Microsoft`a karşı kutsal ittifak!

0
elrond
20-21 Kasım`da Nokia Mobile Internet Conferance Barcelona`da yapıldı. Konferansta çok önemli duyurular yapıldı. Bildiğimiz gibi Microsoft, CE tabanlı Stinger konsepti ile mobil telefon pazarına el atmaya heves etmişti. Haliyle bu pazarın lideri ve devi buna bir cevap verecekti. Cevap biraz sert oldu.
İlk açıklamaya göre, NTT DoCoMo, Vodofone, Motorola gibi devlerle birlikte GSM, GPRS ve ilerideki 3G platformları OPEN! hale getirilecek. İkinci açıklama ise daha geniş bir ittifak: Sony Ericsson ile birlikte Stratejik ortaklığa giderek ortak handset ve terminal (PDA tabanlı) geliştirecekler. Bu sayede bu dünyadaki uyumluluk sorunlarının büyük ölçüde çözüleceğini düşünüyorlar. Bu platformun da OPEN olmasını sağlamak için Nokia telefonlarının (özellikle Symbian OS tabanlılar) kaynak kodlarını telefon üreticilerine dağıtacağını deklere etti. Nokia planlarına göre, bu sayede marketin %70 i Symbian tabanlı telefonlar tarafından domine edilecek. Tabi ki bu kaynak kodları herkesin elde edebileceği gibi bir yanılgı olmasın. Sadece telefon yada 3G Terminal üreticileri bu open-source lisansa sahip olacak. (Hemen "ama bu open-source sayılmaz ki" demeyin. Mobil telefon diyince işin rengi biraz farklı, herkes oturupta telefon üretemiyor malesef. Yasal, askeri bir çok bürokrasi mevcut)

Destekliyorum...

İlgili Yazılar

Yeni Eğlence Kültürü Sizi Gözetliyor

parsifal

Dijital TV yayınları ülkemizde 2 senedir yayında olmasına rağmen hemen hemen her evde karşımıza çıkmaya başladılar. Yayına başlamaları büyük bir dert olmuştu. Türk Telekom dijital yayın izni vermediğinden yayınlar yurtdışından yapılıyordu. Günümüzde nedir ne değildir pek bilemiyorum.

Thinking About Computing

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü efsanevi İngiliz matematikçi, mantıkçı, şifre uzmanı (Almanların II. Dünya Savaşı esnasında kullandıkları ENIGMA şifresinin çözümünde aktif rol almış ve bir makina geliştirmişti bu iş için), günümüzdeki bilgi işlem modelinin ve yapay zekâ çalışmalarının öncülerinden Alan Turing'in anısına 4-5 Mayıs tarihlerinde Turing Haftasonu ve seminerler dizisi düzenliyor.

FreeSBIE: FreeBSD Live CD

yuxel

Knoppix'in GNU/Linux'a yeni başlayanlar üzerindeki yaptığı etki tartışılmaz. Bu etkiyi FreeBSD üzerinde de görmek artık mümkün.FreeSBIE, FreeBSD'yi Live CD'ye taşıyan/taşımaya çalışan bir proje.
Ekran Görüntüleri : 1 2
Download : iso / md5
Paket Listesi

Kaynaklar :

http://www.freesbie.org/ http://www.livebsd.com/

SUSE Linux Enterprise Server 10 Eğitimleri

anonim

Yeni dönem SUSE Linux Enterprise Server 10 eğitimleri, 10 Aralık 2007 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde başlıyor.

Eğitim programı hakkında detaylı bilgiye bu adresten , eğitim takvime ise bu adresten ulaşabilirsiniz.

Araştırmalar Açık Kodlu Yazılımların Daha Hatasız Olduğunu Gösteriyor

FZ

Açık kodlu yazılımlar ve kapalı kodlu yazılımların kalitesine dair sabaha dek tartışmak ve bir yere varamamak mümkündür. Şimdiye dek bu konuda net bir ölçüm yapılmamıştı. Ancak kısa bir süre önce yapılmış bir araştırmanın sonuçlarına göre açık kaynak kodlu yazılımların kalitesi kesin olarak kapalı kodlu muadillerine göre daha yüksek.