Hindistan’ın Kerala Eyaleti MS Windows’u Tamamen Kaldırıyor

0
anonim
Hindistan’ın komünist rejimle yönetilen Kerala eyaleti, Coca-Cola ve Pepsi’den sonra Microsoft ürünlerini de kamu kurumlarından çıkarma kararı almış.

Kaynak: ntvmsnbc

Görüşler

0
misafir
kaynak: ntv_M$_nbc
mesaj: linux komünisttir, tehlikelidir...
0
osteosit
ntvMSnbc'deki son yıllardaki haberler gerçekten dikkatimi çekmeye başladı. Televizyonda TRT2 ve NTV dışında kanala bakmasam da haberleri internetten söz konusu siteden güvenerek takip etsem de anlam veremiyorum M$ ile az da olsa ilişkisi bulunan bu sitedeki bu tür haberlere. Hatırlarsanız Firefox 1.0'ı çıkarınca en geniş bu sitede haber olmuştu.

Tabi bu yazdıklarım şüphelendiğim anlamına gelmiyor sadece bir merak doğuruyor ben de "Neden?" diye...

Haberi yapan muhtemelen bir ajanstır onlar da satın alıyordurlar. Türkiye'de umursanacak bir pazar olmadığımdan M$ bu tür haberleri sansürletmiyordur tabi belki de!
0
loker
Abartmayın yahu, NTV haber dairesi + bu kurum için çalışan birer tane editör var. FF sonuçta internet üzerinde büyük bir yenilik, dolayısıyla haber yapılıyor. MS'in oradaki fonksiyonu, altyapı hizmetleri için ürün sağlayan firma olması... nbc firması vaktiyle "gel kuru kuru satacağına ortak ol..." demiş, tamamen ticari bir anlaşma... üzerinden para kazanıyor...

ms'in hangi departmanındaki hangi görevli msnbc.com'u denetleyip kendi çıkarlarına uygun hale getirmeye uğraşabilir ki? hele bir de türkiye şubesi ntvmsnbc.com daha da komik hale geliyor...
kapitalizm şeytani falan filan da öyle karikatür biçimde kötü insanlar, kötü planlar yapıyorlar, batman gelip durduracak değil herhalde abartmayalım...
0
srtcknc
Ntvmsnbc'de yazdığına göre haber New York Times'a ait. Onlarda International Herald Tribune'den almışlar. Haberin kaynağı bu adres olarak gözüküyor.
0
simor
25 dolara makina başına windos alıyorlar hmmm. Ooo Okur-yazar oranları da yüzde 90 mış. Vay bee vay pis gomunistler vaaay.

Ya bazen bu medyanın bizi yanlış yönlendirdiğini falan düşünüyorum ya. Acaba olabilirmi böle bişeeey. Çok küçük bi ihtimal ama :)

sene 2114..
flash haber.....flash haber.........flash haber.....flash habe
Son istatistiki verilere göre okur-yazar oranımız %100 olmuştur. Fakat yine istatistikiii veriler gösteriyorki okur-anlar oranımız çok düşmüştür. Hükoomet acil önlem planı için toplanmıştır.
0
Tugba
İyi yapmışlar.
0
sefalet

Kerala komünist rejime sahip bir yer değil."Komünist hükümet" deniyor sanırım haberin asıl kaynağında fakat başa komünist parti geldi diye bir ülke komünist olacak diye bir kaide yok sanırım.Ekonomik sistemine ve toplumsal oluşuma bakınca bir tür sosyalist (o da tartışılır) sistemin olduğu söylenebilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Egzost´lu bilgisayar olur mu demeyin!

conan

Bu da düşünülmüş ve benim gibi bilmem kaç tane bilgisayarı olup fan sesinden delirenler ya da sistem odaları bilgisayarlardan dolayı çok ısınanlar için Bilgisayar Egzostu icat edilmiş. Egzost sistemini bilgisayarı arkasına verip diğer ucunu da duvar boşluğuna monte ediyorsunuz. Yani ise yarar mı bilemiyorum ama yine de ilginç bir görüntü :) Duvara monte edilmiş bilgisayarlar!

Çek Cumhuriyeti Posta Servisi Linux'a Geçti

redline99

Çek Cumhuriyeti'nin ikinci en büyük şirketi olan Czech Post'un ülke çapında 3400 posta ofisi ve 40.000 çalışanı bulunmakta. Yılda ortalama 1 milyar posta hacmine sahip işletme, APOST isimli bir yazılım kullanyor.

Pardus Kurumsal 2 Duyuruldu!

anonim

TÜBİTAK UEKAE bünyesinde geliştirilen ulusal işletim sistemi Pardus Kurumsal 2, kurumsal kullanıcıların gereksinimlerini hızla ve düşük geliştirme maliyetleri ile karşılıyor. Farklı büyüklük ve yapıdaki kurumların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen Pardus Kurumsal 2, birçok yenilik ve avantajı da beraberinde getiriyor.

Konser: Genetik Algoritmalarla Müzik - Kim Cascone @ Santralİstanbul

FZ

David Lynch'in ses danışmanı elektronik müzik bestecisi Kim Cascone, 8 Kasım Cumartesi akşamı Santralİstanbul Enerji Müzesi'nde düzenlenecek konserde elektronik müzik dinleyicileri ile buluşuyor.

Kim Cascone, 4-7 Kasım tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nün konuğu oldu ve 'Basit Genetik Algoritmaları Kullanarak İçerik Yaratma' başlıklı bir atölye çalışması yaptı. 7 katılımcının yer aldığı bu atölye çalışmasının sonunda ortaya çıkan eser 8 Kasım Cuma akşamı saat 19:00'da santralistanbul Enerji Müzesi'nde yapılacak konserde seslendirilecek.

MP3’e açık kodlu alternatif

polat

Telif hakkı gerektirmeyen ve MP3 formatına ‘rakip’ olarak gösterilen Ogg Vorbis yazılımının 1.0 versiyonu çıktı. ZDNet’in haberine göre, Ogg Vorbis ses sıkıştırma ve yayınlama yazılımının resmi çıkışı, açık kodlu yazılım meraklıları tarafından uzun zamandır bekleniyordu. Ogg Vorbis’in en önemli özelliği telif hakkı gerektirmemesi, yani firmalar herhangi bir ücret ödemeden bu teknolojiyi alarak kendi yazılımlarına dahil edebiliyor.
Haberin devamı...