Türk Güneş Teknesi Muavenet Dünya 2.si

0
kosumi
Güneş enerjisi ile çalışan teknelerin yarıştığı Solar Splash yarışmasında geçen sene 3. olan Türk takımı, bu sene yeni tekneleri Muavenet ile Dünya 2.si oldular. İTÜ'lü takım ayrıca; En İyi Sistem Dizaynı, (Önceki Seneye Göre) En Gelişmiş Takım, En Seksi Tekne (Hottest Looking :P), Ticari Değeri En Yüksek Tekne ödüllerinin de sahibi oldu. Ayrıntılı sonuçlar için tıklayınız. Seneye de 1.lik haberlerini duyururum umarım :)

Görüşler

0
solarhalo
süper haber...
Tebrikler..inşallah 1. lik kürsüsüne çıkmanız dileğiyle..
0
Betelgeuse
Tebrikler.

Bu bilgi birikimlerinin ticari başarıyı da getirmesini dilerim.
0
Betelgeuse
Bir önceki teknelerinin adı Nusrat, bu da Muavenet. Teknelerine eski savaş gemilerinden isim seçmelerinin bir nedeni sponsorları olan tersanenin deniz kuvvetlerine gemi yapan bir fima olması mı acaba? Teknolojik gelişme, başarı, bunlar iyi güzel de malesef dünyanın her yerinde bütün bu gelişmelerin arkasında silah endüstrisi var. Birkaç on yıl içinde çevreyi kirletmeyen savaş gemileri çevreyi kirletmeyen mermiler ve silahlarla donatılacak, birileri çevreye zararsız uçaklardan atılan çevreye zararsız maddelerden yapılmış bombalarla ölecek.
Asteriks'in meşhur lafı geliyor aklıma: "Bu romalılar kafayı yemiş!..."
0
kosumi
Ana sponsor tersanenin teknelerin isimlerine herhangi bir müdahelede bulunduğunu pek zannetmiyorum, bildiğim kadarıyla isimler tamamen takım tarafından seçilmişlerdir. Nusrat ve Muavenet isimli gemiler savaş gemileridir, ama tarihten birçok savaş gemisi geçmiştir. Yani bu gemilerin asıl özelliği savaş gemileri olmaları değil, tarihteki rolleriyle efsaneleşmiş olmalarıdır. Dolayısıyla bu gemilerin savaş gemisi olma durumlarından çok efsane olma durumlarının örnek alınmış olması ihtimali çok daha yüksektir. Daha net bir cevap için takımın Amerika'dan dönmesini bekleyelim :)
0
ecder
Komplo teorileri ihraç etmeye ne zaman başlarız ülkece? Artık Dünya'yla yarışabilir durumdayız sanki.

İkisi de Çanakkale kahramanı efsaneleşmiş gemiler. Zor şartlarda özverili mürettebatıyla büyük görevler başarmış olmalarını kendi durumlarına koşut görmüş olabilir ekip :)

Ayrıca spekülasyonun doğruysa (ki muharebede üstünlük sağlayacak her araç askeri açıdan değerlidir) ve bunun arkasında gerçekten silah sanayiine yönelik kaygılar varsa keşke derim ben. Keşke çevreye zarar vermeyen askeri teknolojiler artsa gerçekten... İnsanlığın kendi kendini yok edeceği kesin nasıl olsa, en azından 'Dünya' kurtulur.. her iki anlamda da ;)
0
Betelgeuse
Bir tekneye isim verirken olduğu gibi bu durumlarda nedense hep askeri nesnelerin akla gelmesi toplumdaki içselleştirilmiş militarizmi gösteriyor bana göre. Askeri teknoloji adı üstünde, askeri yani bir şekilde öldürme temelli bir şey, öldürmenin çevreye zarar vereni ya da vermeyeni olmuş ne farkeder. Bu tekneyi yapan ekibi suçlamıyorum, ne de olsa çocukluktan beri edinilen kültürde tarih askeri olaylardan ibaret, efsane olmuş nesneler de askeri araçlardan ibaret gösteriliyor. Eğer efsaneleşmiş gemi ismi arıyorsak aslında fazla eskiye gitmeye gerek yok. 1960'larda henüz GPS gibi teknolojik araçlar yokken yelken gücüyle dünya turu yapmış "Kısmet" yelkenlisi var, Papua Yeni Gine'deki yamyam kabilelere bile ülkemizi ve Türk insanını gayet güzel tanıtmış bu sivil geminin ismi de seçilebilirdi. Ama teknolojik çalışmalara en çok para ayıran askeri çevreler oldukça bütün ilerlemeler o konularda oluyor ne yazık ki.
0
Cansin
Bizim takımımız, askerlerimizin kafasına çuval geçirilmesinden utanan, gemimizin vurulmasına içerleyen mühendisler veya mühendis adaylarından oluşuyor. Teknelerimize isim seçerken kimseye yaranmaya çalışmıyoruz. Bahsi geçen tersanenin çalışanları bizim ağabeylerimiz amcalarımızdan oluşuyor zaten. Teknemize isim vermesek bile bizden desteklerini esirgemezler. Ama savunma sanayiine de ilgi duyduğumuz bir gerçek. Çoğumuzun hayali bir zamanların akula sınıfı denizaltıları gibi denizaltılar, apacheler gibi helikopterler veya leopardlar gibi tanklar yapmak. Umarım bu tarz projelerde kazandığımız tecrübeleri ilerleyen yıllarda ülkemizi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni daha güçlü yapabilecek başka projelerde kullanabilme fırsatımız olur.
Sizi bilmem ama şahsen bana, şöyle bir düşündüğümde, ABD tarafından "yanlışlıkla" vurulan bir Türk Gemisi'nin adını verdiğimiz bir tekne ile ABD'de yarışmış olmak ve pek çok iyi üniversiteye pervanemizin dalgasını yutturmuş olmak inanılmaz bir haz veriyor...
İlginiz için teşekkür ederim, bu konu hakkında başka yazı yazmayacağım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Daniel Robbins, Microsoft'la Çalışacak

