Piksellerimi boya abi! Limit sıfıra gider...

0
anonim
Alın size bir "pazarlama dahisi" daha. Bence kendinden önceki uygulamalara göre daha akılcı ve estetik bir düşünceye dayanıyor. Tüm dünyadan binlerce insan bir araya gelerek ve küçük renkli kutucuklar kullanarak bir resim ortaya çıkarabilir mi fikri ya da sorusu üzerinden yola çıkan bir uygulama.Sayfadaki her renkli piksel "şimdilik" bir dolara satılmakta. Eğer rağbet görürse, piksel üzerindeki renklerin gelişimine göre çok karmaşık ve türlü ilginçliklere gebe bir uygulama olacak.
Peki kendinden önceki uygulamara göre artısı ne olabilir?Bu soruya değişik cevaplar verilebilir. Uygulama rağbet görür ve gelişir ise sonunda ortaya bir "resim", " "desen", "şekil" vs. ortaya çıkacak. Bu tür bir cin fikir genel ağ üzerinde ilklerden olacağı için, sonucun görsel dünyada ünlenmesi büyük ihtimal olacaktır. Dünyaca tanınan bir "resimde","emeğinizin" ya da katkınızın olacağı fikri heyecan verici gözüküyor.

Uygulamanın maddi yanının da olması herhalde kendinden önceki uygulamaların ilgi ve başarısından kaynaklanıyor. Parasal katkının işin içinde olması, belki de ilginç bir fikrin daha gelişmeden ölmesine neden olacak.

Fikir her ne kadar ilginç olsa da, uygulamanın başarısı, benim gibi boş vaktini boş işlere ve gönüllü reklamcılığa adamış insanlara bağlı görünüyor. Zaman gösterecek ama "kelebek etkisinin" gücünü yabana atmamak lazım, zira karıncayı dev, devi pire yapmakta üstüne yok.

Sanal tual: http://www.paintmypixels.com/

Görüşler

0
karput
dilencilik bu
0
Tarık

fazlamesai deki teknik konuları dikkatle izleyen ve konulardan istifade eden birisi olarak.

(((bence))), fazlamesai bu tür konularla ilgilenmemeli. çünkü buraya " nasıl köşe dönerim ve dönenlerin ağzından " makaleleri okumaya gelmiyorum. Bu tür şeyler zaten ülkemizin açık gözleri tarafından bolca icra edilmekte.

0
bio
Siz kendinizi neden fazlamesai.net okuyucusu stereotipi olarak dusundunuz bilmiyorum ama baska okuyucular belki de bu makaleleri okumaya geliyorlardir. Benim de ilgimi cekmedi ama "fazlamesai bu tur konularla ilgilenmemeli" diyemem.
0
Tarık
içeriği ile ilgilendiğim bir site üzerinde bu kadarcık öneride bulunabilmeliyim. Ben bu tür konuların fazlamesai nin bakış açısına uymadığını düşünüyorum. Sizinde ilginizi çekmiyorsa bunu rahatlıkla dile getirebilmelisiniz. İnsanların fazlamesai den " piksellerimi 1$ a boya, hede hodo, girişimci ruh, kıvrak zeka " gibi şeylerden daha fazlasını beklediğini düşünüyorum(en azından kendim için) Tabii ki müdahale imkanım olabileceğini düşündüğüm birşeyi kendime göre şekillendirmek gibi insanı bir duygu taşımaktayım.
0
sleytr
FM'ye günlük olarak girilen ortalama haber/makale sayısı arttıkça, doğal olarak daha seçici olunacaktır sanırım ancak Fazlamesai'nin şuanki yoğunluğunda bence bu o kadar da sorun değil.
Kendi adıma her ne kadar haberdeki adrese gitmeye tenezzül etmesemde en azından haberin bir FM okuru tarafından kısaca özetlenmiş olması sayesinde sadece bir kaç on saniyemi harcıyarak konudan "haberdar" olabildim. Bu bence güzel birşey.
0
loker
Bu tür faaliyetleri flash-mob ve benzeri bilgisayar ağları kültüründen doğan katılımcı çalışmalar ile aynı bağlama koyduğumuzda, nasıl şekillendiklerine ve bunun ticari izdüşümlerine yönelik iyi bilgi kaynakları oluyor. Byte'ına para mı veriyorsun ki, beğenmeyince koymayalım oluyor. Beğenmeyince okuma... Ben öyle yapıyorum, şahane oluyor....
0
bio

