İdeal Pencere Yöneticisi

0
tongucyumruk
Linux ve benzeri sistemleri kullananlar arasında yıllardır süregelen bir tartışmadır: En iyi pencere yöneticisi hangisi? Kimileri bir masaüstü ortamı sağladığından KDE, Gnome gibi sistemleri tercih eder, kimileriyse hafif ve hızlı olması amacıyla Fluxbox, Windowmaker gibi sadece işini yapmaya yönelmiş olanları. Freshmeat'ten Jeff Covey'de yıllar süren araştırmadan sonra kendince ideal olana ulaşmış. Bu konuda yazdığı Antidesktop başlıklı yazıda ise ulaştığı sonuçları açıklamış. Desktop meraklılarına ısrarla tavsiye edilir.

Görüşler

0
m1a2
Bu uyarıyı faresini ve dolayısıyla pek sevdiği WindowMaker`ını gözyaşlarıyla zehirleyen bir kişi olarak yazıyorum... Tonguç arkadaşımız neyi anlattığını bilmiyor şu an, o kendinde değil. Tanrı yardımcısı olsun. Haberde zikredilen yazıyı sakın ama sakın okumayın... Hayatınızda ön görülemeyen değişikliklerle karşılaşabilirsiniz. Uzak durun bu yazıdan, sizi uyarıyorum, beni dinleyin lütfen... Tamamen ortalığa fitne tohumları ekmeyi amaçlayan bu menfur yazı Türkiye`deki yandaşlarının (bunların lideri buralarda bir yerde, çok yakınınızda) fevkalâde sinsi bir şekilde bu arkadaşımızı manüple etmesi sonucunda meclise kadar getirilmiştir. Kanmayın bu oyunlara. Mouse`unuzla şen ve huzurlu tıklayın her yere... Hatta bir kere değil çift tıklayın, orta butonla tıklayın... Onu sevin, koruyun, topunu temizleyin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

BeOS'un Devamı Zeta

zilog

Be Inc. firmasının dağılmasından sonra Palm Inc.'e satılan BeOS'u temel alan, yeni bir işletim sistemi geliştirildi. Bir Alman firması olan yellowTAB tarafından 2002 yılından beri geliştirilen Zeta, BeOS'u kaldığı yerden devam ettiriyor. Zeta için yazılmış bir incelemeyi, OSviews sitesinde okuyabilirsiniz.

XML Yarışması

SHiBuMi

Software AG, herkese açık bir XML proje yarışması düzenliyor. XML'01 adı altında yürütülen yarışmanın ana teması, Software AG'nin ürünü olan Tamino uygulama ortamını kullanarak önceden belirlenmiş e-ticaret, e-pazaryeri ( kulağa garip gelmiyor değil ), e-içerik gibi konulardan birini seçerek ya da kendi konunuzu yaratarak bir uygulama geliştirmek. 6 Haziran akşamına kadar konunuzu belirleyip iletmeniz gerekiyor o nedenle katılmak isteyenlerin acele edip "Tamino Starter Kit" için başvuruda bulunmaları gerekiyor.
Bu kit içersinde birkaç ufak hediye, XML için başlangıç derecesinde doküman ve üç CD'lik bir uygulama kiti yer alıyor. Bu kit evinize kadar kurye ile getiriliyor. Yarışma sonucunda dağıtılacak ödüller de freelance çiler için oldukça cazip :)
Yarışma ile ilgili daha fazla bilgiye www.softwareag.com adresinden ulaşabilirsiniz.

İlk

e2e

Fransa'da faaliyet yürüten AMEN adlı web hosting firması çalışanları, şirketin İngiltere'de faaliyet yürüten başka bir firmaya satılışını protesto etmek için greve çıktılar.

Grevlerini duyurmak ve destek için bir blog oluşturan Amen çalışanları, firmanın satışıyla ilgili olarak bilgilendirilmediklerini, geleceklerinin ne olacağı konusunda kimsenin kendilerine bir açıklama yapmadığını belirtiyor.

Daha fazlası için: AMEN ON STRIKE

Eurovision´ı Kazandık!

SHiBuMi

Bu gece tarihi bir gece oldu. Yıllardır katılıp 3.lük dışında hep sonlarda kaldığımız Eurovision yarışmasını kazandık. Şarkı iyidir/kötüdür, ingilizcedir/türkçe olmalıdır vs. bir yana, bu işin lansmanını yapan, ekip ruhunu yarışmanın sonuna dek taşıyan, kabuğundan çıkıp kendini yenileme cesaretini göstermiş olan herkese emekleri için teşekkür etmek gerekiyor.

Amerika yanıyor, Internet ayakta!

larweda

Dün Birleşik Devletlerde meydana gelen terörist olaylar, hem Amerika hayatını ve ekonomisini, hem de Dünya gündemini ve ekonomisini derinden sarstı. Olaylar olurken ve olduktan sonra Amerikadaki sabit ve mobil iletişim şirketleri atyapı kısıtlamalarından tamamen yetersiz kaldılar. Ama internet`i hayatının içinde yaşayan amerika, ciddi bir iletişim aracı olarak e-mail'i kullanmaya devam etti. Ben Amerika'daki haber almak istediğim bütün arkadaşlarıma sadece e-mail ile ulaşabildim. E-mail'e fazla yüklenilmesi de Hotmail, Yahoo gibi yüksek miktarda e-mail servisi veren sunucuların fazla yüklenmesine ve servis verememesine sebep oldu.