Abdullah Güçlü Yakalandı!

0
redogre
Abdullah Güçlü kim mi? Hani şu insanların e-posta adreslerini satan, "Beni asla yakalayamazsınız, durduramazsınız" diye atıp tutan sefil insan.

Fazlamesai haberlerine bile konu olan, bu şahıs sonunda yakalandı.

Sadece spamden değil, DIGITURK kanallarını çözen sistemleri de tanesi 50$'dan satmak gibi birçok suçtan aranan, asıl ismiyle Muhammed Fatih Elgün olan kişi bunlarla kalmayıp irticai faaliyetten de yargılanmış. Daha detaylı haber için Akşam Gazetesi'ne bakabilirsiniz.

Görüşler

0
murat09
Size eminim sizide rahatsız eden bir şahıstan gelen bir mail örneğini aynen ekliyorum:
Merhaba Sayin İlgili/ Yetkili,
Bizim size ulasdigimiz gibi,sizde milyonlarca yerli ve yabanci internet kullanicisina ya da yuzbinlerce ticari kurum,kurulus ,firma ve sirkete ulasmak;urun ve hizmetlerinizin reklam /tanitimlarini veya duyuru ve ilanlarinizi sadece internet baglanti maliyetine genis kitlelere ulasdirmak istemez misiniz?
Cevabiniz ne olursa olsun PAKET Fiyatlarimiza bir goz atmaniz menfaatiniz icabidir.
1-Ticari Paket:
SEKTÖREL DATA BANK (SDB) :500.000 Yerli firmaya ait gercek posta ulasim adresi,ilgili kisi isim soyisim,faaileyet alani, telefon fax numaralari ile web ve e-mail adreslerinin bulundugu profil bilgilerini iceren ayrintili bir calisma olup Excel,Access,Word ve Text Olarak farkli calismalarada imkan verebilecek sekilde hazirlanmisdir.
Fiyati:300.000.000 TL.'dir
--------------------------
SEKTÖREL MAİL BANK (SMB) : SDB'da ayrintili profil bilgileri yer alan 500.000 Yerli firma,kurum,kurulusa ait 12 ANA 300'e yakin ALTSEKTÖR'e gore grublandirilmis olup sadece bu grublarda yer alan e-mail adreslerini icermektedir. Fiyatı:300.000.000 TL.'dir.
--------------------------
iAi REHBER : İstanbul,Ankara ve İzmir illerinde faaliyet gosteren 200.000 firma kurum ve kurulusa ait gercek posta ulasim adresi,ilgili kisi isim soyisim,faaileyet alani, telefon fax numaralari ile web ve e-mail adreslerinin bulundugu profil bilgilerini iceren ayrintili bir calisma olan bir Ticaret Rehber Programidir.
Fiyati: 200.000.000 TL.'dir.
--------------------------
SANAYİ TICARET REHBERİ (S&T REHBER ) : Tüm Türkiye'deki Bütün il ve ilçelerde var olan Bütün Şirketler,Belediyeler,Resmi kurumlar,Siyasi Parti ve Teşkilatlari,Vakiflar,Dernekler,Spor Klupleri,Sendikalar ile Şirketler ve Firmalara ait 1.000.000 Posta ulaşım Adresi 3.000.000 Telefon Numarası 1.000.000 Fax Numarası 500.000 Web ve E-MaiL Adresini ihtiva eden bir program calışmasıyla Tüm Türkiye'yi avucunuzun icine alabilirsiniz.
Fiyati:300.000.000 TL.'dir.
2-NORMAL PAKET: Kendi icinde 4 gruba ayrilan bu pakette ise yerli internet kullanicisina ait toplam 10.100.000 adet email adresi iceren bu calismada adreslerde herhangi bir tasnif soz konusu olmayip karisikdir.
E-Mail Bank v1.03 2.500.000 yerli kullaniciya ait e-mail 150.000.000 TL.
E-Mail Bank v2.03 5.000.000 yerli kullaniciya ait e-mail 200.000.000 TL.
E-Mail Bank v3.03 7.500.000 yerli kullaniciya ait e-mail 250.000.000 TL.
E-Mail Bank v4.03 10.100.000 yerli kullaniciya ait e-mail 300.000.000 TL.
3-WORLD E-BANK: 100.000.000 Yabanci internet kullanicisina ait email adresini iceren bu calisma yari yariya sektorel mesler gruplarina gore yapilmis tanisfli adresler ile karsisik adreslerden olusmakta olup 1/3 avrupa kitasina,1/3 Amerikakitasina kalan 1/3 de dunyanin diger ulkelerindeki kullanicilara ait E-mail adreslerini icermektedir.
Fiyati:150.000.000 TL.
Tum paketler icinde Seri ve toplu mail gonderi ve adres dogrulama programlari lisansli surumleri ile mevcuttur.
Tekli alimlarda her bir pakedin ilan edilmis fiyati uygulanir.
Ancak Birleşik alımlarda kolaylık saglanır.
Ozetle ya paketlerden bir yada birkacini alarak reklam/tanitim,duyuru ve ilanlarinizi kendiniz yaparak bedavaya getirin;
Yada dilediginiz gruba reklam/tanitim,duyuru ve ilanlarinizi biz ulastiralim.
NET-AJANS
Mehmet POMAK
0 284 475 82 84
0 542 395 44 83
net_ajans1@hotmail.com
net_ajans@mynet.com
adreslerine bilgi icin basvurabilirsiniz
Bu tur mail almak istemiyorsaniz benisil1@usa.com adresine remove baslikli bos bir mail atiniz
EK: HEADER BILGISI
Return-Path:
Delivered-To: info@REMOVEDaydin-bld.gov.tr
Received: (qmail 39924 invoked from network); 24 Dec 2003 01:13:06 -0000 Received: from unknown (HELO Sender) (81.212.96.243) by n212-154-26-16.netone.com.tr with SMTP; 24 Dec 2003 01:13:05 -0000
Reply-To:
From: "Net Ajans"
Subject: Alternatif Tanitim
Date: Mon, 24 Dec 2007 03:27:26 +0200
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="Windows-1251"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1081
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1081

