Piksellerimi boya abi! Limit sıfıra gider...

0
anonim
Alın size bir "pazarlama dahisi" daha. Bence kendinden önceki uygulamalara göre daha akılcı ve estetik bir düşünceye dayanıyor. Tüm dünyadan binlerce insan bir araya gelerek ve küçük renkli kutucuklar kullanarak bir resim ortaya çıkarabilir mi fikri ya da sorusu üzerinden yola çıkan bir uygulama.Sayfadaki her renkli piksel "şimdilik" bir dolara satılmakta. Eğer rağbet görürse, piksel üzerindeki renklerin gelişimine göre çok karmaşık ve türlü ilginçliklere gebe bir uygulama olacak.
Peki kendinden önceki uygulamara göre artısı ne olabilir?Bu soruya değişik cevaplar verilebilir. Uygulama rağbet görür ve gelişir ise sonunda ortaya bir "resim", " "desen", "şekil" vs. ortaya çıkacak. Bu tür bir cin fikir genel ağ üzerinde ilklerden olacağı için, sonucun görsel dünyada ünlenmesi büyük ihtimal olacaktır. Dünyaca tanınan bir "resimde","emeğinizin" ya da katkınızın olacağı fikri heyecan verici gözüküyor.

Uygulamanın maddi yanının da olması herhalde kendinden önceki uygulamaların ilgi ve başarısından kaynaklanıyor. Parasal katkının işin içinde olması, belki de ilginç bir fikrin daha gelişmeden ölmesine neden olacak.

Fikir her ne kadar ilginç olsa da, uygulamanın başarısı, benim gibi boş vaktini boş işlere ve gönüllü reklamcılığa adamış insanlara bağlı görünüyor. Zaman gösterecek ama "kelebek etkisinin" gücünü yabana atmamak lazım, zira karıncayı dev, devi pire yapmakta üstüne yok.

Sanal tual: http://www.paintmypixels.com/

Görüşler

0
karput
dilencilik bu
0
Tarık

fazlamesai deki teknik konuları dikkatle izleyen ve konulardan istifade eden birisi olarak.

(((bence))), fazlamesai bu tür konularla ilgilenmemeli. çünkü buraya " nasıl köşe dönerim ve dönenlerin ağzından " makaleleri okumaya gelmiyorum. Bu tür şeyler zaten ülkemizin açık gözleri tarafından bolca icra edilmekte.

0
bio
Siz kendinizi neden fazlamesai.net okuyucusu stereotipi olarak dusundunuz bilmiyorum ama baska okuyucular belki de bu makaleleri okumaya geliyorlardir. Benim de ilgimi cekmedi ama "fazlamesai bu tur konularla ilgilenmemeli" diyemem.
0
Tarık
içeriği ile ilgilendiğim bir site üzerinde bu kadarcık öneride bulunabilmeliyim. Ben bu tür konuların fazlamesai nin bakış açısına uymadığını düşünüyorum. Sizinde ilginizi çekmiyorsa bunu rahatlıkla dile getirebilmelisiniz. İnsanların fazlamesai den " piksellerimi 1$ a boya, hede hodo, girişimci ruh, kıvrak zeka " gibi şeylerden daha fazlasını beklediğini düşünüyorum(en azından kendim için) Tabii ki müdahale imkanım olabileceğini düşündüğüm birşeyi kendime göre şekillendirmek gibi insanı bir duygu taşımaktayım.
0
sleytr
FM'ye günlük olarak girilen ortalama haber/makale sayısı arttıkça, doğal olarak daha seçici olunacaktır sanırım ancak Fazlamesai'nin şuanki yoğunluğunda bence bu o kadar da sorun değil.
Kendi adıma her ne kadar haberdeki adrese gitmeye tenezzül etmesemde en azından haberin bir FM okuru tarafından kısaca özetlenmiş olması sayesinde sadece bir kaç on saniyemi harcıyarak konudan "haberdar" olabildim. Bu bence güzel birşey.
0
loker
Bu tür faaliyetleri flash-mob ve benzeri bilgisayar ağları kültüründen doğan katılımcı çalışmalar ile aynı bağlama koyduğumuzda, nasıl şekillendiklerine ve bunun ticari izdüşümlerine yönelik iyi bilgi kaynakları oluyor. Byte'ına para mı veriyorsun ki, beğenmeyince koymayalım oluyor. Beğenmeyince okuma... Ben öyle yapıyorum, şahane oluyor....
0
bio

