PCnet, dünyanın en pahalı internet erişimine karşı

0
saman
PCnet dergisi Türk Telekom'un fiyat politikasını protesto eden bir kampanya başlatmış, sanal ortamda imza topluyorlar. Amaçları hedef kitlelerine sempatik gözükmek mi bilinmez ama yinede topluluk olup sesimizi duyurmak için iyi bir fırsat. İşte detaylar:

Türkiye'nin bilgisayar ve internet dergisi PCnet, Türk Telekom'un ADSL fiyatlandırma politikasını protesto ediyor. Siz de Türk Telekom'un ADSL fiyatlarını düşürmesi gerektiğine inanıyorsanız protesto girişimimize katılabilirsiniz.

http://www.pcnet.com.tr/adsl

İlgili Yazılar

MailExpire, faydalı bir olay!

larweda

Bugünlerde her web sitesi içerisindeki bilgiye ulaşabilmemizi sağlamak için mutlaka e-mail adresimizi istiyor, sonuç olarak da birsürü yere mail adresimizi vermiş oluyoruz ve bir şekilde hangisinden geldiğini bilemediğiniz yüzlerce spam mail ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bu tarz sorunlara bir çözüm, bedava e-mail veren birsürü yerden birsürü mail adresi alıp, gerekli yerlere gerekli e-mail adresini, gereksiz yerlere de gereksiz e-mail adresini vermek. Ancak bir süre sonra neyin gerekli neyin gereksiz olduğu da karışıyor ve onlarca e-mail adresinizdeki mail`lerin hangisinin gerçekten okumak isteyebileceğiniz mail'ler olduğunu takip edemiyorsunuz. Benim enson bulduğum çözüm ise, MailExpire.

Clixpy ile kullanıcıların neler yaptığını gerçekten görün

wizzyfx

Geçtiğimiz hafta yayına giren Clixpy ile, web sayfanıza küçük bir javascript kodu ekleyerek kullanıcıların sitenizdeki tüm hareketlerini kayıt altına alabilirsiniz.

İşten Güçten Eden Yarışma

lifesdkver0_1

Python Challange. Ne ile uğraşıyor olursanız olun, zamanınızı çalacak bir yarışma (meydan okuma desek daha doğru olur).

Adı python challenge ama amaçlar çoğunlukla dil bağımsız bir şekilde halledilebiliyor. Etrafta çözümler dolaşıyor ama hangimiz "dergiden çözümünü okuyup bitirdiğimiz bir oyun"dan tat aldık ki? :)

Birisi Yüksek Hızlı Bağlantı Mı Dedi?

FZ

Bilimadamları Sunnyvale, California'dan Hollanda'daki Amsterdam'a 6.7 GB veriyi 1 dakikadan daha kısa bir sürede yollayarak yeni bir rekora imza attılar.

Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi'ndeki bilimadamları fiberoptik bağlantı üzerinden 6.7 GB'lık veriyi 6800 mil uzağa çok kısa sürede iletmeyi başardılar. Bu çalışmanın gerçekleştirildiği merkez ABD Enerji Bakanlığı'na bağlı olarak Stanford Üniversitesi bünyesinde çalışıyor. Söz konusu verinin bir uçtan diğerine aktarılması yaklaşık 58 saniye sürdü.

Telekomda Serbestleşme Hakkında

anonim

Telekomda Serbestleşme Hakkında İnternet Kurulu Üyeleri ve Bilişim Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Ortak Bildirgesi - 1 Ocak 2004

Türkiye Kamuoyuna,

Türkiye İnterneti bu yıl 10 yaşını doldurdu. 1 Ocak 2004'te Türk Telekom'un tekeli kalkmaktadır.

Bizler, İnternet Kurulu Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu vesile ile kamuoyuna aşağıdaki açıklamayı yapıyoruz: