Ya Danimarka ya da Güney Kore

0
FZ
İskandinav ülkeleri bilgi teknolojileri kullanımındaki liderliğini hâlâ koruyor. EIU tarafından düzenli olarak yapılan bilişime hazır olma endeksine göre İsveç, Norveç ve Danimarka önceki senelerde olduğu gibi yine ilk 10'a girmeyi başardı. Genişband (broadband) internet erişimi, cep telefonu kullanım oranı, kamuya açık kablosuz internet erişim nokta sayısı gibi bir dizi veri sonucu elde edilen sıralamada bu seneki en büyük çıkışı ABD, İsviçre ve Slovakya aldı. Genişband erişim açısından Güney Kore hâlâ dünyanın en gelişmiş ülkesi. Geçen sene 45. sırada yer alan Türkiye'nin 2005 sıralamasıysa 43. sıraya yükseldi.
http://www.marketwire.com adresinde görülebilecek ve http://www.eiu.com tarafından gerçekleştirilmiş araştırmaya göre doğal ortamı Internet olan "geek" ve "nerd"lerin ya kuzeye ya da güneydoğuya göç etmeleri bekleniyor ancak yerel ADSL altyapısında yaşanacak beklenmedik bir patlama göç karakteristiklerini değiştirip sıcak bit akışlarının ülkede birikmesine ve Anadolu ile Trakya bölgesinin sağlam bir çıkış yapmasına yol açabilir.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr

Görüşler

0
bm
Raporun kendisi:

http://graphics.eiu.com/files/ad_pdfs/2005Ereadiness_Ranking_WP.pdf

18. sayfadan alinti:

"In Turkey, state ownership of the incumbent carrier,
Turk Telecom, ended with the sale of more than 55% of
the company's shares."

Efendim?
0
FZ
Oradan bakınca farklı görünüyor demek ki! :) Adamlara bir e-posta yollayıp durumu izah etmeye çalışsak mı ki...
0
malkocoglu_2
Guney Kore bir istisna olsa da, yerkurede kuzeye gittikce insanlarin savasciliklarinin ve bilime, teknolojiye harcadiklari vaktin artmaya basladigi goruluyor. Soguk havanin disarida vakit gecirmeye degil, iceride kalip kagit, kalem (bilgisayar) basinda zaman harcamaya insanlari itmesi mi bir etken burada acaba? Linus Torvalds Linux'u nasil baslatti? Aslinda okul makinalasina uzaktan login edebilmek icin bir Terminal Server olarak baslamisti projeye... Microsoft, headquarter binasini bir guney ABD eyaletinden yagmurlu ve surekli kapali havasi olan Seattle'a tasidi?

Savaslar: Tarihte Rusya TR savaslarinda 9'undan 6'si Ruslar, 3'u TR tarafindan kazanilmis... Iran ile savaslar, toplami uzerinden, bir beraberlik durumudur. Boylamlar aynidir. Sarkida dendigi gibi:

"Lower latitudes improve my attitude (asagi boylamlar nesemi arttirir)".

"Iyi insanlarin" oldugu sicak kanli ulkeler, teknoloji ve bilimi biraz daha geriden takip ediyorlar, gibi mi sanki?... Bir korelasyon durumu var gibi gozukuyor.

Biz de bir istisna olma yolunda ilerliyoruz insallah.

:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MSN için İngilizce-Türkçe sözlük botu

acemi_

Bilgisayar başında İngilizce metinleri okurken sözlük kullanma ihtiyacı duyan arkadaşlara faydalı olacağını düşündüğüm, kendi hazırladığımız bir servisi duyurmak istiyorum. MSN arkadaş listenize ensozluk@beyaz.us adlı bot'u ekleyerek Türkçe anlamını öğrenmek istediğiniz İngilizce kelimeleri, bu bot'a gönderebilirsiniz.

AramaMA Motoru

parsifal

Fransa'da arama motorları paralı oluyormuş!!!

Merak ettiğim neye göre para alacaklar?
Aranan harf başına mı?
Bulunan sonuçlara göre mi?
Aylık abonelik mi?
Ya bunlar internetin yaygınlaşmasını istemiyorlar, ya da arama motorları kullanıcıları kek sanıyor...

NOKIA 9200 Communicator da flash player desteği!

redogre

Nokia 9200 communicator serilerinde flash player desteği olacağı açıklandı! Ayrıntılı bilgi burada.

Merak ediyorum bu cep telefonlarına daha neler sığdıracaklar...

MailExpire, faydalı bir olay!

larweda

Bugünlerde her web sitesi içerisindeki bilgiye ulaşabilmemizi sağlamak için mutlaka e-mail adresimizi istiyor, sonuç olarak da birsürü yere mail adresimizi vermiş oluyoruz ve bir şekilde hangisinden geldiğini bilemediğiniz yüzlerce spam mail ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bu tarz sorunlara bir çözüm, bedava e-mail veren birsürü yerden birsürü mail adresi alıp, gerekli yerlere gerekli e-mail adresini, gereksiz yerlere de gereksiz e-mail adresini vermek. Ancak bir süre sonra neyin gerekli neyin gereksiz olduğu da karışıyor ve onlarca e-mail adresinizdeki mail`lerin hangisinin gerçekten okumak isteyebileceğiniz mail'ler olduğunu takip edemiyorsunuz. Benim enson bulduğum çözüm ise, MailExpire.

O’Reilly Web 2.0 lafını tescillemiş!

meddah

Web 2.0 hakkında konuşma düzenleyen bir şirkete O'Reilly'nin New York'daki avukatları tarafından bir tehdit mektubu gönderildi. Amaçları kendi izinleri olmadan Web 2.0 ismi altında hiçbir organizasyon yapılmamasi. Organizasyon da çok büyük değil! Katılım en fazla 100 kişi oluyor. Yani uluslararası bir organizasyondan bahsetmiyoruz.

Gönderilen mektubu bu adresten görebilirsiniz