Piksellerimi boya abi! Limit sıfıra gider...

0
anonim
Alın size bir "pazarlama dahisi" daha. Bence kendinden önceki uygulamalara göre daha akılcı ve estetik bir düşünceye dayanıyor. Tüm dünyadan binlerce insan bir araya gelerek ve küçük renkli kutucuklar kullanarak bir resim ortaya çıkarabilir mi fikri ya da sorusu üzerinden yola çıkan bir uygulama.Sayfadaki her renkli piksel "şimdilik" bir dolara satılmakta. Eğer rağbet görürse, piksel üzerindeki renklerin gelişimine göre çok karmaşık ve türlü ilginçliklere gebe bir uygulama olacak.
Peki kendinden önceki uygulamara göre artısı ne olabilir?Bu soruya değişik cevaplar verilebilir. Uygulama rağbet görür ve gelişir ise sonunda ortaya bir "resim", " "desen", "şekil" vs. ortaya çıkacak. Bu tür bir cin fikir genel ağ üzerinde ilklerden olacağı için, sonucun görsel dünyada ünlenmesi büyük ihtimal olacaktır. Dünyaca tanınan bir "resimde","emeğinizin" ya da katkınızın olacağı fikri heyecan verici gözüküyor.

Uygulamanın maddi yanının da olması herhalde kendinden önceki uygulamaların ilgi ve başarısından kaynaklanıyor. Parasal katkının işin içinde olması, belki de ilginç bir fikrin daha gelişmeden ölmesine neden olacak.

Fikir her ne kadar ilginç olsa da, uygulamanın başarısı, benim gibi boş vaktini boş işlere ve gönüllü reklamcılığa adamış insanlara bağlı görünüyor. Zaman gösterecek ama "kelebek etkisinin" gücünü yabana atmamak lazım, zira karıncayı dev, devi pire yapmakta üstüne yok.

Sanal tual: http://www.paintmypixels.com/

Görüşler

0
karput
dilencilik bu
0
Tarık

fazlamesai deki teknik konuları dikkatle izleyen ve konulardan istifade eden birisi olarak.

(((bence))), fazlamesai bu tür konularla ilgilenmemeli. çünkü buraya " nasıl köşe dönerim ve dönenlerin ağzından " makaleleri okumaya gelmiyorum. Bu tür şeyler zaten ülkemizin açık gözleri tarafından bolca icra edilmekte.

0
bio
Siz kendinizi neden fazlamesai.net okuyucusu stereotipi olarak dusundunuz bilmiyorum ama baska okuyucular belki de bu makaleleri okumaya geliyorlardir. Benim de ilgimi cekmedi ama "fazlamesai bu tur konularla ilgilenmemeli" diyemem.
0
Tarık
içeriği ile ilgilendiğim bir site üzerinde bu kadarcık öneride bulunabilmeliyim. Ben bu tür konuların fazlamesai nin bakış açısına uymadığını düşünüyorum. Sizinde ilginizi çekmiyorsa bunu rahatlıkla dile getirebilmelisiniz. İnsanların fazlamesai den " piksellerimi 1$ a boya, hede hodo, girişimci ruh, kıvrak zeka " gibi şeylerden daha fazlasını beklediğini düşünüyorum(en azından kendim için) Tabii ki müdahale imkanım olabileceğini düşündüğüm birşeyi kendime göre şekillendirmek gibi insanı bir duygu taşımaktayım.
0
sleytr
FM'ye günlük olarak girilen ortalama haber/makale sayısı arttıkça, doğal olarak daha seçici olunacaktır sanırım ancak Fazlamesai'nin şuanki yoğunluğunda bence bu o kadar da sorun değil.
Kendi adıma her ne kadar haberdeki adrese gitmeye tenezzül etmesemde en azından haberin bir FM okuru tarafından kısaca özetlenmiş olması sayesinde sadece bir kaç on saniyemi harcıyarak konudan "haberdar" olabildim. Bu bence güzel birşey.
0
loker
Bu tür faaliyetleri flash-mob ve benzeri bilgisayar ağları kültüründen doğan katılımcı çalışmalar ile aynı bağlama koyduğumuzda, nasıl şekillendiklerine ve bunun ticari izdüşümlerine yönelik iyi bilgi kaynakları oluyor. Byte'ına para mı veriyorsun ki, beğenmeyince koymayalım oluyor. Beğenmeyince okuma... Ben öyle yapıyorum, şahane oluyor....
0
bio

Byte'ına para mı veriyorsun ki,

Kotalı ADSL diye bir şey var :)

