ICQ´ya bağlanılamıyor!

0
sundance
Yaklaşık bir haftadır, ICQ´ya doğru düzgün bağlantı yapılamamakta. Bu konuda Superonline ve İxir problemlerin çözüldüğünü belirtirken TTNet ve onun üzerinden hizmet veren Kablonet ve UltraTV´den ses yok. TurkInternet

Temel olarak AOL´un bazı IP bloklarından ICQ´ya erişiminin kapanması şeklinde gerçekleşen olayda bazı çözümler şimdiden üretilmiş durumda. Bunların ilk akla geleni 443 numaralı port üstünden herhangibir https proxy kullanımı. Fakat UIN listeleriniz gelemeyebiliyor. Anonim proxyler konusunda stayinvisible.com işinize yarayacaktır.

Bunun dışında bir yöntem, iste Gaim üzerinden TOC protokolü kullanarak bağlanmak (bu yöntem Fazlamesai icadı :) Gaim'in yarattıkları dışında bir problem yaşamıyorsunuz + listeleriniz geliyor. Gelişmeleri takip ediyoruz...

Görüşler

0
SHiBuMi
go.icq.com, java destekli herhangi bir browser ile ICQ'yu windows+linux altında kullanmak mümkün. Mozilla ile kullanırsanız Java'yı 1.4.1'e update edin. Aynı zamanda Linux altındaki en iyi ICQ da diyebilirim.
0
anonim
peki ama eger problem bazi ip bloklarinin baglanamamasiysa bunun java icq ile ilgisi ne ki?
0
SHiBuMi
Proxy ayarı yapmaya gerek kalmadan HTTP protokolü üzerinden ICQ'ya bağlanabiliyor ve kontak listenizi alabiliyorsunuz.

Gaim'den uzak durun derim, kontak listemi mahvetti, listenin üçte ikisini uçurdu...
0
sundance
o http protokolü dediğin şey zaten proxy. Eğer port 80'i kastediyorsan işe yaramıyor (en azindan bende yaramadi)
0
SHiBuMi
Proxy server adresi aramana ya da tanımlamana gerek kalmadan Settings'den bağlantı tipini HTTP yapınca bağlanıyor sevgili sundance, ben kablonet üzerinden bağlıyım.
0
sundance
Haklıymissin biraderim, Az önce bir windows makinada denedim:) Windows bir kere daha farkini gosterdi :)) Proxy kullan diyorsun alete fakat proxy adresi ve portu girmiyorsun. Ama alet baglaniyor (kimbilir nereye) Aynı yöntem Gaim ve Licq'da (Windows altında da Miranda da) yaramıyor, zira onlar 'bu field boş, sen nereye bağlanacan ki ?' diye şarlıyorlar :)
0
sundance
ben de sana linux altinda icq kullanmamissin derim :))

SIM ve CenterIcq çok daha iyi. Hatta Licq (cvs) bile çok daha iyi.
0
SHiBuMi
SIM bilmiyorum, centerICQ özellik açısından en iyisi gibi gözüküyor MSN'e de bağlanabilen başka linux client görmedim ama ncurses tabanlı o yüzden hem başka işle uğraşıp hem mesaj alıp göndermek sinir bozucu oluyor. Licq ise kontak listesini alamıyordu en son kullandığımda ve arada bir çakılıyor da.
0
conan
> MSN'e de bağlanabilen başka linux client görmedim
gaim?
0
mos
SIM gercekten iyi, ama gnome'da kullanmak sinir bozucu, Licq cvs'den aldiginizda contact list'i alabiliyordu ama hic de estetik bisey degil :) madem gnomeicu kullanmicam, o zaman sim kullanirdim..
0
sundance
sim gnome diil. Qt ve KDE, KDE'i disable edebiliyorsun, ama gnome değil.

0
kaya
ultra dan zaten ne ses olucak ki :)
teknik destek için arayın. arıza kaydı bırakın. biz sizi ararız diyolar. hiç aramıyolar :)
kötü yorum yapmak istemiyorum ama doğru... ultra ya kayıt olduğuma pişman oldum!!
0
sundance
Valla buna sessiz kalamayacagim. Ben ne zaman ariza kaydi yaptirdiysam, maksimum bir saat icinde aradilar (hafta sonu bile), ve iki defa hafta sonu olmasına rağmen o gün içinde geldiler.
0
anonim
ben en az 5-6 defa arıza kaydı bıraktım hiç bir şekilde aranmadım. nedense kredi kartından tam çekilemeyince anında telefonla ulaşabiliyorlar.

