ADSL Posta Güvercinine Karşı

0
ZZombie
Gezegende dolaşırken Hüseyin USLU'nun blogundaki bir yazı dikkatimi çekti.

Bir Grup İsrailli öğrenci ülkelerinde hizmet veren ADSL'in yavaşlığını ispatlamak için bu türde bir yöntem kullanmışlar.
İsrail’de ADSL hizmetinden memnun olmayan bir grup internet kullanıcısı, geniş bant internetin (ADSL) hala internet kullanımında yeterli hız tatmini vermediğini anlatmak için ilginç bir deney gerçekleştirdiler.

İsrail’de Celile gölü kenarındaki Ohalo kentinde toplanan internet tutkunları, posta güvercini ile toplamda 4 GB tutan birkaç hafıza kartını (Memory Flash Card), 100 km mesafedeki Ramat Hasharon’a gönderdiler.

Güvercinle eş zamanlı olarak ADSL’den 4 GB’lik bir verinin aynı şehirdeki bir internet adresine transfer edilme işlemi başlatıldı. Kuş uçuşu mesafedeki 100 km’lik yolu 2 saat 17 dakikada katettiğinde ADSL’den aynı bilgiler hala transfer halindeydi.


Bu deney güvercin ile bilgi transferinin, hızı 2.27 Mbps olan ADSL’ye göre ticari açıdan hala daha avantajlı olduğu sonucunu ortaya koydu. :)

Haberin aslına
http://www.notes.co.il/benbasat/5240.asp
dan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
Ulath
Çok güzel bir hack örneği daha, bunu deneyi yapan arkadaşları tebrik ederim :)
0
akirawa
Daha hızlı bir data taşıma yolu için bakınız :Salyangozla data taşıma

http://www.notes.co.il/benbasat/10991.asp
0
ZZombie
Ha ha ha...
Bak bunu gormemistim.
Bu da iyiymis :)

Aslinda bir est te biz yapabiliriz.
Dur dur. Bu patenti ben kendime saklayayim.
Yakinda haber yapar yollariz buraya. :)
0
sundance
Sözkonusu protokolün (Uçan kuryeler üzerinden TCP-IP protokolü) RFC'si birçok Internet protokolünden önce (malum daha alt seviye ;) 1990'da çıkmıştı: http://www.faqs.org/rfcs/rfc1149.html

Okumak isteyenler için.
0
bio
Latency biraz fazla olmus, streaming media vs icin uygun olmaz ama bandwidth hayli yeterli .)
0
axanc
aynı şekilde bir yazı Andrew TANENBAUM'un "Computer Networks 4 edition" kitabında da mevcut. onun yaptığı ise bir köpeğin boynuna 10 terabyte'lık 4 tane teyp koyup onları banka'nın merkezinden veri ambarına taşıtmak ve sonuçta "hiçbir" sistemin yapamayacağı bir baudrate çıkıyor, 160GB (Byte not bit)....

gelsinler bi de bizimkini görsünler..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

VCD Track 02

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin geçen yıl içinde ürettikleri işlerden zengin bir seçkinin sunulacağıTrack 02 sergisi 14 Haziran - 12 Temmuz tarihleri arasında, İstabul Bilgi Üniversitesi, Taksim Hazırlık binasında izlenebilir.

\r \r Multimedya, web tasarımı gibi yeni medya ürünlerinin yanı sıra grafik tasarım ve fotoğraf gibi daha geleneksel işlerin de monitörlerde izlenebileceği sergide video çalışmalar projeksiyonla gösterilecek. Tasarımcı olsun olmasın, görsel kültüre ilgi duyan herkese açık olan bu sergi sıradışı tasarımlarla genç tasarımcıların beynini ve ruhunu kışkırtacağa benzer.

Semantik Web, Doğal Dil İşleme, Veri Madenciliği ve Web 3.0: Calais Web Servisi

FZ

Herhangi bir metni (haber, makale, blog girdisi, proje planı) kendisine yollayabileceğiniz bir web servisi olsa. Bu servis yolladığınız metni inceleyip size RDF biçiminde semantik metadata bilgisi geri yollasa. Siz de bu bilgi ile mesela herhangi bir yazıya otomatik olarak 'etiket' (tag) öneren bir Wordpress plug-in'i yazsanız. Nasıl olurdu acaba?

Phrack Efsanesi sona eriyor

o_ozardic

1985 yılından beri yayın yapmakta olan online Hacker dergisi Phrack 63. sayısıyla yayın hayatına son vereceğini duyurdu. Sitenin giriş sayfasında belirtildiğine göre dergi artık çıkmayacak, gerçek bir 64. sayı olmayacak, ancak dergi ekibi final sayısından sonraki iki yıl boyunca açık tutacak.

Jübile sayısında yayınlanmak üzere gönderilecek eserler için son kabul tarihi 10 Temmuz 2005 23:59 olarak belirtilmiş.

Birisi Yüksek Hızlı Bağlantı Mı Dedi?

FZ

Bilimadamları Sunnyvale, California'dan Hollanda'daki Amsterdam'a 6.7 GB veriyi 1 dakikadan daha kısa bir sürede yollayarak yeni bir rekora imza attılar.

Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi'ndeki bilimadamları fiberoptik bağlantı üzerinden 6.7 GB'lık veriyi 6800 mil uzağa çok kısa sürede iletmeyi başardılar. Bu çalışmanın gerçekleştirildiği merkez ABD Enerji Bakanlığı'na bağlı olarak Stanford Üniversitesi bünyesinde çalışıyor. Söz konusu verinin bir uçtan diğerine aktarılması yaklaşık 58 saniye sürdü.

Way Back Machine Ya Da Durdurun Dünyayı İnmek İstiyorum!

darkhunter

Internet anılarınızda yer almaya başladı mı? Zaman zaman, bundan birkaç yıl önce gezdiğiniz siteleri artık bulamamaktan yakınıyor musunuz? Ya da takip ettiğiniz bir sitenin bundan birkaç yıl önceki halini görmek ister misiniz?