Under Construction!

0
parsifal
Eski yazıma yorum olarak yazacaktım. Ancak son halini görünce tepemin tası iyice attı.
Eh en sonunda olan oldu. Artık meşhur sitemiz "Under Construction!" ibaresi altında yayın hayatına devam ediyor.

Bravo!!!

Gelen yorumlara göre yeni site gümbür gümbür gelecek. Bizler ise beklemeyi bilmeyen konuşanlarız. O zaman konuşmaya devam...
Efendiler, efendiler!!!

Site böyle güncellenmez. Hangi site yenilenirken "yapım aşamasında!!!" ibaresi ile yayına devam eder??? Yapım aşamasında yer alan insaları tanıdığım için yapılanları bilen biri olarak sorarım efendiler!
Chivi v1.0'dan v2.0'a yükseltilirken hanginiz "yapım aşamasında" ibaresini gördü?

Cidden işsiz kalırdınız. Üstelik burası ticari bir site de değil. Eğitim veren bir kurumun sitesi. Öğrencisi var, öğretim elemanı var, sınav tarihi öğrenmesi gereken öğrencisi var.

Yapılan yeni site için harcanan emeğe lafım yok. Arka planda yapıp, kendi serverlarınızda test edip yayına hazır hale getirip tek hamlede güncelleseydiniz keşke. Siz böyle yaptıkca bizde konuşmaya devam ederiz. Neden anonim yazarsınız onuda anlamış değilim. Ama ip'ne bakınca nerden yazdığını anlamak hiç zor değil!!!

;-)

Görüşler

0
erolozcan
Turkiye deki en buyuk alis-veris sitelerinden birinin alt yapi ve yazilimini gerceklestiren biri olarak su siralar cok sik olmasada her gun birseyler ( web sayfa dizayn, mesaj ) degistiriyordum. Bunun icin PHP ve Apache guncellemesi disinda hep site online iken yaptim. Hatta PHP ve Apache guncellemeleri site online iken yeni surumleri derleyip tum ayarlari yaptim sadece 5 dakikalik offline ile olayi hallebildim. Birazcik server ( Unix/Linux ise cok daha kolay ) ve programlama bilgisi olan kimse guncelleme islemeni siteyi cok az bir offline sureli ile halledebilir. Tabii nerede o kimseler....
0
pulsar
Ben de bir insan kaynakları sitesi yönetiyorum

Bu yorumu yazmadan önce Php ve apache çalıştıran sunucuyu değiştirdik ve sadece 30 sn kapalı kaldık. Kısaca böyle bir mantık son derece salakça. Oysa söz konusu Üniversite iyi mühendisler yetiştiriyor.
Yakışmadı bu.
0
elrond
Olayda bu zaten. `Yetiştiriyor` yani yetişme süreci devam etmekte. Ordakiler daha yeni gelişiyor ve öğreniyor olabilir. Fazla yüklenmemek lazım.
(Koskoca üniversitenin WEB sitesi oğlum o site, gitsin test makinasında öğrensin derseniz, haklısınız derim o yüzden demeyin ;-)

Not: Alış/veriş sitesini offline edersen adami kötü yaparlar ;-) Mesela; DVDExpress.com u bir kere offline yakaladım bir kerede stok yetiştiremediler bende bir daha uğramadım.
0
sundance
Orada biraz yanlışın var. Yetiştiriyor demek yetiştirme süreci devam etmekte demek doğrudur, ama hangimiz öğrendik bitti durumundayız ki. Öte yandan söz konusu bölümlerde iki-üç hafta içinde bitirilmesi gereken bir iki ödev gördüm, gayet de flashıyla vs.siyle hakkını vererek yapılmış işlerdi.

Bence burada durum farklı. Birileri buradan yapacağı prestiji düşünüp Orası benim kontrolümde tavrını koymuş, kimseyi yaklaştırmıyor, elinde de adam gibi eleman yok, bir türlü bu işi kotaramıyor, bana yar olmazsa kimseye yar olmasın mantığında sürüncemede bırakıyor.

