İnternet Yurt Dışı Çıkışlarında Rahatlama

0
malkocoglu
Türk Telekom’un yeni kapasiteleri devreye vermesiyle, Türkiye’nin yurtdışı internete erişim sorunu 27 gün sonra aşıldı. Cezayir depremi sonrası kopan fiber kablolar tamir edildiğinde internete erişim kapasitesi eskisinden daha yüksek olacak.
http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=7458

Türk Telekom’dan yapılan açıklamada, Cezayir’deki deprem sonrası kopan fiber hatlar nedeniyle Türkiye’nin yurtdışı internete erişim yeni kapasitelerin devreye verilmesiyle aşıldı. Türkiye’nin yurtdışı internete erişim kapasitesi şu an 1000 Mbps seviyesinde bulunuyor.

Kopan fiber hatların onarımından sorumlu Singapur Telekom’un çalışmaları devam etmesine rağmen, son olarak 17 Haziran’da servise açılan 155 ve 622 Mbps’ik devreler ile oldukça yüksek erişim kapasitesine ulaşıldı. Türk Telekom, arızanın giderilmesinden sonra da bu hatların devrede kalmaya devam edeceğini, böylece internete erişimin eskisinden daha yüksek kapasite ile sağlanacağı vurgulanıyor. Türk Telekom tarafından yapılan açıklamada şöyle deniliyor:

“Arıza giderildikten sonra da çözüm amaçlı servise verilen hatlar devrede kalmaya devam edecek ve internet yurt dışı çıkış kapasitesi 2132 Mbps’ye ulaşacak. Arıza öncesi çıkış kapasitesi toplam 1132 Mbps’di.”

Görüşler

0
junkie
Biri bana, lutfen, bunLarIn ruya oLmadIgInI soyLesin :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Semantik Web ile Türkiye - ABD Kıyaslaması: Ursula K. LeGuin ve Oğuz Atay

FZ

Basit bir soru: X ülkesinin vatandaşı olan yazarları ve her birisinin kitaplarının listesini getir.

Süre: 2 dakika.

Yukarıdaki işi bir programcı olarak nasıl yapardınız? Mesela X = Türkiye.

Çok basit bir soru gibi görünüyor.

Acaba gerçekten öyle mi? İsterseniz bir deneyin. ;-)

İsterseniz süreyi 20 dakikaya çıkaralım. Yahut 2 saate. Kaç yazarın kaç kitabını getirebilirsiniz? Ne kadarlık bir bilgisayar kodu yazmanız gerekir, o kod hangi kaynaklara bağımlı olur, ne kadar sürede çalışır?

Şimdi siz bunu düşünedurun, dbpedia.org'a SPARQL sorgulama dili ile birkaç soru soralım ve sonuçlarına bakalım:

Devamı: burada...

Ayda yılda bir işimizin düştüğü sitelere üyelik için harcanan zamanı unutun

pirx

Acil birşeyler ararken veya öylesine gezinirken, bir daha belki de hiç uğramayacağımız sitelerdeki uzunca formları doldurup üyeliği aktive etmekten falan sıkılmayan var mı? İşte geç de olsa bu derde çözüm iddiasında bir site (belki daha önce de bu tip bir örnek vardır bir yerlerde ama ben görmedim)

http://bugmenot.com/ sitesi herkese açık bir kullanıcı adı/parola veritabanı gibi çalışıyor. Gerçi çok fazla deneme fırsatım olmadı ama bugüne değin böylesi bir sitenin geç bile kaldığını düşünüyorum.

Dünya Kupası ve Internet

conan

Dünya Kupası Internet için yeni bir test alanı oldu. Sponsorlar adeta Internet üzerinden Dünya kupası ile ilgili birşeyler verebilmek için birbirleriyle yarışıyorlar. Video on-demand, Shockwave, flash, vs... gibi Internet teknolojileri ile donatılmış siteler bayağı güzel projeler sunuyorlar. Benim ilginç bulduğum bir iki linki sizlerle paylaşmak istedim.

Internet: 3. Devrim?

FZ

Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan düşünce dergisi Cogito'nun son sayısındaki dosya konusu Internet ve bununla bağlantılı olarak insani etkileşim, politika, vs.

Dosyadaki çarpıcı konu başlıklarından birkaçı:

- Siberalan ve Kültürün Küreselleştirilmesi, Jon Stratton
- Bilgi Otobanında Nihilizm: Günümüz Çağında Anonimlik Karşısında Bağlılık, Hubert L. Dreyfus
- Kamusal Alan Olarak Internet, Mick Underwood ...

HUOOPP Kardeşim noluyo? Giremezsin buraya, IP´in delikanlı değil!!!

sidar

Eğer ISP´lerin azılı düşmanı TTNet´in dial-up, ADSL ya da Kablolu İnternet hizmetini kullananlardan biri iseniz, bulunmaz hint kumaşı ISS´lerimizden Superonline, Turk.Net ya da e-kolay´ın o muhteşem içerik harikaları `portal´larına girmeniz yasak. Çünkü bizim bu `akıllı´ ISS´lerimiz, icq´da forward edilen TTnet karşıtı mesajların bir işe yaramadığını görünce, intikamlarını TTNet kullanıcılarından alma yolunu buldular. Artık TTNet kullanıcıları www.superonline.com, www.turk.net ya da www.e-kolay.net adreslerine giremeyecekler, çünkü onlar "TTNEt"li! Ama yine de haklarını yemeyelim, ayda 5-10 kağıt önlerine atarsanız, o güzelim portalların o güzelim içeriklerini okuma şansına erişiyorsunuz.