PayPal gelmiş niye söylemiyorsunuz?

0
huseyin
Bu haber teknolojiye uzak gözükse de aslında onunla çok içiçe. Yurt dışında yeni çıkan elektronik cihazlara, bilgisayarlara eBay'den imrenerek bakardım.

Nasıl ödeyeceksin? Satan kişi kredi kartı kabul etmiyor. Tek yol PayPal ama o da Türkiye'yi desteklemiyor. Hüzünle kapatıyorsunuz siteyi. Amerikaya giden birisini bul, derdini anlat ki gelirken sana getirsin
Haziran ayından itibaren Türkiye'den kredi kartlarini da kabul etmeye başlamış. Şimdilik satış yapamasak da, eBay'den veya destekleyen diğer sitelerden rahatça alışveriş yapabiliriz.

Tek sorun kaldı: Gümrük duvarları. Ona da bir çözüm bilen varsa söylesin :)

Kaynak: http://paypal.typepad.com/pdn/2004/07/new_country_sup.html

Görüşler

0
simor
Evet 2-3 aydır bende farkındayım.
Aslında buraya da yazacaktım hatta.
Çok sevindim.
Gerçi eskiden eb*ydan anakart işlemci gibi gibi şeyler almıştım. O zamanlar bi*pay ve bi*lpoint vardı bunlardan biri alıcılar için ücretsizdi, biride ödeyeceğin para kadar belli oranda para ödemeni gerektiriyordu. Yazıyodum satıcıya bi*lpoint le ödesem olurmu diye olur diyorlardı çoğunlukla. Eğer kendi ülkesinin ulusal posta servisiyele yollarsa posta gümrüğüne geliyordu, ödüyordum gümrüğümü alıyordum malımı.Gümrük ödememek diye birşey düşünmedim sevmem malum işleri. Zaten birşey tutmuyordu. ZAten o tür mallar için gümrük yok sadece kdv vardı. Kdv ödüyordum kısacası. Bide ordaki satıcı üzerine hediyedir diye yazsa bile fatura olduğu için kdv alıyorlardı.
Şİmdi Türkiye için paypal var. Yalnız artık amerikadan gelen mala hem gümrük hem kdv ödeyeceksiniz. Avrupadan gelenlere ise sadece kdv. Avrupadan veya amerikadan 2. el mal girişi ise
legal olarak yasak. Malınız gümrükte kalır. Ama ben zaten eb*yden hep buyitnow mantığıyla aldığım için problem yok. Ama geçen hafta İİyama monitörümü yenilemek üzere açık arttırmaya girdim sonradan işte yukarda yazdığım üzere 2. el sokamayacağımı öğrendim ve üzülere komik fiyata gıcır gıcır malı kaçırdım.

Tabi yukarda yazdığım 2. el olayı belli bir ağırlığa ve boyuta kadar kapınıza kargo şirketiyle gelirse problem yok. Fakat satıcıdan bu konuda teyir almalısınız


Yani şimdilik paypal var ama durum bu maalesef.
2. el yok
1. el istediğiniz kadar :))
0
bio
Merakımdan soruyorum, "Buy now" ile alıp almadığınızı nereden anlıyor gümrük? Ya da sıfır ürünü açık arttırmayla aldığınızı? Satıcı kutunun üzerine "yenidir" diye yazarsa olmuyor mu?
0
Hurma
Bildiğim kadarıyla 2. el de almak mümkün. Ben aldım ve gümrükte sorun olmadı. Gümrük kanunlarına göre sanıyorum herşey yasak ve nedense karşılığını ödemek istesek de bu yüzden amazon gibi siteler elektronik ürünleri ülkemize göndermiyorlar. Bu noktada duwi (douwantit.com devreye giriyor elbette ama oradan da 250-300 doları geçen bir ürün almak imkansız. Öyle bir vergi koyuyorlar ki bir ürün 2 ürün fiyatına geliyor.
0
simor
Ordan bastığınız buton önemli değil
Ürün geldiği zaman gümrükteki nmüfettişin kafasına eser ürnün üretim tarihine bakar.
Tama depo malı da olabilir ama memeur sana bu 2 eldir derse legal olarak yapacağın hiç bir şey yok rüşvetten başka. Çünkü orda 2. ele fatura yazmaz. Adam fatura nerde der yine kalırsın.
Yenidir yazarsa mantığı yok.
0
dfisek
Aslında PayPal olayı özgür yazılımlar tarafından kullanıcılarının kendilerine yapmak istediği bağışları alabilmek için çok kullanılıyor yurt dışında.

