ICQ`da işinizi kolaylaştıracak ince ayarlar

0
mambo
Hemen hemen her internet kullanıcısının icq`su olduğu malum. Bu kadar çok icq kullanıcı olduğu için canımızı sıkan bazı problemlerde olmuyor değil hani. Ama bunları da aşmanın bir yolu var elbet.
Evinize gelen her arkadaşınız bilgisayarınıza icq'sunu yüklemeye yelteniyordur. Belki siz bir arkadaşınıza gittiğinizde o makineye icq`nuzu yüklemek istiyorsunuz yada dışardasınız bir internet cafeden icq`unuzu kontrol etmek istiyorsunuz. İcq`nuzu yüklemeye çalıştığınız zaman 8 kişilik kontenjanın dolu olduğunu görüyorsunuz, panik yapmaya gerek yok takın eldivenleri operasyon başlıyor.
8 kişilik kontenjanın dolu olduğu makinede icq ile ilgili her şeyi kapatıp program files`ın içindeki icq dosyasını açıyoruz icq 2000a kullanılıyorsa 2000a, icq 2000b kullanılıyorsa 2000b, 99 kullanılıyorsa Db dosyasının içindeki veri tabanı(db) dosyalarını kısa bir süre için başka yere taşıyoruz ondan sonra tekrar icq`yu çalıştırdığımızda icq şimdiye kadar kimsenin kayıtlı olmadığını zannedecektir. Kendi icq`nuzu yükledikten sonra icq`yu kapatıp dışarı aldığınız db dosyalarını tekrar yerine koyduktan sonra makinedeki 9. kullanıcı olmanın gururunu yaşamış olucaksınız. :))))
Burdaki tek görüntü bozukluğu icq`nun eski kullanıcılardan biri yada ikisi change the active user menüsünde nick olarak değilde icq numarası olarak gözükmesidir ama bu da hiç bir şekilde problem çıkarmamaktadır. Denenmiştir garantisini veriyorum.
Şimdi sıra geldi icq`daki kullanıcı sayısını sınırsız yapmaya.. Icq`unuzun kullanıcı sayısını sınırsız yapmak istiyorsanız ; deminki db klasörüne gidip ordan istediğiniz bir kullanıcının veri tabanı dosyalarını silmek olucaktır.(dikkat edin her kullanıcıya 4 dosya düşmektedir hepsini silmeniz gerekiyor :)) Veri tabanı dosyasını sildiğiniz kullanıcının change user menüsündeki nick`ine (yada numarasına)tıkladığınızda karşınıza yeni kullanıcı ekleme menüsü çıkacaktır bu şekilde sınırsız sayıda kullanıcı yükleyebilirsiniz.
Son olarak icq`muzu başka bir makineye yüklediğimizde listemizi görememe problemini çözeceğiz(sanki ders veriyor edasında cümleler kullanıyorum o yüzden özür dilerim :)) deminki db dosyalarının içinden size ait olan numaralardan (4 kişisel dosya var) boyut olarak en büyük olanını zipleyip mailinize yada diskete attıp yeni bilgisayara kurduğunuz icq`yu kapatıp db dosyalarının içine o dosyayıda attıktan sonra icq`yu tekrar açtığınızda evinizdeki(yada kendi bilgisayarınızdaki) liste yine karşınızda olacaktır.

Bu haber biraz yemek tarifi gibi oldu kusuruma bakmayın. İyi eğlenceler...

