En son Usenet Haberleri!

0
anonim
Bu gün Usenet'e bakarken aşağıdaki ilginç gelişmelere rastladım.

* İnterneti tehdit eden çok ciddi bir worm saldırısı var.

* IBM kişisel kullanım için yeni bir bilgisayar üretmiş.

* Bostan civarindan bir firma (galiba adı micro bişey) CP/M e benzer bir işletim sistemi yazmış.

*Bir de delinin biri GNU diye birşeyden bahsediyor. Unix mi yazacakmış neymiş :)

"Bir saniye ne oluyor yahu? Bunlar 20 öncenin haberleri" diyorsanız daha fazlası için Google'ın 1981 den beri Usenet'te yer alan önemli mesajları listelediği bu sayfa ilginizi çekebilir.

Görüşler

0
osmanizbat
Şerefsizim benim aklıma geldiydi !
0
bm
Bize karsi komplo var. Serdar Argic [groups-beta.google.com]'tan nicin bahsetmiyorlar?
0
sundance
:) Kimseyi bozmak istemem, bu haberin yayınlanması da iyi oldu ama biz bunu zaten Aralik 2001'de haber yapmistik ;) http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=598

Dediğim gibi bazı şeyleri hatırlamakta, hatırlatmakta fayda var.
0
FZ
Kabahat bende (büyük ölçüde, haberi onaylayan kişi olarak), araya 2000 FM haberi girince dalgınlığıma denk gelmiş, FM arşivlerinde aramayı unutmuşum. Gerçi FM üyelerine de söylüyoruz "önce bir FM içinde arayın benzeri girilmiş mi" diye, demek ki biz de (ben de) benzer hastalıktan muzdaribiz. :)

Not: Peki ya yorumlarda sunulmuş bilgiler! :o
0
Nightwalker
Aslında arattım ancak http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2589 haberini görünce olay yeterince detaylı verilmemiş deyip gönderdim haberi. Sanırım iyi de oldu ama, demek ki neymiş ? Aceleci olmamak lazımmış :)
0
bio
http://groups-beta.google.com/group/net.movies/msg/1cf7b5461f1032f5

I wish Lucas & Co. would get the thing going a little faster. I can't really imagine waiting until 1997 to see all nine parts of the Star Wars series.

Daha cooook beklersin :)
0
FZ
kop-tum...-tum...-tum...-tum... :D
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Herşeye rağmen Pozitif HAZİRAN sayısını çıkarttı!!!

adonis

Pozitif e-dergi tüm olumsuzluklara rağmen tam 230 sayfa bir dergi daha çıkarttı. Bakmak isteyenler için adres: http://www.pozitifpc.com

Yine 50 sayfaya yakın bir GNU/Linux içeriğine sahip.

İstanbul'da Dünya Mahkemesi: Bush ve Blair Mahkemeye Çağrıldı

FZ

İstanbul'da ABD Konsolosluk yetkilisi Irak Dünya Mahkemesi Heyetinin ABD Başkanı Bush'u mahkemeye gelip iddiaları yanıtlamaya çağıran mektubunu kabul etti. Tony Blair'in davetiyesi ise mektupla gönderildi.

Yukarıdaki sözler Dünya Mahkemesi web sitesinden alınma. Oturumlar, 23 Haziran 2005, Perşembe, yani bugün 20:00'da, İstanbul'da başlayacak.

Irak Dünya Mahkemesi (WTI) Irak’taki savaşa karşı dünyanın her yerinde yükseltilen itirazdan doğmuş küresel bir girişimdir. 1960’ların sonunda yapılan Russell Mahkemesi'nden esinlenen WTI, Irak’taki savaş ve işgale ilişkin gerçekleri ortaya koymayı ve bu saldırının sessizce geçiştirilmesini engellemeyi hedeflemektedir. Amaçlanan bu süreçte işlenen suçların ve ihlallerin yanı sıra, çekilen acıların, susturulan seslerin ve direnişin de kayda geçirilmesidir. WTI, somut kanıtlara dayalı bir dinleme, düşünme, değerlendirme ve yargı sürecidir.

Bir kahraman

ganzo66

Hyoichi Kohno Dünya vatandaşı. Gezgin. Bisikletle dünyayı dolaştı, Yukon Nehri'nde rafting yaptı, McKinley Dağı'na tırmandı, Los Angeles'tan New York'a yürüdü. Amacı Kuzey Kutbu'ndan ülkesi Japonya'ya ulaşmaktı. 'Küresel Isınma'nın etkisiyle incelen buzlar geri dönmesine izin vermedi. 43 yaşında, yolculuğunun 670. kilometresinde buzun kırılması sonucunda düştüğü kutup sularında öldü. "Macera, kişinin hayatını savurup atması değil, olduğu yerden bir adım ileriye gidebilme cesaretini göstermesidir." www.reachinghome.org

Türk Bilgisayarcılar Parmak İzinden Robot Resim Çizme Teknolojisi Geliştirdi

FZ

Gazi Üniversitesi (GÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu başkanlığında yürütülen bir projeyle, dünyada ilk kez parmak izinden yüz tanımlayan bir sistem geliştirildi.

Eller Gider Açık Yazılıma Biz Gideriz Microsoft'a

Ragnor

Bugünkü Vatan gazetesindeki habere göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gizli gizli eğitimle ilgili bir projeye üzerinde çalışıyormuş ve eğitimde teknoloji ağırlıklı bir hamleyi amaçlayan projede Erdoğan'a en büyük desteği ise dünyanın en zengin insanı Bill Gates verecekmiş.