Merhaba yeni bilişim DEV´i...

0
elrond
Evet beklenen gelişme oldu ve HP-Compaq birleşmesinin nasıl şekilleneceğine dair ilk resmi açıklamalar geldi. Ürün aileleri aşağıdaki gibi şekilleniyor. Yok abi ben sabredemem direk olayı birinci ağızdan inceleyeceğim derseniz Buraya buyrun...


- Server serisine Compaq Proliant ile devam ediliyor.
- PC pazarında ise; HP Pavilion ve CPQ Preserio ev pazarında, Compaq EVO serisi ise kurumsal pazarda devam edecek.
- Handheld pazarı ise bu sektorun "Selpak" ı olan iPAQ adıyla daha doğrusu HP iPaq Pocket PC adıyla devam edecek.
- Printer konusu ise zaten tartışmaya açık değil ;-)
Bakalım bu birleşmenin sektöre etkileri nasıl olacak. Sanırım 2 yıl içerisinde büyük değişimler yaşayacağız. Bunun yanında, kişisel görüşüm kurumsal pazarda bu markaları tercih eden firmalar için birleşmenin oldukça faydalı olacağı yönünde. Ancak çalışanlar için aynı şeyi söyleyemiyeceğim malesef. Umarım yanılırım ancak ben bu birleşmeyi yapan adam olsam, özelikle gelişmekte olan ülkelerde bu iki firmanın çalışanlarından nasıl sinerji(!!!) yaratırım diye oturup uzun uzun düşünürdüm. Malesef sektörün içinde bulunduğu durum gereği bu gelişmeler kaçınılmaz gibi görünüyor. Ne diyelim hayırlı olsun.
Bu arada server pazarında Proliant markasının seçilmiş olması oldukça önemli. Bu durum MS için avantaj gibi duruyor. Bakalım birleşme OS savaşlarına yeni neler getirecek hep beraber görceğiz. Kokusu 1 sene içinde çıkar o zaman burada tartışırız.
Evet sevgili IBM ve Mainframe dünyası şimdi daha sıkı çalışmanız gerekiyor.

Tekeller artıyor. Tröstlere hoş geldiniz diyebiliriz....Sonumuz ne olacak bekleyelim görelim...

Not: Bu haberi Türkiye` de olan ve Türkçe yayın yapan bilişim sitelerinde ilk olarak Fazlamesai.Net te okumuş olabilirsiniz. Buranın değerini bilin sık sık ziyaret edin.

Görüşler

0
anonim
degerini cok iyi biliyoruz:)
0
elrond
Dün gece bu haberi yazarken www.compaq.com sayfası hala eskisi gibi idi bugün bağlandığımda Compaq is now part of HP i yazıyor.
0
elrond
Yeni update:
HP Product Roadmaps
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NATO’ya Türk yapımı kripto cihazı

sametc

TÜBİTAK, NATO’nun açtığı haberleşme sistemleri ihalesine kendi üretimi olan şifreleme cihazı ile girdi. NATO karargahlarındaki testlerden başarıyla geçen TÜBİTAK’ın şifre cihazı ihaleyi kazanırsa, NATO ülkeleri Türk yapımı ISDN Kripto BRI cihazıyla haberleşecek.

TÜBİTAK’a bağlı çalışan ve bilgi güvenliği konusunda uzmanlaşan Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), Müdürü Önder Yetiş, 1993 yılında açılan merkezin kriptoloji çalışmalarını Genelkurmay Başkanlığı ile paralel olarak yürüttüğünü kaydetti. Enstitüdeki teknolojinin “tamamına yakınının yerli” olduğunu vurgulayan Yetiş, kriptoloji konusunda “dünyanın ilk 10 kurumundan biri” olduklarını ifade etti.

Haberin tamamı burada.

Bu konu ile bağlantılı bir başka haber ise TÜBİTAK´ta üretilen mikroçip ile ilgili, ona da göz atabilirsiniz.

Araştırmalar Açık Kodlu Yazılımların Daha Hatasız Olduğunu Gösteriyor

FZ

Açık kodlu yazılımlar ve kapalı kodlu yazılımların kalitesine dair sabaha dek tartışmak ve bir yere varamamak mümkündür. Şimdiye dek bu konuda net bir ölçüm yapılmamıştı. Ancak kısa bir süre önce yapılmış bir araştırmanın sonuçlarına göre açık kaynak kodlu yazılımların kalitesi kesin olarak kapalı kodlu muadillerine göre daha yüksek.

MP3’e açık kodlu alternatif

polat

Telif hakkı gerektirmeyen ve MP3 formatına ‘rakip’ olarak gösterilen Ogg Vorbis yazılımının 1.0 versiyonu çıktı. ZDNet’in haberine göre, Ogg Vorbis ses sıkıştırma ve yayınlama yazılımının resmi çıkışı, açık kodlu yazılım meraklıları tarafından uzun zamandır bekleniyordu. Ogg Vorbis’in en önemli özelliği telif hakkı gerektirmemesi, yani firmalar herhangi bir ücret ödemeden bu teknolojiyi alarak kendi yazılımlarına dahil edebiliyor.
Haberin devamı...

Yerli malı böcek robot hazır

FZ

Türk araştırmacılar, zor arazi koşullarında böceklerdeki gibi yüksek hareket kabiliyeti ve hayatta kalma becerisine sahip altı bacaklı robot "SensoRHex"in tasarım ve üretimini tamamladı. TÜBİTAK desteğiyle ODTܒlü ve Bilkent’li araştırmacılar tarafından Türkiye’de ilk kez üretimi gerçekleştirilen robot, böceklerdeki gibi merdivene tırmanma, seri şekilde zıplama, çok hızlı koşma ve takla atma gibi hareketleri yapabiliyor. Uzmanlar, robotun bu özellikleri ile mayın arama ve afet durumlarında başarıyla kullanılabileceğini belirtiyor.

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uluç Saranlı, ODTÜ öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Afşar Saranlı ve Yrd. Doç. Dr. Yiğit Yazıcıoğlu’nun ortaklığında geliştirilen çok bacaklı robot "SensoRHex"in temel tasarımını ve prototip üretimini tamamladıklarını bildirdi.

Kaynak: Radikal

3. Bilgisayar Günleri Yarışması

FZ

"Bilgi'de Bilgisayar Günleri" başlığı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından düzenlenen ve tüm lise öğrencilerine açık olan etkinlik iki aşamalı yarışma bölümlerinden oluşacaktır. 22 Nisan 2006 tarihinde yapılacak olan ön eleme aşaması tüm katılımcılara açık olacaktır. Ön eleme sonunda ilk 30'a giren öğrenciler 13-14 Mayıs 2006 tarihlerinde Dolapdere kampüsünde uygulamalı bir dizi eğitimden sonra 2. aşama sınava alınacaklardır. Gelelim koşullara ve ödüllere...