Katrina Felaketi Sonrası Yardım Mı İstiyorsun, O Halde MS Windows ve IE Yükle!

0
FZ
New Orleans'tan kurtulabilenler çok büyük mücadele verdiler ve hayatlarını düzene koymaya çalışırken de işleri çok kolay olmayacak. Pek çok felaket mağduru için iyileşme süreci federal yardıma kaydolmayı gerektiriyor.
Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA - Federal Emergency Management Agency) yardım başvurularına kayıt sürecini kolaylaştırmak yerine, Internet Explorer 6 kullanmayanlar için imkansız hale getirmeyi tercih etmiş durumda. Başka bir web tarayıcısı ile kaydolmaya çalışan felaketzedeler kaydolmalarını engelleyen bir hata mesajı ile karşılaşıyorlar ve bundan kurtulmaları için Microsoft Windows ve Internet Explorer 6 kurup çalıştırmaları gerekiyor. GNU/Linux gibi özgür işletim sistemleri kullanmayı tercih edenlerin Internet üzerinden kayıt yaptırması mümkün değil.

Kaynak: http://www.fsf.org/news/fema.html

Editörün Notu: Kayıt söz konusu olunca acı çekenler sadece New Orleanslılar değil bildiğim kadarı ile, pek çok yerde böyle kritik işlerde (kayıt, bankacılık, vs.) belli bir yazılımın dayatılması durumu oluyor maalesef.

Görüşler

0
teddmcload
malesef özellikle bankacılık ve kariyer sitelerinde IE zorunluluğu yayılmış durumda.
0
ttk
Merhaba

Reklam gibi olmaz umarım, Garanti bankası internet şubesini Linux'ta Firefox ile gayet rahat halledebiliyorum.

Yukarıda bahsi geçen haberdeki durum ile ilgili merak ettiğim konu, sadece IE ile hem de sadece belli bir versiyon ve sonrası ile ancak çalışan bir sistem hazırlayabilen (belki de inadına öyle hazırlamışlardır) kişilerin oraya nasıl gelebildiği.
0
ttk
"Bankacılık işlemlerini halledebiliyorum" yerine internet şubesini hek edermiş gibi yazmışım, kusura bakmayın kelime düşüklüğü için :)
0
mrtksn
malesef ben harcımı internetten firefoxla yatıramadım(Win XP üzerinde). IE ye güvenim "0" olduğu için ie ile denemedim, operada da sorun çıkınca atm den yatırmak zorunda kaldım.

sorun ise, para yatırma işlemini tamamlayacak olan "devam" tuşunun çalışmamasıydı...
0
teddmcload
haklısın IE'de nelerin olduğu belli olmuyor.
0
sametc
birşeylere mecbur bırakılıyoruz.

zaten bazı şirketlerin amacı tüketiciyi tamamen eli kolu bağlı bırakmak.......

ben HP R507 fotoğraf makinesi ile resimlerimi bilgisayar koydum ehh dedimki artık sürücülere uygulamalara gerek yok ,silmeye kalkıştım ooooppsss oda ne "resimlerde silinecektir" diyor HP.... bu bağımlı hale getirmektir işte...... ve mecburi olarak bilgisayarında 500 MB boşuna işgal edilmiş oluyor...(elbette benim için çözümü vardı :P )
0
Soulblighter
Birçok devlet sitesi sadece IE destekliyor. Geçen gün MEB'in bir sitesinde bir düğmeye basamadım. Nedeni ise VBScript ile yazılmış olmasıydı. İşin komik tarafı 5 satır JavaScript kodu ile halledebilecekleri sistemi VBScript ile 15 satırda hallediyorlardı.

Bunun da tek açıklaması olabilir: Bilgisizlik. İnsanlar, bir işi yapmak için bir çok araç olduğunu ve bunlardan birini kullanabileceklerini bilmiyorlar. Muhtemelen MEB'in sitesini yapanların da bırakın bu işi JavaScript ile daha etkili yapabileceklerini, JavaScript denilen ve senelerdir web standardı olan bir betik dilinin olduğunu bile bilmiyorlardır.

Ve bu insanlar MEB gibi önemli bir devlet sitesinin web sayfalarını yapıyorlar.

