Sessizlik Makinası

0
fly
http://www.newscientist.com adresinde yazan habere göre, İngiliz bilim adamları ortamdaki istenmeyen sesleri yokedecek bir 'sessizlik makinası' üzerinde çalışıyorlar.
Sistem istenmeyen sesleri analiz ediyor ve anti-ses adı verilen sinyaller üreterek sessiz bir ortam yaratıyor.

Görüşler

0
anonim
Bu konuyu sanırım Discovery channelda görmüştüm. Yanlış hatırlıyor olabilirm fakat bu tip cihazların zaten bazı fabrikalarda falan kullanıldığını duymuştum sanki?
0
anonim
bunda garipsenecek ne varki
biz insan oglu buldugumuzu birkac kez bulmadan yapamiyoruz

ornegin her fizik sinavinda biz de 1-2 tane formul ispati yapiyoruz
adamlar bulmus
olsun sen yine bul bakalim konuyu anlamis misin?
he bu arada sinif lise 2 ;)
0
FZ
Milattan önce 3. yüzyıl civarı bir dönemde, yunanlı bir bilgin Babil uygarlığının dünyanın yuvarlak (!) olduğu önermesine dayanarak dünyanın çevresini ölçtüğü ve gerçek değere epey yakın bir değer bulduğu bilinmektedir. Sonra ne mi oldu? Ne olacak, Batlamyus, Aristo ve sonra da bunların otoritesine tapan Hıristiyanlar, Müslümanlar falan...

Yüzlerce yıl bekledik, Galileo, Kolomb falan çıktı piyasaya, hadi bakalım sil baştan.

Dogmatizm, körü körüne tutuculuk, paradigma değişimlerine açık olmama ve yenilikten, değişimden korkma insan uygarlığının yüzlerce yılına, milyonlarca üyesine mal oldu. Halen bedel ödemeye devam ediyoruz, ilerliyoruz, evet ama keşke bu kadar sancılı, bu kadar kayıplı, bu kadar acı dolu olmasa idi.
0
anonim
Bu bir hayli eski bir projedir. Fakat maalesef cok zor uygulanir bir durum. Neden mi ? Isin temeli, ortamdaki ses dalgalariyla ters fazda bir sinyal uretmekten ibaret. Fakat, bu ses kaynagi bir tek olursa etkili oluyor. Tipik bir odada sesler hemen herseyden yansir. Her yansima noktasi yeni bir ses kaynagi olur. Ortamdaki dalga modeli cok karmasik bir hal alir. En etkili sonuc icin kulak yer degistirmemelidir. Kaynaklarda oyle. Fakat maalesef oyle olmaz. Sonucta is cok zorlasir.

Bu projenin en makul uygulamasi arac icinde yapilabilecekmis. 7-8 yil onceden beri bu soylenir. Aracin ic kaplamasi sesleri yutacak sekilde yapilabilir. Camlar ise sabit ses yansitma noktalaridir ve kolayca kompanze edilebilir. Yolcularda hep ayni yerde oturur. Boylece cok pahaliya mal olan ve tam olarak becerilemeyen teker sesi, motor sesi vs. izolasyonu cok daha iyi bir sekilde gerceklestirilebilir. Fakat evlerde uygulanmasi cok daha zor simdilik.

Detaylari merak eden varsa, biraz teati edelim derim. Iyi eselenebilecek bir konudur..
0
anonim
aldıgım duyumlara gore seat (kendisi hispanyol bir araba ureticisi ama cogu folksvagın ın; ) boyle bir proje ustunde calısıyormus; arabanın tum konsepti ic mekandaki mukemmel akustik ozellikler olcakmıs vs. hatta ortamdaki ses siddetine gore kaplamanın aldıgı renk ve bicim de degisebilir olcakmıs, efendim surucu muzik dinleyebiliyoken arkadaki adam uyuyabilcekmis falan filan. hikaye yani
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İlk

e2e

Fransa'da faaliyet yürüten AMEN adlı web hosting firması çalışanları, şirketin İngiltere'de faaliyet yürüten başka bir firmaya satılışını protesto etmek için greve çıktılar.

Grevlerini duyurmak ve destek için bir blog oluşturan Amen çalışanları, firmanın satışıyla ilgili olarak bilgilendirilmediklerini, geleceklerinin ne olacağı konusunda kimsenin kendilerine bir açıklama yapmadığını belirtiyor.

Daha fazlası için: AMEN ON STRIKE

Bilişim`01 Fuarı başladı. Başladı da...

anonim

Her kesimden gözler Bilişim Haftası`na çevirildi. Bilişim Haftası`na katılan şirketler "Biz buradayız, ülkenin geleceği burada ve biz bu gelecekte yer alacağız" derken bu aynı zamanda Türkiye`nin bir başarısını ve geleceğe olan umudunu da yansıtıyor.

Üstün varlıklar ve diğerleri

ganzo66

Sözlerime şu ünlü özdeyişi hatırlatarak başlayacağım, " Herkes eşittir ama bazıları daha eşittir". Buradan yola çıkarak Redogre'nun yazdığı yazı için insanları patron veya çalışan diye ayırmanın yanlış olduğuna inanıyorum ve diyorum ki: "İnsanlar ikiye ayrılır: ÜSTÜN VARLIKLAR VE DİĞERLERİ"

Bilişim Çalışanları Anketi Sonuç Raporu

wetware

EMO Bilgisayar Mühendisliği Meslek Dalı Ana Komisyonu tarafından hazırlanan Bilişim Çalışanları Anketi'nin sonuçları yayınlandı. 483 bilişim çalışanının katıldığı anket, bilişim çalışanları ve sektör hakkında önemli bilgiler veriyor. Rapora aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz: http://bilmuh.org/images/Belge/anketsonucraporuv3.pdf

Google Code Jam 2003

FZ

Sıradışı programlama yeteneklerine mi sahipsiniz? Birkaç satırlık kod ile bilgisayara göbek attırabilir misiniz? Kodunuzun didik didik edileceğini bildiğiniz halde gayet güzel program yazabilir misiniz? O halde yeteneklerinizin hakkı ile ödüllendirileceği bir etkinlik için ısınma turlarına başlayın.

Google, dünyanın bilgi işlem yapısını yeniden yazacak yazılımcı avına çıktı. Google Code Jam 2003 yarışmasında bu tür programcıları bulmayı amaçlıyor. Bunu bir tür bol ödüllü bir iş görüşmesi olarak düşünün. İşe alınmasanız bile sırf katıldığınız için büyük bir para ödülü kazanma şansınız var.

Yarışma 18 yaşın üstündeki tüm Java, C++, C# veya VB.NET programcılarına açık. Bakalım kimin parmakları klavye üzerinde daha hızlı ve akıllıca dans edecek.