10 Yaşındaki Kız Microsoft Certified Oldu ve C# Kodlamaya Başladı

0
FZ
Bill Gates ile kişisel olarak görüşen 10 yaşındaki Pakistanlı Arfa Karim Randhawa, Microsoft'un kurucusuna neden kendisi yaşındakilerin işe alınmadığını sordu.

Arfa, dünyadaki en genç Microsoft Certified bilgisayarcı durumunda ve sertifikasını 9 yaşında iken almış.
Afra'nın programlama deneyimi basit Windows uygulamaları ile sınırlı şimdilik. Basit bir hesap makinası ve sıralama programını C# ile yazmış ve hedefleri arasında "Microsoft Certified Solution Developer" olmak var. Afra, Harvard ya da MIT'de okumak istediğini ardından da Microsoft'ta geliştirici olarak çalışmayı düşündüğünü istediğini, eğer bu olmazsa uydu mühendisliği yapabileceğini belirtiyor.

Kaynak: http://seattlepi.nwsource.com

Görüşler

0
FZ
Hazır gençken, hemen bir e-posta yollayıp, korkutmadan Scheme, Lisp filan demek birkaç cicili bicili screenshot göstermek lazım ve tabii GNU/Linux, KDE, GNOME, programlama araçları, virüssüz ortamlar, vs. söylemek lazım belki kurtarabiliriz, belki hala ümit vardır ;-) Ne de olsa MIT'e gitmesine daha yaklaşık bir 7-8 sene var.
0
Challenger
Berkeley' e gitmesini de salık verebiliriz tabi ;-)
0
FZ
Berkeley'den çıkan iki meşhur şey: LSD ve BSD
0
Challenger
Her ikisini de kullanmak zorunda değil ama :) Birini kullanması yeterli.
0
Soulblighter
Bir harika genç beyni daha kaybettik. Yazık olmuş kızceğize... :)

Bence ona şöyle bir Linux çekirdeği derletmek lazım. Kendine gelir o zaman. :)
0
zentoo
Hmmm.. Sakıncalı eğitimi. Temiz vizyon değil çocuğun geleceği. Yok izin konseyden.

Master Yoda

:P
0
conan
Caniim, egitim carpikliginin ve de somuru duzeninin bir kurbani daha. Kapitalizm nelere kadir...
0
yilmaz
artık c# biliyormusun diye soran olursa.
o çoluk çocuk işi diyip kestirip atıcam.
0
ttk
Şu sitedeki "SON YORUMLAR"ı, "ALEV ALEV" in üstüne alamaz mıyız ??

Millet birbirine giriyor gibi gelmeye başladı bana da, bir arkadaş daha yazmıştı bunu yanlış hatırlamıyorsam.

Bu arada, bir programlama dili öğrendikten sonra bir diğerine geçmek oldukça kolay olabiliyor. Öğrensin çoçukcağız, C# da kötü bir dil değil. Şartlanmadıktan sonra kafası öğrenirse öğrensin.
0
memiscet
Bu C#'in nekadar kolay bir dil oldugunu gosteriyor aslinda :D.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yazılım Patentleri Protestosu Etkili Oldu

FZ

1 Eylül´de AB Parlamentosu'nda oylanması planlanmış olan Yazılım Patentleri yasa tasarısı dünya çapındaki protestolar yüzünden ertelendi.

FM sitesinin de destek verdiği protesto sonucunda dünya çapında pek çok büyük web sitesi belli bir süreliğine gönüllü olarak kendilerini kapattılar ve anasayfalarından patent yasasını protesto ettiklerini belirten duyurular yayınladılar.

Bu konuda hassasiyet gösteren herkese teşekkürler. Konu ile ilgili detaylı bilgiye bu adresten erişebilirsiniz.

Genome Projesi

anonim

Bir çoğunuzun bildiğini sanıyorum, "Human Genome Project", insanın gen haritasını çözme uğraşında olan oldukça geniş kapsamlı bir proje. Bu araştırmalar insan ırkının geleceği (eğer varsa) için oldukça pozitif sonuçlar doğuracak. Bu aşamada en büyük problem, tek bir gen için bile yoğun CPU gücü ve zaman gerekli olması. Stanford üniversitesi, SETI@HOME a çok benzer bir GENOME@HOME uygulaması geliştirmiş.

Türk Lise Öğrencileri Haritada Türkiye'yi Bulamadı

mos

Liselileri kapsayan raporda 'öğrencilerin Türkiye'nin yerini bilmedikleri ve dinlerini tanımadıkları' ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı, kamuoyunda LGS olarak bilinen, "2004 Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı"na ilişkin bir analiz raporu hazırladı. "8. sınıf öğrencilerinin ülkelerinin harita üzerindekini yerini bilmediği ve dinlerini tanımadığı" sonucu çıkan raporda, ezberciliğe alışan öğrencilerin kavrama yeteneği kazanamadığı da vurgulandı.

Dizüstü bilgisayarlar cinsel sağlığı olumsuz etkileyebilir mi?

mos

Araştırmalara göre, dizüstü bilgisayar kullanımı uzun vadede erkeklerin çocuk sahibi olabilme şansını tehlikeye atabiliyormuş.

Haberde ; önümüzdeki sene dünya çapında dizüstü bilgisayar kullanımının 150milyonu bulacağı, gelişen teknoloji neticesinde fiyat ve boyutların küçülmesinin de bir sonucu olarak genç nüfus arasında dizüstü bilgisayar kullanım oranının artacağı kaydediliyor.

Formula-G

melitical

TÜBİTAK tarafından organize edilen Formula-G güneş arabaları yarışması 30 Ağustos günü Formula-1 pistinde yapılacak. İlgilenenleri bekliyoruz.