Bilişim`01 Fuarı başladı. Başladı da...

0
anonim
Her kesimden gözler Bilişim Haftası`na çevirildi. Bilişim Haftası`na katılan şirketler "Biz buradayız, ülkenin geleceği burada ve biz bu gelecekte yer alacağız" derken bu aynı zamanda Türkiye`nin bir başarısını ve geleceğe olan umudunu da yansıtıyor.
"Biz Türkiye`ye inanıyor ve güveniyoruz" diyen Batı`nın, Avrupa`nın ve ABD`nin önemli şirketleri de Bilişim Haftası`na geliyor. Gelenler sadece onlar değil, Balkanlardan Orta Asya`ya kadar dünyadaki birçok ülkeden şirketler İstanbul`da buluşuyor. Bölgede yer alan ABD ve Avrupa ülkelerinin ticari ateşeleri, ülkelerindeki şirketlerini yeni iş bağlantıları ve fırsatlarla tanıştırmak için "Bilişim`01 A CeBIT Event"e taşıyor.

Türkiye`nin gelecek gündeminin oluşturulacağı ve teknolojileriyle geleceği göreceğimiz Bilişim Haftası`nın iki etkinliği`nden Bilişim`01 A CeBIT Event, Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi`inde gerçekleşiyor. Bilişim Zirvesi`01 ise bu yıl Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ve Askeri Müze Kültür Sitesi olmak üzere iki mekanda bilişim profesyonellerini ağırlıyor.

Bu Gün ikinci gün...

Bakın kaç gazete bununla ilgileniyor, ne kadar araştırma yapıyorlar, hangi televizyon kanalı gündemi oluşturması gereken bu konu üzerinde duruyor...

Hep aynı yetersizliklerle karşılaşıyoruz. Bu da gelir geçer, herşey aynı kalır...

İlgili Yazılar

QPS - Quantum Positioning System

FZ

Bu siteyi takip eden üyelerin çoğu en azından kavram olarak küresel konumlandırma sistemini (GPS - Global Positioning System) biliyorlardır ve/veya duymuşlardır.

Söz konusu sistemin kuantum versiyonunu geliştiren ve QPS (Quantum Positioning System) olarak adlandıran MIT araştırmacıları üzerinde durdukları iki önemli nokta var:

Formula-G

melitical

TÜBİTAK tarafından organize edilen Formula-G güneş arabaları yarışması 30 Ağustos günü Formula-1 pistinde yapılacak. İlgilenenleri bekliyoruz.

Bilgisayar'ın B'si

anonim

"Bilim ve Ütopya" dergisinin Temmuz 2004 sayısında, "İz Bırakanlar" bölümünde, "Türkçeye ve Bilişime Adanan Hayat" başlığı altında Fevziye Özberk'in Aydın Köksal ile yaptığı bir röportaj yayınlanmış bulunuyor...

Bilgisayar kelimesi de dahil pek çok terimi Türkçemize kazandıran bu insanın yaşam öyküsü aynı zaman Türkiye'deki bilgisayar tarihini de anlatıyor.

Yazı dergi arşivlerinde yok, ancak buradan erişebilirsiniz.

Slackware GNU/Linux'un Babası Ağır Hasta!

FZ

Son haberlere göre Slackware GNU/Linux'un mimarı Patrick Volkerding tam olarak ne olduğu belli olmayan ve tedavisi aranan bir hastalığın pençesinde.

Volkerding'in kamuya son mesajını buradan okuyabilirsiniz. (Mesajın bir kopyası da burada.)