Öte yandan Üniversitenin sitesini işlemez hale getiren adamı, bu önemli iletişim kaynağını kestiği için çok daha fena yaparlar. DVDExpress.com a hiç giremesen nolur ki, sen söyle DivXini bulsun birileri :)

Son olarak da buna da yüklenmezsek nasıl türlü bir hıyarlığa yükleniriz o da ayrı mesele
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google bu kadar mı taciz edilir! :(

FZ

Geçen hafta bir dostumun ağabeyinin yüksek lisans tezini Internet´e yerleştirmiş ve burada haberini geçmiştim (http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2349). Sonra da arkadaşımın sorması üzerine ona açıklama yapmıştım Google anında yakalar bu yeni belgeyi, PDF´nin de içini açar okur, indeksler filan. Birkaç gün önce Google´a baktığımda ve "veri zarflama" anahtar sözcüklerini arattığımda gerçekten de ilk sayfada ilgili tezin ve bağlantılı linklerin geldiğini gördüm. Arkadaşıma da söyledim, sevindi filan. Ancak bugün baktığımda beni dumura uğratan bir durumla karşılaştım!

MailExpire, faydalı bir olay!

larweda

Bugünlerde her web sitesi içerisindeki bilgiye ulaşabilmemizi sağlamak için mutlaka e-mail adresimizi istiyor, sonuç olarak da birsürü yere mail adresimizi vermiş oluyoruz ve bir şekilde hangisinden geldiğini bilemediğiniz yüzlerce spam mail ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bu tarz sorunlara bir çözüm, bedava e-mail veren birsürü yerden birsürü mail adresi alıp, gerekli yerlere gerekli e-mail adresini, gereksiz yerlere de gereksiz e-mail adresini vermek. Ancak bir süre sonra neyin gerekli neyin gereksiz olduğu da karışıyor ve onlarca e-mail adresinizdeki mail`lerin hangisinin gerçekten okumak isteyebileceğiniz mail'ler olduğunu takip edemiyorsunuz. Benim enson bulduğum çözüm ise, MailExpire.

Zimbra Yahoo'ya Değer Katıyor

anonim

Zimbra isimli açık kaynak kodlu e-posta ve işbirliği çalışma ortamı şu anda en popüler ortamlan birisi olarak Lotus Notes ve Microsoft Exchange'in tahtını sallıyor. İlginç olan asıl nokta ise şu. Bu şirket Yahoo tarafından satın alındı. Acaba Microsoft'un Yahoo'yu ısrarla almak istemesinin ardında yatan asıl sebeplerden biriside bu mu? Startup'ların önemi bir kere daha ortaya çıktı. Türkiye'de de risk sermayesi ortaklıklarının bu modeli uygulaması gerektiğini düşünüyorum. Doğru vizyonu olan küçücük bir firma milyar dolarlık bir yatırıma dönüşebilir.

Google Video Player

anonim

Artık Google'da video araması yaptığınızda bulunan videoları izlemek için ekstra bir yazılıma ihtiyaç duymuyorsunuz, bulunan sonuçları hemen google player yardımıyla izleyebiliyorsunuz: Google Video.

Bence İNANILMAZ ve çok güzel bir hizmet.

Yaşasın explorer dışında ki tüm tarayıcılar !!!

redogre

İ.T.Ü yüksek lisans öğrencisinizdir, kayıtlar internetten denir, sayfayı 30 kere açmanıza rağmen çalışmaz, dellenip mozilla indirirsiniz, o da scriptlerde problem yaşadığı için kayıt sayfasının linkine basamaz, explorerdan linki okuyup, mozillada yazar, sonunda kayıt olursunuz. Ve okulun bilgi işlem birimini tebrik edersiniz.