD'nin bolgeyi ele gecirme cabalari. Diger yanda Cin ve Rusya. Vietnam'da vietkong'un adamlarini besleyen de bu Cin ve Rusya degilmiydi ? Simdi Irak'a dikkatle bakalim. Sonrada bunlara. Uzun vadede ne guzel oksandikca inleyecek bir yer oldugunu gorursunuz. En kucuk dokunusta dahi titreyecek. Ya sonra ?

Inanip inanmadiginiz onemli degil. Kur'anda yahudilerin yokedilecegini, tasin arkasina saklansalar bile tasin dile gelip ardimda yahudi var diyecegini yazar. Bu islerin ekseninde Israil oldugunu dusunursek, orta vadede ciddi sekilde Israil'e yonelecek tehditi gormek zor olmasa gerek.

Senaryoyu soyle kurun. Irak ve devaminda ortadogu Cin, Rusya, Almanya, Turkiye vs. kasimasiyla nezleden kurtulamaz olacak. ABD askeri varligi pek coklari icin tahammul edilemez olacak. ABD varliginin getirecegi Israil'in buyumesi, simarmasi ve Saron gibi kasaplarin basa gecmesi infiali artiracak...

ABD bunlari hesaplayabilir, hesaplamistir. Ama Pentagon'u bile koruyamadilar. Top ve tufeklerin, bombalarin savaslari kazanmaya yetmedigi bilinmelidir. Bunlar bir ulkeyi dogmek ve perisan etmek icin mukemmel araclardir. Fakat zafer kazandirmazlar. Bir onceki korfez vakasina bir bakin. Bin laden hala sag. Somali'de perisan oldular, Kara sahin dustu gibisinden hezimetlerini kahramanlik gibi gostermeye ciktilar. Sonucta ABD OrtaDogu batakligina saplaniyor. Hesaplarinin yanlis oldugu yaptiklarindan belli.

3. Dunya savasi yakin gibi gorunuyor. Ya sizce ?
0
sametc
beyler bende savaşa kesinlikle karşıyım ama saddam gercekten bin ladinden farksız bir adam ama amerika savaş yolunu secti ve yanlış yaptı savaşsız da cozulebilirdi bakın size bir olay korfez savası sırasında saddam bakanları topluyor değerlendirme yapıyorlar fakat dışişleri bakanı saddama diyorkiistifa tek care kalıyor maalesef halkımızı korumalıyız istifa etmenizi oneriyorum
saddam arka odaya cağırıyor dışişleri bakanını nemi yapıyor yanındaki askerden tabancasını istiyor kalbine 3 kurşun atıyor bu halkı koruma adına saddama soyleyen insanı vuruyor ırak halkının %50 si sevmiyor tepki vermekten korkuyor işkence ve insafdan korkuyorlar onun için ıraklılar için ozgurluk tam anlamıyla sıfır
ben diyorumki SAVAŞA HAYIR bush SAVAŞŞSIZ COZEBİLİRSİN SEN YETENEKSİZSİN
0
roktas
Dışişleri bakanının vurulduğunu gözünle gördün mü? Toplantıda bulunan bir bakan bizzat kendisi veya habercisi marifetiyle sana olayı anlattı mı? Uzun yıllardır Irak dışişleri bakanlığını yapan Tarık bin Aziz`in birkaç gündür ortada görünmemesinin bu anlattığın olayla bir ilgisi var mı? Savaşsız da çözülebilecek dediğin sorun tam olarak ne? Saddam`ı sevmeyen Irak popülasyonuyla ilgili verdiğin yaklaşık rakamlar hangi tecrübeye dayanıyor? Bu savaş kararını bütünüyle Bush`un yeteneksizliğine bağlamak doğru mu? vesaire vesaire...
0
sametc
vallah ben sanırım cok once sabah gazetesinde okudum bu olayı sabah herhangi bir kaynağa dayanrırak vermişti bu haberi
buraya son yorumumu yazıyorum
SAVAŞA HAYIR SAVAŞA HAYIRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
0
Werdem
Dezeformasyonla ilgili yakınmaların yer aldığı bu kadar yanıttan sonra sametc arkadaşın bir kez daha düşünmesi gerekiyor aktardığı olayla ilgili.

Tabii ki Saddam bir katildir. Halepçe bunun en somut örneği. Ama acaba bu savaş gerçekten Saddam yüzünden mi? Hani Saddam ABD'ye tamam gelin birlikte hareket edelim dese ABD Saddam'ı öldürmeyi düşünmeye devam edecek mi? Bu büyük köpeğin kemiğini çalan küçük köpeği yoketme istediğidir. Küçüğü ona kemik getirmeyi önerirse bunu seve seve kabul eder.
0
sametc
savas saddam yuzunden değil elbette ben orda belirttim zaten bush savas hastası savasa hayır diyorum ama BUSH un bu kadar ustune gitmesi doğrumudur ben amerikaya soruyorum ırak halkından sananeyaaaaaaa bırak kendileri yaşasınlar...
0
sleytr
gerçekten böylemi düşünüyorsun. yani sence abd nin amacı sadece saddamı ve ailesini yoketmek mi?
abd yi bushmu yönetiyor? bu planlar yapılırken, ortadoğu stratejileri hazırlanırken oğul bush yoktu, abd önümüzdeki 25-50 yıl ortadoğuyu sömürürkende olmayacak...

bu arada herhalde bush a yakıştırılabilecek en hafif sıfat yeteneksiz olabilir.
0
sametc
bush'un arkasında gizli nedenlerde olur tabiii mesela petrol ama bsuh bunu gizleme adına ağzından saddamdan başka kelime cıkmıyor amerika eğer petrolu alırsa DUNYANIN EN BUYUK SUCUNU işleyecektir ırak halkına bırakmalarını herkes soyluyor
zaten ben pek inanmasamda petrolun ırak halkına vereceklerini soyluyorlar bu laf beni pek tatmin etmedi komik geldi
0
sametc
bush bilmiyor diyorum nedenmi hukuku bilmiyor BM izin alması gerekiyor iken ben gircem ne olursa olsun demek acgozluluk demektir
0
Werdem
Aslında buradaki tüm FM takipçilerinin yüreklerinin Irak halkıyla birlikte olduğunu düşünüyorum. FZ arkadaşın Böyle üyeleri olan bir siteyi o üyeler ile paylaştığım için onur duyuyorum. söylediklerine katılmamak mümkün değil.

