Sessizlik Makinası

0
fly
http://www.newscientist.com adresinde yazan habere göre, İngiliz bilim adamları ortamdaki istenmeyen sesleri yokedecek bir 'sessizlik makinası' üzerinde çalışıyorlar.
Sistem istenmeyen sesleri analiz ediyor ve anti-ses adı verilen sinyaller üreterek sessiz bir ortam yaratıyor.

Görüşler

0
anonim
Bu konuyu sanırım Discovery channelda görmüştüm. Yanlış hatırlıyor olabilirm fakat bu tip cihazların zaten bazı fabrikalarda falan kullanıldığını duymuştum sanki?
0
anonim
bunda garipsenecek ne varki
biz insan oglu buldugumuzu birkac kez bulmadan yapamiyoruz

ornegin her fizik sinavinda biz de 1-2 tane formul ispati yapiyoruz
adamlar bulmus
olsun sen yine bul bakalim konuyu anlamis misin?
he bu arada sinif lise 2 ;)
0
FZ
Milattan önce 3. yüzyıl civarı bir dönemde, yunanlı bir bilgin Babil uygarlığının dünyanın yuvarlak (!) olduğu önermesine dayanarak dünyanın çevresini ölçtüğü ve gerçek değere epey yakın bir değer bulduğu bilinmektedir. Sonra ne mi oldu? Ne olacak, Batlamyus, Aristo ve sonra da bunların otoritesine tapan Hıristiyanlar, Müslümanlar falan...

Yüzlerce yıl bekledik, Galileo, Kolomb falan çıktı piyasaya, hadi bakalım sil baştan.

Dogmatizm, körü körüne tutuculuk, paradigma değişimlerine açık olmama ve yenilikten, değişimden korkma insan uygarlığının yüzlerce yılına, milyonlarca üyesine mal oldu. Halen bedel ödemeye devam ediyoruz, ilerliyoruz, evet ama keşke bu kadar sancılı, bu kadar kayıplı, bu kadar acı dolu olmasa idi.
0
anonim
Bu bir hayli eski bir projedir. Fakat maalesef cok zor uygulanir bir durum. Neden mi ? Isin temeli, ortamdaki ses dalgalariyla ters fazda bir sinyal uretmekten ibaret. Fakat, bu ses kaynagi bir tek olursa etkili oluyor. Tipik bir odada sesler hemen herseyden yansir. Her yansima noktasi yeni bir ses kaynagi olur. Ortamdaki dalga modeli cok karmasik bir hal alir. En etkili sonuc icin kulak yer degistirmemelidir. Kaynaklarda oyle. Fakat maalesef oyle olmaz. Sonucta is cok zorlasir.

Bu projenin en makul uygulamasi arac icinde yapilabilecekmis. 7-8 yil onceden beri bu soylenir. Aracin ic kaplamasi sesleri yutacak sekilde yapilabilir. Camlar ise sabit ses yansitma noktalaridir ve kolayca kompanze edilebilir. Yolcularda hep ayni yerde oturur. Boylece cok pahaliya mal olan ve tam olarak becerilemeyen teker sesi, motor sesi vs. izolasyonu cok daha iyi bir sekilde gerceklestirilebilir. Fakat evlerde uygulanmasi cok daha zor simdilik.

Detaylari merak eden varsa, biraz teati edelim derim. Iyi eselenebilecek bir konudur..
0
anonim
aldıgım duyumlara gore seat (kendisi hispanyol bir araba ureticisi ama cogu folksvagın ın; ) boyle bir proje ustunde calısıyormus; arabanın tum konsepti ic mekandaki mukemmel akustik ozellikler olcakmıs vs. hatta ortamdaki ses siddetine gore kaplamanın aldıgı renk ve bicim de degisebilir olcakmıs, efendim surucu muzik dinleyebiliyoken arkadaki adam uyuyabilcekmis falan filan. hikaye yani
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tübitak-Ulakbim Yansı Hizmeti

anonim

Şubat 2006 itibarı ile Tübitak-Ulakbim açık kaynak kodlu geliştiriciler için yansı (mirror) hizmeti vermeye başladı. açık kaynak kodlu geliştirdiğiniz projeninizin www, ftp, rsync yansılarını UlakNet yansı sunucusunda tutulması için başvuru yapmanız yeterli.

gOS: Yeni Bir Kavram

erika

Birçok Web 2.0 uygulamasını içeren alternatif bir işletim sistemi üretilmiş, adı ''gOS'', Ubuntu tabanlı. Şuradan indirebilirsiniz. Sitede Google ile bir alakalarının olmadığı belirtilmiş. Bu işletim sistemi özellikle Google uygulamalarının ve diğer bedava yazılımların daha geniş kitlelere ulaşması için yapılmış. WalMart'da 199$'a çıkan gPC'de bu işletim sistemi yüklü. Yok satmış. :-) Türkiye'de 199$'a satılan bir laptop olsa ne iyi olur.

Command them all!!!

parsifal

Dos zamanları Norton Commander ile tanışmamla başlamıştı commander türü programlara olan yakınlığım.
O kadar çok beğenmiştim ki, para vermeden de eksiksiz çalıştığı halde satın almıştım Windows Commander'ı.
Yıllardır vazgeçemediklerim arasında yerini alan Windows Commander, windows adının tescilli marka olması nedeniyle baskılara dayanamayarak adını Total Commander olarak değiştirmek zorunda kaldı.
Şirketin açıklamasını buradan okuyabilirsiniz.

Daniel Robbins, Microsoft'la Çalışacak

butch

Gentoo.org 'da duyurulduğu üzere Gentoo Linux kurucusu Daniel Robbins artık Microsoft'la çalışacak. Açıklamaya göre Microsoft'ta Açık kaynak ve topluluk temelli yazılımları anlamaları konusunda yardımcı olacak. Detaylı bilgi için /., gentoo.org

The Codebreakers: BBC'den Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Belgeseli

FZ

BBC tarafından hazırlanan ve açık kaynak ile özgür yazılım dünyasına ışık tutmayı hedefleyen The Codebreakers Mayıs ayında yayınlanmıştı.

İki bölümlük belgeselin 40 dakikalık bir sürümü OGG (90MB), WMV (60MB), M4V (225MB) veya DVD ISO torrent (1.5GB) olarak indirmek mümkün.