Herkese Açık Tamamen Türkçe ve Video Destekli Programlama Eğitimi Başladı

0
FZ
Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü herkese ama özellikle de hevesli ortaokul ve lise öğrencilerine açık, tamamen Türkçe, zengin video destekli bir "programlamaya giriş" ve "bilgisayar bilimleri" dersi hazırladı.

IBM tarafından global olarak verilen Fakülte Ödülü'ne layık görülen bu eşsiz uzaktan eğitim projesinden faydalanmak isteyen öğrencilerin tek yapması gereken http://kleene.cs.bilgi.edu.tr/learn/ adresindeki uzaktan eğitim sunucusuna bağlanıp Bilgisayar Kulüpleri bağlantısına tıklayıp sonra da Yeni Hesap Oluştur düğmesine basmak.
Bedelsiz olarak açılacak bu hesap ile giriş yapacak olan öğrenciler, Bilgi Üniversitesi 1. sınıfında anlatılan dersin bir benzeri ile karşılaşacaklar. Videolar ve zengin içerikli belgeler ile adım adım ders anlatımları, örnek sorular, forum tartışmaları ve hocaların yönlendirmeleri ile konuları öğrenecek olan öğrenciler "yaparak öğrenme" modeline göre eğlenceli bir şekilde çalışmış olacaklar.

Bu sayede ortaokul ve lise öğrencilerine problem analizi, problem çözüm teknikleri ve bilgisayar programcılığını içeren deneysel, müfredat dışı bir eğitim desteği sağlanması planlanmıştır. Eğitimin sadece bilgisayar alanında değil, aynı zamanda öğrencilerin temel okul müfredatında bulunan derslerindeki başarılarına da etki etmesi umulmaktadır.

Görüşler

0
Tarık
Çok güzel bir düşünce ve çalışma. Tebrik ederim.
0
gurkanoluc
Gerçekten güzel bir düşünce. Merak ettiğim bi'şey var. İlerliyen zamanlarda daha ileri seviye konulardada bu şekilde eğitim metryelleri olacak mı?
0
fkoksal
Evet olacak. Şu anda projenin ilk haftasındayız. Adım adım ilerlemek ve lise öğrencilerininin motivasyonlarını kırmamak adına çalışma sorularını çok dikkatli bir şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Lise öğrencileri için tasarlanan eğitim 10 haftalık planlandı. Daha sonra ne şekilde devam edeceğimize ilerleyen haftalarda karar vereceğiz.
0
anonim
Çok harika bir düşünce, 1 inci dersin videosunu bile izledim..
DrScheme üzerinde çok güzel fonksiyon üretiliyormuş :)
0
FZ
http://kleene.cs.bilgi.edu.tr/learn isimli URL'deki Kleene göndermesi başlı başına bir güzellik olmuş (bunu fark edebilecek öğrencilerin yetişmesine önayak olmasını ümit ederim bu programın).
0
stefani
Çok harika. Programlama öğrenmek isteyen kardeşime tavsiye edeceğim bir olay. İzninizle bloguma alıyorum bunu. Sevgiler
0
nyx
Gerçekten iyi bir uygulama.Benim gibi Common Lisp/Scheme Öğrenmek İsteye Öğrenciler için harika bir kaynak ve ortam(okul ortamı anlamında).
0
FZ
Umarız bu sistemden arkadaşlarınız da faydalanır.
0
nyx
Benim okulumda sadece iki-üç öğrenci bu derse katılmak isteyebilir.Onları ikna etmeye çalışacağım.Umarım ikna olurlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

del.icio.us artık Yahoo!'nun

Skeleton

Favorilerinizi saklayabileceğiniz, etiketliyebileceğiniz ve paylaşabileceğiniz bir ortam sağlayan del.icio.us Yahoo! tarafından satın alındı.

Çok yakında benzer bir hizmeti, Yahoo! My Web 2.0 BETA, duyuran Yahoo! bu dalda en popüler sitelerden biri olan del.icio.us'u da alarak bu tarz hizmetlere verdiği önemi göstermiş oldu.

Sitenin resmi blogundaki yazı için tıklayın

Turkecom freelance webmaster arıyor

pulsar

Aslında reklam gibi olacak ama olay fazlamesai topluluğunun ilgisini çekecek biçimde oluştuğundan yazma gereği duydum.
Turkecom FREELANCE (evet öyle freelance) webmaster arıyor.
Başvurular İşTürk.net'te

Patrick Volkerding işinin başında

mos

Geçtiğimiz günlerde hastalığını öğrendiğimiz Slackware Linux'un babası Patrick Volkerding artık daha iyi.

Bir süredir Slackware GNU/Linux'un ve daha önemlisi Patrick'in akibeti merak konusuydu. Görünüşe göre bir şeyler yoluna girmeye başlamış.

Ereğli´li Bir Bilgisayarcı da Virüs Yazdı!

redial

Dünyanın en büyük bilgisayar güvenlik yazılım şirketlerinden Symantec'in sitesinde yer alan habere göre, tahminen Ereğli doğumlu yazılımcının hazırladığı VBS.Ereglili@mm adlı virüs, yayılmaya başladı.

XFree86 hakkında paparazzi

roktas

XFree86 grubu referans niteliğindeki birkaç özgür yazılım lisansından biri olan klasik MIT/X11 lisansını değiştirerek 4.4 sürümünü duyurdu. Büyük patırtılar kopartan bu lisans kabaca "bu kodları dağıtırken benden daha vurgulu şekilde bahsedin" diyor ve bu isteği mukabilinde GPL uyumsuzluğundan da kurtulamıyor. Hemen hemen bütün dağıtımlar X 4.4'ü bu lisans şartlarıyla kabul etmeyeceklerini duyurdular. Debian X Strike Force grubunun da üyesi olan font experti Juliusz Chroboczek mevcut şartlar altında X projesi için gönüllü olamayacağını belirtti. Lisans sorunu ortaya çıkmadan önce aralarında Keith Packard, Jim Gettys gibi üstadların bulunduğu bir grup, XFree86 organizasyonundaki derin sorunlardan şikayetçi olarak farklı bir yapılanma oluşturmuşlardı zaten. Bu grup lisans değişimine de sert şekilde mukavemet ediyor. X 4.x serisinde gözünüzü, gönlünüzü açan önemli bütün değişikliklerin arkasındaki isim olan Keith Packard Debian geliştiriciliği için başvurdu ve başvurusu şu günlerde sonuçlanıyor. Galiba Debian, Freedesktop ile birlikte isyancıların kalesi olacak ;-)