Teknoloji videoları

0
anonim
Bilgisayar teknolojileri hakkında okumaktan ziyade izlemekten keyif alan arkadaşların özgürce indirip seyredebilecekleri videoları barındıran bir site Tech Shows. Ayrıca sitede Open Software üzerine yayın yapan programlarında (Go Open vs.) videoları mevcut.

Herkese iyi seyirler.

Görüşler

0
FZ
Öncelik sırasına göre hoşuma gidenler:

http://www.pbs.org/cringely/nerdtv/

http://thebroken.org/

http://hak5.org/episodes/

http://www.infonomicon.org/video.php

http://www.packetsniffers.org/

http://www.rocketboom.com/vlog/

http://revision3.com/systm/
0
sefalet
Fazlamesaiciler böyle vidyo olaylarına girmezler mi acaba? tv ile tecrübe edinmişken farklı şeyleri gerçekleştirebilmek adına.

İlk bölüm linux nasıl ve neden kurulur mesela.Size kalmış, yeni bu işlere girenler için ya da ileri düzeydekiler hedeflenerek yapılabilir.İkiside olsa daha güzel olur tabi.

Bizde gurur ile dağıtsak elden ele, bu konulara aç Türk Milletine.
0
FZ
Yayılır mı gerçekten bilmiyorum. Mesela Kablo TV'den (olmayışından, vs.) şikayet eden kaç kişi eski programların tekrarını sağdaki FM TV resmine tıklamak sureti ile izlemiştir?
0
bm
Bunu kac kisinin yaptigini niye bilmiyorsunuz? (Ben daha bakmadim. Streaming video, browserda video filan sevmiyorum ben, o dosya halinde cekulebilen linklere bakacagim bir ara yahut vlc'den akisi dosya yapma metodunu kullanacagim).
0
sefalet

Warez sitelerde büyümüş biri olarak size bu tür etkileşim isteğinin ne kadar yüksek olduğunu anlatamam.Artık doküman yazma geride kalmaya başladı en acemi kullanıcı bile bir sorunu olduğunda ya da paylaşmak istediği bir şey olduğu zaman bunu ekran görüntüsü alan yazılımlar ile görüntülü yapıp birde buna ses eklentisi yapıyor.

Demek istediğim artık bu yollar varken birikimi olan insanların özellikle bilişim felsefesi ve teknik yönü olan konularda bu tür etkileşimlere girmesi gerek.Elden ele dolaşacağından emin olabilirsiniz.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet B*ktur!

FZ

Siber yaşam yeni bir kültür yarattı ama herkes için aynı sonucu doğurduğunu söylemek mümkün değil. İşte 11 alternatif bakış açışı. Bakalım bu garip ve radikal manifestoya ne tür tepkiler gelecek:

Tipografik Kitap Arama: AmazType

FZ

Keita Kitamura ve Yugo Nakamura tarafından Amazon Web Servisleri kullanılarak geliştirilmiş çılgın bir tipografik kitap arama sistemi: amaztype. Yaptığı şey konu ile ilgili kitap kapak görüntülerini alıp aradığınız sözcüğün harflerini oluşturarak dizmek. Söz gelimi Lisp aradığınızda karşınıza koca bir Lisp yazısı geliyor ve gelen görüntüdeki grafiklere tıklayarak "zoom" yapabiliyor, kitapla ilgili detaylı bilgi alabiliyor ve doğrudan kitabın sayfasına gidebiliyorsunuz.

En çok aranan sözcükleri burada görebilirsiniz. Konu ile ilgili eğlenceli bir makaleyi de burada okuyabilirsiniz.

TürkTelekom Suyunu Çıkardı

sundance

Bayramdan önce Türk Telekom tariflerine gelen %25`lik zamla fiyatların 280,000 TL.den 350,000 TL.e çıktığını hemen herkez biliyor.

Peki bayram ertesinde bu ücretin %20`lik bir artışla 415,000TL`e çıktığını biliyor musunuz ?
Tabi ki hemen protesto sitesi açıldı. İster protesto edin, ister etmeyin, ama bilgilenin...

Bilimsel Kaynakları Taramak İçin Arama Motoru: SCIRUS

FZ

Evet, %99.999 Google kullanırız ama daha spesifik ve bilimsel bilgi içeren arama tarama gerektiğinde http://www.scirus.com adresine bakmakta fayda var. Gayet güzel bir arayüz, sade ama etkili bir işlevsellik sunuyor.

Web sitelerinde veya bilimsel dergilerde ayrı ayrı arama da yapabiliyorsunuz ayrıca arama motorunun arama daraltmak için sağ tarafta sunduğu ipuçları da gayet anlamlı.

Gittikçe çöplüğe dönen Internet ortamında kaliteli bilgiye erişmek için güzel bir araç ve katkıda bulunan bilimadamlarının da bundaki payı azımsanacak gibi değil. Taranan kaynaklar arasında MEDLINE, ScienceDirect, ArXiv.org, CogPrints, NASA, Mathematics Preprint Server ve Computer Science Preprint Server da var.

Bilişim Sohbetleri

butch

itconversations.com BT dünyasından önemli isimlerin, önemli konuşmalarının gerek ses kayıtlarına gerek metinlerine ulaşabileceğiniz bir site.

Lawrence Lessig, Free Culture, Bölüm 1 ile başlayalım mı arşivi oluşturmaya?