Piksellerimi boya abi! Limit sıfıra gider...

0
anonim
Alın size bir "pazarlama dahisi" daha. Bence kendinden önceki uygulamalara göre daha akılcı ve estetik bir düşünceye dayanıyor. Tüm dünyadan binlerce insan bir araya gelerek ve küçük renkli kutucuklar kullanarak bir resim ortaya çıkarabilir mi fikri ya da sorusu üzerinden yola çıkan bir uygulama.Sayfadaki her renkli piksel "şimdilik" bir dolara satılmakta. Eğer rağbet görürse, piksel üzerindeki renklerin gelişimine göre çok karmaşık ve türlü ilginçliklere gebe bir uygulama olacak.
Peki kendinden önceki uygulamara göre artısı ne olabilir?Bu soruya değişik cevaplar verilebilir. Uygulama rağbet görür ve gelişir ise sonunda ortaya bir "resim", " "desen", "şekil" vs. ortaya çıkacak. Bu tür bir cin fikir genel ağ üzerinde ilklerden olacağı için, sonucun görsel dünyada ünlenmesi büyük ihtimal olacaktır. Dünyaca tanınan bir "resimde","emeğinizin" ya da katkınızın olacağı fikri heyecan verici gözüküyor.

Uygulamanın maddi yanının da olması herhalde kendinden önceki uygulamaların ilgi ve başarısından kaynaklanıyor. Parasal katkının işin içinde olması, belki de ilginç bir fikrin daha gelişmeden ölmesine neden olacak.

Fikir her ne kadar ilginç olsa da, uygulamanın başarısı, benim gibi boş vaktini boş işlere ve gönüllü reklamcılığa adamış insanlara bağlı görünüyor. Zaman gösterecek ama "kelebek etkisinin" gücünü yabana atmamak lazım, zira karıncayı dev, devi pire yapmakta üstüne yok.

Sanal tual: http://www.paintmypixels.com/

Görüşler

0
karput
dilencilik bu
0
Tarık

fazlamesai deki teknik konuları dikkatle izleyen ve konulardan istifade eden birisi olarak.

(((bence))), fazlamesai bu tür konularla ilgilenmemeli. çünkü buraya " nasıl köşe dönerim ve dönenlerin ağzından " makaleleri okumaya gelmiyorum. Bu tür şeyler zaten ülkemizin açık gözleri tarafından bolca icra edilmekte.

0
bio
Siz kendinizi neden fazlamesai.net okuyucusu stereotipi olarak dusundunuz bilmiyorum ama baska okuyucular belki de bu makaleleri okumaya geliyorlardir. Benim de ilgimi cekmedi ama "fazlamesai bu tur konularla ilgilenmemeli" diyemem.
0
Tarık
içeriği ile ilgilendiğim bir site üzerinde bu kadarcık öneride bulunabilmeliyim. Ben bu tür konuların fazlamesai nin bakış açısına uymadığını düşünüyorum. Sizinde ilginizi çekmiyorsa bunu rahatlıkla dile getirebilmelisiniz. İnsanların fazlamesai den " piksellerimi 1$ a boya, hede hodo, girişimci ruh, kıvrak zeka " gibi şeylerden daha fazlasını beklediğini düşünüyorum(en azından kendim için) Tabii ki müdahale imkanım olabileceğini düşündüğüm birşeyi kendime göre şekillendirmek gibi insanı bir duygu taşımaktayım.
0
sleytr
FM'ye günlük olarak girilen ortalama haber/makale sayısı arttıkça, doğal olarak daha seçici olunacaktır sanırım ancak Fazlamesai'nin şuanki yoğunluğunda bence bu o kadar da sorun değil.
Kendi adıma her ne kadar haberdeki adrese gitmeye tenezzül etmesemde en azından haberin bir FM okuru tarafından kısaca özetlenmiş olması sayesinde sadece bir kaç on saniyemi harcıyarak konudan "haberdar" olabildim. Bu bence güzel birşey.
0
loker
Bu tür faaliyetleri flash-mob ve benzeri bilgisayar ağları kültüründen doğan katılımcı çalışmalar ile aynı bağlama koyduğumuzda, nasıl şekillendiklerine ve bunun ticari izdüşümlerine yönelik iyi bilgi kaynakları oluyor. Byte'ına para mı veriyorsun ki, beğenmeyince koymayalım oluyor. Beğenmeyince okuma... Ben öyle yapıyorum, şahane oluyor....
0
bio

Byte'ına para mı veriyorsun ki,

Kotalı ADSL diye bir şey var :)

0
Tarık
ben onu unutmuştum hehe ;) evet maalesef byte ına para veriyoruz, o yüzden yayınlanmasın bunlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar

anonim

Internet Yasakları hala çok güncel. 7 Haziran 2009 Pazar günü Istanbul Barosu'nda konu ile ilgili bir konferans düzenleniyor.

Konferans:
İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar
- Dünyayı saran ağ, dikenli tel olmasın! -

Yer: İstanbul Barosu, Orhan Apaydın Konferans Salonu(kroki)
Tarih: 7 Haziran 2009 Pazar Saat: 11.00-17.00

Kartoo.com: İlginç Bir Arama Motoru

sundance

www.kartoo.com arama motorlarına farklı bir yaklaşım. Görsel açıdan ilintili olarak aradığınız konu hakkında önem sıralamasına göre linkleri bir harita üzerinde gösteren bu site, bana oldukça eğlenceli gözüktü.

İsterseniz bir Fazlamesai.net search ettirip olayın özünü görün ;)Search sonucu gelen en büyük noktaya dikkatinizi çekerim, `Şöyle bir site yapsak ... tadında` ;)

Aradığınız şey ne kadar popüler?

FZ

Lisp'in ortalama arama miktarı 4.000.000 civarında seyrediyor. C/C++ programming ise 40.000.000'a yaklaşıyor. Perl'e gelince zaman zaman 80.000.000'a çıkmakla birlikte ortalaması 60.000.000'da seyrediyor. Java programlama dilinin aranma popülaritesi ise 200 ile 100 milyon arasında değişiyor son 1-2 haftadır.

Web tasarımcıları için sunucu taraflı optimizasyon

mow

Bir web projesinde CSS/XHTML/Javascript ve benzeri işleri siz yapıyorsanız burada anlatılanlar tam size göre. Evet siz doğrudan ne betik dili ile yazılmış bölümlere ne de sunucu ayar dosyalarına ulaşmıyor ve onları kullanmıyor olsanızda sunucu taraflı optimizasyonda sizlerin doğrudan katkısı sandığınızın aksine çok büyük.

Apple iPhone Geldi ama

anonim

Steve Jobs MacWorld 2007 konuşmasında uzun süredir beklenilen yeni Apple ürününü açıkladı. iPod + cep telefonu + Internet iletişim cihazı = iPhone. Jobs konuşmasının sonunda iPhone için “cebinizdeki hayat!” dedi. Bu nesil Internetli telefonlar önümüzdeki iki yılda muhtemelen hemen herkesin elinde olacak. Peki ama "cetde Internet" ne anlama geliyor? Telekom gibi karanlık/kapalı bir ağ ile Internet gibi açık protokollerle çalışan bir ağın birbirine bu kadar yaklaşması ne gibi sonuçlar doğuracaktır?