turkforge.org

0
anonim
Türkiye'de geliştirilen uygulamaların duyurulabileceği veya bu uygulamaların ortak bir yerde toplandığı bir yer yoktu. Ta ki FM okurlarından "delipenguen" bunun farkına varana kadar. Kendi uğraşları ve gForge birleşince ortaya turkforge.org çıktı.

Projelerde aranan iki özellik var. Proje Türkçe olacak veya en azından Türkçe dil seçeneği olacak ve özgür bir lisansa sahip olacak.
Projenizi kaydettiğinizde bir subversion erişimine, e-posta listesine, foruma, wiki'ye, hata bildirim sistemine ve daha bir çok güzelliğe sahip olabilirsiniz. Belki biraz proje eklendikten sonra FM'de sağ tarafta da "Son projeler" tarzı bir blok da eklenir :)

Görüşler

0
ghanthar
"delipenguen" eline sağlık diyorum harika bir fikir. Harika bir site olmuş tebrikler.
0
anonim
TurkForge.org Eylül ayı başında ödenek yetersizliğinden kapanmıştır. Alan adının süresi de bitmiştir, makinam var ben birşeyler yaparım belki diyen olursa süresini uzatıp istenilen yerlere yönlendirebilirim. Aslında belki en azından projelere web sayfası, cvs, svn, ftp vs. hesabı açılabilecek bir makina da çalıştırılabilir dedim ama, kimse itibar etmedi böyle bir sisteme. 9 ayda 80küsür kullanıcı ve 9 proje kaydedildi, 2 aktif proje 3-5 tane de aktif üye vardı. O yüzden mecburiyetten ama çok üzülmeyerek sistemi kapattım.

İlgisi olanın bilgisine..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FreeSBIE: FreeBSD Live CD

yuxel

Knoppix'in GNU/Linux'a yeni başlayanlar üzerindeki yaptığı etki tartışılmaz. Bu etkiyi FreeBSD üzerinde de görmek artık mümkün.FreeSBIE, FreeBSD'yi Live CD'ye taşıyan/taşımaya çalışan bir proje.
Ekran Görüntüleri : 1 2
Download : iso / md5
Paket Listesi

Kaynaklar :

http://www.freesbie.org/ http://www.livebsd.com/

CISCO Öğrenci Proje Yarışması

FZ

CISCO´nun (Türkiye) üniversite öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirdiği proje yarışması başladı. Üzerinde proje geliştirilmesi istenen konular şunlar:

Kasparov Yeniden PC´ye Karşı!

sametc

Efsanevi satranç şampiyonu Garry Kasparov bir kez daha insan beyninin makinelerden üstün olduğunu kanıtlamaya çalışacak.Kasparov, bu kez saniyede 3 milyon hamle hesap edebilme kapasitesine sahip bir bilgisayar programıyla sanal gerçeklik ortamında karşı karşıya gelecek.

devamı...

İTܒde Wireless Network sempozyumu

larweda

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrenci klüpleri tarafından düzenlenen İTÜ Wireless Network Sempozyumu’nda kablosuz ağ teknolojisi ile ilgili son gelişmeler tartışılacak.
Sempozyum, 7 Aralık Cuma günü [bugün :-( ] İTÜ Ayazağa Kampüsü’ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Tüm gün sürecek sempozyumda sektörün önde gelen şirketleri farklı alanlardaki teknolojileri tanıtacak. Tartışılacak konular arasında GSM teknolojisinin gelişimi, kablosuz habercilik, Wireless LAN technologies ve 3. Nesil iletişim protokolleri gibi başlıklar yeralıyor. Detaylı bilgi için: www.ituwireless.cjb.net

UNIX Olmayan İşletim Sistemlerinin Tarihi

Soulblighter

UNIX olmayan işletim sistemlerinin doğuşu ve batışı :) Hepsi bu belgede çizelge şeklinde sunulmuş...