Google artık akademisyenlere de hizmet ediyor

0
loker
Google "'Şimdiye kada akademik dünyadan çok faydalandık şimdi sıra biraz da bizim bir karşılık vermemize geld"' dedi ve Akademik Araştırma Motorunu duyurdu... Beta olan hizmet açıklamaya göre reklamsız ve ücretsiz olarak devam edecek ve akademik referanslar, kütüphaneler ve benzeri kaynaklarda arama yapılmasına olanak sağlayacak.

Görüşler

0
malkocoglu_2
Zannediyorum yaptiklari, farkli bilimsel dergileride yayinlanmis makalelerin ozet (abstract 'te olan kelimeleri indekslemek.. Dunyada yapilmis olan tum bilimsel yayinlarin tum metnine google'dan erismeyi bekleyenler hayal kirikligina ugrayabilir, cunku arama sonuclari geldikten sonra ve Journal of (vs)'ye geldiginizde, makalenin PDF metnine erismek icin o Journal'a uye olmaniz gerekiyor.

Benim tavsiyem (ve en ucuz yontem) hocalarin kendi ozel sitelerini bulup "benim yayinlarim" baglantisindan PDF makalelerine erismeniz. Sahsen ilgilendigim alandaki cogu hoca bunu yapiyorlar.

Yine de bu site az da olsa bir ilerleme sayilir eskiden bircok degisik akademik arama motorunu kullanmak gerekiyordu, simdi direk google'a gidilebilir.



0
Hurma
Dikkat edin akademisyenlere yönelik bir oluşum. Ayrıca bazı makalelerin pdf linklerini de veriyorlar denedim. Fakat üyelik gerektirenleri almıyor. Zaten abstractları sitelerde açık olduğu için bunları da indeksliyor doğrudur. Çoğu üniversitenin yayın kütüphanelerine erişimi olduğu için bu bir dert değil, asıl zorluk gerçekten ararken çıkıyordu ve google bunu oldukça kolaylaştıracak. Diyeceksiniz ki benim üniversitemde bu üyelikler yok. O üniversiteye o ödeneği ayırmayan ya da onları üye yapmayanların suçu. Güzide bir üniversitemizin laboratuvarlarından tanesi 20-30 dolara edinebilen makalelerden en az 20-30 adet indirdiğimi bilirim(hayır çıkışta kasaya da yönlendirmediler). Sonuçta belki çok az kişinin işine yarayacak olan bu makalelere erişimin paralı olmasının tartışılması gerektiğine inanıyorum. Üniversitelerin bu yayınlara sınırsız erişebilmesi gerekiyor ki bilgilenebilsinler ve üretebilsinler. "Uçucu küllerin ani donma etkisi altında betonarme betonuna etkileri" konulu bir makaleyi cidden kaç kişi okumak ister? (araştırma konusu değilse tabi).
0
aragorntheelessar
araştırma yapmayı sevmeyen bir toplum olduk çıktık ama umarım google'ın bu yeni hizmeti bu tembelliğimizi yenmemize sebep olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Telekom´dan Yeni ADSL İhalesi

o_ozardic

Türk Telekom A.Ş. (TT) ikinci ADSL ihalesi için ön yeterlilik ilanına çıktı. 200 bin port olacağı bildirilen ihaleye katılmak isteyenler ön yeterlilik belirlemek üzere 6 Haziran 2003’e kadar başvuru yapacaklar. Ön yeterlilik değerlendirmesi sonucunda yeterli bulunanlara davet mektubu gönderilecek ve istekliler test aşamasın çağrılacaklar. Testten geçen şirketlerden ise fiyat istenecek. Ön yeterlilik mektubu, 400 milyon TL karşılığında TT’den alınabilirken ayrıntılı bilgiye http://www.malzeme.telekom.gov.tr/xdsl/ilan.htm adresinden erişmek mümkün.

Internet üzerinde beyaz tahta

sundance

Bazen telefondaki birine tam olarak ne demek istediğinizi bir türlü anlatamazsınız. Şöyle bir kağıt kalem olsaydı da onun üzerinde çizerek gösterseydim dediğiniz olur. Bu amaçla üretilmiş bir sürü yazılım da var piyasada.

Ama ilk bağlantının kurulması, firewallda ayar gerektirmesi vs. derken çoğu oldukça kullanılmaz hale geliyor.

Öte yandan flash ile yapılmış bu beyaz tahta bu alanda birçok sorunumuzu pratik olarak çözecek gibi. (Digg sağolsun)

Agent Smith Nasıl Çoğalıyor?

cbc

Popüler furya Matrix'in 2. bölümünde etraf Ajan Smith kaynıyordu. Matrix'in bir yazılım olduğunu bilen herkes nasıl kopyalanacağına dair fikir yürütebilir. Fakat...

Zoho Görücüye Çıktı

Titus

Microsoft ile Google çekişip duruyor. Biri IM yazılımı geliştiriyor, diğeri hemen karşı atağa geçip cevabı yapıştırıyor. Biri e-posta servisi açıyor, diğeri ise hemen daha teferruatlısını sunuyor. Belki bu çekişme son kullanıcı olan bizlere yarıyor olabilir ama bu sefer bu çekişme başka birilerine de yaradı. Zoho bu ikilinin çekişmelerinin arasından sıyrılıp görücüye çıktı. Tam donanımlı özellikleri ile Goolge ve Microsoft'a kafa tutacakmış gibi duruyor.

Türkiye'nin Yurtdışı Internet Erişimi Üzerine - 1

FZ

Kablo koptu. Yok efendim yedekli. Denizde deprem oldu. Tedbir aldık. Tüh alamadık. Yok yok hallediyoruz konuyu güvenin bize, koskoca kurumuz. A-aa gene gitti hatlar, tüh!... derken Türk Telekom'un yurtdışı Internet çıkış hizmeti arap saçına döndü dönecek. Pekiyi ama bu işin içyüzü nedir? Hong Kong'daki bilgisayarcılar evlere 100 Mbit/s Internet dağıtmak ile meşgul iken parasını tıkır tıkır ödeyen Türkiye Internet kullanıcıları nelere maruz kalmaktadır?

Serdar Güçlü'nün Türkiye'nin Yurtdışı İnternet Erişimi Üzerine - 1 başlıklı makalesi Internet yedeklemesi nedir, ne değildir, civardaki ülkeler bu tür sorunları nasıl çözüyorlar ve Türk Telekom nasıl çözemiyor gibi konulara değiniyor, teknik bir dille gayet güzel anlatıyor. Okuyalım, öğrenelim (ve sonra hesap soralım!)