Herkese Açık Tamamen Türkçe ve Video Destekli Programlama Eğitimi Başladı

0
FZ
Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü herkese ama özellikle de hevesli ortaokul ve lise öğrencilerine açık, tamamen Türkçe, zengin video destekli bir "programlamaya giriş" ve "bilgisayar bilimleri" dersi hazırladı.

IBM tarafından global olarak verilen Fakülte Ödülü'ne layık görülen bu eşsiz uzaktan eğitim projesinden faydalanmak isteyen öğrencilerin tek yapması gereken http://kleene.cs.bilgi.edu.tr/learn/ adresindeki uzaktan eğitim sunucusuna bağlanıp Bilgisayar Kulüpleri bağlantısına tıklayıp sonra da Yeni Hesap Oluştur düğmesine basmak.
Bedelsiz olarak açılacak bu hesap ile giriş yapacak olan öğrenciler, Bilgi Üniversitesi 1. sınıfında anlatılan dersin bir benzeri ile karşılaşacaklar. Videolar ve zengin içerikli belgeler ile adım adım ders anlatımları, örnek sorular, forum tartışmaları ve hocaların yönlendirmeleri ile konuları öğrenecek olan öğrenciler "yaparak öğrenme" modeline göre eğlenceli bir şekilde çalışmış olacaklar.

Bu sayede ortaokul ve lise öğrencilerine problem analizi, problem çözüm teknikleri ve bilgisayar programcılığını içeren deneysel, müfredat dışı bir eğitim desteği sağlanması planlanmıştır. Eğitimin sadece bilgisayar alanında değil, aynı zamanda öğrencilerin temel okul müfredatında bulunan derslerindeki başarılarına da etki etmesi umulmaktadır.

Görüşler

0
Tarık
Çok güzel bir düşünce ve çalışma. Tebrik ederim.
0
gurkanoluc
Gerçekten güzel bir düşünce. Merak ettiğim bi'şey var. İlerliyen zamanlarda daha ileri seviye konulardada bu şekilde eğitim metryelleri olacak mı?
0
fkoksal
Evet olacak. Şu anda projenin ilk haftasındayız. Adım adım ilerlemek ve lise öğrencilerininin motivasyonlarını kırmamak adına çalışma sorularını çok dikkatli bir şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Lise öğrencileri için tasarlanan eğitim 10 haftalık planlandı. Daha sonra ne şekilde devam edeceğimize ilerleyen haftalarda karar vereceğiz.
0
anonim
Çok harika bir düşünce, 1 inci dersin videosunu bile izledim..
DrScheme üzerinde çok güzel fonksiyon üretiliyormuş :)
0
FZ
http://kleene.cs.bilgi.edu.tr/learn isimli URL'deki Kleene göndermesi başlı başına bir güzellik olmuş (bunu fark edebilecek öğrencilerin yetişmesine önayak olmasını ümit ederim bu programın).
0
stefani
Çok harika. Programlama öğrenmek isteyen kardeşime tavsiye edeceğim bir olay. İzninizle bloguma alıyorum bunu. Sevgiler
0
nyx
Gerçekten iyi bir uygulama.Benim gibi Common Lisp/Scheme Öğrenmek İsteye Öğrenciler için harika bir kaynak ve ortam(okul ortamı anlamında).
0
FZ
Umarız bu sistemden arkadaşlarınız da faydalanır.
0
nyx
Benim okulumda sadece iki-üç öğrenci bu derse katılmak isteyebilir.Onları ikna etmeye çalışacağım.Umarım ikna olurlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Adobe SWF ve FLV nin kodlarını açtı.

anonim

Adobe sitesinde yaptığı açıklama ile SWF ve FLV dosya biçiminin kodlarını açtığını açıkladı.

IBM Türk Çalışanlarının Sendikal Örgütlenmesi

anonim

Bizler 258 kişiyle Tez-koop-iş sendikasına üye IBM Türk çalışanlarıyız.

Sendikamız, toplu sözleşme yapma hakkımızı almak için 26 Mart 2008 tarihinde Çalışma Bakanlığına yetki başvurusunda bulundu.

TBD Bilim Kurgu Yarışması

FZ

Bilimkurgu, bilimsel buluşların, teknolojik gelişmelerin, gelecekteki olayların ve toplumsal değişimlerin insanlar üzerindeki etkilerini araştıran bir edebiyat ve sinema türüdür. Bu tür yapıtlarda sergilenen bilimsel, teknolojik ve toplumsal değişimler kahramanların eylemleri aracılığıyla günümüzü ve geleceğimizi sorgular.

Özellikle son otuz yılda bilişim teknolojilerinde yaşanan ilerleme, bugün bir bilişim devrimine dönüşmüştür. Bu devrim doğal olarak bilimkurgu türünün inceleme alanlarından biridir. Aslında bilişim teknolojileri ve bilimkurgu, yirminci yüzyılın başlarından günümüze dek biri “değiştiren”, diğeri de “değişimi inceleyen” olarak işbirliği içerisindedir. İşte bu işbirliğinden aldığı güçle TBD Bilişim Dergisi 1998 yılından bu yana bilimkurgu öykü yarışması düzenlemektedir. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen TBD Bilişim Dergisi Bilimkurgu Öykü Yarışması’na aşağıdaki koşullar kabul eden bütün öykücülerimizi davet ediyoruz.

Dizüstü bilgisayarlar cinsel sağlığı olumsuz etkileyebilir mi?

mos

Araştırmalara göre, dizüstü bilgisayar kullanımı uzun vadede erkeklerin çocuk sahibi olabilme şansını tehlikeye atabiliyormuş.

Haberde ; önümüzdeki sene dünya çapında dizüstü bilgisayar kullanımının 150milyonu bulacağı, gelişen teknoloji neticesinde fiyat ve boyutların küçülmesinin de bir sonucu olarak genç nüfus arasında dizüstü bilgisayar kullanım oranının artacağı kaydediliyor.

Kamu Sektörü Linux Yetkinlik Merkezi Açıldı

vst

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesindeki Kamu Sektörü Linux Merkezi, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürünün ve IBM Türk Genel Müdürünün katılımlarıyla Ankara'da açıldı.

Konuşması sırasında Türkiye'de 75 Linux kullanıcısı var. diyen bakan, akabinde 75,000 diyerek bunu düzeltti.