Bir Kablonet Hikayesi

0
sefalet
Kablolu bağlantı ile genelağ erişimi sağlayan kullanıcılara küçük bir müjde ile başlayıp, Türksat'ın bağlantı fiayatlarında indirime gittiğini belirtelim. İlgili tarifelere şuradan ulaşabilirsiniz. İndirimin yanında her ay istediğiniz bir tarifeye geçme hakkı da tanındığını duydum ki alışkın olmadığımız bir özellik. Kablolu bağlantı işletmesi 1 temmuz 2005'te Türksat'a geçmiş ve 1 eylül 2006'da Türksat, daha önce Telekom'un destek hizmeti vermesi için kiraladığı firmalar (kablonet, topaz, ultra, interaktif) ile sözleşmeleri feshetti. Bu olaylı geçiş sürecinde bir kaç gün bağlantı hizmeti alamadı kullanıcılar.
Benim hikayem de tam bu sırada başlıyor. İstanbullu bir kablolu bağlantı kullanıcısı olduğumdan destek hizmetini Kablonet firmasından alıyordum. Fakat 2006 yılında sözleşmelerin feshedilmesi ile açılan davalar tam bir Türkiye manzarası ortaya koydu. Ayrı ayrı ödediğimiz Telekom ve Kablonet faturalarının bir ara birleştiği söylendi fakat 2006'da gelen tüm kablonet faturalarında özellikle eylül ayından sonra 9 milyon gibi daha önce bir bağlantı faturasında görmediğim düşüklükte fiyatlar görünmeye başladı. Daha sonra faturaların da gelmemesi ve posta kutusu ve aylık ödemeler kalabalığı içinde dikkat etmediğimden ne olup bittiği konusunu takip etmedim. Bu bilinmezlik geçen hafta hattımın kesilmesi ile açıklık kazandı. Yaptığım bir kaç telefon görüşmesi neticesinde kablonet firmasının 2006 senesinde beni Türksat'a müşteri olarak göstermediği ortaya çıktı. 2006 yılında bana gelen bir kaç faturanın 9 milyon olmasının sebebinin de, kablonetin faturayı düşük gösterip kendi hizmet parasını müşteriden kolayca alabilmesi için olduğunu öğrenmiş oldum. Konuştuğum kişi bana hattımın iptal olduğunu, hattımı kullanabilmem için 2006 yılının ödenmeyen faturalarını ödememi ya da yeni hat başvurusunda bulunmamı önerdi. Yeni hat başvurusu yapınca eski borçları ödemem de gerekmiyordu üstelik çünkü kağıt üstünde ben Türksat müşterisi değildim. Uzun lafın kısası 2006 yılında sadece bir kez bağlantı parası ödemiş oldum. Konuştuğum kişi benim gibi pek çok kullanıcının olduğunu da ekledi.

Şimdi bir otelin erişim noktasını kullanıyorum. Kablo bağlantıdaki indirim yanında şubat ayında adsl fiyatlarında da indirime gidileceği söyleniyor. Yeni bağlantı düşünenler biraz daha bekleyip karar verirse daha iyi olacak gibi.

Görüşler

0
towsonu2003
"Şimdi bir otelin erişim noktasını kullanıyorum. "

Ayiptir soylemesi, sifreler ne oluyor?
0
hamdinp
sadece ben değilmişim otel bağlantısı kullanan. :)
0
simor
Bence haberlere de (artı/eksi) koyabilsek ne güzel olurdu.
0
sefalet
Bu arada kablo bağlantısı için başvurmanız için aynı zamanda kablotv abonesi de olmak zorundasınız. Bu sayede kablo ile genelağ bağlantısının indirim ücretlerine bir de aylık yaklaşık 10 ytl kablotv ücreti dahil etmek gerekiyor.

Bir teknisyene sorduğumda bu zorunluluğun kablo ile genelağ bağlantısı olanların aynı kablo ile tv seyredebilmeleri olanaklı olduğu için yapıldığını söyledi. Yani yeni adı ile Türksat, kullanıcılarını potansiyel suçlu olarak görmekte.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Edge.Org :: Bilgi'nin Sınırı

SHiBuMi

"Dünyadaki bilginin sınırlarına ulaşmak için en karmaşık ve sofistike beyinleri bul, hepsini aynı odaya koy ve herbirinin kendi kendine sorduğu soruları diğerine sormasını sağla"

Edge.Org sitesinin temasını özetleyen cümle bu. Siteye Julian Barbour isimli fizikçinin zaman ile ilgili yazıları hakkında araştırma yaparken rastladım. Sitede birçok bilimadamının katkısıyla oluşturulmuş bilimsel ve felsefi belgeler, söyleşiler var.

Siteye ulaşmak için adres: www.edge.org

Türk Telekom Kablosuz Internet tarifelerini belirledi

talat

Türk Telekom'un 42 ilde 400 noktada sunduğu kablosuz internet erişim ücretleri belirlendi. Yarım saat kablosuz internet TTWinet hizmeti 3.11 YTL olacak.

Mathematica'nın Yaratıcısı Şimdi de Telefon Melodisi İşine Girdi

FZ

DDJ'den Michael Swaine'in, derginin son sayısındaki "Programming Paradigms" köşesini okurken dumura uğradım! İngilitere’de, geçen sene telefon melodisi satışları CD satışlarını geçmiş, hem adet hem de ciro olarak. Swaine enteresan bir siteden bahsediyor. İşin içinde Mathematica’nın yaratıcısı dahi Stephen Wolfram var. CA (Cellular Automata) konusuna kafayı takmış olan Wolfram (ki bu konuyu pek çok değişik fenomene uyguladığı tuğla kitabı A New Kind of Science kitabı pek çok hararetli tartışmaya yol açmıştır) bu sefer de "dur hele şu CA algoritmalarını kullanıp bir nevi random, bir nevi kişiye özel, bir nevi kullanıcı dostu, böyle bir nevi çok popüler olabilecek bi cep telefonu melodi üreteci sitesi hazırlayalım, hem meşhuruz, akıllı adam olarak nam saldık alemlerde” deyivermiş. Pekiyi ya sonuç ne olmuş dersiniz?

Apple iPhone Geldi ama

anonim

Steve Jobs MacWorld 2007 konuşmasında uzun süredir beklenilen yeni Apple ürününü açıkladı. iPod + cep telefonu + Internet iletişim cihazı = iPhone. Jobs konuşmasının sonunda iPhone için “cebinizdeki hayat!” dedi. Bu nesil Internetli telefonlar önümüzdeki iki yılda muhtemelen hemen herkesin elinde olacak. Peki ama "cetde Internet" ne anlama geliyor? Telekom gibi karanlık/kapalı bir ağ ile Internet gibi açık protokollerle çalışan bir ağın birbirine bu kadar yaklaşması ne gibi sonuçlar doğuracaktır?

Phrack Efsanesi sona eriyor

o_ozardic

1985 yılından beri yayın yapmakta olan online Hacker dergisi Phrack 63. sayısıyla yayın hayatına son vereceğini duyurdu. Sitenin giriş sayfasında belirtildiğine göre dergi artık çıkmayacak, gerçek bir 64. sayı olmayacak, ancak dergi ekibi final sayısından sonraki iki yıl boyunca açık tutacak.

Jübile sayısında yayınlanmak üzere gönderilecek eserler için son kabul tarihi 10 Temmuz 2005 23:59 olarak belirtilmiş.