Bir Kablonet Hikayesi

0
sefalet
Kablolu bağlantı ile genelağ erişimi sağlayan kullanıcılara küçük bir müjde ile başlayıp, Türksat'ın bağlantı fiayatlarında indirime gittiğini belirtelim. İlgili tarifelere şuradan ulaşabilirsiniz. İndirimin yanında her ay istediğiniz bir tarifeye geçme hakkı da tanındığını duydum ki alışkın olmadığımız bir özellik. Kablolu bağlantı işletmesi 1 temmuz 2005'te Türksat'a geçmiş ve 1 eylül 2006'da Türksat, daha önce Telekom'un destek hizmeti vermesi için kiraladığı firmalar (kablonet, topaz, ultra, interaktif) ile sözleşmeleri feshetti. Bu olaylı geçiş sürecinde bir kaç gün bağlantı hizmeti alamadı kullanıcılar.
Benim hikayem de tam bu sırada başlıyor. İstanbullu bir kablolu bağlantı kullanıcısı olduğumdan destek hizmetini Kablonet firmasından alıyordum. Fakat 2006 yılında sözleşmelerin feshedilmesi ile açılan davalar tam bir Türkiye manzarası ortaya koydu. Ayrı ayrı ödediğimiz Telekom ve Kablonet faturalarının bir ara birleştiği söylendi fakat 2006'da gelen tüm kablonet faturalarında özellikle eylül ayından sonra 9 milyon gibi daha önce bir bağlantı faturasında görmediğim düşüklükte fiyatlar görünmeye başladı. Daha sonra faturaların da gelmemesi ve posta kutusu ve aylık ödemeler kalabalığı içinde dikkat etmediğimden ne olup bittiği konusunu takip etmedim. Bu bilinmezlik geçen hafta hattımın kesilmesi ile açıklık kazandı. Yaptığım bir kaç telefon görüşmesi neticesinde kablonet firmasının 2006 senesinde beni Türksat'a müşteri olarak göstermediği ortaya çıktı. 2006 yılında bana gelen bir kaç faturanın 9 milyon olmasının sebebinin de, kablonetin faturayı düşük gösterip kendi hizmet parasını müşteriden kolayca alabilmesi için olduğunu öğrenmiş oldum. Konuştuğum kişi bana hattımın iptal olduğunu, hattımı kullanabilmem için 2006 yılının ödenmeyen faturalarını ödememi ya da yeni hat başvurusunda bulunmamı önerdi. Yeni hat başvurusu yapınca eski borçları ödemem de gerekmiyordu üstelik çünkü kağıt üstünde ben Türksat müşterisi değildim. Uzun lafın kısası 2006 yılında sadece bir kez bağlantı parası ödemiş oldum. Konuştuğum kişi benim gibi pek çok kullanıcının olduğunu da ekledi.

Şimdi bir otelin erişim noktasını kullanıyorum. Kablo bağlantıdaki indirim yanında şubat ayında adsl fiyatlarında da indirime gidileceği söyleniyor. Yeni bağlantı düşünenler biraz daha bekleyip karar verirse daha iyi olacak gibi.

Görüşler

0
towsonu2003
"Şimdi bir otelin erişim noktasını kullanıyorum. "

Ayiptir soylemesi, sifreler ne oluyor?
0
hamdinp
sadece ben değilmişim otel bağlantısı kullanan. :)
0
simor
Bence haberlere de (artı/eksi) koyabilsek ne güzel olurdu.
0
sefalet
Bu arada kablo bağlantısı için başvurmanız için aynı zamanda kablotv abonesi de olmak zorundasınız. Bu sayede kablo ile genelağ bağlantısının indirim ücretlerine bir de aylık yaklaşık 10 ytl kablotv ücreti dahil etmek gerekiyor.

