10 Yaşındaki Kız Microsoft Certified Oldu ve C# Kodlamaya Başladı

0
FZ
Bill Gates ile kişisel olarak görüşen 10 yaşındaki Pakistanlı Arfa Karim Randhawa, Microsoft'un kurucusuna neden kendisi yaşındakilerin işe alınmadığını sordu.

Arfa, dünyadaki en genç Microsoft Certified bilgisayarcı durumunda ve sertifikasını 9 yaşında iken almış.
Afra'nın programlama deneyimi basit Windows uygulamaları ile sınırlı şimdilik. Basit bir hesap makinası ve sıralama programını C# ile yazmış ve hedefleri arasında "Microsoft Certified Solution Developer" olmak var. Afra, Harvard ya da MIT'de okumak istediğini ardından da Microsoft'ta geliştirici olarak çalışmayı düşündüğünü istediğini, eğer bu olmazsa uydu mühendisliği yapabileceğini belirtiyor.

Kaynak: http://seattlepi.nwsource.com

Görüşler

0
FZ
Hazır gençken, hemen bir e-posta yollayıp, korkutmadan Scheme, Lisp filan demek birkaç cicili bicili screenshot göstermek lazım ve tabii GNU/Linux, KDE, GNOME, programlama araçları, virüssüz ortamlar, vs. söylemek lazım belki kurtarabiliriz, belki hala ümit vardır ;-) Ne de olsa MIT'e gitmesine daha yaklaşık bir 7-8 sene var.
0
Challenger
Berkeley' e gitmesini de salık verebiliriz tabi ;-)
0
FZ
Berkeley'den çıkan iki meşhur şey: LSD ve BSD
0
Challenger
Her ikisini de kullanmak zorunda değil ama :) Birini kullanması yeterli.
0
Soulblighter
Bir harika genç beyni daha kaybettik. Yazık olmuş kızceğize... :)

Bence ona şöyle bir Linux çekirdeği derletmek lazım. Kendine gelir o zaman. :)
0
zentoo
Hmmm.. Sakıncalı eğitimi. Temiz vizyon değil çocuğun geleceği. Yok izin konseyden.

Master Yoda

:P
0
conan
Caniim, egitim carpikliginin ve de somuru duzeninin bir kurbani daha. Kapitalizm nelere kadir...
0
yilmaz
artık c# biliyormusun diye soran olursa.
o çoluk çocuk işi diyip kestirip atıcam.
0
ttk
Şu sitedeki "SON YORUMLAR"ı, "ALEV ALEV" in üstüne alamaz mıyız ??

Millet birbirine giriyor gibi gelmeye başladı bana da, bir arkadaş daha yazmıştı bunu yanlış hatırlamıyorsam.

Bu arada, bir programlama dili öğrendikten sonra bir diğerine geçmek oldukça kolay olabiliyor. Öğrensin çoçukcağız, C# da kötü bir dil değil. Şartlanmadıktan sonra kafası öğrenirse öğrensin.
0
memiscet
Bu C#'in nekadar kolay bir dil oldugunu gosteriyor aslinda :D.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Zor Bir Soruya Boğaziçi Üniversitesi´nden Yanıt

zahter

Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cem Yalçın Yıldırım ve ABD´li matematikçi Dan Goldston, ortak çalısmalarının sonucunda "sayılar teorisi" alanında dunya çapında bir başarıya imza attılar. Doç.Dr. Cem Yalçın ile kısa bir süre önce gerçekleştirilmiş söyleşiyi aşağıda okuyabilirsiniz:

LibreOffice Türkiye nereye koşuyor...

hcg

Özgür ofis yazılımı LibreOffice'in oluşma hikayesininden başlarsak, Oracle ve OpenOffice.org'un geleceğinin belirsizleştiği ortamdan, OpenOffice.org.tr adresinden faaliyetlerini sürdüren Türkiye topluluğu da payını almış durumdaydı. Başlarda LibreOfice'in ihtiyaçlarının da bu platformdan karşılanmasını hedeflediysek de, teknik bazı sıkıntılardan dolayı, bu platform yavaş yavaş etkinliğini ve işlerliğini yitirdi. Nihayetinde kapanan forum ve wiki'nin ardından, Openoffice.org'un da Apache Vakfına bağışlanmasıyla, OOo Türkiye'nin de üzerine örtü örtüldü.

PostgreSQL 7.3 duyuruldu

madness

PostgreSQL Global Development Group, nesne-ilişkisel (object-relational) Veritabanı Yönetim Sistemi (ORDBMS) olan PostgreSQL’ in 7.3 sürümünü duyurdu.

Dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı yönetim sistemi olan PostgreSQL, firmalara ve devlet kurumlarına günümüzde kullanımda olan ve çok gereksinim duyulan uygulamalar için çözümler sunar ve her yıl milyonlarca doların kurumların kasasında kalmasını sağlar.

Aşağıda, PostgreSQL kullanıcılarından bazılarını bu teknoloji hakkında söylediklerini bulabilirsiniz:

Sıkça Sorulmayan Sorular

FZ

Bir dergi çıktı. Adı : FUQ - Sıkça Sorulmayan Sorular.

%90'ı acayip röportajlardan oluşan bu dergiyi eğer en yakınınızdaki gazete bayiinden alırsanız nelerle karşılaşacaksınız? :

E-öğrenme İçin 2.500.000$

FZ

Carnegie Mellon üniversitesi Internet tabanlı öğrenmenin etkilerinin araştırılması için 2.5 milyon $ tutarında bir fon elde etmiş. Bu para, normal fiziksel sınıf eğitimindeki öğrencilerin aynı zamanda Internet üzerinden de ders almalarının nasıl bir etkiye yol açacağının araştırılması için üniversiteye bağışlanmış durumda.

Söz konusu e-öğrenme sistemi: Open Learning Initiative (OLI). OLI bünyesinde şu anda biyoloji, matematik analiz, kimya, fizik, statik, empirik araştırma yöntemleri, istatistik, mantık ve kanıtlar, Fransızca gibi dersler bulunuyor. Bu dersler üniversite giriş seviyesinde hazırlanmış halde.