Herkese Açık Tamamen Türkçe ve Video Destekli Programlama Eğitimi Başladı

0
FZ
Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü herkese ama özellikle de hevesli ortaokul ve lise öğrencilerine açık, tamamen Türkçe, zengin video destekli bir "programlamaya giriş" ve "bilgisayar bilimleri" dersi hazırladı.

IBM tarafından global olarak verilen Fakülte Ödülü'ne layık görülen bu eşsiz uzaktan eğitim projesinden faydalanmak isteyen öğrencilerin tek yapması gereken http://kleene.cs.bilgi.edu.tr/learn/ adresindeki uzaktan eğitim sunucusuna bağlanıp Bilgisayar Kulüpleri bağlantısına tıklayıp sonra da Yeni Hesap Oluştur düğmesine basmak.
Bedelsiz olarak açılacak bu hesap ile giriş yapacak olan öğrenciler, Bilgi Üniversitesi 1. sınıfında anlatılan dersin bir benzeri ile karşılaşacaklar. Videolar ve zengin içerikli belgeler ile adım adım ders anlatımları, örnek sorular, forum tartışmaları ve hocaların yönlendirmeleri ile konuları öğrenecek olan öğrenciler "yaparak öğrenme" modeline göre eğlenceli bir şekilde çalışmış olacaklar.

Bu sayede ortaokul ve lise öğrencilerine problem analizi, problem çözüm teknikleri ve bilgisayar programcılığını içeren deneysel, müfredat dışı bir eğitim desteği sağlanması planlanmıştır. Eğitimin sadece bilgisayar alanında değil, aynı zamanda öğrencilerin temel okul müfredatında bulunan derslerindeki başarılarına da etki etmesi umulmaktadır.

Görüşler

0
Tarık
Çok güzel bir düşünce ve çalışma. Tebrik ederim.
0
gurkanoluc
Gerçekten güzel bir düşünce. Merak ettiğim bi'şey var. İlerliyen zamanlarda daha ileri seviye konulardada bu şekilde eğitim metryelleri olacak mı?
0
fkoksal
Evet olacak. Şu anda projenin ilk haftasındayız. Adım adım ilerlemek ve lise öğrencilerininin motivasyonlarını kırmamak adına çalışma sorularını çok dikkatli bir şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Lise öğrencileri için tasarlanan eğitim 10 haftalık planlandı. Daha sonra ne şekilde devam edeceğimize ilerleyen haftalarda karar vereceğiz.
0
anonim
Çok harika bir düşünce, 1 inci dersin videosunu bile izledim..
DrScheme üzerinde çok güzel fonksiyon üretiliyormuş :)
0
FZ
http://kleene.cs.bilgi.edu.tr/learn isimli URL'deki Kleene göndermesi başlı başına bir güzellik olmuş (bunu fark edebilecek öğrencilerin yetişmesine önayak olmasını ümit ederim bu programın).
0
stefani
Çok harika. Programlama öğrenmek isteyen kardeşime tavsiye edeceğim bir olay. İzninizle bloguma alıyorum bunu. Sevgiler
0
nyx
Gerçekten iyi bir uygulama.Benim gibi Common Lisp/Scheme Öğrenmek İsteye Öğrenciler için harika bir kaynak ve ortam(okul ortamı anlamında).
0
FZ
Umarız bu sistemden arkadaşlarınız da faydalanır.
0
nyx
Benim okulumda sadece iki-üç öğrenci bu derse katılmak isteyebilir.Onları ikna etmeye çalışacağım.Umarım ikna olurlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Haber Maratonu koşalım koşalım....

conan

- Motorola'nın araba için Bluetooth teknolojisi 2002 baharına hazır gözüküyor. Cep telefonunuzu çantanızda taşırkan arabanızdaki car kitten konuşma yapabilir misiniz? [Motorola], [ZDNet UK]
- 1984`ten beri çıkan Internet Week (İlk adı Communications Week) yayınını durdurmuş. Üzüldüm, severek de okurdum.[ZDNeT]
- Online chat'te Microsoft .NET ile J2EE platformlarının karşılaştırılması. 15 Ocak 2002 TR saati ile 21:00 [java.sun.com]
- Microsoft güvenlik testlerinden geçemiyor mu? (yazıdaki chief hacking officer lafı gülmekten koparttı beni) [ZDNet]
- Macworld`de bir penguen. Bir linux kullanıcının bakış açısından MacWorld (Yazıyı okumadım) [Linux Journal]

Facebook, Yükselen Değer!

parsifal

Dün yapılan açıklamaya göre Micros~1, Facebook'un %1,6'sını 240milyon USD'a satın aldı. Böylece Facebook'un toplam değeri 15milyar USD'a ulaştı.

Konser: Genetik Algoritmalarla Müzik - Kim Cascone @ Santralİstanbul

FZ

David Lynch'in ses danışmanı elektronik müzik bestecisi Kim Cascone, 8 Kasım Cumartesi akşamı Santralİstanbul Enerji Müzesi'nde düzenlenecek konserde elektronik müzik dinleyicileri ile buluşuyor.

Kim Cascone, 4-7 Kasım tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nün konuğu oldu ve 'Basit Genetik Algoritmaları Kullanarak İçerik Yaratma' başlıklı bir atölye çalışması yaptı. 7 katılımcının yer aldığı bu atölye çalışmasının sonunda ortaya çıkan eser 8 Kasım Cuma akşamı saat 19:00'da santralistanbul Enerji Müzesi'nde yapılacak konserde seslendirilecek.

GIF Artık Özgür(?)

conan

Bugün GIFte kullanılan sıkıştırma formatı LZW'nin patentinin son kullanma tarihi! :) Artık GIF kullanırken Unisys arkamızda mı diye dönüp bakmamıza gerek yok :) Zira patentin süresinin dolmasıyla birlikte sahibi Unisys sirketinin de bu sıkıştırmanın kullanılması üzerinde hiçbir hakkı kalmıyor. Slashdot'da belirtildiği gibi Adobe gibi şirketlerin Unisys'e ödedikleri patent ücretleri kalkacağından belki resim işleyici programlarda da bir fiyat düşmesi beklemeliyiz (mi?) Neyse artık gönül rahatlığı ile gif kullanabileceğiz :)

Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası

xelon

NTVMSNBC'nin anasayfasında bulunan "Ülkemizin geleceğine sahip çıkalım" linkini tıkladığınız takdirde Türkiye içerisindeki herhangi bir okula kampanyaya katılan sponsorlardan biri sizin adınıza bağışta bulunuyor. Gelen sayfada ise bağışın hangi okula ve hangi sponsor tarafından olduğu belirtiliyor. Ne kadar çok tıklarsanız o kadar çok bağış gerçekleştiriliyor.

Ayrıca kredi kartı ile bağış yapmak için yada kampanya ile ilgili bilgi almak için www.bilgisayarliegitimedestek.org adresine girebilirsiniz.