O’Reilly Web 2.0 lafını tescillemiş!

0
meddah
Web 2.0 hakkında konuşma düzenleyen bir şirkete O'Reilly'nin New York'daki avukatları tarafından bir tehdit mektubu gönderildi. Amaçları kendi izinleri olmadan Web 2.0 ismi altında hiçbir organizasyon yapılmamasi. Organizasyon da çok büyük değil! Katılım en fazla 100 kişi oluyor. Yani uluslararası bir organizasyondan bahsetmiyoruz.

Gönderilen mektubu bu adresten görebilirsiniz

Görüşler

0
SHiBuMi
Kullanmak isteyenler "IT@Cork Web 2.0 Conference" şeklinde kullandıkları takdirde bir problem olmaz diye düşünüyorum...
0
anonim
Saçmalık!
Tam da Avrupa Birliği ve patentlerle uğraşırken O'Reilly, kendini akıllılık yaptığını sanıyor olsa gerek..

Tim Berners Lee'nin buna yorumu ne olacak, merakla beklemekteyim.

Ayrıca; Web 2.0 Web 2.0 Web 2.0 Web 2.0 Web 2.0 Web 2.0 Web 2.0 Web 2.0 Web 2.0 Web 2.0 Web 2.0 Web 2.0 Web 2.0 Web 2.0 Web 2.0 ...
0
myavuzselim
Biz de Web 2.1'den soz ederiz o zaman.
0
Zebani
Web 2.000000000000000000000000000000000000000001
0
anonim
Burada önemli olan araçlar değil amaçlar.
0
bio
Zaten gicik bir lafti, O'Reilly hayrini gorsun :)
0
resilence
Benimki Web 2.1 olsun o zaman :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Irchiver - Araştırma Amaçlı Bilgi Toplayıcı

bahadirkandemir

irc.freenode.net'te #fazlamesai'de sohbet ederken, network admini lilo tarafından gönderilen bir global mesaj dikkatimi çekti.

Helsinki Bilgi Teknolojileri Enstitüsü'nde Kompleks Sistem Hesaplamaları Grubu'ndan bir araştırmacı, Ville H. Tuulos, Freenode networkünü bir araştırma için kullanmak istediğini belirtmiş. İlgilenenlerin #searchengine kanalına gelmeleri istendi. Kanala girenlerin sayısı çok fazlaydı, girişler yavaşladığında proje yöneticisi Ville H. Tuulos sunuma başladı...

Açık Kaynak TV Yayında!

yakusha

Özgür yazılım arıyorsanız ya sitelerin belli bölümlerinde özgür yazılım için arama yapacaksınız veya www.osliving.com gibi İngilizce siteleri inceleyip yazılım beğeneceksiniz...

Bu konudaki eksikliği gidermek ve başta Microsoft Windows NT (Windows XP) ve ReactOs olmak üzere özel bir işletim sistemi grubuna uyumlu Özgür Yazılımları bir araya getirip kullanıma sunmak için yola çıkmış bulunan http://www.acikkaynaktv.com sitesi yayın hayatına başladı.

Limitli ADSL'de Alt Sınır 1 Megabite Çıktı

FZ

Türk Telekom bugün yaptığı açıklama ile daha önce 512 Kilobit olan limitli ADSL'deki alt sınırın 1 Ağustos'tan itibaren 1 MegaBit olarak uygulanacağını duyurdu.

Türk Telekom’un yeni uygulaması sayesinde, kotalı internet bağlantısına sahip tüm internet kullanıcıları için ADSL iki kat hızlanıyor: 3, 6 ve 9 GB limitli bağlantıya sahip kullanıcılar için, geçtiğimiz dönem 512 Kbitt olan temel internet bağlantısı 1 Megabite (1024 Kbit) çıkıyor. Böylece kotalı internet kullanıcıları önümüzdeki dönemde şimdikinden 2 kat daha hızlı internet bağlantısına kavuşacak. Bağlantı hızları artarken kota büyüklüklerinde herhangi bir değişik olmayacak.

Kaynak: http://www.tubiderbd.com/

HUOOPP Kardeşim noluyo? Giremezsin buraya, IP´in delikanlı değil!!!

sidar

Eğer ISP´lerin azılı düşmanı TTNet´in dial-up, ADSL ya da Kablolu İnternet hizmetini kullananlardan biri iseniz, bulunmaz hint kumaşı ISS´lerimizden Superonline, Turk.Net ya da e-kolay´ın o muhteşem içerik harikaları `portal´larına girmeniz yasak. Çünkü bizim bu `akıllı´ ISS´lerimiz, icq´da forward edilen TTnet karşıtı mesajların bir işe yaramadığını görünce, intikamlarını TTNet kullanıcılarından alma yolunu buldular. Artık TTNet kullanıcıları www.superonline.com, www.turk.net ya da www.e-kolay.net adreslerine giremeyecekler, çünkü onlar "TTNEt"li! Ama yine de haklarını yemeyelim, ayda 5-10 kağıt önlerine atarsanız, o güzelim portalların o güzelim içeriklerini okuma şansına erişiyorsunuz.

Güzel Siteler - 4: Lost Library

larweda

Son yıllarda ülkemizde de son da olsa popüler olmaya başlayan bilim kurgu ve fantazi edebiyatı, yayınevlerinin de desteğiyle yavaş yavaş hakettiği yerine gelmeye başlıyor. J.R.R. Tolkien`in Lord of the Rings`i (Yüzüklerin Efendisi), Frank Herbert`in Dune`u, Ursula K.Leguin`in Earthsea`si (Yerdeniz üçlemesi), Anne McCaffrey`in Dragonriders of Pern`i (Pern'in Ejderadamları), Terry Pratchett`in Discworld`ü (Diskdünya :-) David Eddings`in Elenium/Tamuli ve Belgariad serileri, Arthur C. Clarke`ın Space Odyssey ve Rama serileri, Dragonlance (Ejderha mızrağı), Philip Dick, Terry Brooks, Wolfgang Hohlbein ve Doris Lessing`in kitapları son 2-3 yılda türkçeye çevrilen fantasy/BK klasiklerinden bazıları.

İşte LostLibrary de bu hikayeler, konular ve kitaplar hakkında kaliteli türkçe içerik sağlayan çok az siteden biri. Siteyi hazırlayan insanların da yaşam tarzlarında BK ve Fantasy edebiyatının büyük yer kapladığı açıkça belli oluyor. Tatmin edici bir içeriğin yanında göz bozmayan bir tasarım da sunan LostLibrary, şiddetle tavsiye olunur.