butch

Gentoo.org 'da duyurulduğu üzere Gentoo Linux kurucusu Daniel Robbins artık Microsoft'la çalışacak. Açıklamaya göre Microsoft'ta Açık kaynak ve topluluk temelli yazılımları anlamaları konusunda yardımcı olacak. Detaylı bilgi için /., gentoo.org

Semacode: Sanal dünya gerçek dünyanın hizmetinde

FZ

Semacode 2 boyutlu ve URL bilgisi taşıyabilen bir barkod. Basit bir yazılım kullanarak herhangi bir nesnenin üzerine yazılmış ya da yapıştırılmış bu minik, kare görüntüyü cep telefonunuzun kamerası ile okutur okutmaz hemen ilgili web sitesine zıplayabiliyor ve konuyla ilgili bilgilere erişebiliyorsunuz. Sistem açık ve genişletilebilir, herkes kolayca semacode tasarlayıp yazıcıdan çıktısını alabilir.

Peki ne işe mi yarıyor? Söz gelimi büyük bir gece kulübünün duvarına o anda çalmakta olan şarkının semacode barkodunu yansıtabilirsiniz ve böylece insanlar telefonlarını o görüntüye tutarak anında şarkı ile ilgili detayların bulunduğu web sayfasına erişebilirler. Veya marketteki bir ürünün üzerindeki iki boyutlu barkoda telefonunuzu tutar tutmaz o ürünle ilgili detaylara, kullanıcı yorumlarına falan erişebilirsiniz. Ya da bir toplantıda yaka kartınıza sadece minik bir barkod basarak insanların sizin vCard´ınıza ya da diğer istediğiniz bilgilerinize kolayca erişmesini sağlayabilirsiniz. Uygulama alanı olarak sadece hayalgücünüz ile sınırlısınız.

Detaylar ve örnek uygulamalar için: http://semacode.org/

Şimdide elektronik bomba korkusu sardı..(EMP)

kuzen

DIŞ HABERLER SERVİSİNDEN... ABD'nin gelecek yıl deneyeceği "EBomb", yani eletromekanik bomba, aklın sınırlarını bile zorlayacak kadar büyük felaketlere yol açabilecek. Her şey bir göz kırpması kadar kısa bir zaman içinde olup bitecek. Evinin içinde kendi halinde oturan biri önce uzaktan keskin bir çatırtı duyacak. Muhtemelen bu sesi bir şimşek veya yıldırım sanacak. Ama o bunları düşünene kadar, uygar dünya en az 200 yıl önceye, elektriğin henüz keşfedilmediği yarı karanlık dönemlere geri dönecek.

Sıkça Sorulmayan Sorular

FZ

Bir dergi çıktı. Adı : FUQ - Sıkça Sorulmayan Sorular.

%90'ı acayip röportajlardan oluşan bu dergiyi eğer en yakınınızdaki gazete bayiinden alırsanız nelerle karşılaşacaksınız? :

Jim Starkey MySql Firmasına Geçti

inoxes

Interbase/ Firebird Sql Server'larının tasarimcisi ve SQL dünyasında guru olarak kabul edilen Jim Starkey'in sahibi olduğu Netfrastructure firması Mysql tarafından satın alındı.