Bu üstteki Türkçe imla kurallarından bile haberi olmayan şahıs, defalarca remove edilmemiz için mail göndermemize karşın sürekli olarak istemediğimiz spam (reklam) maili göndermekte ve ilgisiz kuruluşlara e posta adresimizi satmaktadır. Kendisini telefonla 6 ay kadar önce aradığımızda kurum olduğumuzdan dolayı biraz çekinerek e posta adresimize bir daha e posta gelmeyeceğini vs belirtmesine karşın, durum aynen devam etmektedir.
Bu asalaklarla mücadele için yasalar acaba ne tür yaptırımlar içermektedir? Bilişim suçları kanunu'na "spam e posta göndermek" gibi bir madde -veya yorum- eklenemez mi? Kimse bu dengesiz pisliğin yazdıklarını okumuyor mu? Adam alenen "Tum paketler icinde Seri ve toplu mail gonderi ve adres dogrulama programlari lisansli surumleri mevcuttur" diyor. Bu kişi hangi hakla bu programları lisanslı olarak verebiliyor? Bu kişi yüzünden harap olan sinirlerimin hesabını kim verecek? Oturup illa DSL imizi kullanıp bu adresi -gerekirse telefonlarını!- göçertmem mi lazım? Ben Terminator müyüm?
Dileyene mail header'larını vs gönderebilirim.
Saygılar ve Spam'siz bir Internet dileğimle.
0
cayfer
benisil@xxx, remove@yyy gibi adreslere mesaj atmak, linkleri tıklamak sadece ve sadece spamcinin elindeki adresleri doğrulamasını sağlayacaktır. O da verilen adres gercek bir adres ise (olasılığı çok düşük ama...)

