İnternet Yurt Dışı Çıkışlarında Rahatlama

0
malkocoglu
Türk Telekom’un yeni kapasiteleri devreye vermesiyle, Türkiye’nin yurtdışı internete erişim sorunu 27 gün sonra aşıldı. Cezayir depremi sonrası kopan fiber kablolar tamir edildiğinde internete erişim kapasitesi eskisinden daha yüksek olacak.
http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=7458

Türk Telekom’dan yapılan açıklamada, Cezayir’deki deprem sonrası kopan fiber hatlar nedeniyle Türkiye’nin yurtdışı internete erişim yeni kapasitelerin devreye verilmesiyle aşıldı. Türkiye’nin yurtdışı internete erişim kapasitesi şu an 1000 Mbps seviyesinde bulunuyor.

Kopan fiber hatların onarımından sorumlu Singapur Telekom’un çalışmaları devam etmesine rağmen, son olarak 17 Haziran’da servise açılan 155 ve 622 Mbps’ik devreler ile oldukça yüksek erişim kapasitesine ulaşıldı. Türk Telekom, arızanın giderilmesinden sonra da bu hatların devrede kalmaya devam edeceğini, böylece internete erişimin eskisinden daha yüksek kapasite ile sağlanacağı vurgulanıyor. Türk Telekom tarafından yapılan açıklamada şöyle deniliyor:

“Arıza giderildikten sonra da çözüm amaçlı servise verilen hatlar devrede kalmaya devam edecek ve internet yurt dışı çıkış kapasitesi 2132 Mbps’ye ulaşacak. Arıza öncesi çıkış kapasitesi toplam 1132 Mbps’di.”

Görüşler

0
junkie
Biri bana, lutfen, bunLarIn ruya oLmadIgInI soyLesin :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Video Player

anonim

Artık Google'da video araması yaptığınızda bulunan videoları izlemek için ekstra bir yazılıma ihtiyaç duymuyorsunuz, bulunan sonuçları hemen google player yardımıyla izleyebiliyorsunuz: Google Video.

Bence İNANILMAZ ve çok güzel bir hizmet.

America Online'dan dev kişisel gizlilik ihlali

tongucyumruk

Bundan birkaç ay önce Google'ın kullanıcılarının yaptıkları aramalara ilişkin bilgileri devlete açmayı reddetmeleri oldukça gürültü koparmıştı. AOL kişisel gizliliğin abartılan bir konu olduğuna karar vererek son üç ayda yapılan aramalara ilişkin verileri yayınladı. Veriler her ne kadar "kişisel gizliliğin korunması" amacıyla kullanıcı adları yerine rastgele sayılar koyularak açıklandıysa da aynı kullanıcının yaptığı aramaların aynı numaraya sahip olması arada bağlantı kurulmasını kolaylaştırıyor. Gelen tepkiler üzerine AOL şimdilik verileri internetten kaldırdı.

Internet ve Hırsızlık (Çalan Çalana...)

FZ

İnternette milyonlarca site, milyarlarca sayfa var. Ancak her sitenin birbirinden farklı olduğunu sanmayın. Birçok site bir diğerinin yazı ve resimlerini olduğu gibi alıp kendininmiş gibi kullanıyor. Kimi siteler daha da ileriye giderek sitelerin tasarımlarını da olduğu gibi kopyalıyor. Pirated Sites sitesinde yüzlerce kişilik korsan avlama ekibi, internetin altını üstüne getirerek bu siteleri bulup arşivliyor. Resimleriyle inceleyebileceğiniz kopya siteler neredeyse aynen, renkleriyle bile oynanmadan başka isimler ve başka adreslere bürünmüş.

Haber kaynağı: Radikal

AOL Bir Şeyler Yapıyor Ama ...

sundance

ICQ`u aldığından beri çok bir hareket görmediğimiz AOL, ICQ lisansını bir şekilde kullanıma açıyor. Ama tam olarak ne yapıyor, nasıl yapıyor biz anlayamadık, anlayan beri gelsin.

Lisansın içinde `10,000 kopyadan fazla dağıtılmaması, 13 yaşından küçüklere verilmemesi` gibi ibareler var
Hayra alamet mi desek, yoksa büyük ölçekte firmaların ne yaptığının farkında olmadan yaptığı bir başka gariplik mi desek bilemiyoruz...

Bana Homer'ın resmini yapabilir misin Abidin? CSS ile

sundance

Browserların Web standartlarına uyup uymadığını kontrol eden Acid testi oldukça meşhur. Birçok browserın bu testlerden geçememiş olması da ilginç bir detay.

Bu testin geliştirilmesi de oldukça sıkıntı yaratmış. Fakat bazı arkadaşlar, bir seviye daha ileri taşıyarak, CSS'ler ile Homer Simpson resmi yapmışlar. CSS'e nasıl takla attırılır görmek istiyorsanız animasyona bir göz atın.