PCnet, dünyanın en pahalı internet erişimine karşı

0
saman
PCnet dergisi Türk Telekom'un fiyat politikasını protesto eden bir kampanya başlatmış, sanal ortamda imza topluyorlar. Amaçları hedef kitlelerine sempatik gözükmek mi bilinmez ama yinede topluluk olup sesimizi duyurmak için iyi bir fırsat. İşte detaylar:

Türkiye'nin bilgisayar ve internet dergisi PCnet, Türk Telekom'un ADSL fiyatlandırma politikasını protesto ediyor. Siz de Türk Telekom'un ADSL fiyatlarını düşürmesi gerektiğine inanıyorsanız protesto girişimimize katılabilirsiniz.

http://www.pcnet.com.tr/adsl

İlgili Yazılar

Eğitim Yönetiminde E-Dönüşüm

FZ

Yeditepe Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Derneği'nin birlikte organize ettikleri Eğitim Yönetiminde E-Dönüşüm sempozyumu ve fuarı 3-4-5 Mayıs tarihlerinde düzenleniyor.

Türkiye'deki en büyük üniversiteleri ve eğitim konusuna yönelik çözüm ve altyapı sunan bilişim şirketlerini bir araya getiren ve ziyaretçileri bilgilendirmeyi amaçlayan bu fuarın ilk günü olan Cuma günü pek çok konuşma yapılacak.

Peki... Uzaktan eğitim konusunda ne düşünüyorsunuz?

cayfer

FM'deki tartışmalardan büyük zevk alıyorum ve yararlanıyorum. Tek sorun fikirlerini öğrendiğim kesimin elit bir kesim olması. Keşke daha geniş bir kitleye erişebilsek...

Neyse, uzaktan eğitim (distance learning) araçlarıyla bilişim eğitimi verilip verilemeyeceği konusunda ne düşünüyorsunuz?

Opera´nın MSN´den İntikamı

FZ

Meşhur ve çevik Internet tarayıcısı Opera hem 7.01 numaralı sürümünü çıkardı hem de daha önce kendisini kullanan Internet kullanıcılarını taciz eden MSN portalinden intikamını aldı.

Hukuk ve Kantarın Topuzu

sefalet

Son günlerde gelişen olaylar çerçevesinde kamuoyunda çocuk istismarına yönelik suçlara karşı bir duyarlılık ve eyleme geçme isteği artmıştır. Fakat konu genelağ ve onun kullanımı olunca yerel hukuk yeterli olamamakta ve uygulamada sorunlar yaşanmaktadır. Yeni T.C. Kanunu ile "Bilişim Suçları" (bilişim alanındaki suçlar demek daha doğru görünüyor) bir tanım içine sokulmaya çalışıldı. Bu sayede, ülkeler bazında, en sert tedbirlerin alındığı ceza ve usül kanunlarına sahip olduk. Öyle ki, aşıldığı zannedilen "fişleme", "takip", "gözetleme" gibi pek çok bakımdan eleştirilecek uygulamalar geri gelmiş görünüyor.Özellikle çocuk istismarı ile mücadele etmek gayreti ile bilinçli ve bilinçsiz ve en önemlisi kamuoyunun görüşüne sunulmadan çeşitli uygulamalara geçilip, kanun maddeleri hayata geçirilmiştir.

Ekonomik olarak en güçlü 100 ülke/şirket

sundance

2000'de yayınlanan bu rapora göre Dünya'nın en büyük 100 ekonomik gücünün 51'i çok uluslu şirketler.

Her ne kadar raporun yeni halini bulamamış olsak da, bizim için ilginç olanı 22 ve 23 numaralar. Kırmızı çizgi bizden başlıyor.