Ama şu BM konusunda da bir iki şey söylemekten kendimi alamayacağım. Ya şimdi BM'den izin alınmış olsa o kadar insanın öldürülmesi, üzerlerine yüzlerce ton bomba yağdırılması meşru mu olacak. İyi de bu meşruluk neye dayandırılacak. Ortadaki somut durumu değiştirecek mi? Irak halkının birilerinin stratejik çıkarları için katledilecek olması gerçeği değişecek mi? ABD bunu tek başına söyleyince meşru değil de Fransa, Almanya ve Rusya da bunu söylerse meşru mu olacak? İyi de bunların hepsinin de derdi kendi stratejik çıkarları değil mi?
0
sametc
evet doğru ırak halkınla kalbimiz ama ben buraya yazı yazdığıma bin pişman oldum kotu bir imaja sahip olcam bu yazıyla beraber yazdıklarım sanki savaş yanlısı olduğumu gosteriiyor acayip pişmanım varyyaaaa
bundan sonra savasa yazı yok hem karıştırıyorum hem hızlı dusunmekten ne yazdığımı bilmiyorum bazı yerlerı Hız yazmış ben değil
0
Werdem
Aslında birçoğumuzda aynı sorun var sanırım. Yani düşünsene bombardıman altında düşüncelerimizi toparlamaya çalışıyoruz. Belki de bir şey yapamamanın verdiği sıkışmışlıkla duygularımızı toparlayamıyoruz. O yüzden mesajımın başında burdaki insanların neler hissettiğini az çok biliyorum diye başladım. Şahsen ben savaş yanlısı olabileceğini aklıma bile getirmedim, kimse de getirmemiştir sanırım. Yazmaya da devam et olur mu?
0
conan
sametc biraz noktalama isareti kullansan eminim daha sakin ve yavasca yazacaksin :) , . : ;
0
anonim
Camii cemaatine imamlık etmekten öte en ufak bilgi,görgü,vizyon ve ufku bulunmayan bu karikatürize yöneticilerle ülke idare edilmez...Kerametleri kendinden menkul bu şeyhcikler 70 milyonluk koskoca ülkeyi uluslararası arenada ne hale getirdiler... Bir Türkiye'nin 4 ay önceki konumuna bakın bir bugün içinde bulunduğumuz aczin vahametine....Kasımpaşalı Tayyip ne diyor,Duruma hakimiz diyor,nesine hakimsin allahaşkına, yesinler senin hakimiyetini...Su akar gerzek bakar durumundayız,tüm olup bitenleri film seyreder gibi seyrediyoruz...Allah sonumuzu hayreyleye...Bu arada Irak'tan sonra sırada İran,Suriye ve Suudi Arabistan olduğunu ifade eden yorumculara diyorum ki onlardan önce sırada Tayyip ve iktidarı vardır...ABD bu çapaçulluğu halletmeden diğer işlere geçmez,ayağının altında dolanıp duran kaygan zemini temizlemeden yola devam etmez...Sıcak günlere hazır olalım....

0
anonim
Dış politika problemlerini hükümet icraatı düzeyinde algılama hatasına düşmemek gerekir. Çünkü dış politikanın belirleyicileri (kıbrıs meselesinde olduğu gibi) seçilmişler değildir. Bu nedenledir ki İngiliz İşçi partisi (ki dünyanın -sözüm ona- en köklü sosyalist partilerinden biridir) lideri ile eski Teksas valisi bir kovboy bozuntusu kolkola verip Bağdatı yağmalamaya gidebiliyor.


Son üç aydır Ankara her yönüyle döküldü. Cumhurbaşkanında dışişleri bakanına kadar bir bremen mızıkacıları korosu seyrettik. Ortada bir başarısızlık (ya da başarı) varsa, paylaşımı adil yapmakta yarar var doğrusu.

0
anonim
muhahaaa bu acemiler topluluğu iç politikada 100 gün bitmeden ne kadar acemi ve yetersiz olduğunu gösterdi.Zaten Türbandan başka konusu bulunmayan bir partiden ne beklenirdi ki...ama ne yazıkki her zaman olduğu gibi Türkiyenin Esnaf tabakası bu partiye oy verdi ve ülkemizin batışı biraz daha hızlandı.
Genç Partiye gülüyordum Cem Uzana gülüyordum ama şimdi ciddii cidii tek muhalefet partisi olduğunu düşünüyorum.Oy verdiğim parti ise meclisde konu mankenliği yapıyor.(Belki de haklılar cünkü bu ülkeyi artık kimsenin kurtaramayacağını onlarda biliyorlar)
0
felix
İnsanlık karanlık bir tünele girdi. Seçenekler sınırlı ve malum medyada bize sunulan tablo, olası en pembe senaryo. En kötüsü ise bir dünya savaşı. Ama bu seferki en korkuncu olabilir. Üç büyük dinin merkezi coğrafyada yakılan bir ateş öncekilere benzemez. Kolayca bir din savaşına dönüşebilir ve din savaşı ekonomik savaştan da ideolojik savaştan da çetindir.


Televizyonlarda allanıp pullanan o silahlara ve ordulara tiksinerek bakıyorum ve sevgili roktas'a tavrı için selam gönderiyorum.

0
anonim
Konu zaten o tarafa gidiyor. Bush Hacli seferi diyor. Ardindan Afganistan'a cikip Cin ve Rusya'nin dibine us aciyor kendine. Sonrada toplanip Irak'a cikiyor. Bazi yerler vardir. Girmek kolaydir ama cikmak cok zor olabilir. Kore, Vietnam, Somali bunlarin guzel ornekleridir... Saddam sonrasi ne olacak ? Bin laden'in esi dostu vs. hepsinin burnunun dibine geldi koydu 120 Bin askerini, boy hedefi gibi.. Ne olacak ? Bunlara vuracaklar teror ile. O da gidecek siz teroristsiniz diyerek Suud'a, bahreyn'e, katar'a filan girmeye calisacak. Sonrasinda gununu gorecek..
0
anonim
zaman geciyor amerika ilerliyorum diyor ama dikkat ettinizmi bilmem televizyonarda hep ayni goruntuler bir eksik bir fazlasi olmadan dunden beri gosteriliyor. orjinal adi wag the dogs turkcesi baskanin adamlari diye cevrilmis bir film vardi hatrilarmisiniz amerikan baskaninin secimlerden once pisliklerini ortup tekrar baskan secilmek icin olmayan bir savas yaratiliyordu bir hollywood film yapimcisi ve baskanin adamlari tarafindan hatta filmde gecen ilginc bir cumle sen irak savasinda televizyondan gorduklerine inaniyormusun diye soruyorlardi demek istedigim irak cok uzun zamandir kaynayan bir ortadogu kazanini patlatacak bomba bence amerikan ve ingiliz kuvvetleri cok hizli hareket ettiklerini sanmiyorum aslinda gormuyorumda cunku televizyonlar sozde canli yayinda savasi gosteriorlar ama hep ayni goruntuler var. ummr kasr liman bolgesi ve sehrinde cok kucumsedikleri iraklilar tarafindan epey bir suredir durduruluyorlar ki onceki amerikalilarin istihbaratklarina gore o bolgede cumhuriyet muhafizi ya da irak ordusunun askeri varligi cok azinda altinda bu gosteriyorki saddama karsi isyan etmesi beklenen irak halkida silahlanip ulkelerini korumaya calisiyorlar. diger bir ilginc noktada amerikalilar pompalarin ve rafinerilerin yakilmasi halinde yakanlari savas suclusu ilan edeceklerini ilan ettiler gerekceleride irakin dogal kaynaklarinin yok edilmesi ve cevreye zarar verilemesi simdi sormazlarmi eeee salak amerikali maden cevreye bu kadar duskunsun cevrecisin neden silahlarinda zenginlesitirilmis uranyum kullaniyorsun ve bunu sirf iraklilarin gozlerini korkutmak icin tv ye cikip avazin ciktiginca bagirarak soyluyorsun cevreciligin ve insanligin nerede kanli dolarlarin arkasina petrol siyahinda insanliktan cikmis bir sekilde mi saklanacagini saniyorsun demezlermi sormazlarmi ?
0
roktas
> ... neden silahlarinda zenginlesitirilmis uranyum kullaniyorsun ...