Spam listelerinden adınızın silineceği umuduyla e-posta ile yanıt göndermek yalnızca elektron israfıdır.

Spamcilerle mücadele pek anlamlı değil, bunlara iş veren salaklarla uğraşmak lazım. Bir gün gelip te spam ile reklam yapılamayacağını anlarlarsa belki başarılı oluruz.

Aslında büyük ağ yöneticilerinin AT&T'nin yaptığını yapmasına az kaldı. Bilmem duydunuz mu, adamlar birkaç ay önce kendilerine e-posta gönderme potansileyi olan SMTP sunucularının kaydedilmesine başladı. Verieln süre doldu, şimdi bu sunucular hariç kimseyle SMTP konuşmuyorlar. Eğer AT&T'ye mesaj göndermek istiyorsanız yahoo, hotmail vs'den göndereceksiniz ya da kendi SMTP sunucunuu adamlara kabul ve kaydettireceksiniz. Elbette çok radikal bir karar ama spam trafiğinin hacmi insanları buna zorluyor...

Biz kendi çapımızda benzeri bir kaç iş yapalım dedik, olmadı. Önce DNS kaydı olmayan makinelerden SMTP kabul etmeyelim dedik, Dünya Bankası'nın ve akla hayale gelmeyecek bir sürü "ciddi" kuruluşun e-posta gönderme makinelerinin DNS kaydı olmadığını gördük. Mecburen vaz geçtik.

Sonra frekans filtreleme uygulamaya başladık. Bir beyaz listede yer almayan makinelerden ve listelerden belirli süreler içinde N e-postadan fazla gelirse mesajları kabul etmemeye başladık. Bu süreler ve N üzerinde çeşitli denemeler yapıp çok önemli kazanımlar elde ettik.

İçinde yüzlerce sözcük, adres, regexp olan filtrelerimiz de elbette var ve gayet iyi işe yarıyor.

Şimdi de DNS kaydında "adsl", "dsl", "189.123.34.132" gibi kalıplar yer alan makinelerden e-posta almamayı değerlendiriyoruz. Akşam gazetesindeki haberi okuyup trilyon kokusu alan akıllı vatandaşlarımız TT'nin önünde kuyruğa girmiştir bile.

Yeri gelmişken, SMTP sunucuların UNIX/Linux olmasının inanılmaz yararını gördük.
0
bio
Bütün ADSL kullanıcılarını sırf kendi makinasında çalıştırdığı SMTP server'ı kullanıyor diye bloklamak da pire için yorgan yakmaya benziyor.

SpamAssassin gibi filtreler (özellikle Bayesian-filterlar) gayet iyi çalışıyor.

0
oktay
Haberi yazip, yorumun dozunu iyi ayarlamak lazim. Gören de apo'nun bir numaralı adamı sanır şunu okuyup.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkçe-İngilizce Terim Kütüphanesi

SHiBuMi

Uzun zamandan beri Internette İngilizce doküman hazırlarken kullanabileceğim bir sözlük arıyordum. Şimdiye kadar rastladıklarım ya aşırı derecede kullanışsızdı (aralarında Türkçe sözlük içersinde Türkçe harfleri aramada problem yaşayanlar var) ya da aradığını bulmak mümkün değildi. Biraz önce www.zargan.com daki sözlüğü keşfettim. Bu sözlük terimler sözlüğü olarak geçiyor ama oldukça geniş bir veritabanına sahip ve her aranılanı bulmak mümkün. Ayrıca veritabanı değişik kategorilere ayrılmış ve sonuçlar iş dünyası terimleri, genel sözlük, bilişim sözlüğü vs. diye listelenebiliyor. Oldukça kullanışlı bir sözlük, İngilizce terimlerle sık uğraşanların bir gözatmasını tavsiye ederim.

