Bir Kablonet Hikayesi

0
sefalet
Kablolu bağlantı ile genelağ erişimi sağlayan kullanıcılara küçük bir müjde ile başlayıp, Türksat'ın bağlantı fiayatlarında indirime gittiğini belirtelim. İlgili tarifelere şuradan ulaşabilirsiniz. İndirimin yanında her ay istediğiniz bir tarifeye geçme hakkı da tanındığını duydum ki alışkın olmadığımız bir özellik. Kablolu bağlantı işletmesi 1 temmuz 2005'te Türksat'a geçmiş ve 1 eylül 2006'da Türksat, daha önce Telekom'un destek hizmeti vermesi için kiraladığı firmalar (kablonet, topaz, ultra, interaktif) ile sözleşmeleri feshetti. Bu olaylı geçiş sürecinde bir kaç gün bağlantı hizmeti alamadı kullanıcılar.
Benim hikayem de tam bu sırada başlıyor. İstanbullu bir kablolu bağlantı kullanıcısı olduğumdan destek hizmetini Kablonet firmasından alıyordum. Fakat 2006 yılında sözleşmelerin feshedilmesi ile açılan davalar tam bir Türkiye manzarası ortaya koydu. Ayrı ayrı ödediğimiz Telekom ve Kablonet faturalarının bir ara birleştiği söylendi fakat 2006'da gelen tüm kablonet faturalarında özellikle eylül ayından sonra 9 milyon gibi daha önce bir bağlantı faturasında görmediğim düşüklükte fiyatlar görünmeye başladı. Daha sonra faturaların da gelmemesi ve posta kutusu ve aylık ödemeler kalabalığı içinde dikkat etmediğimden ne olup bittiği konusunu takip etmedim. Bu bilinmezlik geçen hafta hattımın kesilmesi ile açıklık kazandı. Yaptığım bir kaç telefon görüşmesi neticesinde kablonet firmasının 2006 senesinde beni Türksat'a müşteri olarak göstermediği ortaya çıktı. 2006 yılında bana gelen bir kaç faturanın 9 milyon olmasının sebebinin de, kablonetin faturayı düşük gösterip kendi hizmet parasını müşteriden kolayca alabilmesi için olduğunu öğrenmiş oldum. Konuştuğum kişi bana hattımın iptal olduğunu, hattımı kullanabilmem için 2006 yılının ödenmeyen faturalarını ödememi ya da yeni hat başvurusunda bulunmamı önerdi. Yeni hat başvurusu yapınca eski borçları ödemem de gerekmiyordu üstelik çünkü kağıt üstünde ben Türksat müşterisi değildim. Uzun lafın kısası 2006 yılında sadece bir kez bağlantı parası ödemiş oldum. Konuştuğum kişi benim gibi pek çok kullanıcının olduğunu da ekledi.

Şimdi bir otelin erişim noktasını kullanıyorum. Kablo bağlantıdaki indirim yanında şubat ayında adsl fiyatlarında da indirime gidileceği söyleniyor. Yeni bağlantı düşünenler biraz daha bekleyip karar verirse daha iyi olacak gibi.

Görüşler

0
towsonu2003
"Şimdi bir otelin erişim noktasını kullanıyorum. "

Ayiptir soylemesi, sifreler ne oluyor?
0
hamdinp
sadece ben değilmişim otel bağlantısı kullanan. :)
0
simor
Bence haberlere de (artı/eksi) koyabilsek ne güzel olurdu.
0
sefalet
Bu arada kablo bağlantısı için başvurmanız için aynı zamanda kablotv abonesi de olmak zorundasınız. Bu sayede kablo ile genelağ bağlantısının indirim ücretlerine bir de aylık yaklaşık 10 ytl kablotv ücreti dahil etmek gerekiyor.

Bir teknisyene sorduğumda bu zorunluluğun kablo ile genelağ bağlantısı olanların aynı kablo ile tv seyredebilmeleri olanaklı olduğu için yapıldığını söyledi. Yani yeni adı ile Türksat, kullanıcılarını potansiyel suçlu olarak görmekte.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Temporary Inbox ile Spamlardan Uzak Durun

DemensMagnet

E-Posta adresiniz 1 defa spamcıların eline düşmeye görsün, o e-posta adresinden pek fazla hayır gelmemektedir. Her ne kadar e-posta sunucuları yeni spam filtreleri geliştirseler de spamcılar boş durmayıp bu flitreleri atlatabilmek için ellerinden geleni yapıyor ve bu filtreleri atlatıyorlar.

En güzel spam koruması e-posta adresinizi spamcılardan uzak tutmaktır. İşte bu noktada Temporary Inbox oldukça yararlı bir servis sunuyor kullanıcılara.

Dünyanın Baskıcı Rejimleriyle İşbirliği Yapan Şirketler

darkhunter

Çin'de yaşanan internet sansürleme projesine çanak tutan şirketlere Microsoft'da eklendi... Habere göre Shanghai Alliance Investment Ltd (SAIL) ile Microsoft'un ortaklığında kurulan yeni MSN portalında 13.06.2005 itibariyle "demokrasi, özgürlük, insan hakları, Tayvan'ın bağımsızlığı veya gösteri" ile ilgili sonuçlar görüntülenmeyecek... Bu durum ilk değil Google ve Yahoo bu kepazeliğe çoktandır çanak tutuyorlar!

Denizaltındaki Kablo Kaynaklı Internet Kesintisi

FZ

Türk Telekom sayfasındaki duyuruya göre: "Cezayir yakınlarında meydana gelen depremden dolayı, İtalya ile Fas arasındaki denizaltı kablolarda (SMW3) arızası meydana gelmiştir. Bu nedenle yurtdışı internet (ABD-Sprint 622, ABD-C&W 155, İngiltere-C&W 155) hatlarımız kesilmiştir."

Tüm Türkiye genelini etkileyen bu arıza yüzünden 1080 Megabitlik Türkiye geneli hat trafiği 150 Megabite kadar düştü.

Hatların trafik durumu ile ilgili istatistik bilgileri bu sayfadan edinebilirsiniz.

Internet üzerinde beyaz tahta

sundance

Bazen telefondaki birine tam olarak ne demek istediğinizi bir türlü anlatamazsınız. Şöyle bir kağıt kalem olsaydı da onun üzerinde çizerek gösterseydim dediğiniz olur. Bu amaçla üretilmiş bir sürü yazılım da var piyasada.

Ama ilk bağlantının kurulması, firewallda ayar gerektirmesi vs. derken çoğu oldukça kullanılmaz hale geliyor.

Öte yandan flash ile yapılmış bu beyaz tahta bu alanda birçok sorunumuzu pratik olarak çözecek gibi. (Digg sağolsun)

Internet'e reboot, geçici olarak internete erişemeyebilirsiniz!

ripper

Internet'in "reboot" vakti geldi. Internet omurgasının donanım bileşenlerinin önemli bir kısmını üreten Cisco firması , 3 önemli güvenlik açığı için yama yayınladı. Yamaların yüklenmesi sırasında internette kısmi erişim problemlerinin olması muhtemel.
www.cisco.com
blog.washingtonpost.com