Merhaba yeni bilişim DEV´i...

0
elrond
Evet beklenen gelişme oldu ve HP-Compaq birleşmesinin nasıl şekilleneceğine dair ilk resmi açıklamalar geldi. Ürün aileleri aşağıdaki gibi şekilleniyor. Yok abi ben sabredemem direk olayı birinci ağızdan inceleyeceğim derseniz Buraya buyrun...


- Server serisine Compaq Proliant ile devam ediliyor.
- PC pazarında ise; HP Pavilion ve CPQ Preserio ev pazarında, Compaq EVO serisi ise kurumsal pazarda devam edecek.
- Handheld pazarı ise bu sektorun "Selpak" ı olan iPAQ adıyla daha doğrusu HP iPaq Pocket PC adıyla devam edecek.
- Printer konusu ise zaten tartışmaya açık değil ;-)
Bakalım bu birleşmenin sektöre etkileri nasıl olacak. Sanırım 2 yıl içerisinde büyük değişimler yaşayacağız. Bunun yanında, kişisel görüşüm kurumsal pazarda bu markaları tercih eden firmalar için birleşmenin oldukça faydalı olacağı yönünde. Ancak çalışanlar için aynı şeyi söyleyemiyeceğim malesef. Umarım yanılırım ancak ben bu birleşmeyi yapan adam olsam, özelikle gelişmekte olan ülkelerde bu iki firmanın çalışanlarından nasıl sinerji(!!!) yaratırım diye oturup uzun uzun düşünürdüm. Malesef sektörün içinde bulunduğu durum gereği bu gelişmeler kaçınılmaz gibi görünüyor. Ne diyelim hayırlı olsun.
Bu arada server pazarında Proliant markasının seçilmiş olması oldukça önemli. Bu durum MS için avantaj gibi duruyor. Bakalım birleşme OS savaşlarına yeni neler getirecek hep beraber görceğiz. Kokusu 1 sene içinde çıkar o zaman burada tartışırız.
Evet sevgili IBM ve Mainframe dünyası şimdi daha sıkı çalışmanız gerekiyor.

Tekeller artıyor. Tröstlere hoş geldiniz diyebiliriz....Sonumuz ne olacak bekleyelim görelim...

Not: Bu haberi Türkiye` de olan ve Türkçe yayın yapan bilişim sitelerinde ilk olarak Fazlamesai.Net te okumuş olabilirsiniz. Buranın değerini bilin sık sık ziyaret edin.

Görüşler

0
anonim
degerini cok iyi biliyoruz:)
0
elrond
Dün gece bu haberi yazarken www.compaq.com sayfası hala eskisi gibi idi bugün bağlandığımda Compaq is now part of HP i yazıyor.
0
elrond
Yeni update:
HP Product Roadmaps
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet CIA ajanlarını ortaya çıkardı

conan

Böyle medyatik bir başlık atmak istemezdim ama gerçek olan tamı tamına bu. The Chicago Tribune (CT) gazetesi yaptığı bir araştırmayla (kayit gerektiriyor. tavsiyem: bugmenot.com) CIA'in herkese ve de paralı abonelere açık Internet sayfalarından (telefon rehberi, kişisel vergi kayıtları, gibi...) tam 2635 CIA çalışanının bir çok bilgilerine ulaşmış.

18 Yaşında Belediye Başkanı Oldu

melitical

ABD'nin Michigan eyaletine bağlı küçük bir kasabada yapılan belediye başkanlığı seçimini 18 yaşındaki Michael Sessions kazandı. 9000 nüfuslu ilçeyi kapı kapı dolaşan Michael seçim masrafları için yazın biriktirdiği 700 doları kullanmış.

Türkiye'deki Bilişim Şirketleri

ahmetozdemir

Pardus Proje Yöneticisi Doç. Dr. Erkan Tekman, İnternet Haftası kapsamında 13 Nisan’da Ankara’da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki bilişim şirketlerinin kendi ürün ve çözümleri yerine tamamen ithal ürün ve çözümler kullandıklarını, bunun da yerli bilişim şirketlerinin gelişmesine ket vurduğunu söyledi. Haberin ayrıntıları burada.

Patrick Volkerding işinin başında

mos

Geçtiğimiz günlerde hastalığını öğrendiğimiz Slackware Linux'un babası Patrick Volkerding artık daha iyi.

Bir süredir Slackware GNU/Linux'un ve daha önemlisi Patrick'in akibeti merak konusuydu. Görünüşe göre bir şeyler yoluna girmeye başlamış.

Türkiye bilgi teknolojisinde sınıfta kaldı

anonim

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) yayımladığı Küresel Bilgi Teknolojileri Raporu 2008-2009'a göre Türkiye bilgi teknolojileri (BT) alanında diğer ülkelerle rekabet edebilirlikte geriledi. Bir önceki yıl yayımlanan raporda 127 ülke içinde 55'inci sırada yer alan Türkiye, bu yıl 134 ülke içinde 61'inci sıraya düştü. Türkiye, bu sıralamayı etkileyen faktörlerin birçoğunda ortalamayı yakalarken "hükümetin hazır olma durumu" başlığında ise düşük puan aldı. Böylece genel sıralaması da düştü. Raporda Türkiye'nin BT'ye erişim, eğitim kalitesi, hükümet vizyonu konularında gelişime ihtiyacı olduğu vurgulandı. WEF'nin dünyanın önde gelen işletme okulu ve araştırma merkezlerinden biri olan INSEAD ile birlikte hazırladığı raporda, Türkiye'nin BT alanına bakışı gözler önüne serildi. Raporda, BT sektörünü ilgilendiren birçok etken üzerinden puanlama yapıldı. Bu çerçevede hükümetin BT'ye bakışı da puanlandırıldı ve Türkiye 87'nci sırada yer aldı. Raporda, bu sıralama düşük olarak nitelendirildi.