Artık Neredesin? diye sormak yok!

0
anonim
sobbe™ yepyeni bir mobil teknoloji olarak Turkcell kullanıcılarının hizmetine giriyor. Bu servis ile kişiler arkadaşlarının nerede olduklarını gerçek zamanlı olarak Kısa Mesaj Servisi (SMS) ve 10 milyon Türk kullanıcısı ile dünyanın en büyük sosyal iletişim ağı olan Facebook üzerinden öğrenebilecekler.

Turkcell kullanıcılarının hizmetine giren sobbe™, insanların hayatlarında ki çok önemli bir soruya “Neredesin?” sorusuna güvenli bir şekilde yanıt veriyor.

Servise üye olmak için KAYIT yazmak ve 7015’e göndermek yeterli ve bu işlemler için hiçbir ücret talep edilmiyor. Güvenlik sebebiyle kişiler birbirlerinin yerlerini öğrenmek için önce servise kayıt olarak bir rumuz seçmek zorundalar. Sonrasında arkadaşlarının rumuzunu öğrenerek onları arkadaş listelerine ekleyebiliyorlar.

Arkadaş listenize kişileri eklemek için EKLE yazıp bir boşluk bırakarak arkadaşınızın rumuzunu yazarak 7015’e göndermek gerekiyor ve bu talep yine güvenlik nedeni ile karşı tarafa gün içerisinde iletiliyor. İstenmeyen kişilerin yerinizi belirlemesini önlemek için ekleme taleplerini kabul etmemeniz ve kabul edeceğiniz kişilerin kimliklerinden emin olmanız isteniyor.

Bir arkadaşınızı veya yakınınızı servise davet edebiliyorsunuz, bunun için DVT yazarak davet edilen kişinin telefon numarasını arada bir boşluk bırakarak 7015’e göndermek gerekiyor.

Yeri öğrenilmek istenen kişinin adres bilgisi ve harita üzerinde nerede olduğu cep telefonunuza geliyor. Aynı işlemleri Facebook üzerinden de yürütebileceğiniz için sobbe™’i kullanmak için sokakta veya bilgisayar başında olabiliyorsunuz.

Servisin en kayda değer taraflarından birisi de bulunmak istemediğiniz zamanlarda, kişileri engelleyebilmeniz veya kendinizi tamamen görünmez yapabilmeniz. Daha birçok özelliği bulunan servisle ilgili daha fazla bilgi almak için, web sitesi olan www.sobbe.com.tr adresine başvurabilirsiniz.

sobbe™ Facebook Uygulaması : http://apps.facebook.com/sobbe-sniff/
sobbe™ FacebookGrup Sayfası : http://www.facebook.com/group.php?gid=67236348280&ref=ts
sobbe™ Animasyonlu Servis Tanıtımı: http://www.sobbe.com.tr/video.asp>

Görüşler

0
Tarık
bu ne boktan bi dünya olmaya başladı böyle?

- neredesin?
- sanane? lan!!
0
desenturk
soru: facebook hesabimi kapatarak iyi mi yaptim acaba?

cevap: sanirim evet...
0
muhuk
Sitede şöyle bir ifade var; "sobbe™ ile güvendesiniz! Siz istemediğiniz sürece kimse yerinizi belirleyemez.". Yanıltıcı reklam, buyurun buradan yakın.
0
umito
Hakkaten napicami sasirdim gorunce... arkadaslar kiz arkadasimla birlikteyken haberi okuduk... simdi benden servise uye olmami istiyorrr!!!! hakkaten bu ne yaaaaaa SOBBElediler beni!!!! izin vermeden olmuyor ama hadi gelde izin vermeeee :(
0
SHiBuMiGo
Karısını ya da sevgilisini aldatanların korkusu bir yana, acaba bu teknoloji düşen bir helikopterden sağ kurtulan birini dağda bulmaya yardımcı olabilir mi?
0
Tarık
İletişim sistemlerinde (deniz, hava, kara) acil durum trafiği ya da tehlike durum trafiği adı verilen bir süreç vardır. Özel olarak yönetilir (kriz masası gibi düşünmeyin). Bu trafiği yöneten kişinin ehil olması birinci kıstastır. Herkes normal şartlarda iletişim kurabilir ama acil durum iletişimi farklıdır. İletişim operatörünün yetkin olması şarttır. Helikopter düşmesi, helikopterden adam düşmesi, gemiden denize adam düşmesi, gemi çarpışmasıiki arabanın çarpışması vs. gibi tonla olay uluslararası kurallar gereği acil durum trafiğine (iletişimleri) girer.