0
Tarık
ben onu unutmuştum hehe ;) evet maalesef byte ına para veriyoruz, o yüzden yayınlanmasın bunlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SPAMcilerle mücadele

anonim

Spam'ciler artık iyice gemi azıya aldı! Hergün neredeyse yüz tane saçma sapan mesaj alıyoruz. Bu sayıyı kullanıcı sayısıyla çarpınca gerek band genişliğimiz gerekse disk sığamızın ne denli boşa harcandığını görüp dehşete kapılmamak elde değil. Çimento karıştırma makinası satanından tutun tercüme yapanına kadar herkes teknolojiye ayak uyduruyor(!).
Yaklaşık bir yıldır spam gönderenlerin kullandıkları ISP'lerle görüşmeye çalışıyorum. Yaklaşık yarısı yanıt verme nezaketini gösterdi bugüne kadar. Yanıt verenlerinde çoğu "O mesajlar spam değilmişki, duyuru yapıyorlarmış" dedi!
Yok efendim istersem "unsubs" diyip listeden çıkabilirmişim falan...

Madonna´nın Web Sayfası Neden Hacklendi?

anonim

Internet'i kontrol edebileceğini düşünenler geçen hafta güzel bir ders aldı.

Her şey Madonna'nın sesini popüler bir anti-korsanlık tekniğinde kullanması ile başladı. Warner Music Group Madonna'nın yeni şarkıları gibi görünen dosyaları p2p dosya paylaşım ağlarına koydu. Dosyaları indirenler şarkının ilk 10 saniyesinden sonra şarkıcının "What the f**k do you think you're doing" diye küfür edişi ile karşılaştı.

Matematik Dosyası

FZ

Matematik Dosyası Türkçe içerikli ve genel amaçlı bir matematik sitesi.

Söz konusu sitedeki en önemli bölümleri saymak gerekirse: Cebir, Logaritma, Diferansiyel Denklemler gibi kategorilere ayrılmış bir matematik tarihi; Cahit Arf gibi önemli Türk matematikçilerini de içeren bir matematikçiler ve hayat hikayeleri bölümü; içinde asal sayı test programı gibi programların bulunduğu bir JAVA uygulamaları bölümü (yalnız asal sayı applet'inde problem var, bir noktadan sonra saçmalıyor, çok büyük sayıları denemeyin ;-); Altın Oran, Fibonacci Sayılar gibi konuların ele alındığı özel konular bölümü; Soru-Cevap bölümü ve üyelerden gelen çalışmaların sergilendiği bir bölüm.

Hantal çalışmakla birlikte genel görüntü ve kategorizasyon bakımından mantıklı, içerik olarak da emin adımlarla ilerleyen bir site. Dünya çapındaki matematik fobisine bir darbe daha indirmesini ümit ettiğim bu siteye ve işleten ekibe başarılar dilerim.

Türkiye`den Wired ve Slashdot`a haber: Sağolasın RTÜK

sundance

Bu ilk değil sanırım son da olmayacak, fakat dillere destan gönüllere ferman RTÜK yasası ile, Wired ve Slashdot'a haber olduk.

Gönül isterdi ki IT alanında bir gelişme ile haber olalım, ama kısmet buymuş, neyse hıyarın teki demiş ya `reklamın iyisi kötüsü olmaz` diye herhalde geek patlaması yaşarız bu haberlerle bu yaz :)) Teşekkürler TBMM, teşekkürler hükümet.

Mathematica'nın Yaratıcısı Şimdi de Telefon Melodisi İşine Girdi

FZ

DDJ'den Michael Swaine'in, derginin son sayısındaki "Programming Paradigms" köşesini okurken dumura uğradım! İngilitere’de, geçen sene telefon melodisi satışları CD satışlarını geçmiş, hem adet hem de ciro olarak. Swaine enteresan bir siteden bahsediyor. İşin içinde Mathematica’nın yaratıcısı dahi Stephen Wolfram var. CA (Cellular Automata) konusuna kafayı takmış olan Wolfram (ki bu konuyu pek çok değişik fenomene uyguladığı tuğla kitabı A New Kind of Science kitabı pek çok hararetli tartışmaya yol açmıştır) bu sefer de "dur hele şu CA algoritmalarını kullanıp bir nevi random, bir nevi kişiye özel, bir nevi kullanıcı dostu, böyle bir nevi çok popüler olabilecek bi cep telefonu melodi üreteci sitesi hazırlayalım, hem meşhuruz, akıllı adam olarak nam saldık alemlerde” deyivermiş. Pekiyi ya sonuç ne olmuş dersiniz?