Byte'ına para mı veriyorsun ki,

Kotalı ADSL diye bir şey var :)

0
Tarık
ben onu unutmuştum hehe ;) evet maalesef byte ına para veriyoruz, o yüzden yayınlanmasın bunlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilimsel Kaynakları Taramak İçin Arama Motoru: SCIRUS

FZ

Evet, %99.999 Google kullanırız ama daha spesifik ve bilimsel bilgi içeren arama tarama gerektiğinde http://www.scirus.com adresine bakmakta fayda var. Gayet güzel bir arayüz, sade ama etkili bir işlevsellik sunuyor.

Web sitelerinde veya bilimsel dergilerde ayrı ayrı arama da yapabiliyorsunuz ayrıca arama motorunun arama daraltmak için sağ tarafta sunduğu ipuçları da gayet anlamlı.

Gittikçe çöplüğe dönen Internet ortamında kaliteli bilgiye erişmek için güzel bir araç ve katkıda bulunan bilimadamlarının da bundaki payı azımsanacak gibi değil. Taranan kaynaklar arasında MEDLINE, ScienceDirect, ArXiv.org, CogPrints, NASA, Mathematics Preprint Server ve Computer Science Preprint Server da var.

Birleşen birleşene.. Ne olacak bunu sonu?

elrond

AOL AT&T Broadband`i satın alacakmış. AT&T`nin önemli yatırımcılarından Liberty Media yönetim kurulu başkanı John Malone böyle bir açıklama yapmış. AT&T Broadband`in hissedarlar toplantısından da bu haber sızmış. At&T broadband Amerikanın önemli kablolu internet erişimi firmalarından biri. Daha önce Comcast AT&T ye teklif vermişti. AOL ve AT&T konuyla ilgli yorum yapmaktan kaçınıyor. Açıklamanın spekülasyon olduğunu iddia edenlerde var.

Yeni bilgi kaynağınız

sundance

Bir ülke hakkında güncel olarak bazı istatistiki bilgilere ulaşmak mı istiyorsunuz? Alman vatandaşlarının yaş ortalamasını ya da Uganda'daki rejim partisinin eğilimi hakkında bilgiye mi ihtiyacınız var?

Bu ihtiyaçlarınıza kolayca ve güvenilir! cevaplar bulmanız çok kolay. Yine mi Google diyenler yanıldı, bu sefer CIA hem de yıllardır.

Özgür Arama Motoru

anonim

Bir arama motoru için "open source" veya "free" kavramlarının kullanılması bana oldukça ilginç gelmişti, ilk duyduğumda ama biraz düşününce ve ilk özgür arama motoru projesi Nutch un ana sayfasında yazılanları okuyunca durumun hiç de düşündüğüm gibi olmadığını fark ettim.

Reklamlar Yahoo´nun Kârını İkiye Katladı

FZ

Yahoo şirketinin son açıklamalarına göre reklam ve paralı abonelik gelirleri sayesinde şirket kârı son üç ay içinde ikiye katlandı.

Yapılan açıklamaya göre son üç aylık kâr yaklaşık 50.8 milyon $.

Yahoo, bu artışı sponsorlu web aramalarının gücüne bağlıyor. Bu tür aramalarda aranan konu ile ilgili ürünler ve şirketlerin reklamları arama sonuçları ile birlikte geliyor.

Darısı Türkiye´deki Internet şirketlerinin başına.