Bu ülkede yetkili kişilerle 20 dk telefon görüşmesi yapan kazazedenin bile yeri tespit edil'e'miyorsa varın gerisini siz düşünün. Aynen marmara depreminde tüm gsm operatörlerinin saatlerce bloke olması gibi, o tip bir durumda da siviller yine eli kolu bağlı kalacaktır. Yani sivil sistemler böylesi durumlarda güvenilmezdir ya da kayda değer değildir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Araştırmalar Açık Kodlu Yazılımların Daha Hatasız Olduğunu Gösteriyor

FZ

Açık kodlu yazılımlar ve kapalı kodlu yazılımların kalitesine dair sabaha dek tartışmak ve bir yere varamamak mümkündür. Şimdiye dek bu konuda net bir ölçüm yapılmamıştı. Ancak kısa bir süre önce yapılmış bir araştırmanın sonuçlarına göre açık kaynak kodlu yazılımların kalitesi kesin olarak kapalı kodlu muadillerine göre daha yüksek.

Pozitif e-dergi TEMMUZ sayısı çıktı...

adonis

» Kendi Pardus DVD'ni yap!
» Özgürce eğlenmek:GP2X üstelik içinde linux var!
» DirectX 10:Balon mu, devrim mi?
» PIC: Ucuz ama ciddi
» OpenSuSE 10.1: Bol aksesuar, kötü işçilik
» Xorg'u fethetmek!
Ve daha fazlası 220 sayfa dergi içeriğinin yine 50 sayfaya yakın bir bölümü Gnu/Linux'a ayrılmış. İndirmek için www.pozitifpc.com adresini ziyaret etmeniz yeterli.

Deep Blue öldü yaşasın Deep Fritz

sundance

CNN`in haberine göre Deep Fritz adında yeni bir satranç bilgisayarı/programı, şu anki dünya şampiyonu Kramnik`le 15-30 Ekim tarihleri arasında Bahreyn`de karşılaşacak.

Kasparov`u yenerek 15 yıllık şampiyonu tahtından eden Kramnik eğer bu maçı kazanırsa $1M, berabere kalırsa $800,000, yenilirse $600,000 alacak. Daha önce Deep Blue, Kasparov ve Anand`ı yenen Deep Fritz ise saniyede 4 milyon hamle hesaplayabilme kapasitesi ile insan-makina tartışmasını yeniden alevlendireceğe benziyor.

Uzun süredir PC ortamında en güçlü satranç programı olan (Kasparov ve bir çok ünlü satranççının asistan olarak kullandığı) Fritz 6`nın çok gelişmiş bir modeli olan Deep Fritz, Deep Blue projesinden çekilen IBM`in yerine bir grup bilgisayar ve satranç uzmanı tarafından üretilmiş...

AOL T-Online tarafından satın mı alınıyor?!

conan

Bilmiyorum bu haberin başlığı da başımıza taş yağacak olmalı mıydı? Görünüşe göre Almanya devi Deutsche Telekom'un kuruluşu olan T-Online AOL'i satın almak için harekete geçmiş. Der Spiegel ve Sueddeutsche Zeitung gazetelerinde yazan haberlere göre satın alım yaklaşık 1 milyar dolar çerçevesinde olacakmış. Şu anda 13 milyona yakın abonesi olan T-Online AOL'in yaklasik %70'lik hissesine talip olarak kullanıcı sayısında gerçekten büyük bir artışa gidecek gibi görünüyor! Not: Haberler almanca, ingilizceye çevirmek isterseniz babelfish'i kullanabilirsiniz. ;)

GnuPG Yeni Logo Yarışması!

BatoR

8 yıllık logolarından sıkıldıklarını dile getiren GnuPG, bir logo yarışması düzenlemiş. Yarışma süresi 31 Ekim' e kadar. Elde edilen bağışların %50'sini ödemeyi taahüt ediyorlar. Bu arada sonsor olmak isterseniz de Paypal aracılığı ile ödeme yapabiliyorsunuz. Sponsorların listesi 1. gelen logo belli olduktan sonra yayımlanacakmış. E hadi ne duruyorsunuz, davranın :)