En son Usenet Haberleri!

0
anonim
Bu gün Usenet'e bakarken aşağıdaki ilginç gelişmelere rastladım.

* İnterneti tehdit eden çok ciddi bir worm saldırısı var.

* IBM kişisel kullanım için yeni bir bilgisayar üretmiş.

* Bostan civarindan bir firma (galiba adı micro bişey) CP/M e benzer bir işletim sistemi yazmış.

*Bir de delinin biri GNU diye birşeyden bahsediyor. Unix mi yazacakmış neymiş :)

"Bir saniye ne oluyor yahu? Bunlar 20 öncenin haberleri" diyorsanız daha fazlası için Google'ın 1981 den beri Usenet'te yer alan önemli mesajları listelediği bu sayfa ilginizi çekebilir.

Görüşler

0
osmanizbat
Şerefsizim benim aklıma geldiydi !
0
bm
Bize karsi komplo var. Serdar Argic [groups-beta.google.com]'tan nicin bahsetmiyorlar?
0
sundance
:) Kimseyi bozmak istemem, bu haberin yayınlanması da iyi oldu ama biz bunu zaten Aralik 2001'de haber yapmistik ;) http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=598

Dediğim gibi bazı şeyleri hatırlamakta, hatırlatmakta fayda var.
0
FZ
Kabahat bende (büyük ölçüde, haberi onaylayan kişi olarak), araya 2000 FM haberi girince dalgınlığıma denk gelmiş, FM arşivlerinde aramayı unutmuşum. Gerçi FM üyelerine de söylüyoruz "önce bir FM içinde arayın benzeri girilmiş mi" diye, demek ki biz de (ben de) benzer hastalıktan muzdaribiz. :)

Not: Peki ya yorumlarda sunulmuş bilgiler! :o
0
Nightwalker
Aslında arattım ancak http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2589 haberini görünce olay yeterince detaylı verilmemiş deyip gönderdim haberi. Sanırım iyi de oldu ama, demek ki neymiş ? Aceleci olmamak lazımmış :)
0
bio
http://groups-beta.google.com/group/net.movies/msg/1cf7b5461f1032f5

I wish Lucas & Co. would get the thing going a little faster. I can't really imagine waiting until 1997 to see all nine parts of the Star Wars series.

Daha cooook beklersin :)
0
FZ
kop-tum...-tum...-tum...-tum... :D
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DVD Jon Aklandı!!

oktay

Yazıp dağıttığı Linux gibi işletim sistemleri üzerinde DVD izleyebilmeyi sağlayan DeCSS programı yüzünden hakkında Norveç mahkelemelerinde dava açılan Jon Johansen adlı genç hakkındaki bütün suçlamalardan beraat etti.

Korsanlar Savaşı

parsifal

BSA Türkiye'nin de faliyetlerini izinsiz olarak sürdürdüğü ortaya çıktı.
Burdan haber ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

Kuralları bilinmeyen yapay zeka yarışması

butch

Bir Slashdot haberine göre yapay zeka üzerine çalışmalar yapan bir İsrail şirketi kuralları konulmamış çeşitli oyunları, değişik rakiplere karşı oynayacak bir program için yarışma başlatmış. Amaç en fazla puanı toplamak. Oyun sırasında programın sahip olacağı bilgiler yapabileceği hamleler, bunları ne zaman yapabileceği ve rakibinin yaptığı hamleler. Programlama platformu serbest.
Haberin aldığı yorumlardan biri böyle bir programın yazılmasının tehlikeli olabileceği, çünkü İsrail Hükümetinin bunu nerede kullanacağı şüpheli şeklinde... Bence diğer yorumlara da bir göz atın :)

One Laptop Per Child: Türkiye'ye Satış Başladı

auselen

Amerikan "Her Çocuğa Bir Dizüstü" (OLPC) organizasyonunun Üçüncü Dünya ülkelerinde yaşayan çocukları hedef alacak şekilde geliştirdiği XO dizüstü bilgisayarlar, dünden itibaren Amazon.com aracılığıyla Türkiye'den de müşterilere satılmaya başlandı.

Kim 50.000 Euro ister?

anonim

Emre Sokullu'nun blog'unda, SeedCamp adlı İngiltere tabanlı bir fon, Avrupalı genç girişimlere 50.000 €'luk destek sağlayacak. Nasıl başvuracağınıza dair bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.