Sessizlik Makinası

0
fly
http://www.newscientist.com adresinde yazan habere göre, İngiliz bilim adamları ortamdaki istenmeyen sesleri yokedecek bir 'sessizlik makinası' üzerinde çalışıyorlar.
Sistem istenmeyen sesleri analiz ediyor ve anti-ses adı verilen sinyaller üreterek sessiz bir ortam yaratıyor.

Görüşler

0
anonim
Bu konuyu sanırım Discovery channelda görmüştüm. Yanlış hatırlıyor olabilirm fakat bu tip cihazların zaten bazı fabrikalarda falan kullanıldığını duymuştum sanki?
0
anonim
bunda garipsenecek ne varki
biz insan oglu buldugumuzu birkac kez bulmadan yapamiyoruz

ornegin her fizik sinavinda biz de 1-2 tane formul ispati yapiyoruz
adamlar bulmus
olsun sen yine bul bakalim konuyu anlamis misin?
he bu arada sinif lise 2 ;)
0
FZ
Milattan önce 3. yüzyıl civarı bir dönemde, yunanlı bir bilgin Babil uygarlığının dünyanın yuvarlak (!) olduğu önermesine dayanarak dünyanın çevresini ölçtüğü ve gerçek değere epey yakın bir değer bulduğu bilinmektedir. Sonra ne mi oldu? Ne olacak, Batlamyus, Aristo ve sonra da bunların otoritesine tapan Hıristiyanlar, Müslümanlar falan...

Yüzlerce yıl bekledik, Galileo, Kolomb falan çıktı piyasaya, hadi bakalım sil baştan.

Dogmatizm, körü körüne tutuculuk, paradigma değişimlerine açık olmama ve yenilikten, değişimden korkma insan uygarlığının yüzlerce yılına, milyonlarca üyesine mal oldu. Halen bedel ödemeye devam ediyoruz, ilerliyoruz, evet ama keşke bu kadar sancılı, bu kadar kayıplı, bu kadar acı dolu olmasa idi.
0
anonim
Bu bir hayli eski bir projedir. Fakat maalesef cok zor uygulanir bir durum. Neden mi ? Isin temeli, ortamdaki ses dalgalariyla ters fazda bir sinyal uretmekten ibaret. Fakat, bu ses kaynagi bir tek olursa etkili oluyor. Tipik bir odada sesler hemen herseyden yansir. Her yansima noktasi yeni bir ses kaynagi olur. Ortamdaki dalga modeli cok karmasik bir hal alir. En etkili sonuc icin kulak yer degistirmemelidir. Kaynaklarda oyle. Fakat maalesef oyle olmaz. Sonucta is cok zorlasir.

Bu projenin en makul uygulamasi arac icinde yapilabilecekmis. 7-8 yil onceden beri bu soylenir. Aracin ic kaplamasi sesleri yutacak sekilde yapilabilir. Camlar ise sabit ses yansitma noktalaridir ve kolayca kompanze edilebilir. Yolcularda hep ayni yerde oturur. Boylece cok pahaliya mal olan ve tam olarak becerilemeyen teker sesi, motor sesi vs. izolasyonu cok daha iyi bir sekilde gerceklestirilebilir. Fakat evlerde uygulanmasi cok daha zor simdilik.

Detaylari merak eden varsa, biraz teati edelim derim. Iyi eselenebilecek bir konudur..
0
anonim
aldıgım duyumlara gore seat (kendisi hispanyol bir araba ureticisi ama cogu folksvagın ın; ) boyle bir proje ustunde calısıyormus; arabanın tum konsepti ic mekandaki mukemmel akustik ozellikler olcakmıs vs. hatta ortamdaki ses siddetine gore kaplamanın aldıgı renk ve bicim de degisebilir olcakmıs, efendim surucu muzik dinleyebiliyoken arkadaki adam uyuyabilcekmis falan filan. hikaye yani
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Symantec Büyümeye Devam Ediyor

parsifal

Bünyesine kattığı firmalarla büyümeye ve gelişmeye devam eden Symantec, en son Vontu'yu da Symantec ailesine dahil etti.

İşbirliği Teorisi: Hile Yapmanın Zararları Üstüne

malkocoglu

Ünlü bilim adamı Darwin, bir insan özelliğinin eğer avantaj sağlayan bir özellik ise bir nesilden ötekine geçeceği fikrini öne sürmüştü. Fakat Darwin, gene kendi teorisi olan en güçlünün hayatta kalacağı kuralını çiğnemeden, ilk insanların hayatla mücadelede niye ilk kez işbirliği yapmaya karar verdiklerini bir türlü açıklayamamıştı. Geçen hafta ortaya çıkan bir matematikçi gurubunun teorileri, bu sorunun nihai olarak çözmeye aday gözüküyor.

Bilgisayar manyakları uslanmaz birer sex makinasıymış!!

larweda

Amerikan bilgi teknolojileri iş bulma sitesi JustTechJobs.com`un yaptığı bir araştırmaya göre, hayatı bilgisayarla geçen (Eve gitsem de bilgisayarla uğraşsam diyen! :-)) 7500 denek üzerinde yapılan ankette, bilgisayarla ilgili çalışan insanlar (yılda ortalama 109 defa), normal amerikalılardan (yılda ortalama 79 defa) daha fazla sex yapıyorlarmış.

HP, Türkiye'de PC üretecek

FZ

Hewlett-Packard (HP) ve Foxconn Teknoloji Grubu (Foxconn), Orta Doğu'daki talep artışını karşılamaya yönelik olarak Türkiye'de PC üretimine geçecek. Yaklaşık 60 milyon dolar yatırımla Çorlu'da faaliyete geçecek bölgesel üretim tesisinde 2 bin kişiye istihdam fırsatı sunacak. Tesisleri, Foxconn işletecek.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Başbakanlık Yatırım Ajansı) ile ortak açıklama yapan şirketlerden HP, yeni Foxconn tesisinin en büyük PC müşterilerinden biri olmayı hedeflediğini, aynı zamanda Türkiye, Orta Doğu ve bazı Avrupa pazarları için ayda ortalama 200 bin adet masaüstü bilgisayar sevk etmeyi planladığını kaydetti.

Herkese Açık Tamamen Türkçe ve Video Destekli Programlama Eğitimi - 2

FZ

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü herkese ama özellikle de hevesli ortaokul ve lise öğrencilerine açık, tamamen Türkçe, zengin video destekli bir "programlamaya giriş" ve "bilgisayar bilimleri" dersleri serisi hazırlamaya girişmişti. Bunun 2. bölümü hazır ve bugün yayına girdi. Konuyla ilgili detaylı haberi buradan okuyabilirsiniz.