EnderUNIX Logo Yarışması Düzenliyor

0
honal
Değerli Açık kod severler,

6 yıldır sizlerin sevgi ve destekleri ile bugünlere geldik. Yıllar geçtikçe daha da büyüdük. 200 civarında doküman yazıldı, 14 proje geliştirildi, 400 kişiyi barındıran mail listemiz oldu, 3000 kişi bizden haber almak için kayıt yaptırdı. Çok az insanın ilgi duyduğu konular üzerine çalışmamıza rağmen günlük yaklaşık 2000, aylık 25000 tekil ziyaret ve toplamda aylık 70.000 sayfa gösterimine ulaştık.

Bu büyüme ile birlikte misyonumuz aynı kalmak üzere vizyonumuzu da değiştirdik. Bu nedenle alıştığınız FreeBSD'yi ima eden logomuzu da değiştirmek istiyoruz. Sizlerin katılımını sağlamak için bir yarışma açmayı uygun gördük.
Yeni logodan beklentilerimiz ve oylamada göz önünde tutacağımız kriterler:
- Daha modern
- Daha kapsayıcı olması (Şu anki logo yalnızca FreeBSD temali. Logo daha genel olacak. Bir teması olmak zorunda değil. Ancak EnderUNIX'i tek bir konuya bağlamamali. Çünkü EnderUNIX yazılım geliştirme, belgelendirme, qmail desteği verme gibi diğer açık kod projelere de sahip.)
- Profesyonel görünmesi
- Ticari şirket imajı vermemesi
- Ekip çalışmasını, organizasyonu ve birlikteliği sembolize etmesi
- Global olması, tüm dünyaya hitap etmesi 

EnderUNIX'in resmi sponsoru Endersys Danışmanlık (1) ve Açıkakademi Yayınevi (2) sponsorluğu ile yapılacak yarışmanın şartları ve ödüller
şöyledir:

Yarışma şartları:

- Kazanan tasarımın tüm hakları EnderUNIX Yazılım Geliştirme Takımına ait olacaktır.
- Yarışma jürisi 12 kişilik EnderUNIX Yazılım Geliştirme Takımı olacaktır: 

 . İsmail Yenigul
 . Huzeyfe Önal
 . Ömer Faruk Sen
 . Afşin Taşkıran
 . Halil Demirezen
 . Özgür Özdemircili
 . Necati Ersen Şişeci
 . Atılım Boy
 . Özkan Kırık
 . Gökhan Alkan
 . Murat Balaban
 . Barış Şimşek

- Eserler en geç 5 Temmuz 2006 günü teslim edilecektir.
- Kazanan eser 10 Temmuz 2006 günü ilan edilecektir.
- Tasarımlar mevcut logodan esinlenebilir. 


Ödüller:

Kazanan eser sahibine verilecek ödül:
- Açıkakademi Yayınevi tarafından 4'lu kitap seti hediye edilecek.
- Endersys Danışmanlık ve Yazılım Ltd. Sti. 'nden 150 YTL para ödülü verilecek.

Çalışmalarınızı, tüm jürinin üye olduğu staff ~ enderunix.org adresine gönderebilirsiniz.

Logo yarışma sayfası: http://www.enderunix.org/logo/

(1) Endersys Ltd, EnderUNIX'in resmi sponsorudur.
http://www.endersys.com
(2) Açıkakademi Yayınevi, http://www.acikakademi.com

Görüşler

0
eribol
Aranan şartlarda şirket havası vermeme yönünde bir istek var. Ancak biraz sonra logonun tüm haklarının şirkete ait olduğu şartı karşımıza çıkıyor. Hem özgür yazılımdan kazanacaksınız ve hemde özgür yazılıma ters iş yapacaksınız ve logonuz şirket izlenimi vermeyecek(Yani özgür yazılım imajı verecek). Tam olarak amaç ne? Doğrusu bunu anlayamadım. Şimdi bir sürü bahane ileri sürebilirsiniz. Bahanelere karşı mozilla ve firefox baya güzel bir örnek.
0
honal
Merhaba,
sanirim duyuruyu tam okumadiniz ya da anlayamadiniz.

Duyuruda diyorki;
"Yarışma şartları:


- Kazanan tasarımın tüm hakları EnderUNIX Yazılım Geliştirme Takımına ait olacaktır."


EnderUNIX sitesine bakacak olursaniz EnderUNIX icin
"EnderUNIX, kendini burada öğrenci gören geliştiricilerin oluşturdukları bir okuldur. "  
Yani EnderUNIX bir sirket degildir ve her ozgur yazilim grubu gibi sponsorlari vardir.
0
eribol
Ya ben anlatamadım yada siz anlayamıyorsunuz. Madem herkesin özgürce kullanabileceği bir logo olacak; O halde hitabet şeklini değiştirmelisiniz. Kullandığınız cümleyi iyice ölçüp tartacak olursanız, bunun özgür yazılımdan ziyade bir şirket izlenimi verdiğini kolaylıkla anlarsınız. Ben haberi baştan sona iyice okudum, haberi tam olarak anlayabilmek için ayrıca EndurUnix sitesine gitmek gerekmez sanırım. Özgür yazılımda tüm hakları falanca gruba, takıma, sınıfa veya şirkete aittir ibaresini doğrusu ilk defa görüyorum.
0
FZ
Kazanan tasarımın tüm hakları EnderUNIX Yazılım Geliştirme Takımına ait olacaktır.

