Artık Neredesin? diye sormak yok!

0
anonim
sobbe™ yepyeni bir mobil teknoloji olarak Turkcell kullanıcılarının hizmetine giriyor. Bu servis ile kişiler arkadaşlarının nerede olduklarını gerçek zamanlı olarak Kısa Mesaj Servisi (SMS) ve 10 milyon Türk kullanıcısı ile dünyanın en büyük sosyal iletişim ağı olan Facebook üzerinden öğrenebilecekler.

Turkcell kullanıcılarının hizmetine giren sobbe™, insanların hayatlarında ki çok önemli bir soruya “Neredesin?” sorusuna güvenli bir şekilde yanıt veriyor.

Servise üye olmak için KAYIT yazmak ve 7015’e göndermek yeterli ve bu işlemler için hiçbir ücret talep edilmiyor. Güvenlik sebebiyle kişiler birbirlerinin yerlerini öğrenmek için önce servise kayıt olarak bir rumuz seçmek zorundalar. Sonrasında arkadaşlarının rumuzunu öğrenerek onları arkadaş listelerine ekleyebiliyorlar.

Arkadaş listenize kişileri eklemek için EKLE yazıp bir boşluk bırakarak arkadaşınızın rumuzunu yazarak 7015’e göndermek gerekiyor ve bu talep yine güvenlik nedeni ile karşı tarafa gün içerisinde iletiliyor. İstenmeyen kişilerin yerinizi belirlemesini önlemek için ekleme taleplerini kabul etmemeniz ve kabul edeceğiniz kişilerin kimliklerinden emin olmanız isteniyor.

Bir arkadaşınızı veya yakınınızı servise davet edebiliyorsunuz, bunun için DVT yazarak davet edilen kişinin telefon numarasını arada bir boşluk bırakarak 7015’e göndermek gerekiyor.

Yeri öğrenilmek istenen kişinin adres bilgisi ve harita üzerinde nerede olduğu cep telefonunuza geliyor. Aynı işlemleri Facebook üzerinden de yürütebileceğiniz için sobbe™’i kullanmak için sokakta veya bilgisayar başında olabiliyorsunuz.

Servisin en kayda değer taraflarından birisi de bulunmak istemediğiniz zamanlarda, kişileri engelleyebilmeniz veya kendinizi tamamen görünmez yapabilmeniz. Daha birçok özelliği bulunan servisle ilgili daha fazla bilgi almak için, web sitesi olan www.sobbe.com.tr adresine başvurabilirsiniz.

sobbe™ Facebook Uygulaması : http://apps.facebook.com/sobbe-sniff/
sobbe™ FacebookGrup Sayfası : http://www.facebook.com/group.php?gid=67236348280&ref=ts
sobbe™ Animasyonlu Servis Tanıtımı: http://www.sobbe.com.tr/video.asp>

Görüşler

0
Tarık
bu ne boktan bi dünya olmaya başladı böyle?

- neredesin?
- sanane? lan!!
0
desenturk
soru: facebook hesabimi kapatarak iyi mi yaptim acaba?

cevap: sanirim evet...
0
muhuk
Sitede şöyle bir ifade var; "sobbe™ ile güvendesiniz! Siz istemediğiniz sürece kimse yerinizi belirleyemez.". Yanıltıcı reklam, buyurun buradan yakın.
0
umito
Hakkaten napicami sasirdim gorunce... arkadaslar kiz arkadasimla birlikteyken haberi okuduk... simdi benden servise uye olmami istiyorrr!!!! hakkaten bu ne yaaaaaa SOBBElediler beni!!!! izin vermeden olmuyor ama hadi gelde izin vermeeee :(
0
SHiBuMiGo
Karısını ya da sevgilisini aldatanların korkusu bir yana, acaba bu teknoloji düşen bir helikopterden sağ kurtulan birini dağda bulmaya yardımcı olabilir mi?
0
Tarık
İletişim sistemlerinde (deniz, hava, kara) acil durum trafiği ya da tehlike durum trafiği adı verilen bir süreç vardır. Özel olarak yönetilir (kriz masası gibi düşünmeyin). Bu trafiği yöneten kişinin ehil olması birinci kıstastır. Herkes normal şartlarda iletişim kurabilir ama acil durum iletişimi farklıdır. İletişim operatörünün yetkin olması şarttır. Helikopter düşmesi, helikopterden adam düşmesi, gemiden denize adam düşmesi, gemi çarpışmasıiki arabanın çarpışması vs. gibi tonla olay uluslararası kurallar gereği acil durum trafiğine (iletişimleri) girer.

Bu ülkede yetkili kişilerle 20 dk telefon görüşmesi yapan kazazedenin bile yeri tespit edil'e'miyorsa varın gerisini siz düşünün. Aynen marmara depreminde tüm gsm operatörlerinin saatlerce bloke olması gibi, o tip bir durumda da siviller yine eli kolu bağlı kalacaktır. Yani sivil sistemler böylesi durumlarda güvenilmezdir ya da kayda değer değildir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OLPC (Her Çocuğa Bir Dizüstü) Projesi

mehmeterten

BBC'de yayınlanan habere göre OLPC (Her Çocuğa Bir Dizüstü) Projesi kapsamında tasarlanan dizüstü bilgisayarlar 2008'in başlarında herkes tarafından alınabilecek. 2 al 1'i sana gelsin şeklinde satışa sunulacak.

Solar Splash Yarışmasında Türk teknesi Nusrat 3. Oldu

kosumi

Her sene Amerika'da gerçekleştirilen Güneş Enerjisi ile Çalışan Tekne Yarışması Solar Splash'a bu sene ilk defa bir Türk takımı katıldı. İTÜ güneş teknesi adını Çanakkale Savaşında kahramanca çarpışmış ünlü Türk mayın gemisi Nusrat'tan alıyor. Nusrat bu sene hem genel sıralamada 3. oldu hem de En Başarılı Elektrik Dizaynı, En Başarılı Solar Sistem Dizaynı, En Başarılı Görsel Dizayn ve En Başarılı Yeni Takım ödüllerinin sahibi oldu.

Sofware Quest 2007 Yazılım Yarışması

fatih163

Software Quest Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Kulübü tarafından Türkiye genelindeki lise ve üniversite öğrencilerini bilgisayar bilimlerine teşvik etmek, ülkemizin problemlere hızlı, doğru ve eksiksiz çözümler bulan mühendisler kazanmasına yardımcı olmak amacıyla Türkiye çapında geleneksel olarak düzenlenen bir yazılım yarışmasıdır. Geleneksel Software Quest yarışmaları 1994 yılından bu yana, bilişim dünyasına meraklı öğrencileri, akademik, idari personel ve iş dünyasından davetliler ile bir araya getiriyor. Bu sene de "Sentim Software Quest 2007" adıyla düzenlenen yarışma "Software Quest" adını yazılım dünyasının vazgeçilmez yarışmalarından biri haline getirerek bu geleneği devam ettireceğe benziyor.

Ayrıntılı Bilgi İçin www.softwarequest.org

Kevin Mitnick Geri Dönüyor !

mysterious

Dünyanın en ünlü hacker’ı Kevin Mitnick, 8 yıl aradan sonra yeniden internete girecek.

Şartlı tahliye süresi salı günü sona erecek olan Mitnick, kendisine uygulanan yasağın kalkmasıyla beş yıl hapis yatmasına neden olan internete 8 yıl aradan sonra yeniden girebilecek.

CISCO Öğrenci Proje Yarışması

FZ

CISCO´nun (Türkiye) üniversite öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirdiği proje yarışması başladı. Üzerinde proje geliştirilmesi istenen konular şunlar: