Türk Güneş Teknesi Muavenet Dünya 2.si

0
kosumi
Güneş enerjisi ile çalışan teknelerin yarıştığı Solar Splash yarışmasında geçen sene 3. olan Türk takımı, bu sene yeni tekneleri Muavenet ile Dünya 2.si oldular. İTÜ'lü takım ayrıca; En İyi Sistem Dizaynı, (Önceki Seneye Göre) En Gelişmiş Takım, En Seksi Tekne (Hottest Looking :P), Ticari Değeri En Yüksek Tekne ödüllerinin de sahibi oldu. Ayrıntılı sonuçlar için tıklayınız. Seneye de 1.lik haberlerini duyururum umarım :)

Görüşler

0
solarhalo
süper haber...
Tebrikler..inşallah 1. lik kürsüsüne çıkmanız dileğiyle..
0
Betelgeuse
Tebrikler.

Bu bilgi birikimlerinin ticari başarıyı da getirmesini dilerim.
0
Betelgeuse
Bir önceki teknelerinin adı Nusrat, bu da Muavenet. Teknelerine eski savaş gemilerinden isim seçmelerinin bir nedeni sponsorları olan tersanenin deniz kuvvetlerine gemi yapan bir fima olması mı acaba? Teknolojik gelişme, başarı, bunlar iyi güzel de malesef dünyanın her yerinde bütün bu gelişmelerin arkasında silah endüstrisi var. Birkaç on yıl içinde çevreyi kirletmeyen savaş gemileri çevreyi kirletmeyen mermiler ve silahlarla donatılacak, birileri çevreye zararsız uçaklardan atılan çevreye zararsız maddelerden yapılmış bombalarla ölecek.
Asteriks'in meşhur lafı geliyor aklıma: "Bu romalılar kafayı yemiş!..."
0
kosumi
Ana sponsor tersanenin teknelerin isimlerine herhangi bir müdahelede bulunduğunu pek zannetmiyorum, bildiğim kadarıyla isimler tamamen takım tarafından seçilmişlerdir. Nusrat ve Muavenet isimli gemiler savaş gemileridir, ama tarihten birçok savaş gemisi geçmiştir. Yani bu gemilerin asıl özelliği savaş gemileri olmaları değil, tarihteki rolleriyle efsaneleşmiş olmalarıdır. Dolayısıyla bu gemilerin savaş gemisi olma durumlarından çok efsane olma durumlarının örnek alınmış olması ihtimali çok daha yüksektir. Daha net bir cevap için takımın Amerika'dan dönmesini bekleyelim :)
0
ecder
Komplo teorileri ihraç etmeye ne zaman başlarız ülkece? Artık Dünya'yla yarışabilir durumdayız sanki.

İkisi de Çanakkale kahramanı efsaneleşmiş gemiler. Zor şartlarda özverili mürettebatıyla büyük görevler başarmış olmalarını kendi durumlarına koşut görmüş olabilir ekip :)

Ayrıca spekülasyonun doğruysa (ki muharebede üstünlük sağlayacak her araç askeri açıdan değerlidir) ve bunun arkasında gerçekten silah sanayiine yönelik kaygılar varsa keşke derim ben. Keşke çevreye zarar vermeyen askeri teknolojiler artsa gerçekten... İnsanlığın kendi kendini yok edeceği kesin nasıl olsa, en azından 'Dünya' kurtulur.. her iki anlamda da ;)
0
Betelgeuse
Bir tekneye isim verirken olduğu gibi bu durumlarda nedense hep askeri nesnelerin akla gelmesi toplumdaki içselleştirilmiş militarizmi gösteriyor bana göre. Askeri teknoloji adı üstünde, askeri yani bir şekilde öldürme temelli bir şey, öldürmenin çevreye zarar vereni ya da vermeyeni olmuş ne farkeder. Bu tekneyi yapan ekibi suçlamıyorum, ne de olsa çocukluktan beri edinilen kültürde tarih askeri olaylardan ibaret, efsane olmuş nesneler de askeri araçlardan ibaret gösteriliyor. Eğer efsaneleşmiş gemi ismi arıyorsak aslında fazla eskiye gitmeye gerek yok. 1960'larda henüz GPS gibi teknolojik araçlar yokken yelken gücüyle dünya turu yapmış "Kısmet" yelkenlisi var, Papua Yeni Gine'deki yamyam kabilelere bile ülkemizi ve Türk insanını gayet güzel tanıtmış bu sivil geminin ismi de seçilebilirdi. Ama teknolojik çalışmalara en çok para ayıran askeri çevreler oldukça bütün ilerlemeler o konularda oluyor ne yazık ki.
0
Cansin
Bizim takımımız, askerlerimizin kafasına çuval geçirilmesinden utanan, gemimizin vurulmasına içerleyen mühendisler veya mühendis adaylarından oluşuyor. Teknelerimize isim seçerken kimseye yaranmaya çalışmıyoruz. Bahsi geçen tersanenin çalışanları bizim ağabeylerimiz amcalarımızdan oluşuyor zaten. Teknemize isim vermesek bile bizden desteklerini esirgemezler. Ama savunma sanayiine de ilgi duyduğumuz bir gerçek. Çoğumuzun hayali bir zamanların akula sınıfı denizaltıları gibi denizaltılar, apacheler gibi helikopterler veya leopardlar gibi tanklar yapmak. Umarım bu tarz projelerde kazandığımız tecrübeleri ilerleyen yıllarda ülkemizi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni daha güçlü yapabilecek başka projelerde kullanabilme fırsatımız olur.
Sizi bilmem ama şahsen bana, şöyle bir düşündüğümde, ABD tarafından "yanlışlıkla" vurulan bir Türk Gemisi'nin adını verdiğimiz bir tekne ile ABD'de yarışmış olmak ve pek çok iyi üniversiteye pervanemizin dalgasını yutturmuş olmak inanılmaz bir haz veriyor...
İlginiz için teşekkür ederim, bu konu hakkında başka yazı yazmayacağım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bağımlı basın ve Internet'in farkı

sundance

Dün akşam üzeri, önemli bir olay oldu ve Emin Çölaşan'ın, 22 yıldır çalıştığı Hürriyet'teki görevine son verildi.

Sebepleri, neydi nasıldı tartışmayacağım. Fazlamesai bunun ortamı da değil zaten.

Sadece Türkiye'nin önde gelen gazetelerinin web sayfalarını bir dolaşın. Acaba konu ile ilgili ne sayıda ve nitelikte haber bulabileceksiniz?

Bir de (dağıtım imkanı bulamayıp, sadece Internet'ten yayın yapan) bağımsız haber kaynaklarına bakın

Yoksa biri bize gözetlettiriyor mu?

Yazılım Patentine Hayır: NoSoftwarePatents.com

Soulblighter

Red Hat, MySQL AB ve üç Alman web barındırma şirketi, yazılım geliştirici Florian Muller ile beraber NoSoftwarePatents.com sitesine destek olmak için birlik kurdu.

Birliğin görev yöneticisi Muller, ABD'deki Patent ve Ticari Marka Ofisinin, Avrupa'daki eşi olan Patent Kurultayının şu an patentlere izin vermediğini söyledi. Fakat, Avrupa Birliği'nin, yazılım patentini oluşturmak istemesi, ABD'deki sisteme benzer bir sistem oluşturacağından yazılım patenti karşıtlarını korkutuyor.

Avrupa Konseyi ise yazılım patentine destek vererek, Avrupa Parlementosuna bu öneriyi sunmuştu.

"Geçen sene Avrupa Parlementosu öneriyi reddedmiş ve yazılım patentine karşı çıkmıştı. Fakat Konsey öneriyi veto edebilir." diyor Muller ve ekliyor "Yazılım patentinden tamamen kurtulmak için Patent Ofisi'nin yazılım patentini tanımadığını bildiren kesin kararı gerekiyor."

Kaynak: NewsForge

Eskişehir'de Yazılım Üssü İçin İlk Adım

FZ

1971 yılından bu yana Türkiye’nin bilişim uygulamalarını daha çağdaş bir düzeye taşıyarak toplumsal fayda yaratmayı hedefleyen Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) Eskişehir Şubesi, kenti Türkiye’nin ve Avrupa’nın bilişim merkezi haline getirme hedefi doğrultusunda Eskişehir Valiliği ve KOSGEB ile işbirliği yaptı. Bu işbirliğinin sonucunda, 15 Şubat günü taraflar arasında Eskişehir Yazılım Üssü’nün kurulması için bir ön protokol imzalandı.

Türkiye Bilişim Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Uğur Akkuş, KOSGEB Başkanı Erkan Gürkan ve Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı tarafından imzalanan ön protokole göre, Eskişehir’de sadece yazılım Ar-Ge ve ihracatına yönelik faaliyet göstermek isteyen KOBİ’ler, genç girişimciler ve çok uluslu büyük firmalar için bir yazılım üssü kurulacak. Ancak çok uluslu firmaların üsten yararlanabilmeleri için, Eskişehir’e doğrudan yatırım yaparak, ürünün Türkiye’de üretildiğini ve geliştirildiğini belirtmeleri, geliştirilen ürünün ihracatını Türkiye üzerinden yapmaları, personelin en az %30’unu Eskişehir’den istihdam etmeleri, yeterli yetişmiş insan kaynağı bulunmaması halinde eğitim vermeleri gerekecek. Bu sayede, çok uluslu yabancı firmalar aracılığıyla da Türkiye’nin tanıtımına, ekonomik kalkınmasına ve bilgi toplumuna dönüşmesine katkı sağlanmış olacak.

Kaynak: http://www.eskisehir.tbd.org.tr

MySQL popüler ama sınırlı

SHiBuMi

InfoWorld'de yer alan haberde MySQL AB CEO'su Marten Mickos "MySQL'in gücünden ve ölçeklenebilirliğinden hiçbir şüphemiz yok, birçok alanda alternatif olmayı başardık, ancak henüz ERP (kurumsal kaynak planlama), CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) gibi geniş kapsamlı uygulamalar için DB2 ve Oracle 9i gibi sistemlerin sunduğu çözümlerle boy ölçüşebilecek durumda değiliz" dedi.

Zirvedeki çalışma grubu toplantısı

gencbeyin

Bilişimde Linux`cular da buluştu. Burada toplantının resmi olmayan özetini !! gönderiyorum.

-Görkem Çetin:
Serbest yazılım 1970 lerde başlayan bir harekettir. En önemli kişisi Richard Stallman'dır. MIT labarotuvarında çalışırken kapalı yazılımların gelişime mani olduğunu keşfetmiş ve GNU Vakfını kurmuş. Linux free softwaredir, freeware veya shareware ile alakası yoktur.