bu arada şu 575 00 75deki telefondan direkt olarak teknik desteğe nasıl ulaşabiliriz bilen var mı? santralda da kimse olmuyor akşamları
0
sundance
Bildiğim kadarıyla ulaşılmıyor. Öte yandan bana devamlı ulaşıp sana ulaşmamaları bu işte bir gariplik olduğunu gösteriyor. Arıza kaydından sonra telefon numaranı da bıraktın mı ?
0
anonim
Ultratv haftaicin mesai saatlerinde teknik destek veriyor. haftasonu da destek vermiyor. ben de 0-216-5750075'e telefon biraktiktan sonra 1 saat icinde aradilar. ama teknik destegin 24/7 olmasi gerek. turkiyede ancak bu kadar oluyor arkadaslar. ne kadar daha fazlasini istesek o zaman hop, yassak diyip durduruyorlar. herkese bol internetli gunler..
0
sundance
Valla bana bir kez akşam 9'da bir kez de 10 gibi geldiler. Aman iyi ki hafta sonuna kalmadık dediğimde de eleman o zaman da geliyoruz dedi. Ben gözümün, kulağımın yalancısıyım ;) Geldi eleman, gelmedi diyemem ki :)
0
anonim
ICQ forumunda boykot mesajları boy göstermeye başladı siz de katılın derim.

Boycott Declaration From Turkish icq Users
http://web.icq.com/boards/view_messages_threaded/?tid=4824&topic_id=232838
0
SHiBuMi
Anet tayfası olaya el koymuş, başlarında da galipabi :) haydi hayırlısı...
0
GladiO
ParmaK nickini hatirlarmisin
0
oktay
Jabber olayina girilsiiiinnn !!
0
sundance
12 Şubat itibariyle artık GAIM TOC/ICQ ve proxy kullanarak ICQ'a bağlanmak da işe yaramamaya başladı.

Oktay biraderim, merakla bekliyoruz, Jabber yazını, bir anlat bize güzelce neden Jabber daha başarılıdır ICQ'dan, delikanlıya neden daha iyi gider, de soranlara söyleyecek lafımız olsun ;)

0
SHiBuMi
Jabber ICQ networkune bağlanabiliyor mu ki?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

.tr Paylaşılamıyor

mrtksn

15 yıldır ODTÜ'den dağıtılan .tr uzantılı alan adlarının tescil hakkını Telekomünikasyon Kurumu devralmak istiyormuş.

Gerekçe olarak ise internet servis sağlayıcılarıyla ilgili yetkilendirmeler, denetlemeler ve numara tahsisiyle ilgili işlemlerin Kurum tarafından yapıldığını, internet alan adları konusunun da kıt kaynaklardan bir tanesi olduğunu, dolayısıyla bu konudaki yetkilendirmenin Telekomünikasyon Kurumu tarafından yapılması gerektiği gösterilmiş. Ancak asıl mesele 1 milyon doları geçen yıllık kar gibi görünüyor.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Temporary Inbox ile Spamlardan Uzak Durun

DemensMagnet

E-Posta adresiniz 1 defa spamcıların eline düşmeye görsün, o e-posta adresinden pek fazla hayır gelmemektedir. Her ne kadar e-posta sunucuları yeni spam filtreleri geliştirseler de spamcılar boş durmayıp bu flitreleri atlatabilmek için ellerinden geleni yapıyor ve bu filtreleri atlatıyorlar.

En güzel spam koruması e-posta adresinizi spamcılardan uzak tutmaktır. İşte bu noktada Temporary Inbox oldukça yararlı bir servis sunuyor kullanıcılara.

Internet Erişimi: DialUp - ADSL - Kablo - Superonline Skyrunner vs. ?

larweda

Son günlerde hepimiz bir taşınma/yer değiştirme olayı yaşadığımız için hep beraber internet bağlantısı alternatifleri araştırmaya giriştik. Aslında ortalıkta envai çeşit (dial-up, leased line, ADSL, ISDN, X25, uydu) alternatif olmasına karşın bir de acı bir gerçek var ki, Türkiye'de hiç bir uygun (hızlı, makul fiyatlı, stabil) internet bağlantı alternatifi yok! Burada olan alternatifler hakkındaki düşüncelerimi paylaşıp, tüm FM dostlarının da düşüncelerini ve tecrübelerini öğrenmek isterim:

Youtube'dan Kötü Niyete Karşı 'Video Tanımlama Aracı'

anonim

Ülkemizde yasaklanma sebepleri ve yöntemleri tartışıladursun, Youtube ve benzeri video paylaşım sitelerinde yer alan ve yasal olmayan nitelikteki içerikle nasıl mücadele edileceği Internet'in anavatanı ABD'de de önemli bir konu.

Tıklayınca bir insanın doyduğu Ey Dünya!

anonim

"Eğer yüz insan doyuramıyorsanız bari birini doyurun" demiş Rahibe Teresa.

Sadece tıklıyorsunuz sarı kutuya, o kadar. Size herhangi bir huzur veya bir şeyler yapmış olma hissi duyacağınızı garanti etmiyorum. Ama böyle bir şey varken tıklamamak da duyarsızlık olur herhalde.

Hangisi daha garip karara varamadım; bir sarı kutuya tıklayınca aç bir insanın doyması mı, yoksa bu kadar aç insanın var olduğu gerçeği mi?

http://www.thehungersite.com