Ya Danimarka ya da Güney Kore

0
FZ
İskandinav ülkeleri bilgi teknolojileri kullanımındaki liderliğini hâlâ koruyor. EIU tarafından düzenli olarak yapılan bilişime hazır olma endeksine göre İsveç, Norveç ve Danimarka önceki senelerde olduğu gibi yine ilk 10'a girmeyi başardı. Genişband (broadband) internet erişimi, cep telefonu kullanım oranı, kamuya açık kablosuz internet erişim nokta sayısı gibi bir dizi veri sonucu elde edilen sıralamada bu seneki en büyük çıkışı ABD, İsviçre ve Slovakya aldı. Genişband erişim açısından Güney Kore hâlâ dünyanın en gelişmiş ülkesi. Geçen sene 45. sırada yer alan Türkiye'nin 2005 sıralamasıysa 43. sıraya yükseldi.
http://www.marketwire.com adresinde görülebilecek ve http://www.eiu.com tarafından gerçekleştirilmiş araştırmaya göre doğal ortamı Internet olan "geek" ve "nerd"lerin ya kuzeye ya da güneydoğuya göç etmeleri bekleniyor ancak yerel ADSL altyapısında yaşanacak beklenmedik bir patlama göç karakteristiklerini değiştirip sıcak bit akışlarının ülkede birikmesine ve Anadolu ile Trakya bölgesinin sağlam bir çıkış yapmasına yol açabilir.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr

Görüşler

0
bm
Raporun kendisi:

http://graphics.eiu.com/files/ad_pdfs/2005Ereadiness_Ranking_WP.pdf

18. sayfadan alinti:

"In Turkey, state ownership of the incumbent carrier,
Turk Telecom, ended with the sale of more than 55% of
the company's shares."

Efendim?
0
FZ
Oradan bakınca farklı görünüyor demek ki! :) Adamlara bir e-posta yollayıp durumu izah etmeye çalışsak mı ki...
0
malkocoglu_2
Guney Kore bir istisna olsa da, yerkurede kuzeye gittikce insanlarin savasciliklarinin ve bilime, teknolojiye harcadiklari vaktin artmaya basladigi goruluyor. Soguk havanin disarida vakit gecirmeye degil, iceride kalip kagit, kalem (bilgisayar) basinda zaman harcamaya insanlari itmesi mi bir etken burada acaba? Linus Torvalds Linux'u nasil baslatti? Aslinda okul makinalasina uzaktan login edebilmek icin bir Terminal Server olarak baslamisti projeye... Microsoft, headquarter binasini bir guney ABD eyaletinden yagmurlu ve surekli kapali havasi olan Seattle'a tasidi?

Savaslar: Tarihte Rusya TR savaslarinda 9'undan 6'si Ruslar, 3'u TR tarafindan kazanilmis... Iran ile savaslar, toplami uzerinden, bir beraberlik durumudur. Boylamlar aynidir. Sarkida dendigi gibi:

"Lower latitudes improve my attitude (asagi boylamlar nesemi arttirir)".

"Iyi insanlarin" oldugu sicak kanli ulkeler, teknoloji ve bilimi biraz daha geriden takip ediyorlar, gibi mi sanki?... Bir korelasyon durumu var gibi gozukuyor.

Biz de bir istisna olma yolunda ilerliyoruz insallah.

:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux`da GPRS

m1a2

Çok sayıda faydalı Türkçe-NASIL belgesine ulaşılabilecek www.belgeler.org sitesinde Linux`da GPRS ile ppp bağlantısının anlatıldığı kısa bir Linux-GPRS-NASIL belgesi gözüme çarptı. TELSIM bu GPRS servisini cüz`i bir ücretle sunuyor (bu yıl işler değişebilir mi ?). AYCELL ücretsiz. TURKCELL ve ARIA`yı incelemedim. Halen TTnet-145 üzerinden tuzluca sayılacak telefon faturlarıyla internet`e bağlanan bir kişi olarak GRPS üzerinden internet`e çıkan arkadaşların deneyimlerini bu fırsatla öğrenmek isterim. Fatura bilgileri, bağlantı hızı ve kalitesi vesaire. Ne yaşadıysanız yazın :) Ekonomik bir internet bağlantısı için GPRS dışında -benim denemediğim- başka seçenekler de var şüphesiz. Dileyenler bu kapsamda onlar hakkında da topluca değerlendirme yapabilir.

Siyaset Meydanı Faciası

SHiBuMi

Dün akşam Siyaset Meydanı`nı seyrettiniz mi bilmiyorum, ama ben faciayı sonuna kadar seyrettim. Ve şu sonuca vardım: Demek ki bizim bilgili olmadığımız konularda çıkıp dinlediğimiz adamların da dünyadan bir haberleri yokmuş, onların arasında da bir sürü bilgisiz adam bizimle kafa buluyormuş.

VII. Türkiye´de İnternet Konferası Yaklaşıyor

adervis

VII. Türkiye'de İnternet Konferası, inet-tr 2002'ye İkibin Kişinin Katılması Bekleniyor!

Bu yıl 19-21 Aralık tarihlerinde İstanbul Harbiye'deki Askeri Müze'de gerçekleştirilecek olan Türkiye'de Türkiye'de internet Konferans'larının sekizincisi inet-tr 2002 Türkiye internetin önünü açacak fikirlerin paylaşılacağı ve tartışılacağı bir platform olmaya devam ediyor.

Web'iniz ne kadar estetik?

FZ

Garanti Galeri (GG) sanal dünyadaki tasarımlara odaklanan 'Tasarım Ağı/Ağ Tasarımı' sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, gelişen ağ tasarımları ile bireylerin sanal dünyayla olan etkileşimleri düşünülerek hazırlanmış. Gerçek dünyadan sanal dünyaya giderek büyüyen ağlar, ağ tasarımları ve ağ tasarımcılarının sorgulandığı 'Tasarım Ağı/Ağ Tasarımı' sergisinin küratörlüğünü grafik tasarımcı Tom Klinkowstein yapıyor. Sergide, Klinkowstein'ın başkanı olduğu 'Media A' grubu ile 'Urban Probe', 'D-Fuze', 'Core77', 'ESP Trendlab', 'Doors of Perception' adlı ünlü ağ tasarımcılarının ürettikleri web tasarımları yer alıyor. New York'lu tasarımcı Tom Klinkowstein'ın küratörlüğünü ve tasarımını üstlendiği sergide, 1990-2090 yılları arasında ağ tasarımı ve tasarım ağının gelişimine ilişkin öngörüleri anlatan 'Ağ Bağlantılı Tasarımcının Hayati Yolu' başlıklı bir çalışma da yer alıyor.

Haberin devamı: http://www.radikal.com.tr/veriler/2004/08/12/haber_124745.php

Yaşasın e-Devlet ve onun Tekelci Temsilcileri...

elrond

Bu haberin asılsız olduğu deneme ile sabitlendi. Kaynağını tespit etmeden ve denemeden böyle bir haber yayınladığımız için herkesden özür dileriz. Yorumların değerli ve bilgilendirici olduğun düşündüğümüzden dolayı haberi tamamen kaldırmıyoruz.Sundance