Teknoloji videoları

0
anonim
Bilgisayar teknolojileri hakkında okumaktan ziyade izlemekten keyif alan arkadaşların özgürce indirip seyredebilecekleri videoları barındıran bir site Tech Shows. Ayrıca sitede Open Software üzerine yayın yapan programlarında (Go Open vs.) videoları mevcut.

Herkese iyi seyirler.

Görüşler

0
FZ
Öncelik sırasına göre hoşuma gidenler:

http://www.pbs.org/cringely/nerdtv/

http://thebroken.org/

http://hak5.org/episodes/

http://www.infonomicon.org/video.php

http://www.packetsniffers.org/

http://www.rocketboom.com/vlog/

http://revision3.com/systm/
0
sefalet
Fazlamesaiciler böyle vidyo olaylarına girmezler mi acaba? tv ile tecrübe edinmişken farklı şeyleri gerçekleştirebilmek adına.

İlk bölüm linux nasıl ve neden kurulur mesela.Size kalmış, yeni bu işlere girenler için ya da ileri düzeydekiler hedeflenerek yapılabilir.İkiside olsa daha güzel olur tabi.

Bizde gurur ile dağıtsak elden ele, bu konulara aç Türk Milletine.
0
FZ
Yayılır mı gerçekten bilmiyorum. Mesela Kablo TV'den (olmayışından, vs.) şikayet eden kaç kişi eski programların tekrarını sağdaki FM TV resmine tıklamak sureti ile izlemiştir?
0
bm
Bunu kac kisinin yaptigini niye bilmiyorsunuz? (Ben daha bakmadim. Streaming video, browserda video filan sevmiyorum ben, o dosya halinde cekulebilen linklere bakacagim bir ara yahut vlc'den akisi dosya yapma metodunu kullanacagim).
0
sefalet

Warez sitelerde büyümüş biri olarak size bu tür etkileşim isteğinin ne kadar yüksek olduğunu anlatamam.Artık doküman yazma geride kalmaya başladı en acemi kullanıcı bile bir sorunu olduğunda ya da paylaşmak istediği bir şey olduğu zaman bunu ekran görüntüsü alan yazılımlar ile görüntülü yapıp birde buna ses eklentisi yapıyor.

Demek istediğim artık bu yollar varken birikimi olan insanların özellikle bilişim felsefesi ve teknik yönü olan konularda bu tür etkileşimlere girmesi gerek.Elden ele dolaşacağından emin olabilirsiniz.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Güzel Siteler - 4: Lost Library

larweda

Son yıllarda ülkemizde de son da olsa popüler olmaya başlayan bilim kurgu ve fantazi edebiyatı, yayınevlerinin de desteğiyle yavaş yavaş hakettiği yerine gelmeye başlıyor. J.R.R. Tolkien`in Lord of the Rings`i (Yüzüklerin Efendisi), Frank Herbert`in Dune`u, Ursula K.Leguin`in Earthsea`si (Yerdeniz üçlemesi), Anne McCaffrey`in Dragonriders of Pern`i (Pern'in Ejderadamları), Terry Pratchett`in Discworld`ü (Diskdünya :-) David Eddings`in Elenium/Tamuli ve Belgariad serileri, Arthur C. Clarke`ın Space Odyssey ve Rama serileri, Dragonlance (Ejderha mızrağı), Philip Dick, Terry Brooks, Wolfgang Hohlbein ve Doris Lessing`in kitapları son 2-3 yılda türkçeye çevrilen fantasy/BK klasiklerinden bazıları.

İşte LostLibrary de bu hikayeler, konular ve kitaplar hakkında kaliteli türkçe içerik sağlayan çok az siteden biri. Siteyi hazırlayan insanların da yaşam tarzlarında BK ve Fantasy edebiyatının büyük yer kapladığı açıkça belli oluyor. Tatmin edici bir içeriğin yanında göz bozmayan bir tasarım da sunan LostLibrary, şiddetle tavsiye olunur.

Küçük Dünya Projesi

FZ

Bir insanın dünyadaki herhangi bir başka insanla iletişim kurması için kaç insanla temas etmesi gerekir? 100? 200? 6? Vakti zamanında sosyolog Milgram'ın mektup ile gerçekleştirdiği deneyden sonra bu konu ile ilgili empirik bir çalışma yapılmamıştı. Ta ki Small World Project isimli deneye kadar.

İsterseniz siz de bu deneye kolayca katılabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Columbia Üniversitesinin Sosyoloji Bölümündeki ilgili siteye gidip kaydolmak. Hemen ardından adamlar size bir kişi ile ilgili bilgileri gönderiyorlar (mesela bana Norveç'li bir veteriner çıktı :) ve o kişiye ulaşmak için size yardımcı olacak bir arkadaşınıza bir e-mail göndermenizi istiyorlar sitenin ilgili web formu üzerinden (mesela Norveç'te bir tanıdığınız, ya da Norveç'te bir arkadaşı olan bir tanıdığınız olabilir).

fsdaily.com açılmış

exalted

fsdaily.com açılmış, tüm özgür aleme hayırlısı olsun.

Skype 2.0 Beta Yayınlandı

wizzyfx

Skype 2.0 sürümü ile internet üzerinden ücretsiz video görüşme imkanı da sağlıyor. Şu anda windows için beta versiyonu hazır olan programın final sürümü için ise henüz bir tarih belli değil.

Buradan indirilebilir.

Web Standartları ve Tarayıcılar

yuxel

Acid2 : tarayıcıların web standartlarına uyumunu test etmek için Web Standartları Projesi tarafından desteklenen küçük bir test sayfası.
Test tarayıcıların, HTML4, CSS1, PNG ve pek kullanılmayan Data URL desteğini deniyor .