Byte'ına para mı veriyorsun ki,

Kotalı ADSL diye bir şey var :)

0
Tarık
ben onu unutmuştum hehe ;) evet maalesef byte ına para veriyoruz, o yüzden yayınlanmasın bunlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

First Monday: Derinlemesine Web 2.0 Eleştirisi

FZ

Yaklaşık 12 yıldır Internet ile ilgili makaleleri yayınlayan ve hakemli dergi statüsünde bulunan First Monday'in 3 Mart 2008 tarihli güncel sayısının kapak konusu "Critical Perspectives on Web 2.0" (Web 2.0'a Eleştirel Bakış). İçindekiler bölümünde epey kışkırtıcı başlıklar içeren bu sayı, belki tam da bir şeyleri yapmanın hızını ara sıra dahi olsa yavaşlatıp "neyi neden yapıyoruz ve arkasında ne var?" diye sormayı, eleştirmeyi sevenler için:

Ya Danimarka ya da Güney Kore

FZ

İskandinav ülkeleri bilgi teknolojileri kullanımındaki liderliğini hâlâ koruyor. EIU tarafından düzenli olarak yapılan bilişime hazır olma endeksine göre İsveç, Norveç ve Danimarka önceki senelerde olduğu gibi yine ilk 10'a girmeyi başardı. Genişband (broadband) internet erişimi, cep telefonu kullanım oranı, kamuya açık kablosuz internet erişim nokta sayısı gibi bir dizi veri sonucu elde edilen sıralamada bu seneki en büyük çıkışı ABD, İsviçre ve Slovakya aldı. Genişband erişim açısından Güney Kore hâlâ dünyanın en gelişmiş ülkesi. Geçen sene 45. sırada yer alan Türkiye'nin 2005 sıralamasıysa 43. sıraya yükseldi.

Web 2.0: Pasif Sörfçüden Aktif Internet Katılımcısına Geçiş

FZ

Dün akşamki FM TV programında "Web 2.0" kavramının nelere karşılık geldiğinden bahsediyorduk. İzleyicilerden de gelen fikirler bir araya getirildiğinde ortaya çıkan kavramlardan biri de "sitelerin içeriğini katılımcıların gayet kolayca belirleyebildiği, kolektif bilinç oluşturma" yapısı idi.

Bu durumun ve Web 2.0 dalgasının örneklerinden biri de Squidoo. Söz konusu taze sitenin sloganı Everyone's an expert on something (herkesin uzman olduğu bir konu vardır). Görülen o ki yakında Lens ve Lens Master kavramlarını daha sık duyacağız ve belki birileri Lens Master olarak para kazanmaya başlayacak...

Yeni bilgi kaynağınız

sundance

Bir ülke hakkında güncel olarak bazı istatistiki bilgilere ulaşmak mı istiyorsunuz? Alman vatandaşlarının yaş ortalamasını ya da Uganda'daki rejim partisinin eğilimi hakkında bilgiye mi ihtiyacınız var?

Bu ihtiyaçlarınıza kolayca ve güvenilir! cevaplar bulmanız çok kolay. Yine mi Google diyenler yanıldı, bu sefer CIA hem de yıllardır.

RÜTÜK unveils the Domin@tion v.1.0

Evil_Empire

Hiç RÜTÜK yasasının arkasında bir komplo teorisi olabileceğini düşündünüz mü? Büyük medya kuruluşlarının hükümetler üzerinde ne gibi yaptırımlar uygulayabileceğini tahmin edebiliriz. BÜYÜKLER, bulundukları yere, büyük yatırımlar yaparak ulaşmışlardır. Genelde bu büyük yatırımları yaparken, uzun vadeli krediler, hükümette söz hakkı, kamu gücü vb. çıkarlarını gözetmişlerdir.

Hükümetler, reklamların ürünüyse ve reklamı medya yaparsa. Halk medyanın tek bir haberiyle gaza gelip, tek haberiyle sakinleşebiliyorsa. Medya kartelinin, alternatif ortamlara bakışı ne kadar ılımlı olabilir? RÜTÜK tüm medyadan sorumlu, sorumsuz değil midir? Meclistekilerin hepsinin bir gazeteci dostu olduğunu varsayarsak, RÜTÜK üzerinde medyanın gücünü tahmin edebilir miyiz?

Ne dersiniz BÜYÜK balık her zaman küçüğünü yutar mı?

Not:yukarıdakı yazının gerçekle ilgisi yoktur ve kişi ya da kuruluş isimleri uydurmadır(!)