Bir de devlet sitelerinde birazcık yoğunluk olduğunda hemen IIS hataları almaya başlamamız da ayrı bir konu tabi.

Bilgisizlikten dolayı, bir işi daha uzun zamanda, daha fazla maliyetle ve daha kalitesiz şekilde yapıyoruz. Bu Microsoft belasından kurtulmak gerek.
0
abakana
Çok ilginç olan ise ABD' nin dışarıya yönelik propaganda sitelerinin hemen her tarayıcı ile açılması izlenebilmesi, misal www.setimes.com www.rferl.com www.radiosawa.com hatta bu sitelerde bir görüntü ya da ses dosyası varsa bunu mpeg wma ram rm mov mp3 formatlarında bulmakda mümkün oluyor. Kısacası her platformda bi şekilde erişilebilir....
0
mdakin
Başlığı şu şekilde değiştirebiliriz,
"Bağkur'la işi olan eczane veya gözlükçü esnafı mısın? O halde çürümüş microsoft Java VM'i kullanan IE ve windows yükle."
"ADSL kota kullanımını mı ölçmek istiyorsun IE ve windows yükle"
"Decletin X kurumu sitesine girip Y işini mi yapacaksın, IE ve windows yükle"
...
0
sametc
>>"ADSL kota kullanımını mı ölçmek istiyorsun IE ve windows yükle"

bu olayı nasıl deniyorsun!?

ben TT sayfasından kota bilgilerine firefox(debian sarge) ile bakabiliyorum
ve firefox köşesinde duran bir sayaç uygulaması bile var... onu da sundance bir yazıda bahsetmişti.
Arşivi tarayın sundance'nin yazısını bulacaksınız...
0
mdakin
Önceden site çalışmıyordu, sanırım düzeltmişler.
0
ttk
Merhaba

Galiba bir aralar Java server pages hatâsı veriyordu, umarım yanlış hatırlamıyorumdur, uzunca bir süre doğru dürüst erişilebilir duruma gelmedi.
0
hAhAyiDU
e-devlet uygulamalarının çoğu ie dışında ya doğru çalışmıyor. ya da hiç çalışmıyor. Şimdiye kadar hiç sorun çıkarmayanı ise e-beyanname uygulaması. En azından bende herhangi bir sorun çıkarmadı. Tabi sitenin kendisi ayrı bir sorun iş yaptırmamak için yapılmış. Sürekli sistem dışına atıyor.
Eğer eczane uygulamalarını çalıştırmak istiyorsanız: İşletim sisteminiz windows olmak zorunda çünkü microsoft VM ile çalışıyor. (bağkur ve emekli sandığı) SSK hiç denemedim fakat muhtemelen onda da sorun çıkar. IE de bile sorun çıkartabiliyor.
Bir de SSK nın e-bildirge uygulaması var. Firefoxta bilgisyarınızdan aldığınız .xml dosyalarını alabiliyorsunuz. Fakat herhangi bir değişiklik yapacaksınız ya da onaylayacaksınız. Düğmeler çalışmıyor.
Tebi bunların getridiği kolaylıklar var. Uzun sürsede işinizi oturduğunuz yerden yapabiliyorsunuz. ;) Tabi mesele katlanabilmek ya da katlanamamak meselesi....
0
ttk
Merhaba

Mesele, beceriksiz, kullanmayı nasıl olduysa öğrenebildikleri araçlarla sadece kendi kullandığı browser'la test ederek program yapabilen bir kısım gerizekâlılar sınıfının yaptıkları, aslında insanların hayatını kolaylaştırması gerekirken hizmet almaya çalışan çok sayıda kullanıcıyı zorlayan, işlerini zorlaştıran programlar ve böyle iş yapanlar.
Bir kaç sersem, işi olması gerektiği gibi değil yapmayı bilebildikleri gibi yapıp "aha .... ettik oldu" deyip ortaya koyuyorlar.
Vatandaş bu adamların yaptıklarının aslında çok daha problemsiz yapılabileceğini, bunların aslında orada vatandaşa kolaylık sağlamak üzere çalışmaları gerektiğini idrak ettiği gün gidip bu adamların bulundukları yerlere baskın bile yapabilir.

M.Soft'un ürünleri ile dahi çok rahat Linux altında bir browser'la hatâsız çalışabilen web arayüzlü programlar yapılabilirken işi berbat eden bu tiplere ne demek lâzım bilmiyorum.
0
mesutgul
E-beyanname'yi FreeBSD ya da Debian ortamında nasıl çalıştırıyorsunuz?
Lütfen yardımcı olur musunuz?
Eczane uygulamaları için yukarıdaki çözümsüzlük durumu hala geçerli mi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir kahraman

ganzo66

Hyoichi Kohno Dünya vatandaşı. Gezgin. Bisikletle dünyayı dolaştı, Yukon Nehri'nde rafting yaptı, McKinley Dağı'na tırmandı, Los Angeles'tan New York'a yürüdü. Amacı Kuzey Kutbu'ndan ülkesi Japonya'ya ulaşmaktı. 'Küresel Isınma'nın etkisiyle incelen buzlar geri dönmesine izin vermedi. 43 yaşında, yolculuğunun 670. kilometresinde buzun kırılması sonucunda düştüğü kutup sularında öldü. "Macera, kişinin hayatını savurup atması değil, olduğu yerden bir adım ileriye gidebilme cesaretini göstermesidir." www.reachinghome.org

Shor Algoritması NMR Yöntemi İle Gerçekleştirildi!

FZ

Kuantum bilgisayarları üzerinde çok hızlı (!) şekilde çarpanlara ayırma yapılmasının yöntemini gösteren Shor Algoritması IBM ve Stanford Üniversitesi araştırmacıları tarafından fiziksel olarak gerçekleştirildi.\r \r

NMR yani nükleer manyetik rezonans tekniği ile çalışan kuantum bilgisayarı oda sıcaklığında işleyebiliyor ve yapılan deneylerde 15 sayısını çarpanlara ayırabiliyor.\r \r

Kuantum bilgisayarları ve kuantum bilgi işlemle ilgili giriş seviyesinde, güzel ve aydınlatıcı bir makale için, kuantum veritabanı sorgulama algoritmasını da geliştirmiş olan Lov K. Grover adlı araştırmacının makalesini tavsiye ederim.\r \r

Konu ile ilgili daha detaylı teknik bilgi isteyenler, bir kuantum bilgi işlem dili olan QCL dilini geliştirmiş olan Bernhard Ömer adlı araştırmacının çalışmasından faydalanabilirler. Söz konusu çalışmada Shor algoritmasının QCL ile bir uygulaması da mevcuttur.

Blizzard kişilik haklarının bir adım ötesine mi geçti? (Diablo2)

conan

Diablo2’nin yapımcısı Blizzard Entertainment yeni değiştirdiği kullanım sözleşmesi ve de piyasaya çıkarttığı yeni oyun yaması (patch 1.06) sayesinde oyunun yüklü olduğu herhangi bir bilgisayar hakkındaki bazı bilgileri kendisine ulaştırmayı düşünüyor. Bir Alman kaynağa göre yeni yama bütün hard diski ve de registry’i tarama kabiliyetine sahip.

Formula-G

melitical

TÜBİTAK tarafından organize edilen Formula-G güneş arabaları yarışması 30 Ağustos günü Formula-1 pistinde yapılacak. İlgilenenleri bekliyoruz.

Yapay Zekânın Kurucusu Modern Araştırmaları Suçladı

FZ

Yapay Zekâ üstadı Marvin Minsky geçenlerde Boston Üniversitesi´ndeki bir konuşmasında "YZ 1970'lerden sonra bir beyin ölümü yaşadı," dedi. Minsky, 1959 yılında LISP dilini geliştiren John McCarthy ile birlikte MIT'deki Yapay Zeka Laboratuvarını kurmuştu.

Minsky, yapay zeka araştırmacılarını tam otonom ve düşünebilen makinaları geliştirme çabasından uzaklaşmakla suçladı.

University of California at Berkeley Zeki Sistemler Merkezi yöneticisi Stuart Russell ise "Son 15 yıl YZ çalışmaları bakımından çok heyecan verici geçti," dedi. Minsky'nin yorumlarını şaşırtıcı ve hayal kırıklığına uğratıcı bulan Russell, öğrenme, görme, robotik ve akıl yürütme üzerine çalışan araştırmacıların önemli gelişmeler kaydettiğini vurguladı.