Bilişim`01 Fuarı başladı. Başladı da...

0
anonim
Her kesimden gözler Bilişim Haftası`na çevirildi. Bilişim Haftası`na katılan şirketler "Biz buradayız, ülkenin geleceği burada ve biz bu gelecekte yer alacağız" derken bu aynı zamanda Türkiye`nin bir başarısını ve geleceğe olan umudunu da yansıtıyor.
"Biz Türkiye`ye inanıyor ve güveniyoruz" diyen Batı`nın, Avrupa`nın ve ABD`nin önemli şirketleri de Bilişim Haftası`na geliyor. Gelenler sadece onlar değil, Balkanlardan Orta Asya`ya kadar dünyadaki birçok ülkeden şirketler İstanbul`da buluşuyor. Bölgede yer alan ABD ve Avrupa ülkelerinin ticari ateşeleri, ülkelerindeki şirketlerini yeni iş bağlantıları ve fırsatlarla tanıştırmak için "Bilişim`01 A CeBIT Event"e taşıyor.

Türkiye`nin gelecek gündeminin oluşturulacağı ve teknolojileriyle geleceği göreceğimiz Bilişim Haftası`nın iki etkinliği`nden Bilişim`01 A CeBIT Event, Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi`inde gerçekleşiyor. Bilişim Zirvesi`01 ise bu yıl Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ve Askeri Müze Kültür Sitesi olmak üzere iki mekanda bilişim profesyonellerini ağırlıyor.

Bu Gün ikinci gün...

Bakın kaç gazete bununla ilgileniyor, ne kadar araştırma yapıyorlar, hangi televizyon kanalı gündemi oluşturması gereken bu konu üzerinde duruyor...

Hep aynı yetersizliklerle karşılaşıyoruz. Bu da gelir geçer, herşey aynı kalır...

İlgili Yazılar

Symantec 1.44 disketlere veda etti!

parsifal

Symantec 18 Ağustos 2005 tarihinden itibaren 1.44 MB'lık disketlere sığan virüs tanım dosyalarının yayınını durduracağını duyurdu.

Buna neden olarak tanım dosyalarının bir diskete sığmayacak kadar büyüdüğünü ve disket sürücülerin yerinin diğer teknolojilerin aldığını belirten firma tanımların diğer yöntemlere yayınına devam edeceğini açıkladı.

ABD Medya Edebiyat (ya da Anna Karenina nasıl çok satar?)

FZ

Aldığımız haberlere göre ABD´deki en popüler talkshow programlarından birinin sunucusu Oprah Winfrey programında Anna Karenina´dan bahsedip ve bu kitabın aslında o kadar zor bir kitap olmadığını, güzel bir kitap olduğunu belirtince Anna Karenina´nın satışları bir anda patladı.

961.030 yeni kopya için baskıya giren Penguin Yayınları yetkilileri bu talep karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

TV programcısı Winfrey´e göre bu kitap biraz kalın bir kitap olmakla birlikte aslında o kadar da zor değil ve insanların gerçek edebiyatla uğraşmaları lazım bazen. 1 numarada yer alan kitabını ve yer alma sebebini üstad Leo Tolstoy görseydi acaba ne derdi?

Bu fantastik haber karşısında şaşkınlığımızı gizleyemiyor, TV, medya, kitaplar, edebiyat, garip bağlantılar üzerine bir kez daha derin bir tefekküre dalıyor, dumurlararası bir gezintiye çıkıyoruz.

Yine Google...

m1a2

Google`un agresif atakları devam ediyor. Bu sefer elektronik postayla sipariş (`mail order`) hususunda bir hizmet söz konusu. Artık `mail-order`un mümkün olduğu bir ürüne ilişkin katalog bilgileri de eşelenebilecek (google = eşelemek ;) ve doğrudan üretici firmanın sitesine erişilebilecek:
Google Catalog Search

Doktora Tezi Başa Bela Oldu!

FZ

Sean Gorman isimli doktora öğrencisinin tezine bakan profesör "basit ve önemsiz" bir çalışma demişti. Gorman´ın kendisi de çıktığı kızlara tezinden pek bahsetmiyordu çünkü "o kadar sıkıcı idi ki genellikle gözlerini tavana dikip ıslık çalmaya başlıyorlardı."

Ancak 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra Gorman´ın tezi öyle bir önem kazandı ki şirketler onu ele geçirmek, hükümet parça parça etmek, El Kaide ise kullanmak istedi.

Gorman doktora tezinde ne yapmıştı?

BrainBench'in BenchGames Sonuçları Açıklandı

FZ

Meşhur bilgi işlem sertifikasyon sitelerinden BrainBench'in bir süre önce uluslararası katılım ile gerçekleştirdiği BenchGames etkinliğinin sonuçları açıklandı.

Katılım ve sertifika yoğunluğu olarak Hindistan, ABD, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Estonya, Latviya, Bulgaristan, Romanya gibi ülkelerin başı çektiği etkinlikte sertifika edinme sayısı cinsinden yapılan bir listede Türkiye 45. sıraya yerleşti.