ICQ`da işinizi kolaylaştıracak ince ayarlar

0
mambo
Hemen hemen her internet kullanıcısının icq`su olduğu malum. Bu kadar çok icq kullanıcı olduğu için canımızı sıkan bazı problemlerde olmuyor değil hani. Ama bunları da aşmanın bir yolu var elbet.
Evinize gelen her arkadaşınız bilgisayarınıza icq'sunu yüklemeye yelteniyordur. Belki siz bir arkadaşınıza gittiğinizde o makineye icq`nuzu yüklemek istiyorsunuz yada dışardasınız bir internet cafeden icq`unuzu kontrol etmek istiyorsunuz. İcq`nuzu yüklemeye çalıştığınız zaman 8 kişilik kontenjanın dolu olduğunu görüyorsunuz, panik yapmaya gerek yok takın eldivenleri operasyon başlıyor.
8 kişilik kontenjanın dolu olduğu makinede icq ile ilgili her şeyi kapatıp program files`ın içindeki icq dosyasını açıyoruz icq 2000a kullanılıyorsa 2000a, icq 2000b kullanılıyorsa 2000b, 99 kullanılıyorsa Db dosyasının içindeki veri tabanı(db) dosyalarını kısa bir süre için başka yere taşıyoruz ondan sonra tekrar icq`yu çalıştırdığımızda icq şimdiye kadar kimsenin kayıtlı olmadığını zannedecektir. Kendi icq`nuzu yükledikten sonra icq`yu kapatıp dışarı aldığınız db dosyalarını tekrar yerine koyduktan sonra makinedeki 9. kullanıcı olmanın gururunu yaşamış olucaksınız. :))))
Burdaki tek görüntü bozukluğu icq`nun eski kullanıcılardan biri yada ikisi change the active user menüsünde nick olarak değilde icq numarası olarak gözükmesidir ama bu da hiç bir şekilde problem çıkarmamaktadır. Denenmiştir garantisini veriyorum.
Şimdi sıra geldi icq`daki kullanıcı sayısını sınırsız yapmaya.. Icq`unuzun kullanıcı sayısını sınırsız yapmak istiyorsanız ; deminki db klasörüne gidip ordan istediğiniz bir kullanıcının veri tabanı dosyalarını silmek olucaktır.(dikkat edin her kullanıcıya 4 dosya düşmektedir hepsini silmeniz gerekiyor :)) Veri tabanı dosyasını sildiğiniz kullanıcının change user menüsündeki nick`ine (yada numarasına)tıkladığınızda karşınıza yeni kullanıcı ekleme menüsü çıkacaktır bu şekilde sınırsız sayıda kullanıcı yükleyebilirsiniz.
Son olarak icq`muzu başka bir makineye yüklediğimizde listemizi görememe problemini çözeceğiz(sanki ders veriyor edasında cümleler kullanıyorum o yüzden özür dilerim :)) deminki db dosyalarının içinden size ait olan numaralardan (4 kişisel dosya var) boyut olarak en büyük olanını zipleyip mailinize yada diskete attıp yeni bilgisayara kurduğunuz icq`yu kapatıp db dosyalarının içine o dosyayıda attıktan sonra icq`yu tekrar açtığınızda evinizdeki(yada kendi bilgisayarınızdaki) liste yine karşınızda olacaktır.

Bu haber biraz yemek tarifi gibi oldu kusuruma bakmayın. İyi eğlenceler...

Görüşler

0
anonim
inşallah bunu benim makinada denemedin. Yoksa tatil dönüşü epey eğlenecez... Eh tabi Fantagiro'da da denemediğin dilekleriyle...
Çeşme Güreş Fatihi
0
anonim
İyi diyon da geriye makina mı kaldı :p
0
mambo
bir de etik ahlaka uymayan birşey daha keşfettim istediğiniz bir kullanıcının makinedeki history sini okuya bilir yada onun listesinin aynısına sahip olabilirsiniz db dosyalarından boyut olarak en büyük olanı yani history ve listenin tutulduğu dosyanın ismini değiştirip (numarasını) kendi numaranızı yaparsanız onun historysini ve listesini kendi icq''nuzdan görebilirsiniz
Not 1: kendi dat dosyanızı önceden bi yere kaydederseniz sonra kendi history ve listenize yeniden sahip olabilirsiniz yoksa karışmam
Not 2 : çeşme güreş fatihi parsifalı öpüyorum burdan
0
anonim
istersen o kadar kasma isoaq ı kur 7 kullanıcı kısıtlamasını kaldır.
http://isoaq.da.ru
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eğitim Yönetiminde E-Dönüşüm

FZ

Yeditepe Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Derneği'nin birlikte organize ettikleri Eğitim Yönetiminde E-Dönüşüm sempozyumu ve fuarı 3-4-5 Mayıs tarihlerinde düzenleniyor.

Türkiye'deki en büyük üniversiteleri ve eğitim konusuna yönelik çözüm ve altyapı sunan bilişim şirketlerini bir araya getiren ve ziyaretçileri bilgilendirmeyi amaçlayan bu fuarın ilk günü olan Cuma günü pek çok konuşma yapılacak.

Babil Kulesi Internette

SHiBuMi

Geçenlerde Internet üzerinde kullanabileceğiniz kaliteli bir İngilizce-Türkçe sözlükten bahsetmiştim. Geçen hafta bir dergi CDsinden çıkan çok daha geniş kapsamlı, yalnızca internete bağlıyken değil, bağlı olmadan da kullanabileceğiniz ve oldukça kolay bir kullanıma sahip bir sözlük programı buldum. Adı Babylon.

Hata 1 milyon: Parası Ödenmedi

karum

Ticari bir hediyelik eşya sitesi olduğunu tahmin ettiğimiz http://www.esenhediyelik.com.tr sitesinin "title"ında aynen şu yazıyordu ==> HATA 1 milyon: Parası ödenmedi. HTML sayfasında da emeğinin karşılığını alamadığından sayfayı kapattığını belirten bir firmanın web adresi. "hata 1 milyon olayı" çok hoşuma gitti :)

Ben Size Altın Örümcek Alamazsınız Demedim!

parsifal

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Altın Örümcek 2005 Kamu Kurumu ödülünü kazanmış.

Heralde sonradan bir rehavet çökmüş ki, Kültür kısmında bulunan "CRR Konser Salonu" linki bizi önce http://www.crrks.org adresine, ordan da buraya yönlendiriyor.

Ve CRR Hakkında kısmına girince ağzımız bir karış açık kalıyor.

Burda tartışmamız gereken konu örümceğin hangi şartlarda verildiği mi yoksa bu büyüklükteki bir belediyenin web sayfasının içler acısı hale nasıl geldiği mi?

Bana Homer'ın resmini yapabilir misin Abidin? CSS ile

sundance

Browserların Web standartlarına uyup uymadığını kontrol eden Acid testi oldukça meşhur. Birçok browserın bu testlerden geçememiş olması da ilginç bir detay.

Bu testin geliştirilmesi de oldukça sıkıntı yaratmış. Fakat bazı arkadaşlar, bir seviye daha ileri taşıyarak, CSS'ler ile Homer Simpson resmi yapmışlar. CSS'e nasıl takla attırılır görmek istiyorsanız animasyona bir göz atın.