Verimerkezi ile havuz ısıtmak

0
Betelgeuse
Bir verimerkezindeki sunucuların ürettiği ısı ile neler yapılabilir dersiniz?
İsviçre'nin Zurih kentindeki yüzücüler yüzlerce sunucunun yarattığı ısı ile ısıtılmış havuzda yüzecekler.

Verimerkezlerinde küçük bir alanda yüzlerce sunucu bulunur. Bunlar çalışırken ısı üretir ve bu verimerkezlerinde özel soğutma süstemleri kullanmayı gerektirecek kadar büyüktür. Şimdiye kadar gördüğüm verimerkezlerinde bu ısı özel klima cihazları vasıtasıyla binanın dışına taşınır ve havaya karışır, boşa giderdi. Yani hem yüzlerce sunucunun yarattığı ısı, hem de bu ısıyı dışarı taşımak için kullanılan enerji küresel ısınmaya katkıda bulunurdu.
Sonunda birileri bu ısıyı kullanmayı akıl etmiş ve yakınlardaki bir havuzun ısıtmasında kullanmışlar. Boşa giden ısının havaya karışıp gitmesine seyirci kalmayıp gerekli yerlerde kullanmak fikri akıllıca.

Kaynak

Görüşler

0
bio
"Liquid cooling"e yeni bir yorum getirmisler.
0
koraypeksayar
Bir peltier elemanları dizisiyle elektrik üretmek de mümkün olur :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kablo internet; sonunda

mos

Kısa bir süre önce ADSL tarifelerinde düzenlemeye gidilmesinin ardından Kablo internet aboneleri de beklediği indirimi sonunda aldı. Telekomünikasyon Kurumu indirimi sonunda açıkladı.

Wikipedia'nın Babası İstanbul'daydı

FZ

İçeriğini internet kullanıcılarının oluşturduğu bir ansiklopedi yaratmak fikriyle yedi yıl önce faaliyete geçen Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Wales, 'Altivi ile Sınırsız Dünya Liderleri' seminerleri kapsamında dün İstanbul'daydı.

1966 yılında doğan Amerikalı internet girişimcisi Jimmy Wales, Wikipedia fikrinin insanların internette bir araya gelerek açık kaynak kodlu yazılımlar ortaya çıkarmaya başlamasından sonra aklına geldiğini söylüyor. "Yazılımları neden içeriğe taşımayalım?" diye düşünen Wales, yedi yıl içinde dünyanın en büyük ansiklopedisini oluşturmayı başardı. Hem de kendisini hiç yormadan...

Seçim haberlerini size bilgisayar ağlarını öğreten adamdan alın!

bm

Andrew Tanenbaum ABD seçimlerini ve tahminlerini izleyebileceğiniz bir site yapmış. İngilizce bilenler için okumaya değer bir site, bilmeyenler de sonucu takip edebilirler: http://www.electoral-vote.com/

Macromedia for GNU/Linux

demonic

Macromedia firmasının popüler Windows programları olan Flash, Dreamweaver ve benzerlerinin GNU/Linux sürümlerini pek yakında görebiliriz.Bu durumda Linux Windows karşısında biraz daha güçlenecek gibi.

Yahoo! Instant Search'u Duyurdu

wizzyfx

Yahoo! daha siz sorgu metnini yazarken sonuçları ekrana getiren Instant Search'ü test etmeye başladı.