ADSL Posta Güvercinine Karşı

0
ZZombie
Gezegende dolaşırken Hüseyin USLU'nun blogundaki bir yazı dikkatimi çekti.

Bir Grup İsrailli öğrenci ülkelerinde hizmet veren ADSL'in yavaşlığını ispatlamak için bu türde bir yöntem kullanmışlar.
İsrail’de ADSL hizmetinden memnun olmayan bir grup internet kullanıcısı, geniş bant internetin (ADSL) hala internet kullanımında yeterli hız tatmini vermediğini anlatmak için ilginç bir deney gerçekleştirdiler.

İsrail’de Celile gölü kenarındaki Ohalo kentinde toplanan internet tutkunları, posta güvercini ile toplamda 4 GB tutan birkaç hafıza kartını (Memory Flash Card), 100 km mesafedeki Ramat Hasharon’a gönderdiler.

Güvercinle eş zamanlı olarak ADSL’den 4 GB’lik bir verinin aynı şehirdeki bir internet adresine transfer edilme işlemi başlatıldı. Kuş uçuşu mesafedeki 100 km’lik yolu 2 saat 17 dakikada katettiğinde ADSL’den aynı bilgiler hala transfer halindeydi.


Bu deney güvercin ile bilgi transferinin, hızı 2.27 Mbps olan ADSL’ye göre ticari açıdan hala daha avantajlı olduğu sonucunu ortaya koydu. :)

Haberin aslına
http://www.notes.co.il/benbasat/5240.asp
dan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
Ulath
Çok güzel bir hack örneği daha, bunu deneyi yapan arkadaşları tebrik ederim :)
0
akirawa
Daha hızlı bir data taşıma yolu için bakınız :Salyangozla data taşıma

http://www.notes.co.il/benbasat/10991.asp
0
ZZombie
Ha ha ha...
Bak bunu gormemistim.
Bu da iyiymis :)

Aslinda bir est te biz yapabiliriz.
Dur dur. Bu patenti ben kendime saklayayim.
Yakinda haber yapar yollariz buraya. :)
0
sundance
Sözkonusu protokolün (Uçan kuryeler üzerinden TCP-IP protokolü) RFC'si birçok Internet protokolünden önce (malum daha alt seviye ;) 1990'da çıkmıştı: http://www.faqs.org/rfcs/rfc1149.html

Okumak isteyenler için.
0
bio
Latency biraz fazla olmus, streaming media vs icin uygun olmaz ama bandwidth hayli yeterli .)
0
axanc
aynı şekilde bir yazı Andrew TANENBAUM'un "Computer Networks 4 edition" kitabında da mevcut. onun yaptığı ise bir köpeğin boynuna 10 terabyte'lık 4 tane teyp koyup onları banka'nın merkezinden veri ambarına taşıtmak ve sonuçta "hiçbir" sistemin yapamayacağı bir baudrate çıkıyor, 160GB (Byte not bit)....

gelsinler bi de bizimkini görsünler..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Liv Tyler , nam-ı diğer Arwen

barisozyurt

Adı Liv Tyler...

Bu hatun kişiyi ilk önce Lord Of The Rings' de gördüm. LOTR okuduğumda kafamda canlanan Arwen' in tıpatıp aynısıydı. Kim bu kız, kim sorusunu ilk sorduğum yer Internet Movie Database ( imdb.com) oldu.

Linux`da GPRS

m1a2

Çok sayıda faydalı Türkçe-NASIL belgesine ulaşılabilecek www.belgeler.org sitesinde Linux`da GPRS ile ppp bağlantısının anlatıldığı kısa bir Linux-GPRS-NASIL belgesi gözüme çarptı. TELSIM bu GPRS servisini cüz`i bir ücretle sunuyor (bu yıl işler değişebilir mi ?). AYCELL ücretsiz. TURKCELL ve ARIA`yı incelemedim. Halen TTnet-145 üzerinden tuzluca sayılacak telefon faturlarıyla internet`e bağlanan bir kişi olarak GRPS üzerinden internet`e çıkan arkadaşların deneyimlerini bu fırsatla öğrenmek isterim. Fatura bilgileri, bağlantı hızı ve kalitesi vesaire. Ne yaşadıysanız yazın :) Ekonomik bir internet bağlantısı için GPRS dışında -benim denemediğim- başka seçenekler de var şüphesiz. Dileyenler bu kapsamda onlar hakkında da topluca değerlendirme yapabilir.

NetSec Güvenlik Bülteni XI- 11.11.2009

anonim

NetSec Ağ güvenliği liste üyeleri tarafından hazırlanan ve haftalık yayınlanan güvenlik bülteninin 11. sayısı çıktı.

Ayrıca her hafta Türkiye'deki güvenlik uzmanlarıyla yaptığımız röportajların bu haftaki sürpriz konuğu FM kurucularından Kıvılcım HİNDİSTAN. Kendisi ve bilgi güvenliğine bakış açısıyla ilgili önemli ipuçlarını içeren röportajı bülten içerisinden okuyabilirsiniz.

Bültene buradan ulaşabilirsiniz.

Çeviri yerelleştirmenin neresinde?

loker

Guardian gazetesi ya da bianet bağımsız haber ajansını takip edenler, George Monbiot'un Orhan Pamuk davasını içeren yazısını ya da çevirisini okumuşlardır.

Mashup

esrefatak

Müzik ve eğlence dünyasından ilham alan Web sektörü, baş döndürücü bir kullanıcı deneyimine hazırlanıyor: Mashup Web Applications