turkforge.org

0
anonim
Türkiye'de geliştirilen uygulamaların duyurulabileceği veya bu uygulamaların ortak bir yerde toplandığı bir yer yoktu. Ta ki FM okurlarından "delipenguen" bunun farkına varana kadar. Kendi uğraşları ve gForge birleşince ortaya turkforge.org çıktı.

Projelerde aranan iki özellik var. Proje Türkçe olacak veya en azından Türkçe dil seçeneği olacak ve özgür bir lisansa sahip olacak.
Projenizi kaydettiğinizde bir subversion erişimine, e-posta listesine, foruma, wiki'ye, hata bildirim sistemine ve daha bir çok güzelliğe sahip olabilirsiniz. Belki biraz proje eklendikten sonra FM'de sağ tarafta da "Son projeler" tarzı bir blok da eklenir :)

Görüşler

0
ghanthar
"delipenguen" eline sağlık diyorum harika bir fikir. Harika bir site olmuş tebrikler.
0
anonim
TurkForge.org Eylül ayı başında ödenek yetersizliğinden kapanmıştır. Alan adının süresi de bitmiştir, makinam var ben birşeyler yaparım belki diyen olursa süresini uzatıp istenilen yerlere yönlendirebilirim. Aslında belki en azından projelere web sayfası, cvs, svn, ftp vs. hesabı açılabilecek bir makina da çalıştırılabilir dedim ama, kimse itibar etmedi böyle bir sisteme. 9 ayda 80küsür kullanıcı ve 9 proje kaydedildi, 2 aktif proje 3-5 tane de aktif üye vardı. O yüzden mecburiyetten ama çok üzülmeyerek sistemi kapattım.

İlgisi olanın bilgisine..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Symantec, Sygate’i Satın Aldı

anonim

Symantec büyük ölçekli kurumlara yönelik ağ erişim kontrol çözümleri pazarının lideri olan Sygate’in satınalma işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.

Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi: Eskişehir

101

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek bilgisayar mühendisliği ve bilişim öğrencilerine yönelik Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK) 12-15 Nisan tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

Daha önce İzmir Ekonomi Üniversitesinde yapılacağı duyurulmuştu fakat çıkan çeşitli sorunlar nedeniyle şu an ki kongre adresi Eskişehir.

MPlayer (ve Niceleri) Yazılım Patentleri Nedeniyle Zor Durumda!

ykarslioglu

MPlayer, GNU/ Linux camiasının en yetenekli çokluortam oynatıcılarından biri fakat sitesinde hiç iç açıcı olmayan haberler var.

Yazılım patentleri konusu, özgür yazılımların birçoğunun önünü kapatma tehlikesini bereberinde getiriyor. Ayrıntıları http://www.mplayerhq.hu/homepage/index.html adresinden okuyabilirsiniz...

Hayatın içindeki matematik

FZ

Gün geçmiyor ki "imkansız"ı mümkün kıldığını iddia eden bir haberle karşılaşmayalım sayın fazlamesai.net okuyucuları!

ZeoSync şirketi, tesadüfi bir veri setini (random data) yaklaşık 1:100 oranında sıkıştırabilen bir algoritma geliştirdiğini iddia ediyor.

Daha düz bir dille söylemek gerekirse adamlar diyorlar ki: Verin bize 100 MB büyüklüğünde herhangi bir dosya, bizim yazılım bunu evirip çevirip 1 MB boyuna indirsin, sonra silin 100 MB olan dosyanızı, canınız isteyince bizim algoritmaya sokun 1 MB, aynen 100 MB büyüklüğündeki orjinal dosyanızı size anında geri versin!

Kendi yorumlarıma geçmeden önce şirketin duyurusu ile ilgili kriptografi üstadı Bruce Schneier'in yorumlarına yer veren şu güzel makaleye bir göz atmanızı isterim.

Python, Csound ve Scala: Diving - Bölüm 1

FZ

Thorin Kerr geçenlerde csound e-posta listesine son bestesini yolladı.

Diving - Part I isimli yaklaşık 13 dakikalık bu eser Scala, Python ve Csound kullanılarak gerçekleştirilmiş:

Diving_I.mp3 (yaklaşık 29 MB)

Diving_I.ogg

Csound kaynak dosyasına buradan erişmek mümkün.