Sendo - Micros~1 anlaşmazlığının iç yüzü.

0
conan
Sendo ve Microsoft arasında halen süregelmekte olan dava ve olayların iç yüzünü anlatan bu yazıya bugün /.'da rastladım. Gerçi geçenlerde çok tartıştığımız o habere yorum olarak attım, ama bu ikinci bir haber yazılası kadar önemli bir köşeyazısı bence.

Yazi kısaca M$`un ortağına verdiği sözleri nasıl tutmadığını, StingerOS isimli cep telefonu işletim sistemini geciktirerek ortağının batmasını nasıl hazırladığını güzelce gösteriyor. Artı, şirketin board'unda bir yonetim hakkı olması ve şirketin 12 milyon dolarlık hissesine sahip olmasına rağmen şirketi ugradıgı zarardan bilinçli bir şekilde kurtarmaması, iki şirket arasında yapılan anlaşmadaki ilginç maddeler gibi yan fikirleri de aynı yazıdan okuyup öğrenebilirsiniz.

Görüşler

0
sundance
Hadi bakalım, Elrond beyi bekliyoruz bakalım bu sefer ne diyecek. Yoksa Windows XP kullanıcıları hodri meydan yazısına tek kelime yorum yazmadığı gibi buna da sesi çıkmayacak mı ? :)
0
anonim
Tartışılmışı var...
Kusura bakma.

Daha önce yazdıklarım aynen geçerlidir. Sendo' yu 2 sene önce tanıyan varsa gelsin o bir şeyler yazzsın. Ben sıkıldım kusura bakmayın. Yargı kararı çıkınca tekrar tartışırız. Hodri Meydan yazsını görmedim.
0
sundance
Valla bence iki yıl önceki halini bilmeye gerek yok, burdaki hali gayet sırıtıyor. Yargı kararının da açıkcası çok anlamı olduğunu düşünmüyorum, Amerikan yargısının zırvalaması ile ünlü olduğunu bütün dünya biliyor (bakınız ev eletlerinin içine evcil hayvanımı koydum davaları)

Hodri meydan`a gelince, bir arama yapsan fm`de bulurdun ama ben senin için buldum hani iki sene önce XP`den haberimiz vardı, o yüzden belki bunu bizle tartışırsın :))

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM Türk Çalışanlarının Sendikal Örgütlenmesi

anonim

Bizler 258 kişiyle Tez-koop-iş sendikasına üye IBM Türk çalışanlarıyız.

Sendikamız, toplu sözleşme yapma hakkımızı almak için 26 Mart 2008 tarihinde Çalışma Bakanlığına yetki başvurusunda bulundu.

Yapay zeka, Özgürlük isteği ruhtan mı gelir?

Evil_Empire

İngiltere'de yapay zeka ve robotik deneyleri yapan Magna bilim-macera merkezinde bir robotun kaçması bilim adamlarını oldukça şaşırtmış. Robotları arenada dövüştürüp onaran ve tekrar dövüştüren insanlık dışı(!) uygulamadan bunalan "Gaak" isimli robot 15 dakikalik boşluktan yararlanarak otoparka kadar kaçmayı başarmış. Robotun kaçması Prof. Noel Sharkey'i oldukça heyecanlandırmış. Korku, özgürlük gibi şeyler nerden geliyor acaba? Bu olay bana Space Odyssey 2001'in HAL'ini hatırlattı.
Haber icin tıklayın ...

İstanbul Bilgi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Arıyor

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü araştırma görevlisi arıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü teori ağırlıklı eğitim veren bir bölümdür. Türkiye'de Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılımı desteklemek ve geliştirmek üzere çalışmalar yapmaktadır.

MP3’e açık kodlu alternatif

polat

Telif hakkı gerektirmeyen ve MP3 formatına ‘rakip’ olarak gösterilen Ogg Vorbis yazılımının 1.0 versiyonu çıktı. ZDNet’in haberine göre, Ogg Vorbis ses sıkıştırma ve yayınlama yazılımının resmi çıkışı, açık kodlu yazılım meraklıları tarafından uzun zamandır bekleniyordu. Ogg Vorbis’in en önemli özelliği telif hakkı gerektirmemesi, yani firmalar herhangi bir ücret ödemeden bu teknolojiyi alarak kendi yazılımlarına dahil edebiliyor.
Haberin devamı...

Pil teknolojilerinde devrim mi?

elrond

Motorola pil endüstrisinde büyük bir devrim sayılabilecek yeni teknlojisinin başarılı tanıtımını yaptı.
Metan gazı kullanarak pil hücrelerinden üretilen yeni piller cep telefonlarında ay mertebesinde kullanma süresi sağlıyor. Bu teknolojide önemli endişelerden biri ısı problemi idi. Tanıtımlarda Motorola'nın bu problemi aştığı gözlenmiş. Hücrelerdeki Metan kimyasal reaksyonlar sonucunda oksijen, ısı ve elektrik enerjisi açığa çıkarıyor. Bu enerji direkt kullanılabileceği gibi Motorola'nın case'inde olduğu gibi telefona elektrik sağlayan diğer pilleri şarj etmek içinde kullanılabiliniyor.