Bu çok önemli ve ciddi konuyu atlamayalım. İlk ağızdan işittiğim bilgilerle söylüyorum: birinci körfez savaşı ve sonrasında çok miktarda depleted uranium (yani `fakirleştirilmiş uranyum`) içerikli mühimmat kullanılmıştır. Çok az kişi bunun bir insanlık suçu olduğunun farkında... Hadi bakalım CNN Türk bunu da oynatsana...
0
anonim
Ingilizler 3-4 gunde bagdat'a gireriz diyorlarmis. 3-4 gun once 18 Mart'ti. Bundan yaklasik 90 yil once de su kadar saatte Canakkale'yi geceriz demisti bu adamlar. Lakin karsilarinda turkler yok, odleklikleri israil savasinda ispatlanmis araplar var.

Gecelim. Bir sahne dusunun. Bir tarafta su predator'u koyun. Hani su Arnold'un filmindeki gorunmez uzayli. Insanlari avlayan mahlukat.

Diger tarafa da Bush'u koyun. Simdi bu mahluk her gun 5 kisi oldurse, 1 yilda 1800 kisi, bir asirda ise en fazla 200.000 kisi oldurebilir. Sizce bush bu asirda kac kisiyi oldurecek ?

Dilerseniz bu kiyaslamayi Drakula ile de yapabilirsiniz. Gunde 3 ogunde 3 adam yese kac adam eder ?

Acikca, zihnimizin, hayal gucumuzun sinirlarini zorlayan bu canavarlar bile, su ABD'nin yaninda ne kadar masum kaliyor sizce ? Sadece Hirosima ve Nagazaki'yi dusunun, sonrada zavalli kont drakula veya uzayli predatoru..

Adi cikacagina cani ciksin bir seyin.. Adlari canavara cikmis birinin.. Onlar kim, canavar olmak kim ? Bush, Churcill, Hitler vs. gibileri varken..
0
ebola
Araplar konusunda IRKÇI bir tavra girmiyormusunuz.
Aynı araplar Israil'in tanklarına karşı gerektiğinde taşlarla savaşıyor.
bkz. intifada
bizim islamcı hukumetmiz(RP-FP-AKP) ne yapıyor? Yahudi seriatçısı Israille anlasma imzalıyor.

Sizce çanakkalede birilerinin kemikleri sızlamıyor mu?
0
anonim
Arap Israil savasinda, Araplar, ellerindeki silahi yahudiye satarlarmis. Yahudi silahi alir Arap'in olmayan beynine bir tane SIKAR, parayida geri alirmis.

Boyle bir milletten bahsediyoruz.

Tarih Araplarin benzer gafletlerini yazmakla meshurdur. Elbette tarih kitaplarini degil mesela Osmanli Arsivlerini okumak gerekir.

Aksi olsaydi, allah vergisi petrolun ustunde oturan bu kavimlerin en azindan bir Guvenlik Konseyi daimi uyesi bari olmasi gerekmezmiydi ?

0
anonim
Heyhat..

Bir tarafta teknoloji harikasi bir olum kusan makine: apache..

Diger tarafta 72 Yasinda, elinde dededen kalma mavzerle bir Irak koylusu...

Ilki dakikada 600 mermi atabiliyor. Gordugunu vuran gudumlu fuzelere vs. sahip.

Digeri her atistan sonra kurma kolunu cekip birakmayi gerektiren, ne navigation, ne pointer sistemi olan bir tufek. Birinci Dunya savasindan kalma..

Sizce bu karsilasmada yuzu gulen taraf kim olmustur ?
0
anonim
Öncelikle şunu belirteyim ki her gün düzenli olarak ziyaret ettiğim sitelerden biri olan FM'nin bu saldırı (savaş demiyorum çünkü savaş hemen hemen eşit şartlar altında yapılır.Bir tarafın elinde kaleşnikof diğer tarafın elinde her gün kirli medyamızda reklamı yapılan B bilmem kaç füzeler,F bilmem kaç uçaklar varken ona savaş denmez.)karşısındaki duyarlılığını görmek beni çok mutlu etti.Savaş kelimesi bir nebze olsun kabul edilebilir ama ya çoğumuzun ilk defa doktorların ağzından 'Hastayı eski sağlığına döndürmek için operasyon uygulayacağız' dan duyduğu operasyon kelimesinin kullanılması medyanın içine düştüğü pisliği çok iyi sergilemekte.Bu çirkin durumu xxx TURK gibi kanallarda daha iyi gözlemleyebilirsiniz.Geçen Haber TURK'u izlerken duyduğum konuşmalar karşısında abartısız söylüyorum sinirden duvarı yumrukladım.Altemur Kılıç'la ne idüğü belirsiz sunucu kılığında biri tezkerenin bu kadar geç çıkmasını olağanca şiddetleriyle eleştiriyor,artık iş işten geçtiğini ABD'nin para yardımı yapmayacağını,böyle bir rezilliği,pespayeliği,kerizliği ömürleri boyunca görmediklerini,Türkiye'nin ABD gibi bir müttefiğine çok büyük ayıp ettiğini,ABD'nin bunu bize ödettireceğini çok acı bir şekilde söylüyorlardı.Yazıklar olsun böyle zihniyetlere.İnsan kanını,canını paraya,faize,borsaya eşitleyen böyle zihniyetlere binlerce defa yazıklar olsun.Yazı biraz uzun oldu galiba ama bu konu üzerine içimde o kadar çok kin,nefret birikti ki bunları dökmem lazımdı.Başınızı ağrıttıysam özür dilerim.Savaşsız,kavgasız,eşit bir dünya dileğiyle...
0
Werdem
Irak halkı yalnız değil!

http://www.indymedia.org/

Dünyada milyonlarca insan sokaklarda...
0
anonim
çağımızın bir numaralı kamuoyu manipülasyon aracı olan medyamızı yürekten tebrik ediyorum.
medya her zaman taraf tutar biraz ancak bu kadarı anormal. bi tek ponpon kızlar çıkarıp canlı yayın aralarında gösteriler yaptırmaları eksik kaldı. Evet sayın seyirciler, embed gazeteci bilmemkim az sonra bilmemnereden çatışmaların seyrini canlı olarak aktarıcak! az sonra ... ben bu kadar yalakalığın sebebini -paradan nasiplenmekte - görüyorum. habercilikten ziyade taraftarlığa kaçan bir zihniyet başka türlü biraz zor açıklanır.
embed gazetecilik anlayışının mucidi amerika savaşın propaganda kısmının önemini çoktan kavramış, gerekli önlem ve ödemeleri çoktaan yapmıştır!
0
crematorium
Okunasi bir sarki sozu (Megadeth - Peace Sells, But Who''''s Buying?), gundeme uyar sanirim...
0
barisozyurt
Okunası bir başka şarkı sözü : Metallica - One
0
crematorium
Kesinlikle!!!
0
mysterious
Bizim bu medyamız ve türkiyemiz öyle bir haldeki anlaşılır gibi değil. Ama belkide yıllardır içinde bulunduğumuzdan olsa gerek hep başkalarının yalakası, birilerini göklere çıkarmak, devletin (belki derin devletin) kamuoyunu yanıltmak hedefi farklı göstermek, kara para aklama, vb. bir çok lanet ve hiçbir yararı olmayan şeylerle olduğunu ve artık insanları bilgilendirmekten çıkıp onlarla oynama istediklerini bizlerin beyinlerine kazıma aleti oldu.. Bunu kimse yalanlıyamaz. Çünkü özellikle türk insanı saatlerini tv karşısında geçiriyor ve bilinçsizce ne izlediğini bilmeden hatta evdeki insanların tamamını karşısına çeken bu alet artık icat edenin de hayellerinin dışına çıkmış bir faliyet göstermeye başladı.. (üzücü)
Nedendir bilinmez artık Türk insanı öyle bir hal aldıki ne kadar bilinçsiz, ne kadar vurdum duymaz, ne kadar bananeci ve ne kadar saneneci olmuştur. Ne bir karşı gelme var nede bir direniş sadece halkın küçük bir oranı bu gibi olaylara karşılık veriyor gerisi sadece bakmakla yetiniyor. Ne yazık değil mi..
Esasen sanki Türkiyenin çarkına biri ve/veya birileri çomağını sokmuş ve dönmüyor sizde hiç böyle hissetmediniz mi? Dahada lafı uzatmak istemiyorum çünkü bu konuda çok doluyum.

