Merhaba yeni bilişim DEV´i...

0
elrond
Evet beklenen gelişme oldu ve HP-Compaq birleşmesinin nasıl şekilleneceğine dair ilk resmi açıklamalar geldi. Ürün aileleri aşağıdaki gibi şekilleniyor. Yok abi ben sabredemem direk olayı birinci ağızdan inceleyeceğim derseniz Buraya buyrun...


- Server serisine Compaq Proliant ile devam ediliyor.
- PC pazarında ise; HP Pavilion ve CPQ Preserio ev pazarında, Compaq EVO serisi ise kurumsal pazarda devam edecek.
- Handheld pazarı ise bu sektorun "Selpak" ı olan iPAQ adıyla daha doğrusu HP iPaq Pocket PC adıyla devam edecek.
- Printer konusu ise zaten tartışmaya açık değil ;-)
Bakalım bu birleşmenin sektöre etkileri nasıl olacak. Sanırım 2 yıl içerisinde büyük değişimler yaşayacağız. Bunun yanında, kişisel görüşüm kurumsal pazarda bu markaları tercih eden firmalar için birleşmenin oldukça faydalı olacağı yönünde. Ancak çalışanlar için aynı şeyi söyleyemiyeceğim malesef. Umarım yanılırım ancak ben bu birleşmeyi yapan adam olsam, özelikle gelişmekte olan ülkelerde bu iki firmanın çalışanlarından nasıl sinerji(!!!) yaratırım diye oturup uzun uzun düşünürdüm. Malesef sektörün içinde bulunduğu durum gereği bu gelişmeler kaçınılmaz gibi görünüyor. Ne diyelim hayırlı olsun.
Bu arada server pazarında Proliant markasının seçilmiş olması oldukça önemli. Bu durum MS için avantaj gibi duruyor. Bakalım birleşme OS savaşlarına yeni neler getirecek hep beraber görceğiz. Kokusu 1 sene içinde çıkar o zaman burada tartışırız.
Evet sevgili IBM ve Mainframe dünyası şimdi daha sıkı çalışmanız gerekiyor.

Tekeller artıyor. Tröstlere hoş geldiniz diyebiliriz....Sonumuz ne olacak bekleyelim görelim...

Not: Bu haberi Türkiye` de olan ve Türkçe yayın yapan bilişim sitelerinde ilk olarak Fazlamesai.Net te okumuş olabilirsiniz. Buranın değerini bilin sık sık ziyaret edin.

Görüşler

0
anonim
degerini cok iyi biliyoruz:)
0
elrond
Dün gece bu haberi yazarken www.compaq.com sayfası hala eskisi gibi idi bugün bağlandığımda Compaq is now part of HP i yazıyor.
0
elrond
Yeni update:
HP Product Roadmaps
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FreeSBIE: FreeBSD Live CD

yuxel

Knoppix'in GNU/Linux'a yeni başlayanlar üzerindeki yaptığı etki tartışılmaz. Bu etkiyi FreeBSD üzerinde de görmek artık mümkün.FreeSBIE, FreeBSD'yi Live CD'ye taşıyan/taşımaya çalışan bir proje.
Ekran Görüntüleri : 1 2
Download : iso / md5
Paket Listesi

Kaynaklar :

http://www.freesbie.org/ http://www.livebsd.com/

BSA Rezil Oldu

FZ

Kısa bir süre önce Almanya'daki Muenster Üniversitesi, BSA tarafından kanun dışı MS Office dağıtımı yapmaktan ötürü suçlandı. Üniversitenin FTP sunucusunda OpenOffice.org dosyaları vardı ve BSA'nın ortalığa saldığı "script" içinde "Office" sözcüğü geçen herhangi bir site gördü mü alarm veriyordu. Üniversite yöneticileri tarafından uyarılan BSA, yanlış anlama için özür diledi.

Editörün Notu: Yapay zekâ, doğal aptallıktan iyidir.

Yine Google...

m1a2

Google`un agresif atakları devam ediyor. Bu sefer elektronik postayla sipariş (`mail order`) hususunda bir hizmet söz konusu. Artık `mail-order`un mümkün olduğu bir ürüne ilişkin katalog bilgileri de eşelenebilecek (google = eşelemek ;) ve doğrudan üretici firmanın sitesine erişilebilecek:
Google Catalog Search

Dünya Sosyal Forumu ve Açık Kaynak Kodlu Özgür Yazılımlar

e2e

Geçtiğimiz günlerde, Brezilya'nın Porto Alegre kentinde düzenlenen "Dünya Sosyal Forumu"nda konuşan EFF'den John Perry Barlow, fakir ülkelerin açık kaynak kodlu yazılımları kullanmalarını önerdi.

Barlow, Brezilya'nın kullandığı yazılımlar için ödediği linans ücretlerinin, açlık için harcadığı paradan daha fazla olduğunu belirtiyor.

Kaynak: The Seattle Times

Yerli malı böcek robot hazır

FZ

Türk araştırmacılar, zor arazi koşullarında böceklerdeki gibi yüksek hareket kabiliyeti ve hayatta kalma becerisine sahip altı bacaklı robot "SensoRHex"in tasarım ve üretimini tamamladı. TÜBİTAK desteğiyle ODTܒlü ve Bilkent’li araştırmacılar tarafından Türkiye’de ilk kez üretimi gerçekleştirilen robot, böceklerdeki gibi merdivene tırmanma, seri şekilde zıplama, çok hızlı koşma ve takla atma gibi hareketleri yapabiliyor. Uzmanlar, robotun bu özellikleri ile mayın arama ve afet durumlarında başarıyla kullanılabileceğini belirtiyor.

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uluç Saranlı, ODTÜ öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Afşar Saranlı ve Yrd. Doç. Dr. Yiğit Yazıcıoğlu’nun ortaklığında geliştirilen çok bacaklı robot "SensoRHex"in temel tasarımını ve prototip üretimini tamamladıklarını bildirdi.

Kaynak: Radikal