PayPal gelmiş niye söylemiyorsunuz?

0
huseyin
Bu haber teknolojiye uzak gözükse de aslında onunla çok içiçe. Yurt dışında yeni çıkan elektronik cihazlara, bilgisayarlara eBay'den imrenerek bakardım.

Nasıl ödeyeceksin? Satan kişi kredi kartı kabul etmiyor. Tek yol PayPal ama o da Türkiye'yi desteklemiyor. Hüzünle kapatıyorsunuz siteyi. Amerikaya giden birisini bul, derdini anlat ki gelirken sana getirsin
Haziran ayından itibaren Türkiye'den kredi kartlarini da kabul etmeye başlamış. Şimdilik satış yapamasak da, eBay'den veya destekleyen diğer sitelerden rahatça alışveriş yapabiliriz.

Tek sorun kaldı: Gümrük duvarları. Ona da bir çözüm bilen varsa söylesin :)

Kaynak: http://paypal.typepad.com/pdn/2004/07/new_country_sup.html

Görüşler

0
simor
Evet 2-3 aydır bende farkındayım.
Aslında buraya da yazacaktım hatta.
Çok sevindim.
Gerçi eskiden eb*ydan anakart işlemci gibi gibi şeyler almıştım. O zamanlar bi*pay ve bi*lpoint vardı bunlardan biri alıcılar için ücretsizdi, biride ödeyeceğin para kadar belli oranda para ödemeni gerektiriyordu. Yazıyodum satıcıya bi*lpoint le ödesem olurmu diye olur diyorlardı çoğunlukla. Eğer kendi ülkesinin ulusal posta servisiyele yollarsa posta gümrüğüne geliyordu, ödüyordum gümrüğümü alıyordum malımı.Gümrük ödememek diye birşey düşünmedim sevmem malum işleri. Zaten birşey tutmuyordu. ZAten o tür mallar için gümrük yok sadece kdv vardı. Kdv ödüyordum kısacası. Bide ordaki satıcı üzerine hediyedir diye yazsa bile fatura olduğu için kdv alıyorlardı.
Şİmdi Türkiye için paypal var. Yalnız artık amerikadan gelen mala hem gümrük hem kdv ödeyeceksiniz. Avrupadan gelenlere ise sadece kdv. Avrupadan veya amerikadan 2. el mal girişi ise
legal olarak yasak. Malınız gümrükte kalır. Ama ben zaten eb*yden hep buyitnow mantığıyla aldığım için problem yok. Ama geçen hafta İİyama monitörümü yenilemek üzere açık arttırmaya girdim sonradan işte yukarda yazdığım üzere 2. el sokamayacağımı öğrendim ve üzülere komik fiyata gıcır gıcır malı kaçırdım.

Tabi yukarda yazdığım 2. el olayı belli bir ağırlığa ve boyuta kadar kapınıza kargo şirketiyle gelirse problem yok. Fakat satıcıdan bu konuda teyir almalısınız


Yani şimdilik paypal var ama durum bu maalesef.
2. el yok
1. el istediğiniz kadar :))
0
bio
Merakımdan soruyorum, "Buy now" ile alıp almadığınızı nereden anlıyor gümrük? Ya da sıfır ürünü açık arttırmayla aldığınızı? Satıcı kutunun üzerine "yenidir" diye yazarsa olmuyor mu?
0
Hurma
Bildiğim kadarıyla 2. el de almak mümkün. Ben aldım ve gümrükte sorun olmadı. Gümrük kanunlarına göre sanıyorum herşey yasak ve nedense karşılığını ödemek istesek de bu yüzden amazon gibi siteler elektronik ürünleri ülkemize göndermiyorlar. Bu noktada duwi (douwantit.com devreye giriyor elbette ama oradan da 250-300 doları geçen bir ürün almak imkansız. Öyle bir vergi koyuyorlar ki bir ürün 2 ürün fiyatına geliyor.
0
simor
Ordan bastığınız buton önemli değil
Ürün geldiği zaman gümrükteki nmüfettişin kafasına eser ürnün üretim tarihine bakar.
Tama depo malı da olabilir ama memeur sana bu 2 eldir derse legal olarak yapacağın hiç bir şey yok rüşvetten başka. Çünkü orda 2. ele fatura yazmaz. Adam fatura nerde der yine kalırsın.
Yenidir yazarsa mantığı yok.
0
dfisek
Aslında PayPal olayı özgür yazılımlar tarafından kullanıcılarının kendilerine yapmak istediği bağışları alabilmek için çok kullanılıyor yurt dışında.