Ama bizim gibi Çağdaş ve ileriyi görenlerin üzerine düşen görevi yaptıklarını zannediyorum ve kendi şahsım adıma yapıyorum zaten.
Her nereye gitsem biraz etrafımdaki insanlara birşeyler versem diye düşünmek ve aktarmak bile yeter bence.

Evet herkez gibi savaş''a hayır demiyorum. neden mi bu savaş''ı başlatanlardan birininde biz olduğumuzu çünkü üzerimize düşen görevi tam anlamıyla yapmadığımıza inanıyor ve Allah''tan orada ölen yada zarar gören herkese yardım etmesini diliyorum..

Sevgi ve Saygılarımla
...
0
barisozyurt
Ünlü yazar Paulo Coelho Baskan Bush a (ve biz Türklere de) yazdığı mektup : http://www.opendemocracy.net/other_content/article.jsp?id=1033&type=sati
0
conan
Ama abrams guzel tank simdi teknolojinin hakkini da yemeyelim. :) Belki ilerde uranusluler bizi isgal ettiginde bu tanklari kullaniriz onlara karsi :)
0
anonim
merhaba recai abi. osman ben ist.dan. roktası görünce tanıdım ama sen olup olmadıgından emin değilim :) sölediklerine aynen ben de katılıyorm. ozel_83@hotmail.com mail adresim.. ulasabilceğim bi mail adresi gönderirsin sen de.. görüşürüz saygılar:-)
0
roktas
Sevgili anonim,

Bütün anonimler için kaçınılmaz bir sonuç olarak sizi tanımadığımı üzüntüyle ifade etmek istiyorum. Aradığınız kişiyi bulmak konusunda en ufak bir fikre sahip olmamam bu üzüntümü daha da derinleştiriyor :)

Vay Osman`ın güzelim... İsim değiştirerek yaptığımız bu protestonun hiç bir SONUÇ üretmediğini kimse söyleyemez artık ;) Neyse... Sen şimdi git bir FM kaydı yaptır bakiim. Takmaadını seçerken dikkatli ol ama...

0
Nightwalker
Aslında buraya bu kadar çok yorum yazıldıktan sonra söylenecek pek birşey kalmamış geriye AMA sonuç ? SAVAŞA HAYIR hemde en büyük harflerle ve en yürekten. AMA sonuç ? Hepimiz karşıyız savaşa sen ben o biz siz onlar AMA sonuç ? Ne yapabiliyoruz. Sokaklara dökülen milyonlar ne yapabiliyor ? BM ne yapabiliyor ? Tarihin başlangıcından beri güçlüler zayıfları ezdi. İnsanlar öldürülenlerin leşinden pay kapmak için güçlünün yanında yer aldı. Tek sorun yeterince güçlü olup olmadığınızdı. İşte son olayda gördük. Amerika ve bush he3m içerden hem dışardan verilebilecek tepkilerin en büyüğü ile karşılaştılar herkes karşı çıktı ingilterede bakanlar istifa etti. Bütün dünya çığlıklar attı. AMA sonuç ?
0
FZ
Önemli olan sonuçtan ziyade SÜREÇ denilen şeydir arkadaşım! Spartaküs başkaldırıp peşine binlerce adamı takıp Romali generalleri aptala çevirdi mi çevirdi? Peki sonuç? Evet sonuç? Hüsran! Spartaküs´ün ve adamlarının canına okudular mı? Okudular! Spartaküs vakası yüzünden birkaç yılda Roma İmparatorluğu falan iptal oldu mu? Olmadı! Sonuç? Sonuç ==> bkz. bugün!

SONUÇ dediğin şey öyle birkaç güne birkaç yıla sığmaz. Perspektiflerimizi ve vizyonumuz biraz genişletelim lütfen!

500.000 insanın meydanları doldurup yeri göğü inletmesi ile bunu yapmamaları arasında bir fark vardır. Bu farklar küçük gibi görünür ama bunlar yavaş yavaş birikir. Gandi diye bir adam geçti bu dünyadan. Hiç okudunuz mu? Sonuç? Hindistan müthiş bir ülke mi sizce? Sonuç? İngiltere ne yaptı? Sonuç? Biraz okuyun ve sakin kafa ile düşünün lütfen.

`Ben bir şey yapsam bile ne değişecek ki?´ Buna psikolojide öğrenilmiş çaresizlik denir. Bu tuzağa bir kere düşen insanları manipüle etmek çok kolaydır! Araştırın, aynen bu sözcüklerle. Psikoloji deneylerini inceleyin.

Asla ve kat´a kendinizi küçümsemeyin. Çevrenizde sizi az da olsa sayan ve seven insanları küçümsemeyin! Siz kendinizi ne kadar ciddiye alırsanız insanlar da sizi o kadar ciddiye alır. Bu bir günde istediğiniz sonucu elde edeceğiniz anlamına gelmez. Tercih sizin. Ama yine de bir oturup biraz soğukkanlı ve yapıcı şekilde düşünün. Eğer yaşıyorsanız daima bir fark yaratma potansiyeliniz vardır. Ne yaparsanız yapın belki de dikkat etmeniz gereken tek bir kural var: Kendinize karşı dürüst olun. Sadece bu kural bile tek başına çok şey ifade eder üzerinde düşünüp taşınana.

(FZ: Gaza gelen editör...)
0
Nightwalker
Galiba karamsarlık anımda insanlarında içini kararttım. Çaresizliğin çığlıklarını atarken. Cevap için sağol.

Not: FM hem teknik hem psikolojik destek bulacağınız tek site.

0
anonim
Bu konu ile ilgili kenarından ilgili minik bir hikaye var;
Kücük bir fil daha bebekken ayagından zincirle bir agaca baglanır. Bebek fil kacmaya gitmeye calisir ama bir turlu yapamaz. Fil seyreklesen aralıklarla zinciri hep kırmaya calisir ama hic basaramaz. Bir sure sonra artik zincirle birlikte agacı da koklerinden alip gidecek gucu vardır ama bunu hic denemez.
ftaski
0
ridvan
Savaştan herkesin nefret ettiği ve mutsuz olduğu kesin...

Birde Amerikalılara sormak lazım... Bundan sonra insan hakları vs gibi konuları nasıl ağızlarına alacaklar bakalım.



0
oktay
insan haklarinin bir numarali savunucusu amerika.. su anda da Irak halkinin haklarini savunmak icin oradalar.

Eger CNN'den takip etsen bilirdin. Ele gecirilen her sehir icin *bilmemne sehrinin halki da ozgurlugune kavustu* diye haber yapiyorlar.

Her tarafta da amerikaya teslim olmak icin can atan Irakli asker resimleri var.

Birseyden anlamiyorsun ya. Amerika butun bunlari insanliga hizmet icin yapiyor.

oktay
0
alper
>Birseyden anlamiyorsun ya. Amerika butun bunlari insanliga hizmet icin yapiyor.


Amerikadan bakinca böyle konusmak cok kolay olsa gerek, amerikalilar buna psikolojik savas diyorlar. insanlari medya ile etki altina alip,kendilerini hakli gösterme cabasi icindeler. Uydu antenin varsa gel bir de Alman, Fransiz kanallarini izle. Burada herkes cok iyi biliyor bu savasin insanliga hizmet etmedigi ve özgürlük getirmeyecegi. Karsi düsüncelere acik olman lazim, böylelikle en dogru analizi genis perspekftifle en dogru sekilde ulasabilirsin.

0
ridvan
O açıdan bakıldığında anlamadığıma emin olabilirsin.

Bunun daha ilerisinde başka planlarda var. tarihin tozlu raflarından kalma eski planlar... O da ayrı bir tartışma konusu
0
anonim
ntvmsnbc de haber: ırak saldırıya fuze ile misilleme yaptı. ABD fuzelerin scud fuzesi oldugunu soyledi, irak elinde scud olmadıgını belirterek iddiayı yalanladı vs vs.
bi varsayım; deniz piyadeleri ırak sınırını gecer ilerlemeye baslar. seyyar bir fuze rampası tasıyan baska bir birlik hedef koordinatları belli bir fuzeyi kuveytte yerlesim birimi disina atar, koordinatları belli fuzeye patriotlar kilitlenir ve hedefi vurur. belki fazla suphecilik. savasta hersey mubahtır diil mi?

6t1s281
0
oktay
Gonderdigine benzer fotograflar Amerikada gecen ayki Rolling Stone dergisinde cikti. Fakat gormek isteyen goruyor sen basip yayinlasan da. :(

oktay
0
yuxel
İnsanlığa hizmet ederken birazcık da petrol alalım demişler heralde ..
0
anonim
Aslında bu adamların sitelerine güzel bi de_facement yakışırdı ama .... hani şööyle açıcaksın haberi - bi anda on yıl önce yine amerikalılat tarafından Mevla''larına kavuşturulmuş (özgürlüğe değil) ıraklıları görüceksin. gerçi dün de dediğimiz gibi ne anlarlar ki ? :(
0
sametc
beyler bu size biraz klasik gelicek ama bakıyorumki amerikalı baba oğlunu savaşta kaybetmiş kamera karşısında ağlamamak için kendini zor tutuyor oğlunun resmini gosterek bush a kin kusuyor. bu çok kötü
ikinciside bugun bağdatta nehire duşen ucağın pilotunu arayan ıraklılar ne olursa olsun dercesine nehir kenarlarına kurşun yağdırıyor
bu görüntüler beni uzdu hemde cok yani gercekten cok kotu goruntuler bunlar....
amerika kimyasal silahları bulamadı şimdide dunya tepkisinden cekindiği için ırak rejimini devirmeye geldiklerini soyluyor bakalım bu oyun daha nereye kadar gidecek.!:(
0
yuxel
Senin aileni , akrabanı öldüren ; daha kötüsü seni özgürlüğe kavuşturmak istiyorum diyip senin ülkene - her ne kadar kötü olursa olsun - bayrak diken bi adamı karşında gördüğünde emin ol ki o merhamet dediğin şey senden çok uzaklarda olacaktır. Black Hawk Down dan olan bi olay geldi aklıma , helikopter düştüğünde bi arap elinde silah uçağa yaklaşıyordu -ateş etmiyordu- ama amerikalı kahramanımız çıkarıp tabancasını adamı öldürmüştü. Bunun adı her ne kadar da adil olmasa da $ava$ . Gönül isterki insanlar ölmesin ama olaya bir de onların açısından bak ...
her ne kadar sürç'ü lisan eylediysek affola ...
0
Nightwalker
Aslında bu yazdıklarımı haber olarak mı göndersem diyede düşünmedim değil ama sonuçta bu konudan çok da bağımsız değil olay.
Güvenlik kuruluşu F-Secure tarafından yapılan açıklamada Irak savaşıyla ilgili binin üzerinde web sitesinin hack edildiği açıklandı. Hack edilen sitelerin pek çoğunda savaş karşıtı sloganlar yer alırken bazı sitelerde ise doğrudan ABD’yi ya da Irak’ı suçlayan ifadelere de yer verildi. Bugüne kadar, Irak savaşı nedeniyle bilgisayar korsanlarının hedefi olan siteler arasında ABD Deniz Kuvvetleri ve ABD Tarımsal Araştırma Merkezi’ne ait devlet siteleri de yer alıyor. F - Secure, Irak savaşı ile ilgili olarak meydana gelen sanal saldırıların savaş karşıtlarıyla sınırlı olmadığını, kendilerine ABD kökenli vatansever hackerlar adı verilen bir grubun Irak karşıtı mesajlar yaydığını, diğer yanda ise İslamcı aşırı grupların doğrudan ABD yönetimini hedef alan mesajlar vermek için siteleri hedef aldığını duyurdu.

BARIŞ YANLILARI
Siyasi motifler taşıyan hackerlar, internet ortamında ilk kez görünmüyor, ancak barış yanlısı görüşe sahip kitlelerin, internete yönelerek ve bilgisayar korsanlığı yaparak mesajlarını yaymaları alışılmış bir uygulama değil. F - Secure Genel Müdürü Jason Halloway bu durumu “Geçmişte hackerların hedefi bir web sitesini kırabildiğini göstererek, kendisinin iyi bir hacker olduğunu kanıtlama amacı güdüyordu. Ancak, şimdi geniş bir grubun kendini ispatlama amacıyla değil, bir mesajı yaymak için bu tür girişimlerde bulunduğunu görüyoruz. Bu hiçte normal bir durum değil.” sözleriyle açıklıyor. ABD kökenli iDefense kuruluşu da, F - Secure’la benzer bir görüşe sahip. Kuruluş sadece savaşın başlamasından bu yana yüzlerce web sitesinin hack edilerek barış karşıtı grafitilerle donatıldığını tespit ettiklerini ve yakın gelecekte bu ve benzer saldırıların azalmasından çok artmasını beklediklerini belirtiyor.

HACKTİVİZİM ÖRNEKLERİ
Siyasi amaçlarla bilgisayar korsanlığı yapılmasına kısaca “Hacktivizim” deniliyor. Aslında yeni bir kavram olmayan hacktivizmin geçmişte de pek çok örneği mevcut.

