One Laptop Per Child: Türkiye'ye Satış Başladı

0
auselen
Amerikan "Her Çocuğa Bir Dizüstü" (OLPC) organizasyonunun Üçüncü Dünya ülkelerinde yaşayan çocukları hedef alacak şekilde geliştirdiği XO dizüstü bilgisayarlar, dünden itibaren Amazon.com aracılığıyla Türkiye'den de müşterilere satılmaya başlandı.
Nicholas Negroponte'nin kurduğu OLPC'nin projeyi geliştirirken amacı, 100 dolara satılabilecek bir dizüstü bilgisayarı Üçüncü Dünya ülkelerindeki yoksul çocuklara hükümetlerin yapacağı yardımlarla dağıtmaktı. Ancak hesaplar umulanın çok üzerinde çıktı. Bilgisayar dün 27 AB ülkesinin yanı sıra İsviçre, Rusya ve Türkiye için 399 dolardan satışa sunuldu. Bu rakam tek bir bilgisayarın fiyatı değil. Bilgisayarı satın alan kişi, aslında diğeri yoksul bir çocuğa verilmek üzere iki bilgisayar alıyor. Bu programın adı da "Bir Vermek İçin, Bir Al."

Kaynaklar: Milliyet, wiki.laptop.org, olpcnews.com

Görüşler

0
memin
Haberi görünce geçen günlerde gördüğüm haberi yad etmeden duramadım. Adresini aşağıda verdiğim konuşmada, Richard M. Stallman özetle OLPC'yi neden kullanmaya başladığınından ve proje özgürlük yolundan ayrıldığı için neden vazgeçtiğinden bahsediyor.
http://www.bostonreview.net/BR33.6/stallman.php
0
maul
microsoft un bu projeyi bırakmayacağı belliydi...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ereğli´li Bir Bilgisayarcı da Virüs Yazdı!

redial

Dünyanın en büyük bilgisayar güvenlik yazılım şirketlerinden Symantec'in sitesinde yer alan habere göre, tahminen Ereğli doğumlu yazılımcının hazırladığı VBS.Ereglili@mm adlı virüs, yayılmaya başladı.

Üniversitenizin Sayfası Hazır

mambo

Ünigenç , Türkiye'deki tüm üniversiteleri kapsayan bir site, okuldaki faaliyetler hatta fakültedeki faaliyetlerden haber veren bir site, hazırlayıcaları da sizsiniz. Üniversiteli arkadaşlar için olduğu kadar mezunlar içinde bölümleri var. Gerçekten de güzel bir fikir ve uygulama. Okulunuzda tanımadığınız kişilerle tanışma fırsatı, ben girdim baktım size de tavsiye ederim.

GIF Artık Özgür(?)

conan

Bugün GIFte kullanılan sıkıştırma formatı LZW'nin patentinin son kullanma tarihi! :) Artık GIF kullanırken Unisys arkamızda mı diye dönüp bakmamıza gerek yok :) Zira patentin süresinin dolmasıyla birlikte sahibi Unisys sirketinin de bu sıkıştırmanın kullanılması üzerinde hiçbir hakkı kalmıyor. Slashdot'da belirtildiği gibi Adobe gibi şirketlerin Unisys'e ödedikleri patent ücretleri kalkacağından belki resim işleyici programlarda da bir fiyat düşmesi beklemeliyiz (mi?) Neyse artık gönül rahatlığı ile gif kullanabileceğiz :)

del.icio.us artık Yahoo!'nun

Skeleton

Favorilerinizi saklayabileceğiniz, etiketliyebileceğiniz ve paylaşabileceğiniz bir ortam sağlayan del.icio.us Yahoo! tarafından satın alındı.

Çok yakında benzer bir hizmeti, Yahoo! My Web 2.0 BETA, duyuran Yahoo! bu dalda en popüler sitelerden biri olan del.icio.us'u da alarak bu tarz hizmetlere verdiği önemi göstermiş oldu.

Sitenin resmi blogundaki yazı için tıklayın

LibreOffice Türkiye nereye koşuyor...

hcg

Özgür ofis yazılımı LibreOffice'in oluşma hikayesininden başlarsak, Oracle ve OpenOffice.org'un geleceğinin belirsizleştiği ortamdan, OpenOffice.org.tr adresinden faaliyetlerini sürdüren Türkiye topluluğu da payını almış durumdaydı. Başlarda LibreOfice'in ihtiyaçlarının da bu platformdan karşılanmasını hedeflediysek de, teknik bazı sıkıntılardan dolayı, bu platform yavaş yavaş etkinliğini ve işlerliğini yitirdi. Nihayetinde kapanan forum ve wiki'nin ardından, Openoffice.org'un da Apache Vakfına bağışlanmasıyla, OOo Türkiye'nin de üzerine örtü örtüldü.