One Laptop Per Child: Türkiye'ye Satış Başladı

0
auselen
Amerikan "Her Çocuğa Bir Dizüstü" (OLPC) organizasyonunun Üçüncü Dünya ülkelerinde yaşayan çocukları hedef alacak şekilde geliştirdiği XO dizüstü bilgisayarlar, dünden itibaren Amazon.com aracılığıyla Türkiye'den de müşterilere satılmaya başlandı.
Nicholas Negroponte'nin kurduğu OLPC'nin projeyi geliştirirken amacı, 100 dolara satılabilecek bir dizüstü bilgisayarı Üçüncü Dünya ülkelerindeki yoksul çocuklara hükümetlerin yapacağı yardımlarla dağıtmaktı. Ancak hesaplar umulanın çok üzerinde çıktı. Bilgisayar dün 27 AB ülkesinin yanı sıra İsviçre, Rusya ve Türkiye için 399 dolardan satışa sunuldu. Bu rakam tek bir bilgisayarın fiyatı değil. Bilgisayarı satın alan kişi, aslında diğeri yoksul bir çocuğa verilmek üzere iki bilgisayar alıyor. Bu programın adı da "Bir Vermek İçin, Bir Al."

Kaynaklar: Milliyet, wiki.laptop.org, olpcnews.com

Görüşler

0
memin
Haberi görünce geçen günlerde gördüğüm haberi yad etmeden duramadım. Adresini aşağıda verdiğim konuşmada, Richard M. Stallman özetle OLPC'yi neden kullanmaya başladığınından ve proje özgürlük yolundan ayrıldığı için neden vazgeçtiğinden bahsediyor.
http://www.bostonreview.net/BR33.6/stallman.php
0
maul
microsoft un bu projeyi bırakmayacağı belliydi...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tutma Şu Lazeri Gözüme!

parsifal

Plazma TV'mi daha iyi yoksa LCD'mi diye tartışırken yeni bir taraf daha tartışmaya katıldı. Lazer TV

/.'daki habere göre 2007 Noel'inde aramıza katılacak lazer tv ile gözün ekranda görebildiği renk oranı %30-35'lerden %90'lara çıkacak.

Beni ilgilendiren kısmı ise, bu yeni teknoloji ile eskisinin değer kaybetmesi ve telaffuz edilebilen fiyatlara inmesi.

Türkiye İnternetinin Babası ve LKD'nin Başkanı Mustafa Akgül rahatsızlandı.

zahter

LKD dernek listesinde gecen habere gore :
"Dernegimizin baskani Mustafa Akgul dun bir rahatsizligi nedeniyle
hastaneye yatti. Bugun yapilan anjiyosunda, kalbe giden damarlarindan birinde tikaniklik oldugu belirlendi. Onumuzdeki gunlerde bir by-pass
ameliyati gecirmesi bekleniyor."

>

Turing Ödülünü İlk Kez Bir Kadın Kazandı

FZ

IBM'in ilk kadın üyesi olan eski matematik öğretmeni Frances E. Allen bu hafta bilgi işlem dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan A. M. Turing Ödülünü aldı. Allen bu ödülü alan ilk kadın. Kendisi ile bir çiftlikte büyümenin nasıl bir şey olduğu, kadınların teknolojideki rolü ve ödül parasını nasıl kullanacağı hakkında Deborah Perelman'ın yaptığı 1 Mart 2007 tarihli eWeek.com röportajının Türkçe çevirisini yazının devamında okuyabilirsiniz.

Daniel Robbins, Microsoft'la Çalışacak

butch

Gentoo.org 'da duyurulduğu üzere Gentoo Linux kurucusu Daniel Robbins artık Microsoft'la çalışacak. Açıklamaya göre Microsoft'ta Açık kaynak ve topluluk temelli yazılımları anlamaları konusunda yardımcı olacak. Detaylı bilgi için /., gentoo.org

Zor Bir Soruya Boğaziçi Üniversitesi´nden Yanıt

zahter

Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cem Yalçın Yıldırım ve ABD´li matematikçi Dan Goldston, ortak çalısmalarının sonucunda "sayılar teorisi" alanında dunya çapında bir başarıya imza attılar. Doç.Dr. Cem Yalçın ile kısa bir süre önce gerçekleştirilmiş söyleşiyi aşağıda okuyabilirsiniz: