Katrina Felaketi Sonrası Yardım Mı İstiyorsun, O Halde MS Windows ve IE Yükle!

0
FZ
New Orleans'tan kurtulabilenler çok büyük mücadele verdiler ve hayatlarını düzene koymaya çalışırken de işleri çok kolay olmayacak. Pek çok felaket mağduru için iyileşme süreci federal yardıma kaydolmayı gerektiriyor.
Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA - Federal Emergency Management Agency) yardım başvurularına kayıt sürecini kolaylaştırmak yerine, Internet Explorer 6 kullanmayanlar için imkansız hale getirmeyi tercih etmiş durumda. Başka bir web tarayıcısı ile kaydolmaya çalışan felaketzedeler kaydolmalarını engelleyen bir hata mesajı ile karşılaşıyorlar ve bundan kurtulmaları için Microsoft Windows ve Internet Explorer 6 kurup çalıştırmaları gerekiyor. GNU/Linux gibi özgür işletim sistemleri kullanmayı tercih edenlerin Internet üzerinden kayıt yaptırması mümkün değil.

Kaynak: http://www.fsf.org/news/fema.html

Editörün Notu: Kayıt söz konusu olunca acı çekenler sadece New Orleanslılar değil bildiğim kadarı ile, pek çok yerde böyle kritik işlerde (kayıt, bankacılık, vs.) belli bir yazılımın dayatılması durumu oluyor maalesef.

Görüşler

0
teddmcload
malesef özellikle bankacılık ve kariyer sitelerinde IE zorunluluğu yayılmış durumda.
0
ttk
Merhaba

Reklam gibi olmaz umarım, Garanti bankası internet şubesini Linux'ta Firefox ile gayet rahat halledebiliyorum.

Yukarıda bahsi geçen haberdeki durum ile ilgili merak ettiğim konu, sadece IE ile hem de sadece belli bir versiyon ve sonrası ile ancak çalışan bir sistem hazırlayabilen (belki de inadına öyle hazırlamışlardır) kişilerin oraya nasıl gelebildiği.
0
ttk
"Bankacılık işlemlerini halledebiliyorum" yerine internet şubesini hek edermiş gibi yazmışım, kusura bakmayın kelime düşüklüğü için :)
0
mrtksn
malesef ben harcımı internetten firefoxla yatıramadım(Win XP üzerinde). IE ye güvenim "0" olduğu için ie ile denemedim, operada da sorun çıkınca atm den yatırmak zorunda kaldım.

sorun ise, para yatırma işlemini tamamlayacak olan "devam" tuşunun çalışmamasıydı...
0
teddmcload
haklısın IE'de nelerin olduğu belli olmuyor.
0
sametc
birşeylere mecbur bırakılıyoruz.

zaten bazı şirketlerin amacı tüketiciyi tamamen eli kolu bağlı bırakmak.......

ben HP R507 fotoğraf makinesi ile resimlerimi bilgisayar koydum ehh dedimki artık sürücülere uygulamalara gerek yok ,silmeye kalkıştım ooooppsss oda ne "resimlerde silinecektir" diyor HP.... bu bağımlı hale getirmektir işte...... ve mecburi olarak bilgisayarında 500 MB boşuna işgal edilmiş oluyor...(elbette benim için çözümü vardı :P )
0
Soulblighter
Birçok devlet sitesi sadece IE destekliyor. Geçen gün MEB'in bir sitesinde bir düğmeye basamadım. Nedeni ise VBScript ile yazılmış olmasıydı. İşin komik tarafı 5 satır JavaScript kodu ile halledebilecekleri sistemi VBScript ile 15 satırda hallediyorlardı.

Bunun da tek açıklaması olabilir: Bilgisizlik. İnsanlar, bir işi yapmak için bir çok araç olduğunu ve bunlardan birini kullanabileceklerini bilmiyorlar. Muhtemelen MEB'in sitesini yapanların da bırakın bu işi JavaScript ile daha etkili yapabileceklerini, JavaScript denilen ve senelerdir web standardı olan bir betik dilinin olduğunu bile bilmiyorlardır.

Ve bu insanlar MEB gibi önemli bir devlet sitesinin web sayfalarını yapıyorlar.

Bir de devlet sitelerinde birazcık yoğunluk olduğunda hemen IIS hataları almaya başlamamız da ayrı bir konu tabi.

Bilgisizlikten dolayı, bir işi daha uzun zamanda, daha fazla maliyetle ve daha kalitesiz şekilde yapıyoruz. Bu Microsoft belasından kurtulmak gerek.
0
abakana
Çok ilginç olan ise ABD' nin dışarıya yönelik propaganda sitelerinin hemen her tarayıcı ile açılması izlenebilmesi, misal www.setimes.com www.rferl.com www.radiosawa.com hatta bu sitelerde bir görüntü ya da ses dosyası varsa bunu mpeg wma ram rm mov mp3 formatlarında bulmakda mümkün oluyor. Kısacası her platformda bi şekilde erişilebilir....
0
mdakin
Başlığı şu şekilde değiştirebiliriz,
"Bağkur'la işi olan eczane veya gözlükçü esnafı mısın? O halde çürümüş microsoft Java VM'i kullanan IE ve windows yükle."
"ADSL kota kullanımını mı ölçmek istiyorsun IE ve windows yükle"
"Decletin X kurumu sitesine girip Y işini mi yapacaksın, IE ve windows yükle"
...
0
sametc
>>"ADSL kota kullanımını mı ölçmek istiyorsun IE ve windows yükle"

bu olayı nasıl deniyorsun!?

ben TT sayfasından kota bilgilerine firefox(debian sarge) ile bakabiliyorum
ve firefox köşesinde duran bir sayaç uygulaması bile var... onu da sundance bir yazıda bahsetmişti.
Arşivi tarayın sundance'nin yazısını bulacaksınız...
0
mdakin
Önceden site çalışmıyordu, sanırım düzeltmişler.
0
ttk
Merhaba

Galiba bir aralar Java server pages hatâsı veriyordu, umarım yanlış hatırlamıyorumdur, uzunca bir süre doğru dürüst erişilebilir duruma gelmedi.
0
hAhAyiDU
e-devlet uygulamalarının çoğu ie dışında ya doğru çalışmıyor. ya da hiç çalışmıyor. Şimdiye kadar hiç sorun çıkarmayanı ise e-beyanname uygulaması. En azından bende herhangi bir sorun çıkarmadı. Tabi sitenin kendisi ayrı bir sorun iş yaptırmamak için yapılmış. Sürekli sistem dışına atıyor.
Eğer eczane uygulamalarını çalıştırmak istiyorsanız: İşletim sisteminiz windows olmak zorunda çünkü microsoft VM ile çalışıyor. (bağkur ve emekli sandığı) SSK hiç denemedim fakat muhtemelen onda da sorun çıkar. IE de bile sorun çıkartabiliyor.
Bir de SSK nın e-bildirge uygulaması var. Firefoxta bilgisyarınızdan aldığınız .xml dosyalarını alabiliyorsunuz. Fakat herhangi bir değişiklik yapacaksınız ya da onaylayacaksınız. Düğmeler çalışmıyor.
Tebi bunların getridiği kolaylıklar var. Uzun sürsede işinizi oturduğunuz yerden yapabiliyorsunuz. ;) Tabi mesele katlanabilmek ya da katlanamamak meselesi....
0
ttk
Merhaba

Mesele, beceriksiz, kullanmayı nasıl olduysa öğrenebildikleri araçlarla sadece kendi kullandığı browser'la test ederek program yapabilen bir kısım gerizekâlılar sınıfının yaptıkları, aslında insanların hayatını kolaylaştırması gerekirken hizmet almaya çalışan çok sayıda kullanıcıyı zorlayan, işlerini zorlaştıran programlar ve böyle iş yapanlar.
Bir kaç sersem, işi olması gerektiği gibi değil yapmayı bilebildikleri gibi yapıp "aha .... ettik oldu" deyip ortaya koyuyorlar.
Vatandaş bu adamların yaptıklarının aslında çok daha problemsiz yapılabileceğini, bunların aslında orada vatandaşa kolaylık sağlamak üzere çalışmaları gerektiğini idrak ettiği gün gidip bu adamların bulundukları yerlere baskın bile yapabilir.

M.Soft'un ürünleri ile dahi çok rahat Linux altında bir browser'la hatâsız çalışabilen web arayüzlü programlar yapılabilirken işi berbat eden bu tiplere ne demek lâzım bilmiyorum.
0
mesutgul
E-beyanname'yi FreeBSD ya da Debian ortamında nasıl çalıştırıyorsunuz?
Lütfen yardımcı olur musunuz?
Eczane uygulamaları için yukarıdaki çözümsüzlük durumu hala geçerli mi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sendo - Micros~1 anlaşmazlığının iç yüzü.

conan

Sendo ve Microsoft arasında halen süregelmekte olan dava ve olayların iç yüzünü anlatan bu yazıya bugün /.'da rastladım. Gerçi geçenlerde çok tartıştığımız o habere yorum olarak attım, ama bu ikinci bir haber yazılası kadar önemli bir köşeyazısı bence.

Yazi kısaca M$`un ortağına verdiği sözleri nasıl tutmadığını, StingerOS isimli cep telefonu işletim sistemini geciktirerek ortağının batmasını nasıl hazırladığını güzelce gösteriyor. Artı, şirketin board'unda bir yonetim hakkı olması ve şirketin 12 milyon dolarlık hissesine sahip olmasına rağmen şirketi ugradıgı zarardan bilinçli bir şekilde kurtarmaması, iki şirket arasında yapılan anlaşmadaki ilginç maddeler gibi yan fikirleri de aynı yazıdan okuyup öğrenebilirsiniz.

PDF: Yeni ISO Standartı

parsifal

Adobe PDF 1.7, belge yönetimi ve taşınabilir belge biçimi olarak ISO 32000-1 standartı kabul edildi. Böylece Adobe, pdf dosya biçiminin kontrolünü ISO'ya devretmiş oldu.

LKD Yılın Penguenleri Ödülleri Sahiplerini Buldu

adervis

Şenlik ile birlikte geleneksel hale gelen, Linux Kullanıcıları Derneği Yılın Penguenleri Ödülleri, Şenliğin sonunda yapılan kapanış partisinde sahiplerine verildi. Özgür yazılım dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı Yılın Penguenlerini tekrar kutluyoruz.

Türkiyenin İlk 500 Bilişim Şirketi açıklandı

butch

İnterpromedya tarafından gerçekleştirilen İlk 500 Bilişim Şirketi araştırmasının sonuçları belli oldu.

Araştırmaya göre, ilk üç sırayı Türk Telekom,Turkcell ve Telsim (Vodafone) alırken, ilk 10a giren diğer şirketler sırasıyla KVK Teknoloji Ürünleri, Genpa, Avea, Netcell, İndeks Bilgisayar, A-Tel Pazarlama, Hewlett-Packard olarak ilan edildi.

Intel ve Cisco yeni mezun öğrencileri işe almamak için üste para veriyor!

larweda

Mikrochip devi Intel ve ağ arabirimleri devi Cisco, yeni mezun öğrencilere kendi şirketinde çalışmamaları için rüşvet teklif ediyor. Son aylarda tüm dünyada teknoloji sektörünü vuran krizden önce üniversitelerden bu yaz mezun olacak olan öğrencilerle anlaşmalar imzalayan Intel ve Cisco, şimdi sessizce geri çark ederek bu insanlara sözleşmelerini fes ederek beraber çalışmamak üzere para teklif ediyor.