Google artık akademisyenlere de hizmet ediyor

0
loker
Google "'Şimdiye kada akademik dünyadan çok faydalandık şimdi sıra biraz da bizim bir karşılık vermemize geld"' dedi ve Akademik Araştırma Motorunu duyurdu... Beta olan hizmet açıklamaya göre reklamsız ve ücretsiz olarak devam edecek ve akademik referanslar, kütüphaneler ve benzeri kaynaklarda arama yapılmasına olanak sağlayacak.

Görüşler

0
malkocoglu_2
Zannediyorum yaptiklari, farkli bilimsel dergileride yayinlanmis makalelerin ozet (abstract 'te olan kelimeleri indekslemek.. Dunyada yapilmis olan tum bilimsel yayinlarin tum metnine google'dan erismeyi bekleyenler hayal kirikligina ugrayabilir, cunku arama sonuclari geldikten sonra ve Journal of (vs)'ye geldiginizde, makalenin PDF metnine erismek icin o Journal'a uye olmaniz gerekiyor.

Benim tavsiyem (ve en ucuz yontem) hocalarin kendi ozel sitelerini bulup "benim yayinlarim" baglantisindan PDF makalelerine erismeniz. Sahsen ilgilendigim alandaki cogu hoca bunu yapiyorlar.

Yine de bu site az da olsa bir ilerleme sayilir eskiden bircok degisik akademik arama motorunu kullanmak gerekiyordu, simdi direk google'a gidilebilir.



0
Hurma
Dikkat edin akademisyenlere yönelik bir oluşum. Ayrıca bazı makalelerin pdf linklerini de veriyorlar denedim. Fakat üyelik gerektirenleri almıyor. Zaten abstractları sitelerde açık olduğu için bunları da indeksliyor doğrudur. Çoğu üniversitenin yayın kütüphanelerine erişimi olduğu için bu bir dert değil, asıl zorluk gerçekten ararken çıkıyordu ve google bunu oldukça kolaylaştıracak. Diyeceksiniz ki benim üniversitemde bu üyelikler yok. O üniversiteye o ödeneği ayırmayan ya da onları üye yapmayanların suçu. Güzide bir üniversitemizin laboratuvarlarından tanesi 20-30 dolara edinebilen makalelerden en az 20-30 adet indirdiğimi bilirim(hayır çıkışta kasaya da yönlendirmediler). Sonuçta belki çok az kişinin işine yarayacak olan bu makalelere erişimin paralı olmasının tartışılması gerektiğine inanıyorum. Üniversitelerin bu yayınlara sınırsız erişebilmesi gerekiyor ki bilgilenebilsinler ve üretebilsinler. "Uçucu küllerin ani donma etkisi altında betonarme betonuna etkileri" konulu bir makaleyi cidden kaç kişi okumak ister? (araştırma konusu değilse tabi).
0
aragorntheelessar
araştırma yapmayı sevmeyen bir toplum olduk çıktık ama umarım google'ın bu yeni hizmeti bu tembelliğimizi yenmemize sebep olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

8. Türkiye`de Internet Konferansı

FZ


8. TURKİYE'DE INTERNET KONFERANSI
4-6 Kasım 2002
Askeri Müze Harbiye Kültür Sitesi
İstanbul
AKTİF KATILIM ÇAĞRISI


Türkiye'de Internet ile ilgili grupları bir araya getirerek Internet'i tüm boyutlarıyla tanıtmak, geliştirmek, tartışmak, Internet teknolojileri aracılığı ile toplumsal verimliliği artırmak ve toplumun dikkatini olabildiğince bu yöne çekmek amaçlarıyla, daha önce ilk altısı yapılan, ulusal boyutta bir konferans düzenlenmiştir.

Bir kaç ilginç rakam

conan

Internet üzerine ordan burdan topladığım birkaç istatistiksel veri:

- Google'da şu an ki indexlenmiş web sayfası sayısı: 2,073,418,204
- 2000 yılında tahmin edilen Internet'teki reklam pazarı payı 5 Milyar $
- Fortune 500 listesindeki şirketlerin sadece %30'unun web sayfası var.

Digg'sizin hakkından 180° gelir!

sundance

"Web 2.0 herşeyi değiştiriyor" derken, 2005 yılının en önde gelen 2005'in önde gelen Web 2.0 uygulamalarından Digg'e sonunda sağlam bir rakip çıktı!

Slashdot'ı, hızı ve dinamizmi ile geri plana iten Digg'e rakip olan 180° News RSS feedlerden otomatik olarak topladığı haberlerin Digg'deki gibi önemli-önemli değil diye sınıflandırılmasını sağlıyor.

Ne diyelim, We are of BORG. All your bases belong to us!

Birleşen birleşene.. Ne olacak bunu sonu?

elrond

AOL AT&T Broadband`i satın alacakmış. AT&T`nin önemli yatırımcılarından Liberty Media yönetim kurulu başkanı John Malone böyle bir açıklama yapmış. AT&T Broadband`in hissedarlar toplantısından da bu haber sızmış. At&T broadband Amerikanın önemli kablolu internet erişimi firmalarından biri. Daha önce Comcast AT&T ye teklif vermişti. AOL ve AT&T konuyla ilgli yorum yapmaktan kaçınıyor. Açıklamanın spekülasyon olduğunu iddia edenlerde var.

Ayın linki

urxalit

Arkadaşlar bunu ayın linki olarak kabul etmek istiyorum. Akıllının biri pi sayısını link yapmış ve google.com´un PI sayfasına yönlendirmiş. :)

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097.org

Almak isteyenlere, com ve net domainleri boş. :)
(tabi baştaki 3. hostname)