Ya Danimarka ya da Güney Kore

0
FZ
İskandinav ülkeleri bilgi teknolojileri kullanımındaki liderliğini hâlâ koruyor. EIU tarafından düzenli olarak yapılan bilişime hazır olma endeksine göre İsveç, Norveç ve Danimarka önceki senelerde olduğu gibi yine ilk 10'a girmeyi başardı. Genişband (broadband) internet erişimi, cep telefonu kullanım oranı, kamuya açık kablosuz internet erişim nokta sayısı gibi bir dizi veri sonucu elde edilen sıralamada bu seneki en büyük çıkışı ABD, İsviçre ve Slovakya aldı. Genişband erişim açısından Güney Kore hâlâ dünyanın en gelişmiş ülkesi. Geçen sene 45. sırada yer alan Türkiye'nin 2005 sıralamasıysa 43. sıraya yükseldi.
http://www.marketwire.com adresinde görülebilecek ve http://www.eiu.com tarafından gerçekleştirilmiş araştırmaya göre doğal ortamı Internet olan "geek" ve "nerd"lerin ya kuzeye ya da güneydoğuya göç etmeleri bekleniyor ancak yerel ADSL altyapısında yaşanacak beklenmedik bir patlama göç karakteristiklerini değiştirip sıcak bit akışlarının ülkede birikmesine ve Anadolu ile Trakya bölgesinin sağlam bir çıkış yapmasına yol açabilir.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr

Görüşler

0
bm
Raporun kendisi:

http://graphics.eiu.com/files/ad_pdfs/2005Ereadiness_Ranking_WP.pdf

18. sayfadan alinti:

"In Turkey, state ownership of the incumbent carrier,
Turk Telecom, ended with the sale of more than 55% of
the company's shares."

Efendim?
0
FZ
Oradan bakınca farklı görünüyor demek ki! :) Adamlara bir e-posta yollayıp durumu izah etmeye çalışsak mı ki...
0
malkocoglu_2
Guney Kore bir istisna olsa da, yerkurede kuzeye gittikce insanlarin savasciliklarinin ve bilime, teknolojiye harcadiklari vaktin artmaya basladigi goruluyor. Soguk havanin disarida vakit gecirmeye degil, iceride kalip kagit, kalem (bilgisayar) basinda zaman harcamaya insanlari itmesi mi bir etken burada acaba? Linus Torvalds Linux'u nasil baslatti? Aslinda okul makinalasina uzaktan login edebilmek icin bir Terminal Server olarak baslamisti projeye... Microsoft, headquarter binasini bir guney ABD eyaletinden yagmurlu ve surekli kapali havasi olan Seattle'a tasidi?

Savaslar: Tarihte Rusya TR savaslarinda 9'undan 6'si Ruslar, 3'u TR tarafindan kazanilmis... Iran ile savaslar, toplami uzerinden, bir beraberlik durumudur. Boylamlar aynidir. Sarkida dendigi gibi:

"Lower latitudes improve my attitude (asagi boylamlar nesemi arttirir)".

"Iyi insanlarin" oldugu sicak kanli ulkeler, teknoloji ve bilimi biraz daha geriden takip ediyorlar, gibi mi sanki?... Bir korelasyon durumu var gibi gozukuyor.

Biz de bir istisna olma yolunda ilerliyoruz insallah.

:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google: Bir kez daha...

sundance

Google bir kez daha yapacağını yaptı. Yaklaşık 700 milyon mesajdan oluşan, 20 yıllık Usenet Arşivini kullanıma açtı

1981`den bu güne gelen bu dev arşiv bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş bir dev tarih belgesi. Bizi izlemeye devam edin, sanırım önümüzdeki haftalarda bu arşivden eşelenmiş onlarca önemli olayın haberiyle karşınızda olacağız ;)

Google Hızlanmak İçin Bilgisayar Bilimcilerine Güveniyor

FZ

Stanford Üniversitesi bilgisayar bilimi araştırmacılarının çabaları meyvelerini verdiğinde Google kısa bir süre Internet´i şimdikinin 5 katı daha yüksek bir hızda indeksleyebilir hale gelecek!

Stanford´daki araştırmacılardan Sepandar Kamvar´a göre "Google´ın şu anda kullandığı PageRank algoritması korkunç veri miktarı yüzünden zorlanmaya başladı. 3 milyar sayfayı indekslemek PageRank ile günler alabiliyor. Belli bir bireye göre kişiselleştirilmiş bir indeksleme ise paralel çalışan 5000 bilgisayarın yaklaşık 5 gününü alabilir. Bu kabul edilebilir bir süre değil."

Tüm kablosuzlar birleşin!

sefalet

Illinoi Üniversitesinden asistan profesör Haiyun Luo ve mezun öğrencisi Nathanael Thompson, komşu kablosuz genel ağ kullanıcılarının ağa erişim verimlerini arttıran bir sistem geliştirdi.Sistemin ismi PERM (Practical End-host collaborative Residential Multihoming).Sistem basit olarak, komşu kablosuz genel ağların bant genişliklerini paylaşmalarını sağlıyor.Sistem bir kullanıcının kullanılmayan bant genişliğini diğer kullanıcının kullanmasını sağlıyor böylece bireysel olarak genel ağa erişim imkanı her kullanıcıda artıyor.

Bana 1 dolar gönder.com

larweda

Hikaye klasik, amerikalı bi açıkgöz abuk sabuk bir sebeple insanlardan para istiyor, bi de bunun çıkıp televizyon şovlarından birinde reklamını yapıyor (bu örnekte bu David Letterman Show), milyonlarca dünya vatandaşı da saf saf adama para gönderiyolar, adam da dolar zengini olup yirminci yüzyılın internet zenginlerinin arasına katılıyor.

ArsDigita

exalted

2000 yılının Eylül ayında başlamış, 2001'in Temmuz'unda bitmiş bir hikaye ArsDigita. MIT'nin bilgisayar bilimleri bölümünü temel almış kendisine ve çıkmış yola; ancak yolun sonu çabuk gelmiş.