Google artık akademisyenlere de hizmet ediyor

0
loker
Google "'Şimdiye kada akademik dünyadan çok faydalandık şimdi sıra biraz da bizim bir karşılık vermemize geld"' dedi ve Akademik Araştırma Motorunu duyurdu... Beta olan hizmet açıklamaya göre reklamsız ve ücretsiz olarak devam edecek ve akademik referanslar, kütüphaneler ve benzeri kaynaklarda arama yapılmasına olanak sağlayacak.

Görüşler

0
malkocoglu_2
Zannediyorum yaptiklari, farkli bilimsel dergileride yayinlanmis makalelerin ozet (abstract 'te olan kelimeleri indekslemek.. Dunyada yapilmis olan tum bilimsel yayinlarin tum metnine google'dan erismeyi bekleyenler hayal kirikligina ugrayabilir, cunku arama sonuclari geldikten sonra ve Journal of (vs)'ye geldiginizde, makalenin PDF metnine erismek icin o Journal'a uye olmaniz gerekiyor.

Benim tavsiyem (ve en ucuz yontem) hocalarin kendi ozel sitelerini bulup "benim yayinlarim" baglantisindan PDF makalelerine erismeniz. Sahsen ilgilendigim alandaki cogu hoca bunu yapiyorlar.

Yine de bu site az da olsa bir ilerleme sayilir eskiden bircok degisik akademik arama motorunu kullanmak gerekiyordu, simdi direk google'a gidilebilir.



0
Hurma
Dikkat edin akademisyenlere yönelik bir oluşum. Ayrıca bazı makalelerin pdf linklerini de veriyorlar denedim. Fakat üyelik gerektirenleri almıyor. Zaten abstractları sitelerde açık olduğu için bunları da indeksliyor doğrudur. Çoğu üniversitenin yayın kütüphanelerine erişimi olduğu için bu bir dert değil, asıl zorluk gerçekten ararken çıkıyordu ve google bunu oldukça kolaylaştıracak. Diyeceksiniz ki benim üniversitemde bu üyelikler yok. O üniversiteye o ödeneği ayırmayan ya da onları üye yapmayanların suçu. Güzide bir üniversitemizin laboratuvarlarından tanesi 20-30 dolara edinebilen makalelerden en az 20-30 adet indirdiğimi bilirim(hayır çıkışta kasaya da yönlendirmediler). Sonuçta belki çok az kişinin işine yarayacak olan bu makalelere erişimin paralı olmasının tartışılması gerektiğine inanıyorum. Üniversitelerin bu yayınlara sınırsız erişebilmesi gerekiyor ki bilgilenebilsinler ve üretebilsinler. "Uçucu küllerin ani donma etkisi altında betonarme betonuna etkileri" konulu bir makaleyi cidden kaç kişi okumak ister? (araştırma konusu değilse tabi).
0
aragorntheelessar
araştırma yapmayı sevmeyen bir toplum olduk çıktık ama umarım google'ın bu yeni hizmeti bu tembelliğimizi yenmemize sebep olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-Posta, HTML ve Gereksizlik Üzerine

sundance

E-posta, Internet'in belki de en çok kullanılan araçlarından biri. Taa ARPANET zamanlarından itibaren insanların haberleşmesi için kullanılan, daha sonra 70'lerin sonundan itibarense USENET vasıtasıyla çok daha geniş kitlelere ulaşan e-posta, hemen hepimiz için normal postadan daha önemli bir araç halini aldı.

Önceden tamamen text olan e-posta'lar, zamanla dosya naklini mümkün kılmak için attachment kabul eder bir hale geldiler. Uzun süre böyle devam ettikten sonra (bildiğim kadarıyla Microsoft'un bir hareketiyle) HTML e-posta kavramı geldi. Artık e-postamızda, süper html formatında yazılar, resimler, kimden geldiğini bile bilmediğimiz reklam bombardımanları ve katastrofik virüsler başgösterdi.

İyi de Laz'ın söylediği gibi "Şart midur ?"*

Korkularınla Yüzleş, Hayallerini Yaşa

parsifal

Çoğu web sitesinde, o sitenin almış olduğu ödüller sergilenir.
Ama bunlardan kaçı gerçek hiç düşündünüz mü?
İşte bunlardan biride nofear
Sitenin anasayfasında bulunan alınmış ödüller ile ilgili linkler ya çalışmıyor, ya da ...
Bu davranış markanın sloganıyla da özdeşleşiyor.
Hatta belirtilen e-posta adresine bu durumu anlatmak için yazı döşenmeye kalkışmayın. Ben denedim öyle bir adres yok.
Invalid final delivery userid

İnteraktif pembe dizi!

larweda

Geçmiş yılların en başarılı komedi-dram filmlerinden biri olan Full Monty`nin yazarı Simon Beaufoy www.handbag.com bünyesinde dünyanın ilk interaktif e-mail dramasını başlatıyor. Bunun anlamı, insanlar olayın mailing listesine üye oluyorlar, ve hergün konunun gelişimi ve dizideki insanların ilişkileri hakkında e-mail üzerinde tartışıp konunun gidişatına karar veriyorlar. Bu sekiz hafta boyunca böyle sürecek ve sonunda tüm senaryosuna izleyicilerin karar vermiş olduğu bir dizi ortaya çıkmış olacak. Detaylı bilgi için: www.handbag.com/arts/emailsoap/

İnsanlık Bilgi Kirliliği İle Başa Çıkabilecek Mi? Arthur C. Clarke´la Söyleşi

FZ

Tüm zamanların en önemli bilimkurgu yazarlarından ve aynı zamanda parlak bir bilimadamı olan Arthur C. Clarke bu söyleşide bilgi kirliliği, sansür, medya, dilin teknolojiye paralel evrimi ve beyinle doğrudan temas kurma gibi konulara değiniyor.

Türkiye`den Wired ve Slashdot`a haber: Sağolasın RTÜK

sundance

Bu ilk değil sanırım son da olmayacak, fakat dillere destan gönüllere ferman RTÜK yasası ile, Wired ve Slashdot'a haber olduk.

Gönül isterdi ki IT alanında bir gelişme ile haber olalım, ama kısmet buymuş, neyse hıyarın teki demiş ya `reklamın iyisi kötüsü olmaz` diye herhalde geek patlaması yaşarız bu haberlerle bu yaz :)) Teşekkürler TBMM, teşekkürler hükümet.