Ya Danimarka ya da Güney Kore

0
FZ
İskandinav ülkeleri bilgi teknolojileri kullanımındaki liderliğini hâlâ koruyor. EIU tarafından düzenli olarak yapılan bilişime hazır olma endeksine göre İsveç, Norveç ve Danimarka önceki senelerde olduğu gibi yine ilk 10'a girmeyi başardı. Genişband (broadband) internet erişimi, cep telefonu kullanım oranı, kamuya açık kablosuz internet erişim nokta sayısı gibi bir dizi veri sonucu elde edilen sıralamada bu seneki en büyük çıkışı ABD, İsviçre ve Slovakya aldı. Genişband erişim açısından Güney Kore hâlâ dünyanın en gelişmiş ülkesi. Geçen sene 45. sırada yer alan Türkiye'nin 2005 sıralamasıysa 43. sıraya yükseldi.
http://www.marketwire.com adresinde görülebilecek ve http://www.eiu.com tarafından gerçekleştirilmiş araştırmaya göre doğal ortamı Internet olan "geek" ve "nerd"lerin ya kuzeye ya da güneydoğuya göç etmeleri bekleniyor ancak yerel ADSL altyapısında yaşanacak beklenmedik bir patlama göç karakteristiklerini değiştirip sıcak bit akışlarının ülkede birikmesine ve Anadolu ile Trakya bölgesinin sağlam bir çıkış yapmasına yol açabilir.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr

Görüşler

0
bm
Raporun kendisi:

http://graphics.eiu.com/files/ad_pdfs/2005Ereadiness_Ranking_WP.pdf

18. sayfadan alinti:

"In Turkey, state ownership of the incumbent carrier,
Turk Telecom, ended with the sale of more than 55% of
the company's shares."

Efendim?
0
FZ
Oradan bakınca farklı görünüyor demek ki! :) Adamlara bir e-posta yollayıp durumu izah etmeye çalışsak mı ki...
0
malkocoglu_2
Guney Kore bir istisna olsa da, yerkurede kuzeye gittikce insanlarin savasciliklarinin ve bilime, teknolojiye harcadiklari vaktin artmaya basladigi goruluyor. Soguk havanin disarida vakit gecirmeye degil, iceride kalip kagit, kalem (bilgisayar) basinda zaman harcamaya insanlari itmesi mi bir etken burada acaba? Linus Torvalds Linux'u nasil baslatti? Aslinda okul makinalasina uzaktan login edebilmek icin bir Terminal Server olarak baslamisti projeye... Microsoft, headquarter binasini bir guney ABD eyaletinden yagmurlu ve surekli kapali havasi olan Seattle'a tasidi?

Savaslar: Tarihte Rusya TR savaslarinda 9'undan 6'si Ruslar, 3'u TR tarafindan kazanilmis... Iran ile savaslar, toplami uzerinden, bir beraberlik durumudur. Boylamlar aynidir. Sarkida dendigi gibi:

"Lower latitudes improve my attitude (asagi boylamlar nesemi arttirir)".

"Iyi insanlarin" oldugu sicak kanli ulkeler, teknoloji ve bilimi biraz daha geriden takip ediyorlar, gibi mi sanki?... Bir korelasyon durumu var gibi gozukuyor.

Biz de bir istisna olma yolunda ilerliyoruz insallah.

:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Under Construction!

parsifal

Eski yazıma yorum olarak yazacaktım. Ancak son halini görünce tepemin tası iyice attı.
Eh en sonunda olan oldu. Artık meşhur sitemiz "Under Construction!" ibaresi altında yayın hayatına devam ediyor.

Bravo!!!

Gelen yorumlara göre yeni site gümbür gümbür gelecek. Bizler ise beklemeyi bilmeyen konuşanlarız. O zaman konuşmaya devam...

Özgür Arama Motoru

anonim

Bir arama motoru için "open source" veya "free" kavramlarının kullanılması bana oldukça ilginç gelmişti, ilk duyduğumda ama biraz düşününce ve ilk özgür arama motoru projesi Nutch un ana sayfasında yazılanları okuyunca durumun hiç de düşündüğüm gibi olmadığını fark ettim.

Türkiye'nin İlk Python Portali

talat

Açık kod dünyasında popüleritesi hızla artan Python dili ile ilgili ilk Türkçe içerikli site açıldı: http://www.turkpython.net

E-Posta, HTML ve Gereksizlik Üzerine

sundance

E-posta, Internet'in belki de en çok kullanılan araçlarından biri. Taa ARPANET zamanlarından itibaren insanların haberleşmesi için kullanılan, daha sonra 70'lerin sonundan itibarense USENET vasıtasıyla çok daha geniş kitlelere ulaşan e-posta, hemen hepimiz için normal postadan daha önemli bir araç halini aldı.

Önceden tamamen text olan e-posta'lar, zamanla dosya naklini mümkün kılmak için attachment kabul eder bir hale geldiler. Uzun süre böyle devam ettikten sonra (bildiğim kadarıyla Microsoft'un bir hareketiyle) HTML e-posta kavramı geldi. Artık e-postamızda, süper html formatında yazılar, resimler, kimden geldiğini bile bilmediğimiz reklam bombardımanları ve katastrofik virüsler başgösterdi.

İyi de Laz'ın söylediği gibi "Şart midur ?"*

TürkTelekom Suyunu Çıkardı

sundance

Bayramdan önce Türk Telekom tariflerine gelen %25`lik zamla fiyatların 280,000 TL.den 350,000 TL.e çıktığını hemen herkez biliyor.

Peki bayram ertesinde bu ücretin %20`lik bir artışla 415,000TL`e çıktığını biliyor musunuz ?
Tabi ki hemen protesto sitesi açıldı. İster protesto edin, ister etmeyin, ama bilgilenin...