Linuxcuyuz.biz

0
Dirty_tux
İsteyen herkese ücretsiz olarak Linux dağıtımlarının CDlerini gönderen Linuxcuyuz.biz sitesi 1 Mart'ta açıldı. Sonunda herkesin merakla beklediği bir proje daha hayata geçirildi ve artık Türkiye'de de ücretsiz olarak isteyen herkes istediği Linux dağıtımının CD'lerine ulaşabilecek. Ayrıntılı bilgi için: http://linuxcuyuz.biz

Görüşler

0
bm
Sertifikalanildi mi? http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=12575

0
loker
Ah ne güzel, bakanlıktakiler yeni para kazanma kaynağı olarak korsanla mücadele ediyormuş gibi görünmeye karar vermişler.

linuxcuyuz.biz sitesi ücret talep etmeyen bir proje, sertifika kapsamına alınması gerekiyorsa mevzuat gereği, tam devlet kazığı demektir. Adamlar zaten ceplerinden para harcayıp insanlara bilgi ulaştırıyor, bir de bunu yaptıkları için devlete mi para ödesin..

ooofff off... sanki korsan cd satan yerler sertifika olmadan ayırt edilemiyor da ... : (
0
bm
Bir alinti yapayim:

e) Fikir ve sanat eserlerinin ve bu eserleri içeren yapımlara ilişkin taşıyıcı materyallerin dijital iletim de dahil her türlü usul ve teknikle satış, dağıtım, ithalat ve pazarlamasını yapan veya bunları kiraya veren yerler. (vurgular benim BM)

Elli tane kanunla korunmus insanlar icin birsey soylemeyi dusunmem bile dogru olmaz ama, ....

Bunun izne ve kirtaisyeye tabi olmasi para disinda da makul degil. Ama bizde yeni usul once eziyet, lisans, fisleme, sonra e-devlet ile alkislar arasinda bu fevkalade gerekli seylerden dogan operasyonel problemleri cozmek olacak galiba.
0
darkhunter
Daha çok dağıtımı bünyelerinde barındırmalarını umuyorum...

Keza paylaşıma katılan dağıtım sayısı az ve yetersiz gibi geldi bana...
0
Geryon
Ben diyorum zaten bu linuz'cular azıcık *** diye...
Sitelerinda devasa bir açık
acaba ne ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

O’Reilly Web 2.0 lafını tescillemiş!

meddah

Web 2.0 hakkında konuşma düzenleyen bir şirkete O'Reilly'nin New York'daki avukatları tarafından bir tehdit mektubu gönderildi. Amaçları kendi izinleri olmadan Web 2.0 ismi altında hiçbir organizasyon yapılmamasi. Organizasyon da çok büyük değil! Katılım en fazla 100 kişi oluyor. Yani uluslararası bir organizasyondan bahsetmiyoruz.

Gönderilen mektubu bu adresten görebilirsiniz

Hapishaneden canlı webcam yayını!

larweda

Amerika Arizona`da bir hapishane, Crime.com`un desteğiyle hapishane içine tutukluların yaşadığı bölgelere webcam koymuş ve buradan insanlara seyrettiriyor. Bir nevi reality show yani. Bence önemli olan soru ise, her zamanki Internet`in ne kadar özgür olduğu tartışması. Acaba bu hapishanede yatan mahkumlar webcam konulmasından hoşlanıyorlar mı,ya da onaylıyorlar mı? Onaylıyor gibi görünseler de bu gerçekten kendi istekleri mi yoksa suçlu oldukları için onlar adına karar verilebiliyor mu? Bu konu tahminen Amerika`da da tartışmalar çıkaracaktır, biz de gelişmeleri takip ederek buradan aktarmaya devam ederiz.
Webcam'leri görebilmek için bir form doldurup email adresi vermek gerekiyor, sonucunda da birsürü spam e-mail alıyorsunuz, ben bu sorunu da halletmek için mailexpire`ı kullandım, ki bu da bir sonraki yazının konusu.

RTUK@internet

ganzo66

Aşagıdaki yazı Fatih Altaylı tarafından yazılmıştır. Dikkatle okuyun ve Türkiye'de internetin ve hosting mekanizmasının çivisinin nasıl çıktığını sizde görün. Bu tip yasa ve oluşumlara engel olmak için derhal harakete geçmek gerekmektedir. Bizler sesimizi ciddi olarak duyurmak zorundayız, yoksa hayatlarında internette iş yapmamış insanlar tamamen yasakçı zihniyetle dünyada bir örneği daha olmayan bir uygulamayı başlatacaklar. Bize etkisi şu an olmayabilir ama şimdi bir şeylere karşı durmazsak zamanı geldiğinde ve yardıma ihtiyacımız olduğunda etrafımızda kimseyi bulamaya biliriz. DİKKAT ve PANİK !!!!!

Her işe yarar network kablosu!

sundance

Yanında laptop taşıyan hemen hemen bütün ağ yöneticileri bir cross kablo bulundurur. Biraz abartanlar, bunu patch kabloya çevirecek bir çevirici de yapıp, ek aparatına bağlarlar. Öte yandan hala routerlara bağlanmak için terminal kablosu gerekir, bunların da cinsleri vardır vs. vs.

Bütün bunlardan sıkılan bir arkadaş 5'i bir yerde ağ kablosu projesini hayata geçirmiş. Projenin son aşamasını oluşturan loopback kablo test cihazını isterseniz ThinkGeek'den alabilirsiniz. Ya da oturup herşeyi kendiniz yapar, keyfini çıkartırsınız.

Vikipedi İçin Daha Kaliteli ve Geniş İçerik

anonim

Vikipedi'de yapılan aramaların çoğunluğu, o konuda yeterli bilgi sahibi olmayan kişiler tarafından, o konuyu öğrenmek veya o konu hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla yapılmaktadır. Zaten konu hakkında yeterli ve hatta gerçekten kaliteli içerik oluşturacak kadar nitelikli bilgiye sahip kişilerin, bilgi sahibi oldukları konu hakkında en azından Vikipedi içerisinde araştırma yapmak ihtiyacı hissetmeyecekleri göz önüne alınırsa, içerik geliştirme işinin, o konu hakkında daha az bilgili ve içerik geliştirme konusunda cesaretleri kırılmaya daha meyilli kişilerin eline kaldığı söylenebilir. Bu, Vikipedi ve daha genel konuşursak Wikipedia'nın en büyük problemlerinden biridir bence.