Bölgede gerginliğin arttığı dönemlerde İsrailli kişi ve kuruluşlara ait web siteleri sık sık saldırıya uğruyor. Bali’de patlayan bomba sonrasında Endenozya ve Malezya’daki islami kesimi temsil ettiğini savunan hackerlar Güney Asya’daki pek çok web sitesine saldırı gerçekleştirmişti.

Pakistan ve Hindistan arasında Kaşmir üzerinde yaşanan siyasi gerginlik nedeniyle iki tarafa ait hackerlar birbirlerine saldırıp duruyor. Bütün bu geçmiş tecrübelere karşın, ilk kez bir ülkeyi değil bir fikri hedef alan bir siyasi hareket bu kadar geniş kapsamlı bir hacktivizim hareketine imza atıyor. Irak’a karşı girişilen harekatın meşruluğu konusundaki soru işaretleri, gerçek hayatta olduğu kadar, sanal ortamda da savaş karşıtlarının geçmişte olmadığı kadar bir araya gelmelerine neden olmuş görünüyor.


kaynak:www.program.arsivi.com







0
o_ozardic
konuyla ilgili olarak http://www.attrition.org a ugramaniz tavsiye olunur. :)
amerika-çin arasinda da boyle olaylar varmis ...
0
anonim
savaş siyasetin başka araçlarla yürütülmesi biçimidir. Bu savaş yeni başlayan bir süreç değildir. Dezenformasyon yöntemleri daha önce de kullanılmıştır. Bugün için yoğunlaştığını söyleyebiliriz sadece.
Bu sıcak savaş çıkmadan önce sanki savaş yokmuydu. Savaşı nasıl değerlendirdiğimiz önelidir.
Dedim ya savaş siyasetin başka araçlarla yürütülmesi biçimidir. Yakın bir zamana baktığımızda Türkiye'de değişen hükümet dönemlerinde ABD ile olan ilişkilerimize, veya IMF ile olan ilişkilerimize.
Alınan her kredi yeni ekonomik paketlerin açılmasıyla birlikte yoksul halka ekonomik saldırı paketleri olarak gelmiyormu. Afrikayı sömüren bu emperyalist ülkelerin açlıktan çoluk çoçuk demeden insanların ölümünü seyrederken ve bunun yanı sıra Türkiye'de bile artık yoksulluğun artmasıyla birlikte açlıktan bebekler ölürken bizler ne yaptık.
Çokmu duyarlıydık. Her birey sadece gerçeklerle yüzyüze kaldığında oda TV'lerde artık bu gerçekleri görmezden geldiğinden bizde işte o kadar duyarlı olmaya başladık.
Hadi diyelim bu savaşa karşıyız. Peki çözüm ne?
0
cK_Khakis
sanırım buradaki herkes savaşa karşı.takdir ve tebrik ediyorum.ilk başta bireysel tavırla devletin tavrının farklı olabileceğini düşünüyordum.türkiye cumhuriyeti bireyleri olarak %90 savaşa karşı olsak da,devlet konjonktüre göre hareket edebilir,yani savaşa destek verilebilir şeklinde.ne kadar komplo teorisi olarak lanse edilsede herkes az çok dünya tahtası üzerinde oynanan satrançları duymuştur.tek korkum vardı.bu savaşın bizim savaşımız olması.belki ırakla belki yunanistanla belki rusya ile yada iranla.belki bugün değil ama 5-10 sene sonra..dünyayı yönetenler istediği yerde ekonomiye istediği şekilde müdahale edebiliyorsa,istediği yerde savaş çıkarabiliyorsa neden bizi de savaşa sürüklemesin ki?bizi tehdit etmeyen bir savaşa karşı çıkmak adına ileride kendi ülkemizi insanımızı tehlikeye atmak doğrumudur yanlışmıdır?taraf belirlemeden önce(savaşa karşımıyım değilmiyim) hep bunu düşündüm.doğru olan ne?genel-geçer doğru nedir?dünyanın her tarafında doğru olan nedir?ortada bir zulüm var.dolayısıyle zalim ve mazlum var.doğru olarak gördüğüm şu ki; neticesi ve bedeli nolursa olsun zulmün ve zalimin karşısında durabilmektir.bunun bedeli can vermek yada sefaletle geçen bir hayat sürmek olabilir.yada bu bedelleri ödeyenlerin acılarını samimi bir şekilde paylaşmak.bu bedel scalasının neresinde yeralacağını asla bilmeden zulme karşı durabilmektir doğru olan.ekonomik krizlerin en kötüsünü,savaşların en ağırını yaşamaya hazırmıyız ülke olarak?eğer devlet adamlarımız ülke adına bu muhtemel sıkıntıları göze alıp amerikaya karşı dursa hatta rest çekse,onları bu şerefli ve asil kararlarından dolayı alkışlayabilirmiyiz?yoksa savaşa karşı olmanın bedelleri ödenmeye başladığında küfür ve isyan edip ülkemizimi karıştırırız?eğer öyle olsa tezkere meselesi gündeme bile gelmezdi.her ülke nasıl yönetilmeyi hakediyorsa öyle yönetilir.devlet her zaman milletin aynasıdır.netice:bagdad dan 1500 km uzakta,25C derece oda sıcaklığında,256K internet,çay,sigara keyif üçgeninde savaşa karşıyım.bu bana hiçbir anlam ifade etmiyor.benim için anlamlı olan bişi varsa o da ; ülkem insanını -en başta kendim olmak üzere- bu bedelleri ödemeye hazır şekilde görebilmektir.umarım başarabiliriz.
0
anonim
İstanbul Bilgi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bölümü, İşletme hocalarından Ahmet Süerdem´in bir e-posta mesajı:

----- Original Message -----

Sent: Wednesday, March 19, 2003 6:49 PM
Subject: RE: Savaş Görüşleri

Benim görüşlerim

Ben Irak´ın Amerika tarafından işgal edilmesinin ve buradan Ortadoğu´nun yeniden şekillendirilmesinin hem bölgede yaşayanlar, hem Türkiye, hem de Global Ekonomi açısından yararlı olduğunu düşünüyorum.

Bu savaş olmadığı takdirde ölecek ve acı çekecek insan sayısının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bunlar tamamen benim kişisel görüşlerim ve
kendime göre bunalrı savunacak savlar ve kanıtlar gösterebilirim. Ancak bunları ancak benimle yüz yüze konuşacak kadar yakın olduğum insanlarla
tartışıyorum. Bu konu da kamusal bir tartışmaya katılmak niyetinde de değil(d)im. Ancak savaş karşıtı (barış yanlısı diyemiyorum) kampanya
öyle bir hal aldı ki bu kampanyanın içinde yer almayanlar insanlıktan nasibini almamış, kendi çıkarları için milyonlarca insanın ölümüne
seyirci kalan, tetikçi vb. gibi bir takım sıfatlarla anılmaya başlandı. Günde birkaç tane bu şekilde benim mailime gelmesini beni suçluluk duygusuna iterek dezenforme etmek olduğunu düşünüyorum. Tekrar ediyorum amacım bu konuda bir tartışma başlatmak değil. Ama her gün mailime bana ve benim gibi düşünen insanlara hakaretler yağdıran
mesajlar görmek sinirimi bozuyor. Savaş karşıtı arkadaşlar; herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil, sizinle aynı şekilde tavır almak zorunda
değil, ve böyle yaptığı için hakaret görmek zorunda hiç değil. Şimdi adamın biri çıksa savaş için kampanya düzenlese, bunun için de hergün sizin mailinize savaştan yana olmayan vatan hainidir, Saddam uşağıdır, Saddama göz yummak Hitlere göz yummakla eş değerlidir onun için siz en az Hitler kadar faşistsiniz, New Yorkta öldürülen 5000
kişinin katili siz ve sizin gibilerdir vb.. yazan yazılar gönderse herhalde sizin de sinirleriniz benim kadar bozulurdu.

