Haber turu

0
conan
Maratonumuza başlıyoruz...
OSNews'dan Gnome 2.0 ile ilgili bir review(10 üzerinden 6 almış)
Micro$oft Çin'e önümüzdeki 3 yıl için 750 milyon $ yatırmayı planlıyormuş.(Reuters)
Japon bilimadamları cep telefonları sinyallerini "basit" yöntemlerle engellemeyi başarmışlar(BBC)
Cluelessmailers.org SPAM'in bir haritasını çıkartmış. Fakat site slashdot etkisine™ maruz kaldığı için mirrorlarından birini link olarak verdim.
GameSpy kısa bir süreliğine de olsa Nimda virüsünü yaymış! GameSpy Arcade 1.09 yazılımını Salı ya da Çarşamba günü GameSpy sitesinden indirdiyseniz virüslü olabilirsiniz. (VNUnet)
Lezbiyen çiftler için sperm bankası bağışının yapıldığı siteye 48 saatte 8.000 kişi kaydolmuş site pazartesiden itibaren 40.000 hit almış. (VNUnet)
Star Wars II - Attack of the clones filminde AMD teknolojisi kullanılmış.(AMD)
Intel, mobil bilgisayarlar için 2Ghz hızındaki ilk işlemcisini satışa çıkarmış.
Linux, Avusturya'da X-isini laboratuvarlarında ışın ve radyasyon düzeyi ölçen/kaydeden bilgisayarlarda kullanılmaya başlanmış. (newsforge)
Mozilla 27 Haziran itibari ile 500.000 download sınırını aşmış. (mirrorları katmadan)
Minority Report'a gittim. Çok beğendim :)

Bittiii :)

Görüşler

0
anonim
vallahi su spam haritasina ilk bakisimda bir elektrik devresine benzettim...
sonram kulagimi cekip 3 kez tahtaya vurduktan sonra iyiki bunu bizim fizikci gormedi dedim...
yoksa elektrik alani sinavinda devre sorusu diye sorardi hic utanmadan...

ama yani ne diyim gozlerim kamasti, acaba kac ayda bitirmislerdir...

ve bu cogu firmayada yardimci olabilecek bir harita
keske soyle 100, 200 ekranim olsada tum haritayi guzelce gorsem...
0
conan
ineklerime de yorum yapin! cok sirinler! :))) nerd cow onlar..
0
FZ
Minority Report için teşekkürler. Filmi bilemem ama web sitesi muhteşem hazırlanmış! Oradaki testlerle birkaç saat oyalandık ve zamanın nasıl geçtiğini anlamadık ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İsmini MARS`a gönder!

larweda

NASA, 2003 yılında planlanmış MARS uçuşu için tüm uzay heveslilerine isimlerini Mars'a gönderme şansı veriyor. Bu muhabbet aslında yıllardır duyulur söylenir, (hatta ilkokulda bu uğurda bi dolu kartpostal attığımı bile hatırlarım :-) ama ilk defa resmi bir kaynaktan duyurulduğunu görüyorum. Ama şimdi internet sağolsun gidiyosunuz NASA'nın web sitesine, iki dakikada, ööle kişisel bilgilerinizi filan vermeden veriyorsunuz isminizi, NASA da topladığı bu isimleri bir CD`ye doldurup MARS`a gönderiyor. Sembolik de olsa MARS`ta sizin de isminiz oluyor. Bu da fazlamesai`nin MARS`a gitme sertifikası.

Bilgisayar Devleri Çalışanları Sömürüyor

FZ

Cafod araştırma şirketinin araştırma raporuna göre HP, Dell, IBM gibi uluslararası dev şirketlerin gelişmekte olan ülkelerdeki fabrikaları kırmızı alarm veriyor. Rapora göre ayrımcılık ve kötü çalışma koşulları bu tip fabrikaların ortak sorunu. Markaların bulunduğu ülkelerdeki iş yasalarının da çoğuna uyulmadığı gözlenen bir diğer eksiklik oldu. Örneğin Meksika'da kendisinin ya da ailesinden bir kişinin herhangi bir sendikayla ilişkisi ya da buna sempatisi tespit edildiği anda işine son veriliyor. Araştırma geliştirme görevlileri kadrolu değil kısa dönem sözleşmeli olarak çalıştırılıyor. Tayvan kökenli fabrikalarda en temel sağlık ve güvenlik şartları ihlal ediliyor. Çin'deyse kirlilik ve göçmen işçi çalıştırma had safhada. Dinlenmeksizin en az 10 saat çalışmak da cabası.

Kaynak: Radikal

Tanrının eli Korsan Kültür bakanına değerse...

sefalet

İsveç 2005 yılında çıkardığı kanunla hakları saklı eserlerin genelağdan indirilmesi ve paylaşılmasına yasak getirdi. Kanuna karşı gelenleri para ve iki yıla kadar hapis cezası bekliyor. Fakat İsveç'te herkes aynı fikirde görünmüyor özellikle kültür bakanı ve Tanrı.

Türk Lise Öğrencileri Haritada Türkiye'yi Bulamadı

mos

Liselileri kapsayan raporda 'öğrencilerin Türkiye'nin yerini bilmedikleri ve dinlerini tanımadıkları' ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı, kamuoyunda LGS olarak bilinen, "2004 Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı"na ilişkin bir analiz raporu hazırladı. "8. sınıf öğrencilerinin ülkelerinin harita üzerindekini yerini bilmediği ve dinlerini tanımadığı" sonucu çıkan raporda, ezberciliğe alışan öğrencilerin kavrama yeteneği kazanamadığı da vurgulandı.

Çağrı: Kodla.net

Onur_Yerlikaya

Türkiyede programlama dillerine ait bir çok oluşumun yer aldığı noktada bir düzensizlik ve bir düzen olması gerektiğini farkederek kar amacı gütmeyen kodla.net adında bir projeye başladık. Bu proje içerisinde PHP, Python, Ruby, .NET ve benzeri dillerdeki geliştiricileri, programcıları gerek yazar olarak gerek kodla.net'in geliştirilmesi için davet ediyoruz.
Projenin amacı programcıları ve geliştiricilerin bulunduğu sıcak bir ortam oluşturmak.

Projenin geliştirilmesi konusunda düşünceleriniz ve katılımlarınız için : onur@php.net ve ismail@codesigndev.com adreslerini kullanabilirsiniz.