Bir Kablonet Hikayesi

0
sefalet
Kablolu bağlantı ile genelağ erişimi sağlayan kullanıcılara küçük bir müjde ile başlayıp, Türksat'ın bağlantı fiayatlarında indirime gittiğini belirtelim. İlgili tarifelere şuradan ulaşabilirsiniz. İndirimin yanında her ay istediğiniz bir tarifeye geçme hakkı da tanındığını duydum ki alışkın olmadığımız bir özellik. Kablolu bağlantı işletmesi 1 temmuz 2005'te Türksat'a geçmiş ve 1 eylül 2006'da Türksat, daha önce Telekom'un destek hizmeti vermesi için kiraladığı firmalar (kablonet, topaz, ultra, interaktif) ile sözleşmeleri feshetti. Bu olaylı geçiş sürecinde bir kaç gün bağlantı hizmeti alamadı kullanıcılar.
Benim hikayem de tam bu sırada başlıyor. İstanbullu bir kablolu bağlantı kullanıcısı olduğumdan destek hizmetini Kablonet firmasından alıyordum. Fakat 2006 yılında sözleşmelerin feshedilmesi ile açılan davalar tam bir Türkiye manzarası ortaya koydu. Ayrı ayrı ödediğimiz Telekom ve Kablonet faturalarının bir ara birleştiği söylendi fakat 2006'da gelen tüm kablonet faturalarında özellikle eylül ayından sonra 9 milyon gibi daha önce bir bağlantı faturasında görmediğim düşüklükte fiyatlar görünmeye başladı. Daha sonra faturaların da gelmemesi ve posta kutusu ve aylık ödemeler kalabalığı içinde dikkat etmediğimden ne olup bittiği konusunu takip etmedim. Bu bilinmezlik geçen hafta hattımın kesilmesi ile açıklık kazandı. Yaptığım bir kaç telefon görüşmesi neticesinde kablonet firmasının 2006 senesinde beni Türksat'a müşteri olarak göstermediği ortaya çıktı. 2006 yılında bana gelen bir kaç faturanın 9 milyon olmasının sebebinin de, kablonetin faturayı düşük gösterip kendi hizmet parasını müşteriden kolayca alabilmesi için olduğunu öğrenmiş oldum. Konuştuğum kişi bana hattımın iptal olduğunu, hattımı kullanabilmem için 2006 yılının ödenmeyen faturalarını ödememi ya da yeni hat başvurusunda bulunmamı önerdi. Yeni hat başvurusu yapınca eski borçları ödemem de gerekmiyordu üstelik çünkü kağıt üstünde ben Türksat müşterisi değildim. Uzun lafın kısası 2006 yılında sadece bir kez bağlantı parası ödemiş oldum. Konuştuğum kişi benim gibi pek çok kullanıcının olduğunu da ekledi.

Şimdi bir otelin erişim noktasını kullanıyorum. Kablo bağlantıdaki indirim yanında şubat ayında adsl fiyatlarında da indirime gidileceği söyleniyor. Yeni bağlantı düşünenler biraz daha bekleyip karar verirse daha iyi olacak gibi.

Görüşler

0
towsonu2003
"Şimdi bir otelin erişim noktasını kullanıyorum. "

Ayiptir soylemesi, sifreler ne oluyor?
0
hamdinp
sadece ben değilmişim otel bağlantısı kullanan. :)
0
simor
Bence haberlere de (artı/eksi) koyabilsek ne güzel olurdu.
0
sefalet
Bu arada kablo bağlantısı için başvurmanız için aynı zamanda kablotv abonesi de olmak zorundasınız. Bu sayede kablo ile genelağ bağlantısının indirim ücretlerine bir de aylık yaklaşık 10 ytl kablotv ücreti dahil etmek gerekiyor.

Bir teknisyene sorduğumda bu zorunluluğun kablo ile genelağ bağlantısı olanların aynı kablo ile tv seyredebilmeleri olanaklı olduğu için yapıldığını söyledi. Yani yeni adı ile Türksat, kullanıcılarını potansiyel suçlu olarak görmekte.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet Depremi Sona Mı Eriyor?

murat09

Turk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, Cezayir de olan deprem neticesinde muhtesem yavaşlayan internetimiz 9 Haziran 2003'te nihayet düzelecek. Açıklama şu şekilde :

LKD altında X-G3n açıldı

PCc0d3r

X-G3n : http://xgen.linux.org.tr | Linux altında WM ve Gimp hakkında mükemmel bir kaynak.

Hiçbir yerde bulamayacağınız Türkçe dökümanları barındıran bir site. ilk defa Türkçe bir The Gimp sitesi. Gimp hakkında animasyondan tutun makine şeklinde 2D resimlere kadar bir çok döküman yer alıyor.
Site hakkındakı yorumlarınızı bekliyorum.

ADSL Tarifesi Yenilendi!

resilence

Türk Telekom'un ADSL tarifelerinde yaptığı değişiklik Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylandı. Kullanıma bağlı ADSL uygulamaya konulurken ISS'ler için uygulanan ADSL tarifesi de değişti.

Yeni Fiyat Tarifesi
Tüm bağlantı ücretleri 59.000.000 TL
128/32 -> hizmetten kaldırıldı
256/64 -> 49.000.000 TL
512/128 -> 99.000.000 TL
1024/256 -> 169.000.000 TL
2048/512 -> 269.000.000 TL

Kaynak: turk.internet.com

CSS Bahçesi ve CSS Based

musaulker

CSSBahcesi.com web tasarımcılar için iyi tasarlanmış CSS tabanlı sayfalardan oluşan bir veritabanı oluşturmayı hedefleyen bir proje. Beta aşamasında olan proje, aynı zamanda ingilizce olarak da CSSBased.com üzerinden de yürütülüyor.

RapidShare Öcü mü?

anonim

Herkesin bildiği (veya biraz araştırırsa anlayacağı) gibi kendi dalında öncü olan rapidshare, paylaşım hizmeti veren bir firma (daha doğrusu internet sitesi). Çalışma mantığı çok basit, siz, uzaktaki arkadaşınıza bir dosya göndermek istiyorsunuz, buraya yüklüyorsunuz ve yükleme linkini arkadaşınıza gönderiyorsunuz.. O da bu linki kullanarak dosyayı indiriyor...