Belki Türkiye'de de benzer bir kullanım alanı bulur...
0
huseyin
Malesef, simdilik paypal'dan sadece odeme yapilabiliyor.

http://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_display-approved-signup-countries-outside
adresinde yazdigi uzere, parayi yalnizca amerikadaki bir banka hesabina yatirabilirsiniz.
0
bahadirkandemir
Hesabınızdaki parayı illa U.S. sınırlarındaki bir bankaya aktarabilirsiniz diye bir şart yok:
U.S.'e Bağlı Olmayan Hesaplar - PayPal Hesabımdan paramı nasıl çekerim?
0
abakana
paypal haricinde benzeri sistemler türemiş durumda

paystorm.com
n-pay.com
payswiss.com
ikobo.com
gibi adreslerde Türkiye' ye ödeme yapılıyor.

Ama gerekli mi?

Bence MoneyGram gibi sistemler varken gereksiz
0
oktay
Arkadaşlar PayPal kullanırken dikkat edin. Gerek alıcı gerek satıcı için büyük sorunlar doğurabiliyor.

Aynısı Ebay için de geçerli. Ne de olsa aynı şirket. Her iki şirket de işler yolunda giderken iyiler, bir karışıklık olunca ortadan kayboluyorlar.

http://paypalsucks.com/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Telnet ile çeşitli protokollerin uygulamalı kullanımı

honal

Internette kullandığımız her servise ait özelleştirilmiş yazılımlar vardır. Mesela, mail alıp gönderebilmek için pop3 ya da Imap özelliklerini destekleyen bir mail istemcisine(Microsoft Outlook, Mozilla ThunderBird), IRC kanallarında muhabbet edebilmek için bir IRC istemcisine(Mirc, Xchat), FTP yapabilmek için yine bir ftp istemcisine(CuteFTP). Tüm bunları özelleştirilmiş programlar aracılığıyla yaparız. Bu aracı programlar kullandığımız her bilgisayarda olmayabilir, ya da herhangi bir sebeple kullanamayacak durumda olursak yardımımıza mazisi oldukça eski olan telnet uygulaması yetişir. Bu yazıda telnet kullanarak bazı servislerden nasıl yararlanabileceğimizi inceleyeceğiz..

Internet: 3. Devrim?

FZ

Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan düşünce dergisi Cogito'nun son sayısındaki dosya konusu Internet ve bununla bağlantılı olarak insani etkileşim, politika, vs.

Dosyadaki çarpıcı konu başlıklarından birkaçı:

- Siberalan ve Kültürün Küreselleştirilmesi, Jon Stratton
- Bilgi Otobanında Nihilizm: Günümüz Çağında Anonimlik Karşısında Bağlılık, Hubert L. Dreyfus
- Kamusal Alan Olarak Internet, Mick Underwood ...

BIG BROTHER IS WATCHING US !

ganzo66

"ABD Başkanı George W. Bush, terörizmle mücadele yasasını, Cuma günü imzalamıştı. Buna göre, ABD Adalet Bakanlığına bağlı Federal Soruşturma Bürosu FBI yetkililerinin, izleme ve dinleme faaliyetleri inanılmaz ölçüde genişletildi.

Bush‘un imzasının kurumasını beklemeden ve haftasonu olmasına bakmadan Washington‘daki en üst düzey hukukçular ...ülkedeki federal savcılara, 30 sayfalık bir e-mail göndererek, hükümetin, yüksek teknoloji aletlerinin nasıl kullanılacağını anlattılar"

Bir Türk Telekom Klasiği

pulsar

turk.internet.com'dan aynen alınmıştır...
Geçtiğimiz günlerde ofisime gelen daha 20'li yaşlarda olduğunu tahmin ettiğim delikanlı elime T. Telekom tarafından kendisine açılan dava dilekçesini tutuşturuverdi. Doğrusunu isterseniz uzun yıllar Amerika’da yaşadığı her davranışından belli olan bu delikanlının rahat tavırlarından rahatsız olmuştum. Ya sabır… diyerek dava dilekçesini dikkatli bir şekilde okumaya başladım.

Internet üzerinde beyaz tahta

sundance

Bazen telefondaki birine tam olarak ne demek istediğinizi bir türlü anlatamazsınız. Şöyle bir kağıt kalem olsaydı da onun üzerinde çizerek gösterseydim dediğiniz olur. Bu amaçla üretilmiş bir sürü yazılım da var piyasada.

Ama ilk bağlantının kurulması, firewallda ayar gerektirmesi vs. derken çoğu oldukça kullanılmaz hale geliyor.

Öte yandan flash ile yapılmış bu beyaz tahta bu alanda birçok sorunumuzu pratik olarak çözecek gibi. (Digg sağolsun)