Bir teknisyene sorduğumda bu zorunluluğun kablo ile genelağ bağlantısı olanların aynı kablo ile tv seyredebilmeleri olanaklı olduğu için yapıldığını söyledi. Yani yeni adı ile Türksat, kullanıcılarını potansiyel suçlu olarak görmekte.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Belgelerle Konuşabilmek İçin

FZ

Konu teknoloji olunca belgelere ulaşmak çok zor değil belki ama sosyal meselelere gelince merkezi bir yerden belgelerle desteklenmiş bilgilere ulaşmanın o kadar kolay olduğunu kimse söyleyemez. Hele de yakın tarih olsun gündemdeki politik gelişmeler olsun, ortalıkta, gazetecilerin ağzında binbir söz döner de filanca anlaşmada tam ne diyor, falanca sözleşmede tam olarak ne yazıyor, hangi olayda kimin hakkında ne karar verilmiş, vs., kimse tam bilmez, merak edenlerin büyük bir kısmı da ya araştırmaya üşenir ya da araştırsa bile ulaşmakta güçlük çeker.

Deneyimli gazeteci Levent Pirler tarafından http://www.belgenet.com işte tam da bu boşluğu doldurmaya yönelik değerli Internet kaynaklarından biri. Türkiye'nin yakın geçmişine ve gündemdeki önemli konulara dair hemen her türlü belgeyi burada bulmanız, adı geçen isimlere dair bilgileri edinmeniz mümkün. Son eklenen belgelere dair birkaç örnek vermek gerekirse:AB Kıbrıs Tüzüğü, Lozan Antlaşması: İnönü'nün TBMM Konuşması, KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş'ın TBMM konuşması, TBMM Kıbrıs Deklarasyonu, Farklı Dil ve Lehçelerde Yayın Yönetmeliği.

İnternet Yurt Dışı Çıkışlarında Rahatlama

malkocoglu

Türk Telekom’un yeni kapasiteleri devreye vermesiyle, Türkiye’nin yurtdışı internete erişim sorunu 27 gün sonra aşıldı. Cezayir depremi sonrası kopan fiber kablolar tamir edildiğinde internete erişim kapasitesi eskisinden daha yüksek olacak.

Liv Tyler , nam-ı diğer Arwen

barisozyurt

Adı Liv Tyler...

Bu hatun kişiyi ilk önce Lord Of The Rings' de gördüm. LOTR okuduğumda kafamda canlanan Arwen' in tıpatıp aynısıydı. Kim bu kız, kim sorusunu ilk sorduğum yer Internet Movie Database ( imdb.com) oldu.

webiket.net - Wordpress Yönetici Ekranından Kolay Yazı Ekleme

webiket

webiket Wordpress Yönetim Ekranı – Kolay Yazı Ekleme Eklentisi

Wordpress eklenti yöneticisi aracılığıyla kolayca ekleyebileceğiniz webiket eklentisi hem yazılarınız için başka kullanıcıların ne kadar webiketlediğini size Wordpress içerisinden gösteriyor hem de yazınızı yazar-yazmaz webiket’e aynı ekrandan basit bir şekilde göndermenizi sağlıyor.

Üniversitelerimiz kurtuluyor mu ?

sundance

Hatırlarım da 1992`de Internet yaygınlaşmaya başladığı günden beri `Üniversiteler Internet üzerinden kayıt yapacak` geyiği sürer gider.

Hatta bu konuda bir çok ensesi kalın şirkete ihaleler yaptırılıp binlerce dolar para sokağa atılmıştır. Sonunda önce ODTÜ sonra Boğaziçi ve İTU derken üniversitelerimiz kör topal da olsa bu sisteme geçmeye başlamıştır. Tabi ki uygulanmamış birsürü projeye dökülen paralar da cabası.

Sonunda bir Sourceforge projesi bu işe de el attı. Universite Öğrenci Bilgiişlem Sistemi böyle bir yapıyı, hem de Türk öğrenciler tarafından hazırlanmış %100 serbest yazılımlarıyla sunuyor.
`Türkiye de yazılmış program istemeyiz, bizim üniversitemiz yurt dışında yazılmış programları hakeder` diyerek söz konusu ihaleleri öğrencilerine bile açmayı düşünemeyen eğitim dünyamızın bütün SAĞLAM ER`lerine selam olsun ;)