En son Usenet Haberleri!

0
anonim
Bu gün Usenet'e bakarken aşağıdaki ilginç gelişmelere rastladım.

* İnterneti tehdit eden çok ciddi bir worm saldırısı var.

* IBM kişisel kullanım için yeni bir bilgisayar üretmiş.

* Bostan civarindan bir firma (galiba adı micro bişey) CP/M e benzer bir işletim sistemi yazmış.

*Bir de delinin biri GNU diye birşeyden bahsediyor. Unix mi yazacakmış neymiş :)

"Bir saniye ne oluyor yahu? Bunlar 20 öncenin haberleri" diyorsanız daha fazlası için Google'ın 1981 den beri Usenet'te yer alan önemli mesajları listelediği bu sayfa ilginizi çekebilir.

Görüşler

0
osmanizbat
Şerefsizim benim aklıma geldiydi !
0
bm
Bize karsi komplo var. Serdar Argic [groups-beta.google.com]'tan nicin bahsetmiyorlar?
0
sundance
:) Kimseyi bozmak istemem, bu haberin yayınlanması da iyi oldu ama biz bunu zaten Aralik 2001'de haber yapmistik ;) http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=598

Dediğim gibi bazı şeyleri hatırlamakta, hatırlatmakta fayda var.
0
FZ
Kabahat bende (büyük ölçüde, haberi onaylayan kişi olarak), araya 2000 FM haberi girince dalgınlığıma denk gelmiş, FM arşivlerinde aramayı unutmuşum. Gerçi FM üyelerine de söylüyoruz "önce bir FM içinde arayın benzeri girilmiş mi" diye, demek ki biz de (ben de) benzer hastalıktan muzdaribiz. :)

Not: Peki ya yorumlarda sunulmuş bilgiler! :o
0
Nightwalker
Aslında arattım ancak http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2589 haberini görünce olay yeterince detaylı verilmemiş deyip gönderdim haberi. Sanırım iyi de oldu ama, demek ki neymiş ? Aceleci olmamak lazımmış :)
0
bio
http://groups-beta.google.com/group/net.movies/msg/1cf7b5461f1032f5

I wish Lucas & Co. would get the thing going a little faster. I can't really imagine waiting until 1997 to see all nine parts of the Star Wars series.

Daha cooook beklersin :)
0
FZ
kop-tum...-tum...-tum...-tum... :D
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Knoppix 3.8 & UnionFS

e2e

Knoppix 3.8 CeBIT 2005'te tanıtılmış.

Yeni sürümde default kernel versiyonu 2.6.11, KDE 3.3.2. Mozilla yerine ise Firefox ve Thunderbird var.

Fakat asıl "heyecanlandırıcı" yenilik UnionFS ile gelmiş. Artık Knoppix ile boot ettiğimiz bilgisayarımıza program yükleyebileceğiz. Bu bundan önce de mümkündü, fakat epey bir uğraşmak gerekiyordu. Bundan sonra program kurulumu için "apt-get update && apt-get install x" yetecek.

UnionFS sayesinde, RAM disk üzerinde ayrı, yazılabilir bir / dizini oluşturulabiliyor.

Sony'nin yarattığı çalkantının dinmesine daha çok var...

conan

Şurada daha önce değinmiştik. Konu kişisel bloglardan, bilgisayar basınına ve daha sonra ana basına taşınan konuların belki de en güzel örneği. Bruce Schneier'in Sony'nin yediği bu halt konusunda söyleyecekleri bitmedi. :) Bu adreste enfes bir özet geçmiş üstad.

Yazıdan bazı çarpıcı cümleler:
- The only thing that makes this rootkit legitimate is that a multinational corporation put it on your computer, not a criminal organization.
Bu rootkit'i haklı kılan tek şey bir suç örgütü tarafından değil, çokuluslu bir şirket tarafından sisteminize yerleştirilmiş olması.

10 yıl önce bugün...

dcc

Hafızanızı bir yoklayın bakalım... 10 yıl önce bugün, 29 Nisan 1994'te hangi büyük firmanın iflas ettiğini hatırlayabilecek misiniz?

IEEE, 802.11n'yi Onayladı

parsifal

IEEE'den yazılı bir açıklama henüz gelmemiş olsada, Bruce Kraemer, 802.11n uzun dönem başkanı, 802.11 grubuna attığı mesajla bunu duyurdu.

Egzost´lu bilgisayar olur mu demeyin!

conan

Bu da düşünülmüş ve benim gibi bilmem kaç tane bilgisayarı olup fan sesinden delirenler ya da sistem odaları bilgisayarlardan dolayı çok ısınanlar için Bilgisayar Egzostu icat edilmiş. Egzost sistemini bilgisayarı arkasına verip diğer ucunu da duvar boşluğuna monte ediyorsunuz. Yani ise yarar mı bilemiyorum ama yine de ilginç bir görüntü :) Duvara monte edilmiş bilgisayarlar!