Belki Türkiye'de de benzer bir kullanım alanı bulur...
0
huseyin
Malesef, simdilik paypal'dan sadece odeme yapilabiliyor.

http://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_display-approved-signup-countries-outside
adresinde yazdigi uzere, parayi yalnizca amerikadaki bir banka hesabina yatirabilirsiniz.
0
bahadirkandemir
Hesabınızdaki parayı illa U.S. sınırlarındaki bir bankaya aktarabilirsiniz diye bir şart yok:
U.S.'e Bağlı Olmayan Hesaplar - PayPal Hesabımdan paramı nasıl çekerim?
0
abakana
paypal haricinde benzeri sistemler türemiş durumda

paystorm.com
n-pay.com
payswiss.com
ikobo.com
gibi adreslerde Türkiye' ye ödeme yapılıyor.

Ama gerekli mi?

Bence MoneyGram gibi sistemler varken gereksiz
0
oktay
Arkadaşlar PayPal kullanırken dikkat edin. Gerek alıcı gerek satıcı için büyük sorunlar doğurabiliyor.

Aynısı Ebay için de geçerli. Ne de olsa aynı şirket. Her iki şirket de işler yolunda giderken iyiler, bir karışıklık olunca ortadan kayboluyorlar.

http://paypalsucks.com/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vah Zavallı Superonline ( ve diğerleri )

anonim

Superonline yöneticileri buyurmuşlar: "ISS'lerin internet için vazgeçilmez bir katma değer olan içerik konusunda yapmakta oldukları yatırımın boyutları bilinmektedir. Herhangi bir yatırım yapmadan hazır içeriğin bedava kullanılması, ISS’lerin maliyetlerini arttırmakta olup, TTNet'in oluşturduğu haksız rekabet koşulları sonucunda da çaresiz bırakmaktadır"

TTNET STM4 Yurtdışı bağlantısı devrede

AmcA

TTNET Uplink Mrtg sayfasından gözüktüğü kadarıyla TTNET'in yeni STM4 yurtdışı çıkışı bu akşam 16 civarlarında devreye girmiş. Diğer linklerdeki düşüş gene aynı sayfadan rahatlıkla izlenebiliyor.

Yeni ADSL tarifeleri açıklandı ..

euler

Turk Telekom, 01.11.2005 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni ADSL tarifelerini açıkladı.

Yeni tarifelerle beraber, bundan sonra başvuru yapılabilecek en düşük hız 512Kpbs oldu.
Editör'ün notu: Tarifenin html formatı için buraya bakabilirsiniz.

Acaba Pirate Bay hangi ülkeyi SATIN ALACAK?

sundance

Alexa'nın listesinde 362. olan dünyanın en büyük Torrent sitesi Pirate Bay polis müdahalelesinden kurtulmak için bir ÜLKE satın almaya karar verdi!

2004 yılında İsveç'de kurulan Pirate Bay, kısa zamanda yoğun bir ilgi toplaması, torrent meraklılarının gözdesi olmasının yanısıra, Fransa, Belçika, İtalya, Avusturya ve Amerika'da kurulan telif hakları karşıtı Korsan Partileri'nin de ilkinin kurulmasına zemin hazırlamıştı.

Hotmail' den 250 MB Posta Kutusu (Webmail Servisi Savaşları - Bölüm 3)

Challenger

Gmail' in ortaya 1000 MB gibi uçuk bir kapasiteyle ortaya çıkışı, Yahoo'nun posta kutusu kapasitesini 100 MB' a çıkarması derken şimdi de Hotmail 250 MB'lık posta kutusuyla karşımızda.

NTVMSNBC'de yer alan bu haberde; "Hotmail’in bellek kapasitesini artırma kararı, Google’ın 1GB’lik Gmail servisi açacağını açıklaması ve Yahoo’nun e-posta bellek kapasitesini 100 MB’ye çıkarmasının ardından geldi. MSN.com VP’si Blake Irving, şirketin pazardaki bellek kapasitesi rekabetinde geriye düşmek niyetinde olmadığını ifade etti." diyor.

Ortalık iyice kızışıyor. Birbirine düşman 3 büyük ordu silahlarını çekti. Acaba savaşa yeni bir ordu daha katılacak mı? Acaba hepsi Gmail gibi mail taraması yapıyor mu? Acaba Skynet gerçek mi? Savaşı kim kazanacak? 4. bölümde görüşmek üzere.