Apple iPhone Geldi ama

anonim

Steve Jobs MacWorld 2007 konuşmasında uzun süredir beklenilen yeni Apple ürününü açıkladı. iPod + cep telefonu + Internet iletişim cihazı = iPhone. Jobs konuşmasının sonunda iPhone için “cebinizdeki hayat!” dedi. Bu nesil Internetli telefonlar önümüzdeki iki yılda muhtemelen hemen herkesin elinde olacak. Peki ama "cetde Internet" ne anlama geliyor? Telekom gibi karanlık/kapalı bir ağ ile Internet gibi açık protokollerle çalışan bir ağın birbirine bu kadar yaklaşması ne gibi sonuçlar doğuracaktır?

VCD Track 02

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin geçen yıl içinde ürettikleri işlerden zengin bir seçkinin sunulacağıTrack 02 sergisi 14 Haziran - 12 Temmuz tarihleri arasında, İstabul Bilgi Üniversitesi, Taksim Hazırlık binasında izlenebilir.

\r \r Multimedya, web tasarımı gibi yeni medya ürünlerinin yanı sıra grafik tasarım ve fotoğraf gibi daha geleneksel işlerin de monitörlerde izlenebileceği sergide video çalışmalar projeksiyonla gösterilecek. Tasarımcı olsun olmasın, görsel kültüre ilgi duyan herkese açık olan bu sergi sıradışı tasarımlarla genç tasarımcıların beynini ve ruhunu kışkırtacağa benzer.

Türkiye'de 5 Milyon Internet Kullanıcısı: 2 Yılda %999 Artış

FZ

NTV'deki habere bakılacak olursa Dünya Bankası verilerine göre, Türkiye’de internet kullanıcılarının sayısı 3 yılda yaklaşık 9 kat arttı. Dünyada ise internet kullanıcı sayısı 183 milyondan 683 milyon kişiye çıktı. Dünya internet kullanıcı sayısındaki artış Türkiye’nin hayli altında kalarak yüzde 240 oldu. Ancak, bu rekor artışa rağmen, Türkiye’deki nüfusun halen sadece yüzde 7’si internet kullanıcısı.

Bilgisayar sahipliği açısından son yıllarda kaydettiği artışa karşın Türkiye, gelişmiş ülkelerine gerisinde seyrediyor. Dünya ortalamasında her bin kişiye 101 kişisel bilgisayar düşerken, bu rakam Türkiye’de 45 adette kalıyor.

Uzmanlar erişim ücretlerinin yüksekliğini internetin yaygınlaşmasının önündeki en önemli engel olarak görüyorlar. İskandinavya ve ABD başta olmak üzere Batı ülkelerinde internet erişimi için özel sektör şirketleri serbest rekabet halindeler. Kullanıcıları cezbetmek için şirketler, sürekli fiyat indirimi ve paket programlar sunan kampanyalar yapıyorlar. Şirketler arasındaki rekabet fiyatları düşürüken, internet kullanıcısı sayısı da artıyor.

Kaynak: http://www.ntv.com.tr/news/283591.asp?cp1=1

İstenmeyen E-Mail´larınıza Dava Açın

anonim

Haber kaynağı internethaber.com, makale ise şu şekilde: "New York Başsavcısı Eliot Spitzer, bilgisayar kullanıcılarına istemedikleri halde 500 milyon e-mail göndererek reklam yapmakla suçladığı bir şirket aleyhine dava açtı. "MonsterHut.com" adlı site Mart 2001'den itibaren kullanıcılara istemedikleri reklam e-mail'leri göndermekle suçlanıyor. "

Kısacası bundan sonra spam mail atanlar çok dikkatli olmalı, her an kapılarına bir polis dayanabilir. Aslında işin en komik tarafı ne biliyor musunuz, tam anlamıyla spam'in bir sınırı yok, belkide fazlamesai.net beni şu an onlara spam bir mail gonderdim diye şikayette bulunacak ;)