ADSL Posta Güvercinine Karşı

0
ZZombie
Gezegende dolaşırken Hüseyin USLU'nun blogundaki bir yazı dikkatimi çekti.

Bir Grup İsrailli öğrenci ülkelerinde hizmet veren ADSL'in yavaşlığını ispatlamak için bu türde bir yöntem kullanmışlar.
İsrail’de ADSL hizmetinden memnun olmayan bir grup internet kullanıcısı, geniş bant internetin (ADSL) hala internet kullanımında yeterli hız tatmini vermediğini anlatmak için ilginç bir deney gerçekleştirdiler.

İsrail’de Celile gölü kenarındaki Ohalo kentinde toplanan internet tutkunları, posta güvercini ile toplamda 4 GB tutan birkaç hafıza kartını (Memory Flash Card), 100 km mesafedeki Ramat Hasharon’a gönderdiler.

Güvercinle eş zamanlı olarak ADSL’den 4 GB’lik bir verinin aynı şehirdeki bir internet adresine transfer edilme işlemi başlatıldı. Kuş uçuşu mesafedeki 100 km’lik yolu 2 saat 17 dakikada katettiğinde ADSL’den aynı bilgiler hala transfer halindeydi.


Bu deney güvercin ile bilgi transferinin, hızı 2.27 Mbps olan ADSL’ye göre ticari açıdan hala daha avantajlı olduğu sonucunu ortaya koydu. :)

Haberin aslına
http://www.notes.co.il/benbasat/5240.asp
dan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
Ulath
Çok güzel bir hack örneği daha, bunu deneyi yapan arkadaşları tebrik ederim :)
0
akirawa
Daha hızlı bir data taşıma yolu için bakınız :Salyangozla data taşıma

http://www.notes.co.il/benbasat/10991.asp
0
ZZombie
Ha ha ha...
Bak bunu gormemistim.
Bu da iyiymis :)

Aslinda bir est te biz yapabiliriz.
Dur dur. Bu patenti ben kendime saklayayim.
Yakinda haber yapar yollariz buraya. :)
0
sundance
Sözkonusu protokolün (Uçan kuryeler üzerinden TCP-IP protokolü) RFC'si birçok Internet protokolünden önce (malum daha alt seviye ;) 1990'da çıkmıştı: http://www.faqs.org/rfcs/rfc1149.html

Okumak isteyenler için.
0
bio
Latency biraz fazla olmus, streaming media vs icin uygun olmaz ama bandwidth hayli yeterli .)
0
axanc
aynı şekilde bir yazı Andrew TANENBAUM'un "Computer Networks 4 edition" kitabında da mevcut. onun yaptığı ise bir köpeğin boynuna 10 terabyte'lık 4 tane teyp koyup onları banka'nın merkezinden veri ambarına taşıtmak ve sonuçta "hiçbir" sistemin yapamayacağı bir baudrate çıkıyor, 160GB (Byte not bit)....

gelsinler bi de bizimkini görsünler..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk usulü CAPTCHA!!!

sundance

Web sitelerine bilgisayar marifetiyle otomatik giriş yapılmasını engellemek amacıyla geliştirilmiş (insan olduğunuzu ispat için, ekranda gösterilen deforme edilmiş harf ve sayıları tanımlayıp tanımlayamadığınızı test eden) CAPTCHA teknolojisini biliyorsunuz.

Başka bir konuyla ilgili dolaşırken rastladığım, Serkan Feyvi'nin blogunda, tesadüfi olarak o anda üretilen imajlara dayalı teknolojinin, Türk usulü uygulamasının haberini Bu nasıl CAPTCHA? başlığı ile okuduğumda gülmekten sandalyemden yuvarlanıyordum...

100 mbit bağlantı 109 ytl

nehuse

Şurada yazan habere göre tellcom firması ağaoğlu sitesinde 100mbit e kadar bağlantı hizmeti vermeye başlamış .Şu an lokal bir boyutta olmasına rağmen bu alanda bir ilk olması türktelekom'un tekelinin kırılmasına yönelik bir adım olması açısından bence çok önemli bir başlangıç. Umarım en kısa zamanda yaygınlaşır ve tekel kırılır.

Internet'te Filtreleme ya da Sansür: Opennet.net

sundance

Son zamanlarda özellikle YouTube'un mahkeme kararı ile bloklanmasının ardından oldukça yoğun olarak tartışılan konulardan biri de Internet'te sansür.

Bu konuda herşeyden önce iyi bilgilenmemiz gerekiyor. Bu iş neden var? Sadece Türkiye'de mi var? Dünya'da bu konuda trendler ne vs. ki sağlıklı bir şekilde tartışalım ve daha da önemlisi, belki de klasik basından bile önemli olan bu ortamda, sağlıklı haberleşmenin sağlanması için sesimizi duyurabilelim.

Cep telefonuyla Telnet, ICQ ve diğerleri !!!

sundance

Trancell.com isimli şirket web sitesi üstünden ICQ mesajı, e-mail atabilmeyi, Internet'de surf yapabilmeyi ve dahası telnet ile bir yerlere girip işlem yapabilmeyi sağlıyor.

İnanması zor, denemesi kolay. Şahsen ben Larweda gelsin de onun telefonundan deneyelim diye akşamı bekliyorum ;)

Google´dan çıkmak istiyorum ;)

sundance

Google´ın spider programcıkları Internet´i aralıksız tarayarak yeni sayfaları, eski sayfalardaki en son değişiklikleri Google´ın devasa depolama alanlarına atıyorlar. Bu sayede Internet´ten kalkan bir içerik, geçici bile olsa uzun süre Google´dan erişilebilir kalıyor.

Hal böyleyken Yok kardeşim benim sitemi Google indexlemesin ya da Sağolsun şimdiye kadar indexlediniz ama bundan sonra istemiyorum, beni cache dışına alabilir misiniz ? gibi ihtiyaçlar hasıl olduğunda ;) başvurulabilecek güzel bir makale