Herkese Açık Tamamen Türkçe ve Video Destekli Programlama Eğitimi Başladı

0
FZ
Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü herkese ama özellikle de hevesli ortaokul ve lise öğrencilerine açık, tamamen Türkçe, zengin video destekli bir "programlamaya giriş" ve "bilgisayar bilimleri" dersi hazırladı.

IBM tarafından global olarak verilen Fakülte Ödülü'ne layık görülen bu eşsiz uzaktan eğitim projesinden faydalanmak isteyen öğrencilerin tek yapması gereken http://kleene.cs.bilgi.edu.tr/learn/ adresindeki uzaktan eğitim sunucusuna bağlanıp Bilgisayar Kulüpleri bağlantısına tıklayıp sonra da Yeni Hesap Oluştur düğmesine basmak.
Bedelsiz olarak açılacak bu hesap ile giriş yapacak olan öğrenciler, Bilgi Üniversitesi 1. sınıfında anlatılan dersin bir benzeri ile karşılaşacaklar. Videolar ve zengin içerikli belgeler ile adım adım ders anlatımları, örnek sorular, forum tartışmaları ve hocaların yönlendirmeleri ile konuları öğrenecek olan öğrenciler "yaparak öğrenme" modeline göre eğlenceli bir şekilde çalışmış olacaklar.

Bu sayede ortaokul ve lise öğrencilerine problem analizi, problem çözüm teknikleri ve bilgisayar programcılığını içeren deneysel, müfredat dışı bir eğitim desteği sağlanması planlanmıştır. Eğitimin sadece bilgisayar alanında değil, aynı zamanda öğrencilerin temel okul müfredatında bulunan derslerindeki başarılarına da etki etmesi umulmaktadır.

Görüşler

0
Tarık
Çok güzel bir düşünce ve çalışma. Tebrik ederim.
0
gurkanoluc
Gerçekten güzel bir düşünce. Merak ettiğim bi'şey var. İlerliyen zamanlarda daha ileri seviye konulardada bu şekilde eğitim metryelleri olacak mı?
0
fkoksal
Evet olacak. Şu anda projenin ilk haftasındayız. Adım adım ilerlemek ve lise öğrencilerininin motivasyonlarını kırmamak adına çalışma sorularını çok dikkatli bir şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Lise öğrencileri için tasarlanan eğitim 10 haftalık planlandı. Daha sonra ne şekilde devam edeceğimize ilerleyen haftalarda karar vereceğiz.
0
anonim
Çok harika bir düşünce, 1 inci dersin videosunu bile izledim..
DrScheme üzerinde çok güzel fonksiyon üretiliyormuş :)
0
FZ
http://kleene.cs.bilgi.edu.tr/learn isimli URL'deki Kleene göndermesi başlı başına bir güzellik olmuş (bunu fark edebilecek öğrencilerin yetişmesine önayak olmasını ümit ederim bu programın).
0
stefani
Çok harika. Programlama öğrenmek isteyen kardeşime tavsiye edeceğim bir olay. İzninizle bloguma alıyorum bunu. Sevgiler
0
nyx
Gerçekten iyi bir uygulama.Benim gibi Common Lisp/Scheme Öğrenmek İsteye Öğrenciler için harika bir kaynak ve ortam(okul ortamı anlamında).
0
FZ
Umarız bu sistemden arkadaşlarınız da faydalanır.
0
nyx
Benim okulumda sadece iki-üç öğrenci bu derse katılmak isteyebilir.Onları ikna etmeye çalışacağım.Umarım ikna olurlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Dâhinin Trajedisi - Alan Turing

FZ

Tiyatro Stüdyosu, dâhi matematikçi ve bilgisayar bilimcisi Alan Turing'in yaşamını konu alan "Sonsuz Döngü" oyununu sahneliyor. Hugh Whitemore'un kaleme aldığı oyunu çeviren ve sahneye koyan Ahmet Levendoğlu.

\r \r Oyun, II. Dünya Savaşı sırasında Alman ordularının ENIGMA haberleşme şifresini kıran İngiliz ekibin beyni olan Alan Turing'in, eşcinsel kimliği yüzünden toplumun kendisine dayattığı zorluklar nedeniyle yaşadığı trajediyi konu alıyor.

\r \r "Sonsuz Döngü" Mayıs ayının sonuna dek her Pazartesi 19:30'da İş Sanat'ta.

\r \r Tel: 0 212 316 10 83

Yahoo, Mozilla XUL Programcıları Arıyor

FZ

Yahoo!, Mozilla XUL programlama konusundan anlayan programcılar arıyor. Yahoo! çalışanı Jeremy Zawodny'nin belirttiğine göre C/C++ programcısı başlığı altında geçen iş pozisyonu için en önemli nokta XUL/Javascript/XPCOM deneyimi.

256 KBit ADSL Kullanıcılarına Müjde

bio

Türk Telekom ADSL Destek Hattı'nı (444 0 375) arayıp 4 ve 2 tuşlarına bastıktan sonra verilen bilgiye göre, 256 KBps limitsiz ADSL kullanıcıları, 1 MBps hızını yine limitsiz olarak 6 ay süreyle kullanabilecekler.

İçinde E harfi olmayan roman Türk diline çevrildi (E harfi olmadan!)

FZ

Ünlü Fransız yazar Georges Perec'in hiç 'e' harfi kullanmadan yazdığı "La Disparition" (Kayboluş) adlı romanı, hiç 'e' harfi kullanılmadan Türkçe'ye çevrildi. Cemal Yardımcı'nın çevirisi Ayrıntı Yayınları’nın 400. kitabı olarak yayımlandı. 57 bin 2 sözcük, 370 bin 430 harf bulunan "Kayboluş"ta hiç "e" yok.

Yazarın Türkiye'de tanınmasını sağlayan diğer kitabının başlığı da ilginç: "Yaşam Kullanma Kılavuzu".

Internet Explorer 7 Firefox 2.0'a karşı

Titus

Artık olanağan olan tarayıcı şavaşlarına yeni bir bakış açısı da yıl sonunda çıkması beklenen Internet Explorer 7 ile Firefox 2.0 karşılaştırması ile geldi. Bu iki tarayıcının arayüz, sekmeler, güvenlik ve eklentiler olarak toplam 4 bölümde karşılaştırmasını yapan yazıya buradan ulaşabilirsiniz.