Bilişim`01 Fuarı başladı. Başladı da...

0
anonim
Her kesimden gözler Bilişim Haftası`na çevirildi. Bilişim Haftası`na katılan şirketler "Biz buradayız, ülkenin geleceği burada ve biz bu gelecekte yer alacağız" derken bu aynı zamanda Türkiye`nin bir başarısını ve geleceğe olan umudunu da yansıtıyor.
"Biz Türkiye`ye inanıyor ve güveniyoruz" diyen Batı`nın, Avrupa`nın ve ABD`nin önemli şirketleri de Bilişim Haftası`na geliyor. Gelenler sadece onlar değil, Balkanlardan Orta Asya`ya kadar dünyadaki birçok ülkeden şirketler İstanbul`da buluşuyor. Bölgede yer alan ABD ve Avrupa ülkelerinin ticari ateşeleri, ülkelerindeki şirketlerini yeni iş bağlantıları ve fırsatlarla tanıştırmak için "Bilişim`01 A CeBIT Event"e taşıyor.

Türkiye`nin gelecek gündeminin oluşturulacağı ve teknolojileriyle geleceği göreceğimiz Bilişim Haftası`nın iki etkinliği`nden Bilişim`01 A CeBIT Event, Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi`inde gerçekleşiyor. Bilişim Zirvesi`01 ise bu yıl Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ve Askeri Müze Kültür Sitesi olmak üzere iki mekanda bilişim profesyonellerini ağırlıyor.

Bu Gün ikinci gün...

Bakın kaç gazete bununla ilgileniyor, ne kadar araştırma yapıyorlar, hangi televizyon kanalı gündemi oluşturması gereken bu konu üzerinde duruyor...

Hep aynı yetersizliklerle karşılaşıyoruz. Bu da gelir geçer, herşey aynı kalır...

İlgili Yazılar

Bir ücretsiz bilgisayar dergisi daha çıktı!

anonim

www.pdfdergi.com'dan Ücretsiz Bilişim Teknolojileri ve Yaşam konulu dergi.

Her ay yayınlanacak olan dergi pdf formatında olacak. Derginin ilk sayısı (Nisan) beta olarak kullanıma açıldı. Amatör bir ruhla hazırlanan dergi profesyonel bir içerikle dolu.

swishzone.com´dan 1000$´lık yarışma...

BatoR

Swishzone'dan 1000$'lık yarışma. Koşullar basit; swish v2.0, kayıtlı kullanıcı olmak, SWF ya da SWI dosyası, e-mail adresi ve kısa bir açıklama. En iyi 10 sunu demo sayfasında yer alacak ve 1 ay boyunca en iyi hiti alan sunu yarışmayı kazanacak. Biraz daha ayrıntı diyenler için ; www.swishzone.com

2005 DARPA Robot Araç Yarışı

gunebakan

Amerika Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri bölümünün açmış olduğu yarışmanın ana koşulu robot araçların dışarıdan herhangi bir komut almadan 132.2 millik yarışı bitirebilmeleri idi. Araçların amacı GPS gibi araçları kullanarak, edindiği görsel ve diğer verilerden faydalanmak, kendi karar sistemleri ile doğal ve yarışma için konulmuş bazı insan yapımı engelleri geçerek yarışmayı ilk olarak tamamlamaktı. Yarışmanın amacı ise ileride Amerika'nın savaş sanayinde kullanabileceği insansız araçları geliştirme yönünde ilerleme kaydetmekti.

''Açık Kaynak'' Lisansları Azalsın

butch

Geçtiğimiz yıl HP Linux yöneticisi Martin Fink'in Açık Kaynak Lisansları azalsın çağrısına ilk yanıt geldi. Intel kendi lisansını OSI onaylı lisanslardan çekeceğini açıkladı. Yazılım geliştiricileri ciddi bir sıkıntıya sokan lisans sayısı yakın bir zamanda azalacağa benziyor. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için buraya.