Teşekkürler.

0
anonim
Irak'ın 11 Eylül olayları ile herhangi bir bağlatısının bulunmadığı kanıtlanmıştır.Evet Saddam zalim bir Diktatördür tıpkı ABD nin desteklediği sırtını sıvazladığı diğer diktatörler gibi.Saddamın tek farkı ABD ye sadık olmamasıdır.
ABD'nin derdi esasında Irak halkını Saddamdan kurtarmak değil Petrol rezervlerini kontrol etmek batan ekonomisini düzeltmektir ve bunun için her türlü Eşkıyalığı göze almıştır.
Koskoca CİA Saddamın işini başka türlü de bitirebilirdi.1991 de ki Kuveyt harekatı haklı bir herekattı ama ne yazıkki Kuveyte hala demokrasi gelmedi...
0
anonim
MS Windows'a bir bakarsaniz, hamllikla dolu koskoca sisirilmis, bombos bir yazilim oldugunu gorursunuz. Alt tarafi ekrana bir cizgi cizmek icin bir ton hamaliye ve sonunda isin icinden cikilamayan bir kod coplugu.. sonuc meydanda..

ABD'de boyledir iste. Sisirilmis koskoca bir balondan ibarettir. Kucuk bir tuz tanesine bakar patlamak icin. Elbette uzantisinda CIA de ayni vaziyettedir.

Kisacasi su. 10 Yildir her kosesi didik didik edilmis, elindeki her tur silahi alinmis, Halki perisan getirilmis bir ulkede ABD'liler her gun biraz daha bogulduklarinin farkina varmadan ugrasiyor.

Vaziyete bakin. Gidip kendi ucaklarini dusuruyorlar. Helikopterleri Kuveyt sanip Irak'a iniyor.. Fuzeleri gelip Urfa'ya dusuyor. 91'de de bizim Akdeniz'deki gemilerden birini vurup bir suru askerimizi sehit etmislerdi.

ABD bir balondur. BU kadar buyutmeyin..
0
felix
Her şey gibi savaşın da bir doğası vardır. Bir insana (ya da aynı şekilde ülkeye) saldırmak için o kişinin (ya da ülkenin) size saldırması ya da en azından tehdit etmesi gerekir. Saldırının dozu da tehditin dozu kadar olmalıdır. Eli kangren olan bir insanın sadece eli kesilir ötenazi yapılmaz. Ortadoğuyu şekillendirme projesinin istikrar ve kalkınma getireceği teziniz, bana hitlerin tüm dünyaya barış getirme projesini hatırlattı. Haklıydı aslında. Ortada savaşacak adam bırakmazsan haliyle barış oluşur.


Eğer Ortadoğuya istikrar, adalet, kalkınma vs her ne gelecekse neden bu projenin harfiyatı çıban başı İsrailden değil de yiyecek ekmeği kalmamış Iraktan başlar ki?

0
anonim
Arkadaş savaştan yana olduğunu güzel,tatlı,hakaretler içermeyen bir dille güzelce anlatmışsın.Fakat desteklediğin savaşın yüzü senin anlatımın kadar güzel,sıcak ve tatlı değil ne yazık ki!!!.Saddam bir diktatör olabilir,doğrudur ama her ulus kendi kaderini kendi çizer.Bu ne Amerika'ya ne de bir başka ülkeye düşer.Üstelik bu daha sonraki harekatlara da kapı açmaktadır.Unutma ki klasik bir slogan vardır:'Susma sustukça sıra sana gelecek'.Evet,bugun bu savaşı haklı çıkarma çabaların yarın senin ülkene yapılacak saldırılara karşı durmanı engeller,eğer tükürdüğünü yalamayacak gururun varsa.
0
slybee
Bilemiyorum belkide teknoloji her zaman herşey demek değildir.Zırhlı bir apaçi eski bir tüfekten ateşlenen bir mermiyle acil iniş yapmak zorunda kalabiliyor.Akıllı denen füzeler biz dahil komşularımızın topraklarına düşüyor,bunlar bir kenara 1.körfez savaşında sadece cnn vardı ve Amerika istediği yayını yaptırarak psikolojik baskı kurabiliyordu ya şimdi? El-cezire yani arapların CNN''i Amerikanın yalanlarını bir bir açıklıyor.Yani ellerinde artık basın kozu yok sayılır.Iraklılarda Amerikan halkının yüreğini hoplatacak kadar koalisyon güçlerine zarar verebiliyor.

Bence koalisyon güçleri asıl kayıplarını girebilirlerse Bağdatta verecek.Bunu görmek için uzman olmayada gerek yok.Iraklılar bağdatta intikamlarını alacak görüşündeyim.Umarım tüm dünyanın karşı olduğu bu savaş bir an önce biter.

0
sundance
Rambo 2'de, John Rambo, arka planda Reagan resmi olan bilgisayarlarla dolu bir CIA odasında, 'Aha işte elimizde bu bu teknolojiler var, bunlarla savaşı biz kazanacaz doğal olarak' diyen domuza, 'Ben en etkili silahın insan olduğunu bilirdim' der.

Yukarda bahsedilen, otomatik olmayan, hazneye mermi sürmeli Mauser'de şu ana kadar yapılmış en iyi tüfeklerden biridir, 1500 metreden bile oldukça hassas bir şekilde adam öldürebilir, zırh delebilir.

Apache gibi crash edecek bir işletim sistemi de yoktur...

Araçların akıllanması diye bir kavram yoktur. Sadece bilinç göçü vardır. Eğer elinizdeki silah, altınızdaki araba akıllanıyorsa, siz aptallaşıyorsunuz demektir.
0
sametc
konuştuğunda gozlerim şok oldu kimmi MİCHEAL MOORE evet benim cici silahımın yonetmeni ve oyuncusu micheal moore amerikan başkanına lanetler yağdırdı.....
evet bu flim tıpkı kendisinin gibi BUSH politikasını eleştiren flim ve amerikada silahın yaygınlaşmasını ve savaşa karşı olan belgesel tipi flim.
THANK You MİCHEAL MOORE
diğer hayran olduğum tarafı ise aldığı oscarı umursamadı diğer adaylarıda sahneye cağırdı.ödülü umursamadı hatta oscarın kimin elinde olduğunu bilmiyordu oylece konuştu ve yoluna devam etti :)
0
barisozyurt
Atatürk Diyor Ki ;

Güçlü bir Türkiye
Tarih: 3/25/2003 11:20:55 PM
Meclis konusmasindan. Is bankasi kültür yayinlari:
TBMM Gizli celse zabitlari cilt-3)