Görüşler

0
anonim
inşallah bunu benim makinada denemedin. Yoksa tatil dönüşü epey eğlenecez... Eh tabi Fantagiro'da da denemediğin dilekleriyle...
Çeşme Güreş Fatihi
0
anonim
İyi diyon da geriye makina mı kaldı :p
0
mambo
bir de etik ahlaka uymayan birşey daha keşfettim istediğiniz bir kullanıcının makinedeki history sini okuya bilir yada onun listesinin aynısına sahip olabilirsiniz db dosyalarından boyut olarak en büyük olanı yani history ve listenin tutulduğu dosyanın ismini değiştirip (numarasını) kendi numaranızı yaparsanız onun historysini ve listesini kendi icq''nuzdan görebilirsiniz
Not 1: kendi dat dosyanızı önceden bi yere kaydederseniz sonra kendi history ve listenize yeniden sahip olabilirsiniz yoksa karışmam
Not 2 : çeşme güreş fatihi parsifalı öpüyorum burdan
0
anonim
istersen o kadar kasma isoaq ı kur 7 kullanıcı kısıtlamasını kaldır.
http://isoaq.da.ru
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yahoo! Kullanıcı Arayüzü Kütüphanesi

SHiBuMi

Yahoo! User Interface Library (YUI), Yahoo! tarafından geliştirilmiş, Javascript ile yazılmış, DOM scripting, DHTML ve AJAX tekniklerini kullanan, gelişmiş arayüze sahip interaktif web siteleri hazırlamak amacıyla kullanılan bir araçlar bütünü. YUI içerisindeki tüm araçlar BSD lisansı ile lisanslanmış.

İncelemeye değer bu kütüphanenin web sitesi: http://developer.yahoo.com/yui/index.html.

Küçük Dünya Projesi

FZ

Bir insanın dünyadaki herhangi bir başka insanla iletişim kurması için kaç insanla temas etmesi gerekir? 100? 200? 6? Vakti zamanında sosyolog Milgram'ın mektup ile gerçekleştirdiği deneyden sonra bu konu ile ilgili empirik bir çalışma yapılmamıştı. Ta ki Small World Project isimli deneye kadar.

İsterseniz siz de bu deneye kolayca katılabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Columbia Üniversitesinin Sosyoloji Bölümündeki ilgili siteye gidip kaydolmak. Hemen ardından adamlar size bir kişi ile ilgili bilgileri gönderiyorlar (mesela bana Norveç'li bir veteriner çıktı :) ve o kişiye ulaşmak için size yardımcı olacak bir arkadaşınıza bir e-mail göndermenizi istiyorlar sitenin ilgili web formu üzerinden (mesela Norveç'te bir tanıdığınız, ya da Norveç'te bir arkadaşı olan bir tanıdığınız olabilir).

Internet mi, o da ne ?

sundance

Cezayir depreminde 2000'e yakın insan ölmüşken, Telekom sayesinde biz depreme Internet Depremi ismini bile koyduk :(

Geçen haftaki deprem sırasında Türkiye'nin de toplam 1Gbit'lik bağlantısının geçtiği sualtı hatları kopmuş ve KabloNet aboneleri başta olmak üzere yurt genelinde ciddi bir Internet sıkıntısı başgöstermişti.

Son alınan haberlere göre problemin giderilmesi için bir gemi yola çıkmış. Bu geminin problemi çözmesi bir miktar zaman alabilirmiş, bu sebeple en azından Yunanistan üzerinden 622Mbitlik bir hattın devreye girmesi için bir hareket başlatılmış.
Mevcut hat kullanımını buradan takip edebilirsiniz.
Not: Çöl Fırtınası harekatı sırasında Irak'ın Internet'i kesilmemişti.

İnternet Bağlantısı için Telefon Hattına Gerek Yok

vst

Malumunuz; Evinize ya da işyerinize ADSL İnternet bağlantısı hizmeti almak istiyorsanız, öncelikle bir sabit hat abonesi olmanız gerekiyor. Ancak, bu uygulama Isparta Tüketici Sorunları Hakem Heyetinde karara bağlanan bir görüşmede, yasalara aykırı bulundu.

Sabah Gazetesinin İnternet sayfalarında yayınlanan habere göre, tüketicilerin "bu konuda varsa parasal zararlarının tazminini isteyebilecekleri" dahi bildiriliyor.

freehost: özgür hosting

anonim

freewifi'den sonra freehost'da devreye girdi. aynı şekilde destek bekliyor