Verimerkezi ile havuz ısıtmak

0
Betelgeuse
Bir verimerkezindeki sunucuların ürettiği ısı ile neler yapılabilir dersiniz?
İsviçre'nin Zurih kentindeki yüzücüler yüzlerce sunucunun yarattığı ısı ile ısıtılmış havuzda yüzecekler.

Verimerkezlerinde küçük bir alanda yüzlerce sunucu bulunur. Bunlar çalışırken ısı üretir ve bu verimerkezlerinde özel soğutma süstemleri kullanmayı gerektirecek kadar büyüktür. Şimdiye kadar gördüğüm verimerkezlerinde bu ısı özel klima cihazları vasıtasıyla binanın dışına taşınır ve havaya karışır, boşa giderdi. Yani hem yüzlerce sunucunun yarattığı ısı, hem de bu ısıyı dışarı taşımak için kullanılan enerji küresel ısınmaya katkıda bulunurdu.
Sonunda birileri bu ısıyı kullanmayı akıl etmiş ve yakınlardaki bir havuzun ısıtmasında kullanmışlar. Boşa giden ısının havaya karışıp gitmesine seyirci kalmayıp gerekli yerlerde kullanmak fikri akıllıca.

Kaynak

Görüşler

0
bio
"Liquid cooling"e yeni bir yorum getirmisler.
0
koraypeksayar
Bir peltier elemanları dizisiyle elektrik üretmek de mümkün olur :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet Radyoları kapanma tehlikesiyle karşıkarşıya!

conan

U.S. Copyright Office, "Copyright Arbitration Royalty Panel" (CARP) önerilerine gore, 21 Mayis'ta internetten yayın yapan radyolardan ücret alınması şeklindeki bir yasayı görüşüp karara bağlayacak. Eğer bu karar ücret alınma yönünde olursa bir çok net radyo kapanacak gibi gözüküyor. saveInternetRadio.org adresinde bu duruma karşı bir kampanya başlatılmış durumda. Aynı sitede yapılan bir hesaba göre ise saatte 15 şarkı çalan ve bir dinleyicisi olan bir radyonun yıllık ödemesi gereken ücret 184$ ($.0014 x 15 x 24 x 365 = $184). 100 dinleyici ile bu rakam 18.400$a çıkıyor. Bu ücret de bir çok radyonun sesini kesmeye yeterli gibi gözüküyor. \r\r \r\r

Sesimizi duyurmak ve de karşı çıkmak istiyorsak http://www.saveinternetradio.org/ adresinden kampanyaya katılabiliriz.

Facebook, Yükselen Değer!

parsifal

Dün yapılan açıklamaya göre Micros~1, Facebook'un %1,6'sını 240milyon USD'a satın aldı. Böylece Facebook'un toplam değeri 15milyar USD'a ulaştı.

Indicube

anonim

Taşınabilir, izlenebilir ve tabi dinlenebilir medya konseptini bir ileriki seviyeye getirecek "göze yakın giyilen" ürün Indicube Mart ayında piyasaya sunulacakmış.

Evet artık istediğimiz görsel(ntsc/pal) medyayı bu özel gözlükle izleyebileceğiz. NTSC/PAL girişinden TV ye bağlanabilen herhangi bir aleti(TV, DVD oynatıcı,oyun konsolu, Ipod vs) bağlamak mümkün. Ayrıca USB girişinden de bilgisayar yada çesitli kablosuz ağ yayın alıcısını kullanabiliyorsunuz. Bence güzel yani iPod gibi kullanışsız olmasın diye de GNU/Linux işletim sistemiyle geliyor olması...

Yüz yıllık problem çözüldü

sametc

Rus bilimadamı Grigori Perelman yüzyıldır çözülemeyen “Poincaré Conjecture” problemini çözdüğünü iddia etti. St. Petersburg’da bulunan Rus Bilimler Akademisi Steklov Matematik Enstitüsü profesörlerinden, Dr. Grigori Perelman, matematik tarihinin “Poincaré Conjecture” olarak bilinen problemini çözdüğünü söyledi. Problemin kanıtının onaylanması belki de aylar alacak, ancak kanıtın onaylanmasıyla matematik dünyasını yüzyıldır meşgul eden 3-boyutlu nesneler üzerine Poincaré yargısı kanıtlanmış olacak.

Kopya program kullanmak haram mı?

coskung

Soru: Orijinal bilgisayar programları çok pahalı. Bunların kopyalarını kullanmak günah mı? Yoksa, "Hepsi Amerikan malı. Onlara ekonomik destek sağlayacağıma kaçağını kullanırım daha iyi" mi demeliyiz?