6 Mart 1922

Mustafa Kemal
... Hepiniz bilirsiniz ki, Avrupa''nin en önemli
devletleri, Türkiye''nin zarariyla, Türkiye''nin
gerilemesiyle ortaya çikmislardir. Bugün bütün dünyayi etkileyen, milletimizin hayatini ve ülkemizi tehdit altinda bulunduran, en güçlü gelismeler, Türkiye''nin zarariyla gerçeklesmistir.
Eger güçlü bir Türkiye varligini sürdürseydi,
denebilir ki Ingiltere''nin bugünkü siyaseti var
olmayacakti.
Türkiye, Viyana''dan sonra Peste ve Belgrat''ta
yenilmeseydi, Avusturya/Macaristan siyasetinin sözü edilmeyecekti. Fransa, Italya, Almanya''da, ayni kaynaktan esinlenerek hayat ve siyasetlerini gelistirmisler ve güçlendirmislerdir.
... Bir seyin zarariyla, bir seyin yok olmasiyla
yükselen seyler, elbette, o seylerden zarar görmüs
olani alçaltir. Gerçekten de Avrupa''nin bütün
ilerlemesine, yükselmesine ve uygarlasmasina karsilik,
Türkiye gerilemis, düstükçe düsmüstür. Türkiye''yi yok
etmeye girisenler, Türkiye''nin ortadan kaldirilmasinda
çikar ve hayat görenler, zararli olmaktan çikmislar,
aralarinda çikarlari paylasarak, birlesmis ve ittifak etmislerdir. Ve bunun sonucu olarak, birçok zekalar, duygular, fikirler, Türkiye''nin yok edilmesi noktasinda yogunlastirilmistir. Ve bu yogunlasma, yüzyillar geçtikçe olusan kusaklarda, adeta tahrip edici bir gelenek biçimine dönüsmüstür. Ve bu gelenegin, Türkiye''nin hayatina ve varligina araliksiz uygulanmasi sonucunda, nihayet Türkiye''yi islah etmek, Türkiye''yi uygarlastirmak gibi birtakim bahanelerle, Türkiye''nin iç hayatina, iç yönetimine islemis ve sizmislardir. Böyle elverisli bir zemin hazirlamak güç ve kuvvetini elde etmislerdir.
...Oysa güç ve kuvvet, Türkiye''de ve Türkiye
halkinda olan gelisme cevherine, zehirli ve yakici
bir sivi katmistir. Bunun etkisi altinda kalarak,
milletin en çok da yöneticilerin zihinleri tamamen
bozulmustur. Artik durumu düzeltmek, hayat bulmak,
insan olmak için, mutlaka Avrupa''dan nasihat almak,
bütün isleri Avrupa''nin emellerine uygun yürütmek,
bütün dersleri Avrupa''dan almak gibi birtakim
zihniyetler ortaya çikti. Oysa hangi istiklal vardir
ki yabancilarin nasihatlariyla, yabancilarin
planlariyla yükselebilsin? Tarih böyle bir olay
kaydetmemistir. Tarihte, böyle bir olay yaratmaya
kalkisanlar, zehirli sonuçlarla karsilasmislardir.
Iste Türkiye de, bu yanlis zihniyetle sakat olan bazi yöneticiler yüzünden, her saat, her gün, her yüzyil, biraz daha çok gerilemis, daha çok düsmüstür.
...Bu düsüs, bu alçalis, yalniz maddi seylerde
olsaydi, hiçbir önemi yoktu. Ne yazik ki Türkiye ve
Türk halki, ahlak bakimindan da düsüyor. Durum
incelenirse görülür ki, Türkiye Dogu ''maneviyati''yla
sona eren bir yol üzerinde bulunuyordu. Dogu''yla
Bati''nin birlestigi yerde bulundugumuz, Bati''ya
yaklastigimizi zannettigimiz takdirde, asil mayamiz
olan Dogu ''maneviyati''indan tamamiyla soyutlaniyoruz.
Hiç süphesizdir ki bu büyük memleketi, bu milleti,
çöküntü ve yok olma çikmazina itmekten baska, bir
sonuç beklenemez (bundan).
... Bu düsüsün çikis noktasi korkuyla, aczle
baslamistir. Türkiye''nin, Türk halkinin nasilsa
basina geçmis olan birtakim insanlar, galip düsmanlar
karsisinda, susmaya mahkûmmus gibi, Türkiye''yi âtil ve
çekingen bir halde tutuyorlardi. Memleketin ve
milletin çikarlarinin gerektigini yapmakta korkak ve
mütereddit idiler. Türkiye''de fikir adamlari, adeta
kendi kendilerine hakaret ediyorlardi. Diyorlardi ki
Biz adam degiliz ve olamayiz. Kendi kendimize adam
olmamiza ihtimal yoktur. Bizim canimizi, tarihimizi,
varligimizi bize düsman olan, düsman oldugundan hiç
süphe edilmeyen Avrupalilara, kayitsiz sartsiz
birakmak istiyorlardi. ''Onlar bizi idare etsin''
diyorlardi.
(Meclis konusmasindan.)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

AB´de Eğitime Türk İmzası

FZ

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde, üniversite öncesi eğitim için yeni bir sistem oluşturuluyor. 2009 yılında uygulanmaya başlayacak olan bilgisayar temelli eğitim sisteminin yazılımını ise Türk bilişimciler hazırlıyor.

Altıncı Çerçeve Programı kapsamında uygulanması öngörülen proje çokkültürlü, çokdilli bir ülkeler topluluğu haline gelecek AB bünyesindeki ülkelerde eğitim alanında bu farklık nedeniyle ortaya çıkabilecek sorunları çözmeyi hedefliyor.

LINUXnet 3.Sayı Çıktı

anonim

LINUXnet dergisinin 3. sayısı çıktı. LINUXnet dergisi bu kez tam 114 sayfa ve 5 CD hediyeli. Bu CDler

# LINUXnet Özel CD'si
# Güvenlik Araçları CD'si
# Pardus Çalışan CD 1.0
(Tam sürüm: Türkiye'de ilk defa!)
# Ubuntu 4.10
# Games Knoppix 3.7-0.2

Ayrıntılı içerik ve detaylı bilgi burada

Command them all!!!

parsifal

Dos zamanları Norton Commander ile tanışmamla başlamıştı commander türü programlara olan yakınlığım.
O kadar çok beğenmiştim ki, para vermeden de eksiksiz çalıştığı halde satın almıştım Windows Commander'ı.
Yıllardır vazgeçemediklerim arasında yerini alan Windows Commander, windows adının tescilli marka olması nedeniyle baskılara dayanamayarak adını Total Commander olarak değiştirmek zorunda kaldı.
Şirketin açıklamasını buradan okuyabilirsiniz.

Katrina Felaketi Sonrası Yardım Mı İstiyorsun, O Halde MS Windows ve IE Yükle!

FZ

New Orleans'tan kurtulabilenler çok büyük mücadele verdiler ve hayatlarını düzene koymaya çalışırken de işleri çok kolay olmayacak. Pek çok felaket mağduru için iyileşme süreci federal yardıma kaydolmayı gerektiriyor.

Pozitif e-dergi Ağustos Sayısı Çıktı

anonim

Bu ay içeriğinin diğer aylara oranla daha zayıf olduğunu söylemek gerek. PozitifPC yetkilileri bunun sebebinin yeniden yapılanma sürecinde olduklarına ve çalışmalarına bu yönde ağırlık vermelerinden kaynaklandığını da duyurdu. Yine de dergide çarpıcı başlıklar yok değil. Bunlardan bazıları şöyle: