Katrina Felaketi Sonrası Yardım Mı İstiyorsun, O Halde MS Windows ve IE Yükle!

0
FZ
New Orleans'tan kurtulabilenler çok büyük mücadele verdiler ve hayatlarını düzene koymaya çalışırken de işleri çok kolay olmayacak. Pek çok felaket mağduru için iyileşme süreci federal yardıma kaydolmayı gerektiriyor.
Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA - Federal Emergency Management Agency) yardım başvurularına kayıt sürecini kolaylaştırmak yerine, Internet Explorer 6 kullanmayanlar için imkansız hale getirmeyi tercih etmiş durumda. Başka bir web tarayıcısı ile kaydolmaya çalışan felaketzedeler kaydolmalarını engelleyen bir hata mesajı ile karşılaşıyorlar ve bundan kurtulmaları için Microsoft Windows ve Internet Explorer 6 kurup çalıştırmaları gerekiyor. GNU/Linux gibi özgür işletim sistemleri kullanmayı tercih edenlerin Internet üzerinden kayıt yaptırması mümkün değil.

Kaynak: http://www.fsf.org/news/fema.html

Editörün Notu: Kayıt söz konusu olunca acı çekenler sadece New Orleanslılar değil bildiğim kadarı ile, pek çok yerde böyle kritik işlerde (kayıt, bankacılık, vs.) belli bir yazılımın dayatılması durumu oluyor maalesef.

Görüşler

0
teddmcload
malesef özellikle bankacılık ve kariyer sitelerinde IE zorunluluğu yayılmış durumda.
0
ttk
Merhaba

Reklam gibi olmaz umarım, Garanti bankası internet şubesini Linux'ta Firefox ile gayet rahat halledebiliyorum.

Yukarıda bahsi geçen haberdeki durum ile ilgili merak ettiğim konu, sadece IE ile hem de sadece belli bir versiyon ve sonrası ile ancak çalışan bir sistem hazırlayabilen (belki de inadına öyle hazırlamışlardır) kişilerin oraya nasıl gelebildiği.
0
ttk
"Bankacılık işlemlerini halledebiliyorum" yerine internet şubesini hek edermiş gibi yazmışım, kusura bakmayın kelime düşüklüğü için :)
0
mrtksn
malesef ben harcımı internetten firefoxla yatıramadım(Win XP üzerinde). IE ye güvenim "0" olduğu için ie ile denemedim, operada da sorun çıkınca atm den yatırmak zorunda kaldım.

sorun ise, para yatırma işlemini tamamlayacak olan "devam" tuşunun çalışmamasıydı...
0
teddmcload
haklısın IE'de nelerin olduğu belli olmuyor.
0
sametc
birşeylere mecbur bırakılıyoruz.

zaten bazı şirketlerin amacı tüketiciyi tamamen eli kolu bağlı bırakmak.......

ben HP R507 fotoğraf makinesi ile resimlerimi bilgisayar koydum ehh dedimki artık sürücülere uygulamalara gerek yok ,silmeye kalkıştım ooooppsss oda ne "resimlerde silinecektir" diyor HP.... bu bağımlı hale getirmektir işte...... ve mecburi olarak bilgisayarında 500 MB boşuna işgal edilmiş oluyor...(elbette benim için çözümü vardı :P )
0
Soulblighter
Birçok devlet sitesi sadece IE destekliyor. Geçen gün MEB'in bir sitesinde bir düğmeye basamadım. Nedeni ise VBScript ile yazılmış olmasıydı. İşin komik tarafı 5 satır JavaScript kodu ile halledebilecekleri sistemi VBScript ile 15 satırda hallediyorlardı.

Bunun da tek açıklaması olabilir: Bilgisizlik. İnsanlar, bir işi yapmak için bir çok araç olduğunu ve bunlardan birini kullanabileceklerini bilmiyorlar. Muhtemelen MEB'in sitesini yapanların da bırakın bu işi JavaScript ile daha etkili yapabileceklerini, JavaScript denilen ve senelerdir web standardı olan bir betik dilinin olduğunu bile bilmiyorlardır.

Ve bu insanlar MEB gibi önemli bir devlet sitesinin web sayfalarını yapıyorlar.

Bir de devlet sitelerinde birazcık yoğunluk olduğunda hemen IIS hataları almaya başlamamız da ayrı bir konu tabi.

Bilgisizlikten dolayı, bir işi daha uzun zamanda, daha fazla maliyetle ve daha kalitesiz şekilde yapıyoruz. Bu Microsoft belasından kurtulmak gerek.
0
abakana
Çok ilginç olan ise ABD' nin dışarıya yönelik propaganda sitelerinin hemen her tarayıcı ile açılması izlenebilmesi, misal www.setimes.com www.rferl.com www.radiosawa.com hatta bu sitelerde bir görüntü ya da ses dosyası varsa bunu mpeg wma ram rm mov mp3 formatlarında bulmakda mümkün oluyor. Kısacası her platformda bi şekilde erişilebilir....
0
mdakin
Başlığı şu şekilde değiştirebiliriz,
"Bağkur'la işi olan eczane veya gözlükçü esnafı mısın? O halde çürümüş microsoft Java VM'i kullanan IE ve windows yükle."
"ADSL kota kullanımını mı ölçmek istiyorsun IE ve windows yükle"
"Decletin X kurumu sitesine girip Y işini mi yapacaksın, IE ve windows yükle"
...
0
sametc
>>"ADSL kota kullanımını mı ölçmek istiyorsun IE ve windows yükle"

bu olayı nasıl deniyorsun!?

ben TT sayfasından kota bilgilerine firefox(debian sarge) ile bakabiliyorum
ve firefox köşesinde duran bir sayaç uygulaması bile var... onu da sundance bir yazıda bahsetmişti.
Arşivi tarayın sundance'nin yazısını bulacaksınız...
0
mdakin
Önceden site çalışmıyordu, sanırım düzeltmişler.
0
ttk
Merhaba

Galiba bir aralar Java server pages hatâsı veriyordu, umarım yanlış hatırlamıyorumdur, uzunca bir süre doğru dürüst erişilebilir duruma gelmedi.
0
hAhAyiDU
e-devlet uygulamalarının çoğu ie dışında ya doğru çalışmıyor. ya da hiç çalışmıyor. Şimdiye kadar hiç sorun çıkarmayanı ise e-beyanname uygulaması. En azından bende herhangi bir sorun çıkarmadı. Tabi sitenin kendisi ayrı bir sorun iş yaptırmamak için yapılmış. Sürekli sistem dışına atıyor.
Eğer eczane uygulamalarını çalıştırmak istiyorsanız: İşletim sisteminiz windows olmak zorunda çünkü microsoft VM ile çalışıyor. (bağkur ve emekli sandığı) SSK hiç denemedim fakat muhtemelen onda da sorun çıkar. IE de bile sorun çıkartabiliyor.
Bir de SSK nın e-bildirge uygulaması var. Firefoxta bilgisyarınızdan aldığınız .xml dosyalarını alabiliyorsunuz. Fakat herhangi bir değişiklik yapacaksınız ya da onaylayacaksınız. Düğmeler çalışmıyor.
Tebi bunların getridiği kolaylıklar var. Uzun sürsede işinizi oturduğunuz yerden yapabiliyorsunuz. ;) Tabi mesele katlanabilmek ya da katlanamamak meselesi....
0
ttk
Merhaba

Mesele, beceriksiz, kullanmayı nasıl olduysa öğrenebildikleri araçlarla sadece kendi kullandığı browser'la test ederek program yapabilen bir kısım gerizekâlılar sınıfının yaptıkları, aslında insanların hayatını kolaylaştırması gerekirken hizmet almaya çalışan çok sayıda kullanıcıyı zorlayan, işlerini zorlaştıran programlar ve böyle iş yapanlar.
Bir kaç sersem, işi olması gerektiği gibi değil yapmayı bilebildikleri gibi yapıp "aha .... ettik oldu" deyip ortaya koyuyorlar.
Vatandaş bu adamların yaptıklarının aslında çok daha problemsiz yapılabileceğini, bunların aslında orada vatandaşa kolaylık sağlamak üzere çalışmaları gerektiğini idrak ettiği gün gidip bu adamların bulundukları yerlere baskın bile yapabilir.

M.Soft'un ürünleri ile dahi çok rahat Linux altında bir browser'la hatâsız çalışabilen web arayüzlü programlar yapılabilirken işi berbat eden bu tiplere ne demek lâzım bilmiyorum.
0
mesutgul
E-beyanname'yi FreeBSD ya da Debian ortamında nasıl çalıştırıyorsunuz?
Lütfen yardımcı olur musunuz?
Eczane uygulamaları için yukarıdaki çözümsüzlük durumu hala geçerli mi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilişim`01 Fuarı başladı. Başladı da...

anonim

Her kesimden gözler Bilişim Haftası`na çevirildi. Bilişim Haftası`na katılan şirketler "Biz buradayız, ülkenin geleceği burada ve biz bu gelecekte yer alacağız" derken bu aynı zamanda Türkiye`nin bir başarısını ve geleceğe olan umudunu da yansıtıyor.

Internet Radyoları kapanma tehlikesiyle karşıkarşıya!

conan

U.S. Copyright Office, "Copyright Arbitration Royalty Panel" (CARP) önerilerine gore, 21 Mayis'ta internetten yayın yapan radyolardan ücret alınması şeklindeki bir yasayı görüşüp karara bağlayacak. Eğer bu karar ücret alınma yönünde olursa bir çok net radyo kapanacak gibi gözüküyor. saveInternetRadio.org adresinde bu duruma karşı bir kampanya başlatılmış durumda. Aynı sitede yapılan bir hesaba göre ise saatte 15 şarkı çalan ve bir dinleyicisi olan bir radyonun yıllık ödemesi gereken ücret 184$ ($.0014 x 15 x 24 x 365 = $184). 100 dinleyici ile bu rakam 18.400$a çıkıyor. Bu ücret de bir çok radyonun sesini kesmeye yeterli gibi gözüküyor. \r\r \r\r

Sesimizi duyurmak ve de karşı çıkmak istiyorsak http://www.saveinternetradio.org/ adresinden kampanyaya katılabiliriz.

OpenOffice.org için Türkçe Dilbilgisi Denetleyici Gelecek Mi?

FZ

Microsoft Word'ün İngilizce için yaptığı (ve benim de zamanında bazı işler için epey faydalandığım) dilbilgisi denetleme işini OpenOffice.org üzerinden Türkçe için yapmak mümkün mü? Bu seneki Google Summer of Code'da böyle bir proje açılmış görünüyor ve işi üstlenen de Ezgi Çiçek:

The aim of this project to add grammar support for Turkish language, and write an Office Suite for Open Office. The suggested language checker, Language Tool is a corpus level rule-based language checker that will find errors for which a rule is defined in its XML configuration files. Rules for more complicated errors will be written in Java.

Bilgisayar Devleri Çalışanları Sömürüyor

FZ

Cafod araştırma şirketinin araştırma raporuna göre HP, Dell, IBM gibi uluslararası dev şirketlerin gelişmekte olan ülkelerdeki fabrikaları kırmızı alarm veriyor. Rapora göre ayrımcılık ve kötü çalışma koşulları bu tip fabrikaların ortak sorunu. Markaların bulunduğu ülkelerdeki iş yasalarının da çoğuna uyulmadığı gözlenen bir diğer eksiklik oldu. Örneğin Meksika'da kendisinin ya da ailesinden bir kişinin herhangi bir sendikayla ilişkisi ya da buna sempatisi tespit edildiği anda işine son veriliyor. Araştırma geliştirme görevlileri kadrolu değil kısa dönem sözleşmeli olarak çalıştırılıyor. Tayvan kökenli fabrikalarda en temel sağlık ve güvenlik şartları ihlal ediliyor. Çin'deyse kirlilik ve göçmen işçi çalıştırma had safhada. Dinlenmeksizin en az 10 saat çalışmak da cabası.

Kaynak: Radikal

e-Türkiye İçin Acil Olarak Ne Yapılmalı?

aRda_

Aksam Gazetesi'nin 06.02.2004 tarihli, "Haftanın Görüşü" bölümünde Mustafa Akgül Hocam ülkemizdeki bilişim ve e-devlet sorunlarını kaleme almış:

"Türkiye İnterneti 10 yaşını geçti. Ülkemiz Telekomun tekelini kaldırdı. Bilgi Toplumu için DPT bünyesinde 'Bilgi Toplumu Dairesi' kurdu. 'e-Dönüşüm KısaDönem Acil Eylem Planı'nı Aralık 2003'te kabul edildi. 'Bilgiye Erişim' ve 'E-imza' yasalarını kabul edildi. Teknoparklarda KDV indirimi yapıldı. E-dönüşüm için bakan, üst düzey bürokrasi ve sivil toplumu içeren 'İcra Kurulu' oluştu.

Peki bunlar yeterli mi? Geçmişte de olumlu pek çok başlangıç yaptık ülke olarak. Bu yazıda endişe ve önerilerimizi paylaşmak istiyoruz."

Yazının Devamı İçin: http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2004/02/06/teknoloji/teknoloji2.html