ADSL Posta Güvercinine Karşı

0
ZZombie
Gezegende dolaşırken Hüseyin USLU'nun blogundaki bir yazı dikkatimi çekti.

Bir Grup İsrailli öğrenci ülkelerinde hizmet veren ADSL'in yavaşlığını ispatlamak için bu türde bir yöntem kullanmışlar.
İsrail’de ADSL hizmetinden memnun olmayan bir grup internet kullanıcısı, geniş bant internetin (ADSL) hala internet kullanımında yeterli hız tatmini vermediğini anlatmak için ilginç bir deney gerçekleştirdiler.

İsrail’de Celile gölü kenarındaki Ohalo kentinde toplanan internet tutkunları, posta güvercini ile toplamda 4 GB tutan birkaç hafıza kartını (Memory Flash Card), 100 km mesafedeki Ramat Hasharon’a gönderdiler.

Güvercinle eş zamanlı olarak ADSL’den 4 GB’lik bir verinin aynı şehirdeki bir internet adresine transfer edilme işlemi başlatıldı. Kuş uçuşu mesafedeki 100 km’lik yolu 2 saat 17 dakikada katettiğinde ADSL’den aynı bilgiler hala transfer halindeydi.


Bu deney güvercin ile bilgi transferinin, hızı 2.27 Mbps olan ADSL’ye göre ticari açıdan hala daha avantajlı olduğu sonucunu ortaya koydu. :)

Haberin aslına
http://www.notes.co.il/benbasat/5240.asp
dan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
Ulath
Çok güzel bir hack örneği daha, bunu deneyi yapan arkadaşları tebrik ederim :)
0
akirawa
Daha hızlı bir data taşıma yolu için bakınız :Salyangozla data taşıma

http://www.notes.co.il/benbasat/10991.asp
0
ZZombie
Ha ha ha...
Bak bunu gormemistim.
Bu da iyiymis :)

Aslinda bir est te biz yapabiliriz.
Dur dur. Bu patenti ben kendime saklayayim.
Yakinda haber yapar yollariz buraya. :)
0
sundance
Sözkonusu protokolün (Uçan kuryeler üzerinden TCP-IP protokolü) RFC'si birçok Internet protokolünden önce (malum daha alt seviye ;) 1990'da çıkmıştı: http://www.faqs.org/rfcs/rfc1149.html

Okumak isteyenler için.
0
bio
Latency biraz fazla olmus, streaming media vs icin uygun olmaz ama bandwidth hayli yeterli .)
0
axanc
aynı şekilde bir yazı Andrew TANENBAUM'un "Computer Networks 4 edition" kitabında da mevcut. onun yaptığı ise bir köpeğin boynuna 10 terabyte'lık 4 tane teyp koyup onları banka'nın merkezinden veri ambarına taşıtmak ve sonuçta "hiçbir" sistemin yapamayacağı bir baudrate çıkıyor, 160GB (Byte not bit)....

gelsinler bi de bizimkini görsünler..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet: 3. Devrim?

FZ

Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan düşünce dergisi Cogito'nun son sayısındaki dosya konusu Internet ve bununla bağlantılı olarak insani etkileşim, politika, vs.

Dosyadaki çarpıcı konu başlıklarından birkaçı:

- Siberalan ve Kültürün Küreselleştirilmesi, Jon Stratton
- Bilgi Otobanında Nihilizm: Günümüz Çağında Anonimlik Karşısında Bağlılık, Hubert L. Dreyfus
- Kamusal Alan Olarak Internet, Mick Underwood ...

... eşşeklik baki kalır...

parsifal

Yüzlerce öğretim elemanı, binlerce öğrencisi olan bir üniversitenin web sayfasının nasıl olabileceği konusunda hiç fikriniz var mı? Veya sitenin içeriğinde neler olmalı acaba?

E buyrun o zaman kendilerini ülkenin en iyi okullarından biri sayan, öğrencilerine en iyi imkanları verdiğini söyleyen meşhur üniversitenin web sayfası.
ismini burda vermeye utandım. Girince göreceksiniz nasıl olsa...
(not: belki yenilemişlerdir diye devama sayfanın bir örneğini koydum)

Hapishaneden canlı webcam yayını!

larweda

Amerika Arizona`da bir hapishane, Crime.com`un desteğiyle hapishane içine tutukluların yaşadığı bölgelere webcam koymuş ve buradan insanlara seyrettiriyor. Bir nevi reality show yani. Bence önemli olan soru ise, her zamanki Internet`in ne kadar özgür olduğu tartışması. Acaba bu hapishanede yatan mahkumlar webcam konulmasından hoşlanıyorlar mı,ya da onaylıyorlar mı? Onaylıyor gibi görünseler de bu gerçekten kendi istekleri mi yoksa suçlu oldukları için onlar adına karar verilebiliyor mu? Bu konu tahminen Amerika`da da tartışmalar çıkaracaktır, biz de gelişmeleri takip ederek buradan aktarmaya devam ederiz.
Webcam'leri görebilmek için bir form doldurup email adresi vermek gerekiyor, sonucunda da birsürü spam e-mail alıyorsunuz, ben bu sorunu da halletmek için mailexpire`ı kullandım, ki bu da bir sonraki yazının konusu.

Telekom Grevi Başladı!

parsifal

Türk Telekom'da grev bu sabah başladı.

Web 2.0: Pasif Sörfçüden Aktif Internet Katılımcısına Geçiş

FZ

Dün akşamki FM TV programında "Web 2.0" kavramının nelere karşılık geldiğinden bahsediyorduk. İzleyicilerden de gelen fikirler bir araya getirildiğinde ortaya çıkan kavramlardan biri de "sitelerin içeriğini katılımcıların gayet kolayca belirleyebildiği, kolektif bilinç oluşturma" yapısı idi.

Bu durumun ve Web 2.0 dalgasının örneklerinden biri de Squidoo. Söz konusu taze sitenin sloganı Everyone's an expert on something (herkesin uzman olduğu bir konu vardır). Görülen o ki yakında Lens ve Lens Master kavramlarını daha sık duyacağız ve belki birileri Lens Master olarak para kazanmaya başlayacak...