Linuxcuyuz.biz

0
Dirty_tux
İsteyen herkese ücretsiz olarak Linux dağıtımlarının CDlerini gönderen Linuxcuyuz.biz sitesi 1 Mart'ta açıldı. Sonunda herkesin merakla beklediği bir proje daha hayata geçirildi ve artık Türkiye'de de ücretsiz olarak isteyen herkes istediği Linux dağıtımının CD'lerine ulaşabilecek. Ayrıntılı bilgi için: http://linuxcuyuz.biz

Görüşler

0
bm
Sertifikalanildi mi? http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=12575

0
loker
Ah ne güzel, bakanlıktakiler yeni para kazanma kaynağı olarak korsanla mücadele ediyormuş gibi görünmeye karar vermişler.

linuxcuyuz.biz sitesi ücret talep etmeyen bir proje, sertifika kapsamına alınması gerekiyorsa mevzuat gereği, tam devlet kazığı demektir. Adamlar zaten ceplerinden para harcayıp insanlara bilgi ulaştırıyor, bir de bunu yaptıkları için devlete mi para ödesin..

ooofff off... sanki korsan cd satan yerler sertifika olmadan ayırt edilemiyor da ... : (
0
bm
Bir alinti yapayim:

e) Fikir ve sanat eserlerinin ve bu eserleri içeren yapımlara ilişkin taşıyıcı materyallerin dijital iletim de dahil her türlü usul ve teknikle satış, dağıtım, ithalat ve pazarlamasını yapan veya bunları kiraya veren yerler. (vurgular benim BM)

Elli tane kanunla korunmus insanlar icin birsey soylemeyi dusunmem bile dogru olmaz ama, ....

Bunun izne ve kirtaisyeye tabi olmasi para disinda da makul degil. Ama bizde yeni usul once eziyet, lisans, fisleme, sonra e-devlet ile alkislar arasinda bu fevkalade gerekli seylerden dogan operasyonel problemleri cozmek olacak galiba.
0
darkhunter
Daha çok dağıtımı bünyelerinde barındırmalarını umuyorum...

Keza paylaşıma katılan dağıtım sayısı az ve yetersiz gibi geldi bana...
0
Geryon
Ben diyorum zaten bu linuz'cular azıcık *** diye...
Sitelerinda devasa bir açık
acaba ne ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

BIG BROTHER IS WATCHING US !

ganzo66

"ABD Başkanı George W. Bush, terörizmle mücadele yasasını, Cuma günü imzalamıştı. Buna göre, ABD Adalet Bakanlığına bağlı Federal Soruşturma Bürosu FBI yetkililerinin, izleme ve dinleme faaliyetleri inanılmaz ölçüde genişletildi.

Bush‘un imzasının kurumasını beklemeden ve haftasonu olmasına bakmadan Washington‘daki en üst düzey hukukçular ...ülkedeki federal savcılara, 30 sayfalık bir e-mail göndererek, hükümetin, yüksek teknoloji aletlerinin nasıl kullanılacağını anlattılar"

e-öğrenme: Online Educa Berlin 2008′in Ardından

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi eMBA yazılım geliştirme ekibinin lideri ve uzaktaneğitim blogu yazarlarından Memduh Er ile, 1 ay kadar önce katıldığı ve dünyanın en büyük uzaktan internet tabanlı eğitim konferanslarından biri olan Online Educa Berlin hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik,e-öğrenme dünyasının bugünü ve yarını hakkında konuştuk, teknolojik ve pedagojik açıdan nereye doğru ilerlediğimizi anlamaya çalıştık.

Opera Fingertouch ve tarayıcıların yükselişi

esrefatak

Bu yazımızda, Opera'nın cep telefonu sürümü olan Opera Mini'de çıkan yeni bir özellik olan Fingertouch'a değineceğiz. Tarayıcıların hayatımızdaki artan önemine dikkat çekip sözü dallandırıp budaklandırıp, bir şekilde yine Google'a ve bir de tabii ki IPhone'a getireceğiz.

Sizi Rahatsız Eden Kavramları Google İle Değiştirin!

FZ

Savaş karşıtı slogan tespit edildi, hedefi saptırıldı ve Google ile temizlenip pırıl pırıl yapıldı.

Bu yıl, meşhur "1984" romanının yazarı George Orwell'in 100. doğum yıldönümü. Orwell, dilin gücünün politika bağlamında ne kadar etkili olabileceği üzerine bir hayli düşünmüş ve yazmıştı. Yazar, Internet aracılığı ile kavramların nasıl kısa sürede ve güçlü şekilde çarpıtıldığını görse idi herhalde küçük dilini yutardı!

Tezler internette

yilmaz

YÖK, yayınlanan tezleri bir internet sitesi aracılığı ile yayına sundu. http://tez2.yok.gov.tr/ adresinden erişilebilen siteye üye olarak tezleri inceleme şansına sahip olabiliyorsunuz.