Google artık akademisyenlere de hizmet ediyor

0
loker
Google "'Şimdiye kada akademik dünyadan çok faydalandık şimdi sıra biraz da bizim bir karşılık vermemize geld"' dedi ve Akademik Araştırma Motorunu duyurdu... Beta olan hizmet açıklamaya göre reklamsız ve ücretsiz olarak devam edecek ve akademik referanslar, kütüphaneler ve benzeri kaynaklarda arama yapılmasına olanak sağlayacak.

Görüşler

0
malkocoglu_2
Zannediyorum yaptiklari, farkli bilimsel dergileride yayinlanmis makalelerin ozet (abstract 'te olan kelimeleri indekslemek.. Dunyada yapilmis olan tum bilimsel yayinlarin tum metnine google'dan erismeyi bekleyenler hayal kirikligina ugrayabilir, cunku arama sonuclari geldikten sonra ve Journal of (vs)'ye geldiginizde, makalenin PDF metnine erismek icin o Journal'a uye olmaniz gerekiyor.

Benim tavsiyem (ve en ucuz yontem) hocalarin kendi ozel sitelerini bulup "benim yayinlarim" baglantisindan PDF makalelerine erismeniz. Sahsen ilgilendigim alandaki cogu hoca bunu yapiyorlar.

Yine de bu site az da olsa bir ilerleme sayilir eskiden bircok degisik akademik arama motorunu kullanmak gerekiyordu, simdi direk google'a gidilebilir.



0
Hurma
Dikkat edin akademisyenlere yönelik bir oluşum. Ayrıca bazı makalelerin pdf linklerini de veriyorlar denedim. Fakat üyelik gerektirenleri almıyor. Zaten abstractları sitelerde açık olduğu için bunları da indeksliyor doğrudur. Çoğu üniversitenin yayın kütüphanelerine erişimi olduğu için bu bir dert değil, asıl zorluk gerçekten ararken çıkıyordu ve google bunu oldukça kolaylaştıracak. Diyeceksiniz ki benim üniversitemde bu üyelikler yok. O üniversiteye o ödeneği ayırmayan ya da onları üye yapmayanların suçu. Güzide bir üniversitemizin laboratuvarlarından tanesi 20-30 dolara edinebilen makalelerden en az 20-30 adet indirdiğimi bilirim(hayır çıkışta kasaya da yönlendirmediler). Sonuçta belki çok az kişinin işine yarayacak olan bu makalelere erişimin paralı olmasının tartışılması gerektiğine inanıyorum. Üniversitelerin bu yayınlara sınırsız erişebilmesi gerekiyor ki bilgilenebilsinler ve üretebilsinler. "Uçucu küllerin ani donma etkisi altında betonarme betonuna etkileri" konulu bir makaleyi cidden kaç kişi okumak ister? (araştırma konusu değilse tabi).
0
aragorntheelessar
araştırma yapmayı sevmeyen bir toplum olduk çıktık ama umarım google'ın bu yeni hizmeti bu tembelliğimizi yenmemize sebep olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Miranda Icq için ilk skin plugini çıktı

robin

Bir çoğunuzun severek kullandığına emin olduğum küçük ve hızlı, $ahsen "cep herkülü client ;)" diye de tabir ettiğim open source icq clienti Miranda Icq için ilk skin plugini "Lizard" çıktı. Beraberinde örnek bir skinle gelen plugin Miranda'yı daha da güzel gösterecek, hem de malum diğer client gibi kaynaklarınızı yiyip bitirmeden. :)
Plugin $u adresten çekilebilir:
http://sweb.cz/steelspace/files/Lizard.zip

Internet`in sopası yok ki..

larweda

www.google.com son günlerde internette en çok kullandığımız arama motoru.. Ama bilerek ya da bilmeyerek şahane bir rastlantıya neden oldular. Google'a gidip "dumb motherfucker" arattırırsanız, en yüksek puanlı sonuç Amerika`nın taze başkanı George.W. Bush hakkında bir site oluyor. Yani basit bir yorumla internet`in en ünlü "dumb motherfucker"ı George.W. Bush oluyor. İlahi adalet mi dersiniz, sanal adalet mi dersiniz, bilmem... :-))

Opera 8 çıktı...

ae

Yıllardır severek kullandığım Opera bugün 8. versiyonunu Windows, Linux degisik isletim sistemlerinin hepsinde birden "Speed, Security and Simplicity: Opera 8" sloganı ile çıkardığını ilan etti.

Muhteşem süper kahramanı ile kabiliyetlerini Opera sitesinden öğrenebilirsiniz.

Resmin Tamamını Görün - ya da yöneticiler, B.B. King ve Metallica üstüne...

FZ

PHP yavaş yavaş dünyayı ele geçirmeye devam edip web programlama camiasında Java'yı iyice ezerken... Yok hayır konu bu değil, yani evet öyle bir yazı var ama yazıdaki bir şey dikkatimi çekti: The Big Picture.

Devam edince karşıma şöyle bir şey çıktı ama asıl vurucu olan kısmı en sonunda görebildim! Asıl vurucu olan ne miydi? Tabii ki işin eğlenceli kısmıydı yani...

Küçük casuslar artık büyük tehdit

mos

haberde göreceğiniz üzere; bir zamanların -can sıkmaktan öteye gitmeyen- casus yazılımları, hiç küçümsenemeyecek bir pazarın doğmasına sebep olmuşlar.