Ya Danimarka ya da Güney Kore

0
FZ
İskandinav ülkeleri bilgi teknolojileri kullanımındaki liderliğini hâlâ koruyor. EIU tarafından düzenli olarak yapılan bilişime hazır olma endeksine göre İsveç, Norveç ve Danimarka önceki senelerde olduğu gibi yine ilk 10'a girmeyi başardı. Genişband (broadband) internet erişimi, cep telefonu kullanım oranı, kamuya açık kablosuz internet erişim nokta sayısı gibi bir dizi veri sonucu elde edilen sıralamada bu seneki en büyük çıkışı ABD, İsviçre ve Slovakya aldı. Genişband erişim açısından Güney Kore hâlâ dünyanın en gelişmiş ülkesi. Geçen sene 45. sırada yer alan Türkiye'nin 2005 sıralamasıysa 43. sıraya yükseldi.
http://www.marketwire.com adresinde görülebilecek ve http://www.eiu.com tarafından gerçekleştirilmiş araştırmaya göre doğal ortamı Internet olan "geek" ve "nerd"lerin ya kuzeye ya da güneydoğuya göç etmeleri bekleniyor ancak yerel ADSL altyapısında yaşanacak beklenmedik bir patlama göç karakteristiklerini değiştirip sıcak bit akışlarının ülkede birikmesine ve Anadolu ile Trakya bölgesinin sağlam bir çıkış yapmasına yol açabilir.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr

Görüşler

0
bm
Raporun kendisi:

http://graphics.eiu.com/files/ad_pdfs/2005Ereadiness_Ranking_WP.pdf

18. sayfadan alinti:

"In Turkey, state ownership of the incumbent carrier,
Turk Telecom, ended with the sale of more than 55% of
the company's shares."

Efendim?
0
FZ
Oradan bakınca farklı görünüyor demek ki! :) Adamlara bir e-posta yollayıp durumu izah etmeye çalışsak mı ki...
0
malkocoglu_2
Guney Kore bir istisna olsa da, yerkurede kuzeye gittikce insanlarin savasciliklarinin ve bilime, teknolojiye harcadiklari vaktin artmaya basladigi goruluyor. Soguk havanin disarida vakit gecirmeye degil, iceride kalip kagit, kalem (bilgisayar) basinda zaman harcamaya insanlari itmesi mi bir etken burada acaba? Linus Torvalds Linux'u nasil baslatti? Aslinda okul makinalasina uzaktan login edebilmek icin bir Terminal Server olarak baslamisti projeye... Microsoft, headquarter binasini bir guney ABD eyaletinden yagmurlu ve surekli kapali havasi olan Seattle'a tasidi?

Savaslar: Tarihte Rusya TR savaslarinda 9'undan 6'si Ruslar, 3'u TR tarafindan kazanilmis... Iran ile savaslar, toplami uzerinden, bir beraberlik durumudur. Boylamlar aynidir. Sarkida dendigi gibi:

"Lower latitudes improve my attitude (asagi boylamlar nesemi arttirir)".

"Iyi insanlarin" oldugu sicak kanli ulkeler, teknoloji ve bilimi biraz daha geriden takip ediyorlar, gibi mi sanki?... Bir korelasyon durumu var gibi gozukuyor.

Biz de bir istisna olma yolunda ilerliyoruz insallah.

:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar

anonim

Internet Yasakları hala çok güncel. 7 Haziran 2009 Pazar günü Istanbul Barosu'nda konu ile ilgili bir konferans düzenleniyor.

Konferans:
İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar
- Dünyayı saran ağ, dikenli tel olmasın! -

Yer: İstanbul Barosu, Orhan Apaydın Konferans Salonu(kroki)
Tarih: 7 Haziran 2009 Pazar Saat: 11.00-17.00

AOL Bir Şeyler Yapıyor Ama ...

sundance

ICQ`u aldığından beri çok bir hareket görmediğimiz AOL, ICQ lisansını bir şekilde kullanıma açıyor. Ama tam olarak ne yapıyor, nasıl yapıyor biz anlayamadık, anlayan beri gelsin.

Lisansın içinde `10,000 kopyadan fazla dağıtılmaması, 13 yaşından küçüklere verilmemesi` gibi ibareler var
Hayra alamet mi desek, yoksa büyük ölçekte firmaların ne yaptığının farkında olmadan yaptığı bir başka gariplik mi desek bilemiyoruz...

Google Hack: Sefil ve Başarısız Bush

murat09

Google'da sefil ve başarısız anlamına gelen "miserable failure" kelimelerini birlikte arattığınızda ilk sırada karşınıza Beyaz Saray sitesinde George W.Bush'un özgeçmişi çıkmakta. Ayrıca George Bush diyerek aratma yaparsanız 1-10 arası sonuçlarda Bush ile şempanzelerin benzerliğini konu edinmiş başka bir site daha çıkıyor.

İ.T.Ü ve Internet

redogre

Bu aslında uzun zamandır yazmayı düşündüğüm ama mahkemeye intikal edebileceği için geriye attığım bir konu. Kısa bir özet geçersem, İTÜ yüksek lisans programını öğrenci kayıt sisteminde ki hatalardan dolayı bırakmak zorundayım.

İTÜ lüler bilir, artık kayıt internetten yapılıyor. Ne güzel değil mi? Kayıt olmak için okula gitmek gerekmiyor... Burada yanıldınız işte, çünkü harç dekontunu elden vermek zorundasınız, ayrıca İşbankası'nın online harç ödeme seçeneği var ama İTÜ bunu kabul etmiyor.

Türkiye`den Wired ve Slashdot`a haber: Sağolasın RTÜK

sundance

Bu ilk değil sanırım son da olmayacak, fakat dillere destan gönüllere ferman RTÜK yasası ile, Wired ve Slashdot'a haber olduk.

Gönül isterdi ki IT alanında bir gelişme ile haber olalım, ama kısmet buymuş, neyse hıyarın teki demiş ya `reklamın iyisi kötüsü olmaz` diye herhalde geek patlaması yaşarız bu haberlerle bu yaz :)) Teşekkürler TBMM, teşekkürler hükümet.