ADSL Posta Güvercinine Karşı

0
ZZombie
Gezegende dolaşırken Hüseyin USLU'nun blogundaki bir yazı dikkatimi çekti.

Bir Grup İsrailli öğrenci ülkelerinde hizmet veren ADSL'in yavaşlığını ispatlamak için bu türde bir yöntem kullanmışlar.
İsrail’de ADSL hizmetinden memnun olmayan bir grup internet kullanıcısı, geniş bant internetin (ADSL) hala internet kullanımında yeterli hız tatmini vermediğini anlatmak için ilginç bir deney gerçekleştirdiler.

İsrail’de Celile gölü kenarındaki Ohalo kentinde toplanan internet tutkunları, posta güvercini ile toplamda 4 GB tutan birkaç hafıza kartını (Memory Flash Card), 100 km mesafedeki Ramat Hasharon’a gönderdiler.

Güvercinle eş zamanlı olarak ADSL’den 4 GB’lik bir verinin aynı şehirdeki bir internet adresine transfer edilme işlemi başlatıldı. Kuş uçuşu mesafedeki 100 km’lik yolu 2 saat 17 dakikada katettiğinde ADSL’den aynı bilgiler hala transfer halindeydi.


Bu deney güvercin ile bilgi transferinin, hızı 2.27 Mbps olan ADSL’ye göre ticari açıdan hala daha avantajlı olduğu sonucunu ortaya koydu. :)

Haberin aslına
http://www.notes.co.il/benbasat/5240.asp
dan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
Ulath
Çok güzel bir hack örneği daha, bunu deneyi yapan arkadaşları tebrik ederim :)
0
akirawa
Daha hızlı bir data taşıma yolu için bakınız :Salyangozla data taşıma

http://www.notes.co.il/benbasat/10991.asp
0
ZZombie
Ha ha ha...
Bak bunu gormemistim.
Bu da iyiymis :)

Aslinda bir est te biz yapabiliriz.
Dur dur. Bu patenti ben kendime saklayayim.
Yakinda haber yapar yollariz buraya. :)
0
sundance
Sözkonusu protokolün (Uçan kuryeler üzerinden TCP-IP protokolü) RFC'si birçok Internet protokolünden önce (malum daha alt seviye ;) 1990'da çıkmıştı: http://www.faqs.org/rfcs/rfc1149.html

Okumak isteyenler için.
0
bio
Latency biraz fazla olmus, streaming media vs icin uygun olmaz ama bandwidth hayli yeterli .)
0
axanc
aynı şekilde bir yazı Andrew TANENBAUM'un "Computer Networks 4 edition" kitabında da mevcut. onun yaptığı ise bir köpeğin boynuna 10 terabyte'lık 4 tane teyp koyup onları banka'nın merkezinden veri ambarına taşıtmak ve sonuçta "hiçbir" sistemin yapamayacağı bir baudrate çıkıyor, 160GB (Byte not bit)....

gelsinler bi de bizimkini görsünler..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Körfez Savaşı 2 (Dünya Savaşı 2.5)

FZ

İlginç bir projeye imza atan bu programcı, "Bu proje körfezde başlatılacak olası bir savaşın nelere yol açacağına dair bir projeksiyondur. Bunun için çok gelişmiş zaman algoritmaları ve tarihi semiyotik analiz yöntemi kullandım. Analizimin %99.999 oranında gerçekçi olduğunu düşünüyorum..." diyor.

Ne demek istediğini merak edenler http://www.idleworm.com/nws/2002/11/iraq2.shtml adresine bakabilirler.

Internet mimarisinin temeli: Uçdan uca prensibi

arikan

MIT Media Lab Virüssel İletişim Grubu (Viral Communications Group)'ndan David Reed geçtiğimiz günlerde "IP3 Kamu Yararı ödülü" aldı. Reed bu odülü Internet mimarisinin temelini oluşturan dijital ağlarda "end-to-end prensibi"ni (uçdan uca prensibi) geliştirmesiyle kazandı.

Web sitenizin ziyaretçileri için sanal temsilciler

ekimkaya

Bir "zayıf yapay zeka" (Weak Artificial Intelligence - İnsanlar tarafından etiketlenen terimleri tanımaya yönelik teknoloji) uygulaması olan Botégo, ürettiği "akıllı sanal temsilci"lerin bilinirlik kazanması ve yaygınlaşması için nispeten basit bir uygulamayı ücretsiz olarak kullanıma açtı.

Web tasarımcıları için sunucu taraflı optimizasyon

mow

Bir web projesinde CSS/XHTML/Javascript ve benzeri işleri siz yapıyorsanız burada anlatılanlar tam size göre. Evet siz doğrudan ne betik dili ile yazılmış bölümlere ne de sunucu ayar dosyalarına ulaşmıyor ve onları kullanmıyor olsanızda sunucu taraflı optimizasyonda sizlerin doğrudan katkısı sandığınızın aksine çok büyük.

Akdeniz Havzası Fiberoptik Kablo Sistemi

yalcink01

TürkTelekom; "Akdeniz havzasında, uzantıda Avrupa ve Amerika’ya geniş kapsamlı erişim sağlanması amacıyla ülkemizde ve İtalya (Katanya)’da termine olacak bir uluslararası denizaltı fiberoptik kablo sisteminin temin ve tesisi " işi ihalesini sonuçlandırdı. 6 aylık bir süre içerisinde bitirilmesi planlanan bu projeyi 37.000.000 USD bedelle MEDITERRANEAN NAUTILUS LIMITED şirketi gerçekleştirecek. İş hem İtalya hem de Türkiye' de yürütülecek. Bu işin sonunda umarım internet yurtdışı çıkışlarında bir rahatlama meydan gelir. Uzakta, bizim olmayan bir köyde meydana gelen depremle, yıkılmayacak bir internet erişimi dileğiyle.......

NOT: henüz resmi sözleşme imzalanmadı. Ayrıca bu işin sonunda ne kadarlık bir bant genişliği elde edileceği hakkında bir bilğiye ulaşamadım. Şayet bilen varsa, bizide aydınlatırsa sevinirim.