Türk iştirakçilerin yeni sloganı: hadiii gidiyoozzz!

0
musshani
Türkiye Araştırmalar Merkezi Direktörü Faruk Şen, Almanya'nın ve diğer AB ülkelerinin önümüzdeki süreçte yeniden göçmen almaya başlayacaklarını bildirdi. Şen, "Ancak alınacak göçmenler öncelikle AB'ye aday diğer 12 ülke arasından temin edilecek" dedi. Şen, bu nedenle, Türkiye'nin bir an önce Ankara Anlaşması ve Ortaklık Konseyi kararlarında vurgulanan Serbest Dolaşım hakkını talep etmesini istedi.
Federal Alman İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen Göç Komisyonu'nun hazırladığı Göç Raporu'na göre, Almanya'nın bugünkü aktif endüstriyel yaşamı sürdürebilmesi için 500 bin göçmene ihtiyaç bulunuyor. Türkiye Araştırmalar Merkezi Direktörü Faruk Şen, düzenlediği basın toplantısında Avrupa Birliği'nde ve Almanya'da artan göçmen ihtiyacı ve göç tartışmalarını değerlendirdi.

Şen, Almanya'da varolan yabancı düşmanılığı nedeniyle 50 bin göçmenin alınmasının tavsiye edildiğini bildirdi. Bu 50 bin kişilik göçmen kotasının 2002 yılı başına kadar kesinleşeceğini dile getiren Şen, "Göçmenlerin 20 bini hiçbir oturma süresi sınırlanmadan, 20 bin civarındaki kişi gereksinim duyulan branşlarda geçici 5 yıllık süre için, 10 bin civarında 16-21 yaş grubundaki göçmen ise Almanya'nın ihtiyaç duyduğu alanlarda vasıflı işçilik için eğitim görecekler" dedi.

Şen, 2002 yılında Almanya'da gerçekleşecek seçimlerin ardından 500 bin kişilik göçmene de kapıların açılacağını kayderek, "Diğer AB ülkelerinde de yaşlı nüfus oranındaki hızlı artışa bağlı olarak dışardan göçmen dolaşım Hakkını sistematik bir şekilde tekrar AB'nin gündemine getirmelidir." dedi.

Sizce kaç kişi başvuracak?
50 milyon ;-)

Görüşler

0
anonim
bende gitmek istiyorum bu ulkede kefen parası biriktirmeye hiç niyetim yok hem onuda biriktiremeden heran ölebilirim ben en eiyisi elimi çabuk tutayımnm
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni Din `Jedi Knights´ resmileşti(mi?)

butch

Mart ayının başlarında Yeni Zelanda'da nüfus sayımı yapılacağı sıralarda ortalıkta dolanan bir e-posta hakkında Slashdot'da yayınlanan bir haber oldukça ilgimizi çekmişti. Mesaj Star Wars fanatiklerinin kurdukları yeni dine üye olmaları için insanlara bir çağrı niteliğindeydi. Yeni dinin adı "Jedi Knights" yani Jedi Şövalyeleri.
Yeni Zelanda'da neler oldu bilmiyorum ama İngiltere'de 2001 yılı nüfus sayımı formları ve getirdiği sonuçlar oldukça ilginç...

Türkçe Robot Topluluğu

anonim

Robot meraklılarına ve "Her Eve Robot Gireceğine" inanan herkes için Türkçe içerikli yeni bir robot topluluğu. İsterseniz evinizdeki elektrik süpürgesini programlayın isterseniz bu işe sardırıp millete endüstriyel robot geliştirin. Yeni bir topluluk ama gönüllüleri ile ilerleyip ülkemizinde robot işlerinde ilerlemesine katkıda bulunur umarım. http://roboticsnedir.com/ ilgi ve bilgilerinize.

Yazılım Patentine Hayır: NoSoftwarePatents.com

Soulblighter

Red Hat, MySQL AB ve üç Alman web barındırma şirketi, yazılım geliştirici Florian Muller ile beraber NoSoftwarePatents.com sitesine destek olmak için birlik kurdu.

Birliğin görev yöneticisi Muller, ABD'deki Patent ve Ticari Marka Ofisinin, Avrupa'daki eşi olan Patent Kurultayının şu an patentlere izin vermediğini söyledi. Fakat, Avrupa Birliği'nin, yazılım patentini oluşturmak istemesi, ABD'deki sisteme benzer bir sistem oluşturacağından yazılım patenti karşıtlarını korkutuyor.

Avrupa Konseyi ise yazılım patentine destek vererek, Avrupa Parlementosuna bu öneriyi sunmuştu.

"Geçen sene Avrupa Parlementosu öneriyi reddedmiş ve yazılım patentine karşı çıkmıştı. Fakat Konsey öneriyi veto edebilir." diyor Muller ve ekliyor "Yazılım patentinden tamamen kurtulmak için Patent Ofisi'nin yazılım patentini tanımadığını bildiren kesin kararı gerekiyor."

Kaynak: NewsForge

OLPC (Her Çocuğa Bir Dizüstü) Projesi

mehmeterten

BBC'de yayınlanan habere göre OLPC (Her Çocuğa Bir Dizüstü) Projesi kapsamında tasarlanan dizüstü bilgisayarlar 2008'in başlarında herkes tarafından alınabilecek. 2 al 1'i sana gelsin şeklinde satışa sunulacak.

Inkscape 0.44 Sürümü Çıktı

DemensMagnet

Açık kaynak vektörel grafik editörü Inkscape'in 0.44 sürümü çıktı. Halen 1.0 sürümüne ulaşmasa da barındırdığı özellikler ile oldukça beğenilen Inkscape'e ulaşmak için:

http://www.inkscape.org

Çağrı: Inkscape'in Türkçe çevirisinin ilerleme düzeyi bu haber yazılırken %42'deydi. Duyarlı arkadaşların bilgisine.