Linuxcuyuz.biz

0
Dirty_tux
İsteyen herkese ücretsiz olarak Linux dağıtımlarının CDlerini gönderen Linuxcuyuz.biz sitesi 1 Mart'ta açıldı. Sonunda herkesin merakla beklediği bir proje daha hayata geçirildi ve artık Türkiye'de de ücretsiz olarak isteyen herkes istediği Linux dağıtımının CD'lerine ulaşabilecek. Ayrıntılı bilgi için: http://linuxcuyuz.biz

Görüşler

0
bm
Sertifikalanildi mi? http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=12575

0
loker
Ah ne güzel, bakanlıktakiler yeni para kazanma kaynağı olarak korsanla mücadele ediyormuş gibi görünmeye karar vermişler.

linuxcuyuz.biz sitesi ücret talep etmeyen bir proje, sertifika kapsamına alınması gerekiyorsa mevzuat gereği, tam devlet kazığı demektir. Adamlar zaten ceplerinden para harcayıp insanlara bilgi ulaştırıyor, bir de bunu yaptıkları için devlete mi para ödesin..

ooofff off... sanki korsan cd satan yerler sertifika olmadan ayırt edilemiyor da ... : (
0
bm
Bir alinti yapayim:

e) Fikir ve sanat eserlerinin ve bu eserleri içeren yapımlara ilişkin taşıyıcı materyallerin dijital iletim de dahil her türlü usul ve teknikle satış, dağıtım, ithalat ve pazarlamasını yapan veya bunları kiraya veren yerler. (vurgular benim BM)

Elli tane kanunla korunmus insanlar icin birsey soylemeyi dusunmem bile dogru olmaz ama, ....

Bunun izne ve kirtaisyeye tabi olmasi para disinda da makul degil. Ama bizde yeni usul once eziyet, lisans, fisleme, sonra e-devlet ile alkislar arasinda bu fevkalade gerekli seylerden dogan operasyonel problemleri cozmek olacak galiba.
0
darkhunter
Daha çok dağıtımı bünyelerinde barındırmalarını umuyorum...

Keza paylaşıma katılan dağıtım sayısı az ve yetersiz gibi geldi bana...
0
Geryon
Ben diyorum zaten bu linuz'cular azıcık *** diye...
Sitelerinda devasa bir açık
acaba ne ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: İçerik - Her şeye rağmen mi?

anonim

Sundance'in Wikipedia ile ilgili haberde yapmış olduğu Wikipedia Şövalyeleri yorumu :) ile ilgili yorumu temel alırsak, Internet'te içeriğin (bilginin) insanlara ulaştırılırken bu içeriğin sunumu ile ilgili içeriği sunanın sorumlulukları nelerdir sizce?

Örneğin bir PHP sitesindeki Php ile Programlama felsefesi ve Planlama başlıklı yazıda olduğu gibi, imla hataları ve cümle düşüklükleriyle dolu, içeriğin sunumu ile ilgili hiçbir iyileştirme yapılmamış bir belge ilgili o sitenin yönetimi ve o içeriği hazırlayan kişinin sorumlulukları nelerdir?

Yahoo da bi yere kadar...

ftaski

En sağlam altyapılardan birine sahip nerdeyse hepimize aşina Yahoo'nun mail servisi 4 haziran 2001 00:43 itibariyle servis veremez hale gelmiştir:
"Temporary problem accessing your mailbox. We sincerely apologize for the inconvenience. The problem with your mailbox has now been logged, and we are working to restore your access. Thank you for your patience.
Privacy Policy- Terms of Service - Guidelines Copyright © 1994-2001 Yahoo! Inc. All rights reserved. "
Yahu da bi yere kadar.

Denizaltındaki Kablo Kaynaklı Internet Kesintisi

FZ

Türk Telekom sayfasındaki duyuruya göre: "Cezayir yakınlarında meydana gelen depremden dolayı, İtalya ile Fas arasındaki denizaltı kablolarda (SMW3) arızası meydana gelmiştir. Bu nedenle yurtdışı internet (ABD-Sprint 622, ABD-C&W 155, İngiltere-C&W 155) hatlarımız kesilmiştir."

Tüm Türkiye genelini etkileyen bu arıza yüzünden 1080 Megabitlik Türkiye geneli hat trafiği 150 Megabite kadar düştü.

Hatların trafik durumu ile ilgili istatistik bilgileri bu sayfadan edinebilirsiniz.

WriteBoard: Ortaklaşa Belge Üretimi

sefalet

Web tabanlı araçlar yaygınlaşıyor ve aralarında ilginç olanları da yok değil. Writeboard onlardan biri.Arkadaşları "Basecamp" yönetim aracı geliştirmek gibi faliyetlerinden tanıyor olabilirsiniz.

Bu web tabanlı aracın özellikle FM'nin gönüllü bilgi paylaşımcılarının, birlik beraberlik sevdalılarının hatta çeviri bağımlılığı olanların çok işine yarayacağını düşündüm.Kısaca anlatmak gerekirse, web üstünde yazı yazmanızı sağlıyor.Bu yazıyı birden fazla kişi aynı anda veya farklı zamanlarda yazabiliyor.Yapılan değişiklikler RSS ya da e-posta yoluyla öğrenilebiliyor.Uygulama yüzde yüz bedelsiz. (Bizim bakanın adsl tarifesinde belirttiği yüzde yüz indirim gibi değildir, uyarılır)

Daha fazla bilgi ve diğer araçları görmek için:

http://www.37signals.com/

Rebol: Bambaşka bir internet dili

sundance

Yaklaşık dört yıl kadar önce Rebol.com ile ilk karşılaştığımda, İmparatorluk güçlerinden kaçan bir grup Amiga Rebel`ın bir ütopya peşinde koştuğunu düşünmüştüm.

Bu gün bir bakayım ne yapmışlar dediğimde ise REBOL`un evrimleşerek yaklaşık 20 platformda çalışan inanılmaz üst düzey bir dilden Internet Operating System diye bir konsepte geçtiğini gördüm.

Sırf konseptin kendisi okumaya değer, öte yandan Rebol`un neler yapabildiği ise tamamen bambaşka bir konu...