Merhaba yeni bilişim DEV´i...

0
elrond
Evet beklenen gelişme oldu ve HP-Compaq birleşmesinin nasıl şekilleneceğine dair ilk resmi açıklamalar geldi. Ürün aileleri aşağıdaki gibi şekilleniyor. Yok abi ben sabredemem direk olayı birinci ağızdan inceleyeceğim derseniz Buraya buyrun...


- Server serisine Compaq Proliant ile devam ediliyor.
- PC pazarında ise; HP Pavilion ve CPQ Preserio ev pazarında, Compaq EVO serisi ise kurumsal pazarda devam edecek.
- Handheld pazarı ise bu sektorun "Selpak" ı olan iPAQ adıyla daha doğrusu HP iPaq Pocket PC adıyla devam edecek.
- Printer konusu ise zaten tartışmaya açık değil ;-)
Bakalım bu birleşmenin sektöre etkileri nasıl olacak. Sanırım 2 yıl içerisinde büyük değişimler yaşayacağız. Bunun yanında, kişisel görüşüm kurumsal pazarda bu markaları tercih eden firmalar için birleşmenin oldukça faydalı olacağı yönünde. Ancak çalışanlar için aynı şeyi söyleyemiyeceğim malesef. Umarım yanılırım ancak ben bu birleşmeyi yapan adam olsam, özelikle gelişmekte olan ülkelerde bu iki firmanın çalışanlarından nasıl sinerji(!!!) yaratırım diye oturup uzun uzun düşünürdüm. Malesef sektörün içinde bulunduğu durum gereği bu gelişmeler kaçınılmaz gibi görünüyor. Ne diyelim hayırlı olsun.
Bu arada server pazarında Proliant markasının seçilmiş olması oldukça önemli. Bu durum MS için avantaj gibi duruyor. Bakalım birleşme OS savaşlarına yeni neler getirecek hep beraber görceğiz. Kokusu 1 sene içinde çıkar o zaman burada tartışırız.
Evet sevgili IBM ve Mainframe dünyası şimdi daha sıkı çalışmanız gerekiyor.

Tekeller artıyor. Tröstlere hoş geldiniz diyebiliriz....Sonumuz ne olacak bekleyelim görelim...

Not: Bu haberi Türkiye` de olan ve Türkçe yayın yapan bilişim sitelerinde ilk olarak Fazlamesai.Net te okumuş olabilirsiniz. Buranın değerini bilin sık sık ziyaret edin.

Görüşler

0
anonim
degerini cok iyi biliyoruz:)
0
elrond
Dün gece bu haberi yazarken www.compaq.com sayfası hala eskisi gibi idi bugün bağlandığımda Compaq is now part of HP i yazıyor.
0
elrond
Yeni update:
HP Product Roadmaps
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Neuromancer radyo tiyatrosu

sundance

Beğenerek takip ettiğimiz sitelerden Boing Boing'in haberine göre bir Neuromancer hayranı, BBC'nin yayınladığı iki saatlik radyo tiyatrosunu, mp3 olarak kendi sitesinden yayınlamaya başlamış.

Bilmeyenler için, Neuromancer, William Gibson'ın 1984 yılında yayınladığı ve bütün belli başlı bilim kurgu ödüllerini toplayan meşhur romanı. Matrix ve Cyberspace kavramlarının ilk kez telaffuz edildiği bu çığır açan romanın radyo tiyatrosunu Bittorrent üzerinden bulmanız mümkün. Ben dinledim, oldukça güzel yapmışlar. (Not: Haber yayınlandığı sırada sözkonusu torrent fazla kaynak tükettiği için yaından kaldırılmıştı. Fakat, yeteri kadar dağılmış 40Mb'lık neuroplay.zip dosyasını, dc, emule ya da torrent üzerinden aratabilirsiniz)

LKD Yılın Penguenleri Ödülleri Sahiplerini Buldu

adervis

Şenlik ile birlikte geleneksel hale gelen, Linux Kullanıcıları Derneği Yılın Penguenleri Ödülleri, Şenliğin sonunda yapılan kapanış partisinde sahiplerine verildi. Özgür yazılım dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı Yılın Penguenlerini tekrar kutluyoruz.

ABD Medya Edebiyat (ya da Anna Karenina nasıl çok satar?)

FZ

Aldığımız haberlere göre ABD´deki en popüler talkshow programlarından birinin sunucusu Oprah Winfrey programında Anna Karenina´dan bahsedip ve bu kitabın aslında o kadar zor bir kitap olmadığını, güzel bir kitap olduğunu belirtince Anna Karenina´nın satışları bir anda patladı.

961.030 yeni kopya için baskıya giren Penguin Yayınları yetkilileri bu talep karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

TV programcısı Winfrey´e göre bu kitap biraz kalın bir kitap olmakla birlikte aslında o kadar da zor değil ve insanların gerçek edebiyatla uğraşmaları lazım bazen. 1 numarada yer alan kitabını ve yer alma sebebini üstad Leo Tolstoy görseydi acaba ne derdi?

Bu fantastik haber karşısında şaşkınlığımızı gizleyemiyor, TV, medya, kitaplar, edebiyat, garip bağlantılar üzerine bir kez daha derin bir tefekküre dalıyor, dumurlararası bir gezintiye çıkıyoruz.

Acaba bir bilgisayar simülasyonunda mı yaşıyoruz?

Blixa_Bargeld

Yale Üniversitesi felsefe bölümünden Nick Bostrom'un makalesine göre Matrix gerçek olabilir!
Bostrom'a göre yaşadığımız hayatın insan-sonrası bazı varlıklar tarafından yaratılmış bir bilgisayar programı olma olasılığı var.
Eğer böyle bir programın içindeysek nasıl davranmalı?
Robin Hanson'un makalesi ise bir simülasyonun içinde nasıl davranmamız gerektiğini tartışıyor...
hepsi burada http://www.simulation-argument.com/

Genome Projesi

anonim

Bir çoğunuzun bildiğini sanıyorum, "Human Genome Project", insanın gen haritasını çözme uğraşında olan oldukça geniş kapsamlı bir proje. Bu araştırmalar insan ırkının geleceği (eğer varsa) için oldukça pozitif sonuçlar doğuracak. Bu aşamada en büyük problem, tek bir gen için bile yoğun CPU gücü ve zaman gerekli olması. Stanford üniversitesi, SETI@HOME a çok benzer bir GENOME@HOME uygulaması geliştirmiş.