Dünyanın ilk C-64 LAN Partisi!

0
sundance
Cincinati Commodore Computer Club'ın düzenlediği C=4 Expo'da dünyanın ilk C-64 LAN partisi gerçekleştirildi.

Sekiz C-64'ün network üzerinden birbirine bağlandığı etkinlikte, Net Racer isimli bu amaç için geliştirilmiş bir oyun oynandı.
Yaşı tutmayanlar için belirtmekte fayda var, C-64 orjinal olarak RS-232 portu dışında hiçbir network bağlantısı planlanmamış bir bilgisayardı. Zaten toplam 61 Kb kullanılabilir hafızası olan bir bilgisayarda TCP/IP stacki yazmak bile çok zor (ama imkansız değil)

The Final Ethernet Cartridge Ethernet on C-64 veya Uip gibi projeler meraklılarını bekliyor.

Görüşler

0
dtemarti
RS232 ile PC ile anlaşmaları için kafayı yiyiyordum. Ne yalan söyleyeyim C64'de assembler ile bilgisayarı everip çevirip 4 nala koşturuyorduk. PC'de de yapıyoruz ama C64'ün sadeliğinden midir nedir yinede arada bir nostalji takılırım.


0
xelon
Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek adına birkaç ek bilgi vermek istiyorum

uIP(Uip değil)(microIP) sadece commodore'a ağ iletişimi yetisini kazandırmak için geliştirilmemiştir. 8-bitlik mikrodenetleyiciler (8051, PIC,... gibi) için geliştirilmiş (küçük) bir TCP/IP yığınıdır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Liv Tyler , nam-ı diğer Arwen

barisozyurt

Adı Liv Tyler...

Bu hatun kişiyi ilk önce Lord Of The Rings' de gördüm. LOTR okuduğumda kafamda canlanan Arwen' in tıpatıp aynısıydı. Kim bu kız, kim sorusunu ilk sorduğum yer Internet Movie Database ( imdb.com) oldu.

ADSL Posta Güvercinine Karşı

ZZombie

Gezegende dolaşırken Hüseyin USLU'nun blogundaki bir yazı dikkatimi çekti.

Bir Grup İsrailli öğrenci ülkelerinde hizmet veren ADSL'in yavaşlığını ispatlamak için bu türde bir yöntem kullanmışlar.

Birisi Yüksek Hızlı Bağlantı Mı Dedi?

FZ

Bilimadamları Sunnyvale, California'dan Hollanda'daki Amsterdam'a 6.7 GB veriyi 1 dakikadan daha kısa bir sürede yollayarak yeni bir rekora imza attılar.

Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi'ndeki bilimadamları fiberoptik bağlantı üzerinden 6.7 GB'lık veriyi 6800 mil uzağa çok kısa sürede iletmeyi başardılar. Bu çalışmanın gerçekleştirildiği merkez ABD Enerji Bakanlığı'na bağlı olarak Stanford Üniversitesi bünyesinde çalışıyor. Söz konusu verinin bir uçtan diğerine aktarılması yaklaşık 58 saniye sürdü.

Dünya Kupası ve Internet

conan

Dünya Kupası Internet için yeni bir test alanı oldu. Sponsorlar adeta Internet üzerinden Dünya kupası ile ilgili birşeyler verebilmek için birbirleriyle yarışıyorlar. Video on-demand, Shockwave, flash, vs... gibi Internet teknolojileri ile donatılmış siteler bayağı güzel projeler sunuyorlar. Benim ilginç bulduğum bir iki linki sizlerle paylaşmak istedim.

.com devrinin sonu

auselen

Burada gördüğüm Reuters haberine göre önümüzdeki seneden itibaren kendi alan adı köklerimizi oluşturabileceğiz. Örneğin mesai kökünü alırsanız; fazla.mesai, az.mesai adreslerini kullanabileceksiniz. Tabii hevesinizi kursağınızda bırakabilecek $185,000 ücreti ödeyebilirseniz.