demiş yarışmayı düzenleyen ekip. Bunda problem nedir? Bir logo istiyorlar, bunun için bir yarışma açmışlar ve şartlarını da açık seçik belirmişler. Neyin tartışması ki bu şimdi? Bu durum türünün ilk ve tek örneği değil ki.
0
Challenger
Logo haklarının takıma ait olması gerekir ki logonun olur olmadık yerlerde kullanılması engellenebilsin. Örneğin BSD maskotu Beastie' yi bir çöpçatan hattının TV reklamında elinde çatalıyla pembe bir kalp içerisinde "aşk şeytanı" olarak görmüştüm.
0
bm
Özgür yazılımda tüm hakları falanca gruba, takıma, sınıfa veya şirkete aittir ibaresini doğrusu ilk defa görüyorum.

Iki farkli seyden bahsediyoruz. Yazilimin uzerindeki haklarla yazilimin ve/veya hareketin ismi/sembolu/markasi uzerindeki haklar farkli kaygilara dayanarak ortaya cikiyor/korunuyor. Hepsi belki 'fikri mulkiyet' diye geciyor ama hizmet ettikleri maksatlar degisik. Linux da, GNU da 'trademark' olarak kayitli. Linux, L Torvalds'in zaten biliyoruz, GNU'ya da USPO'dan simdi baktim, FSF'nin cikti (logo olarak olabilir). Kayit numarasi 2861936.

Herneyse ABD icin aramalari suradan sag kolondaki 'search' linkini kullanarak yapabilirsiniz.

0
roktas
Kusura bakmayın ama sapla samanı fena halde karıştırıyorsunuz. Bu bir "trademark" konusu "copyright" değil. Belirli bir kurumu/tüzel kişiliği (ki mutlaka şirket olması gerekmiyor; kar amacı gütmeyen bir dernek veya vakıf da olabilir) temsil etme/simgeleme yönüyle logolar öyle "özgürce" kullanılamaz.
0
hackermanx
arkadaslar ben logo yaptım ama nereye gonderecem allah aşkına yaaa. cevap için lutfen hackerman_xmsn@hotmail.com..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

RIAA P2P ağlarını zehirlemiş!

murat09

Geçtiğimiz günlerde dili çözülen Matt Warne adlı bir bilgisayar uzmanı, müzik ve film endüstrisi hakkında uzun zamandır dillendirilen bir iddiayı doğruladı. Matt Warne, itirafında 76 ülkeden bin 500 müzik şirketini temsil eden RIAA (Recording Industry Association of America) adına takas ağlarını 'zehirlediğini' kabul etti.

Commodore 64 Orkestrası Eylül 2006'daki Konser İçin Provalara Başladı

FZ

C64 Orkestrası, Eylül 2006 tarihinde verecekleri konser için provalara başladı.

Orkestranın prova videolarından birini buradan izlemek mümkün.

Sony kötü yakalandı!

conan

Sony müşterilerinin bilgisayarlarına rootkit koyarken yakalandı! Olay sadece rootkit koymakla da bitmiyor. Bilgisayara yüklenen rootkit Sony'den satın alınan müzik CDlerinin kopyalanmasını engellemesi için kullanılan bir programı saklamak için kullanılıyor! Durun daha da bitmedi... Bu rootkit bilgisayardan normal yollardan uninstall edilememekle birlikte, eğer bir şekilde anti-kopyalama programını silmeye kalkarsanız bilgisayarınızın bir daha müzik CDsi çalamıyor! Evet yanlış duymadınız... Kişilik haklarına saygı filan hiç önemli değil. Önemli olan $$$

Özgür Yazılım Yansısı

cbc

Yakında Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü bazı özgür yazılımların yansılarını tutmaya başlayacak. Kararlı sürüme geçtikten sonra bahsi geçen projelerin yasal yansısı olması beklenen sunucu artık beta yayını yapmaya başladı ve önerileri bekliyor. Yansı coğrafik olarak İstanbul/Dolapdere'de bulunuyor.

http://godel.cs.bilgi.edu.tr/ adresinde bulunan sunucuda şu an için apache, kernel.org ve debian'ın günlük güncellenen yansılarının sunulmasının yanısıra, mysql'in de yansılama çalışması sürmekte. Daha açıklayıcı bir liste için http://godel.cs.bilgi.edu.tr/yansilar.php adresine, yansı dizinine ulaşmak için ise http://godel.cs.bilgi.edu.tr/mirror/ adresine bakabilirsiniz.

Unutmadan, ftp erişimi de ftp://godel.cs.bilgi.edu.tr/pub/mirror/ adresinden münkün.

Debiancıların apt kaynaklarını güncellemelerini öneriyoruz!

Korsanlar Savaşı

parsifal

BSA Türkiye'nin de faliyetlerini izinsiz olarak sürdürdüğü ortaya çıktı.
Burdan haber ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.