ICQ`da işinizi kolaylaştıracak ince ayarlar

0
mambo
Hemen hemen her internet kullanıcısının icq`su olduğu malum. Bu kadar çok icq kullanıcı olduğu için canımızı sıkan bazı problemlerde olmuyor değil hani. Ama bunları da aşmanın bir yolu var elbet.
Evinize gelen her arkadaşınız bilgisayarınıza icq'sunu yüklemeye yelteniyordur. Belki siz bir arkadaşınıza gittiğinizde o makineye icq`nuzu yüklemek istiyorsunuz yada dışardasınız bir internet cafeden icq`unuzu kontrol etmek istiyorsunuz. İcq`nuzu yüklemeye çalıştığınız zaman 8 kişilik kontenjanın dolu olduğunu görüyorsunuz, panik yapmaya gerek yok takın eldivenleri operasyon başlıyor.
8 kişilik kontenjanın dolu olduğu makinede icq ile ilgili her şeyi kapatıp program files`ın içindeki icq dosyasını açıyoruz icq 2000a kullanılıyorsa 2000a, icq 2000b kullanılıyorsa 2000b, 99 kullanılıyorsa Db dosyasının içindeki veri tabanı(db) dosyalarını kısa bir süre için başka yere taşıyoruz ondan sonra tekrar icq`yu çalıştırdığımızda icq şimdiye kadar kimsenin kayıtlı olmadığını zannedecektir. Kendi icq`nuzu yükledikten sonra icq`yu kapatıp dışarı aldığınız db dosyalarını tekrar yerine koyduktan sonra makinedeki 9. kullanıcı olmanın gururunu yaşamış olucaksınız. :))))
Burdaki tek görüntü bozukluğu icq`nun eski kullanıcılardan biri yada ikisi change the active user menüsünde nick olarak değilde icq numarası olarak gözükmesidir ama bu da hiç bir şekilde problem çıkarmamaktadır. Denenmiştir garantisini veriyorum.
Şimdi sıra geldi icq`daki kullanıcı sayısını sınırsız yapmaya.. Icq`unuzun kullanıcı sayısını sınırsız yapmak istiyorsanız ; deminki db klasörüne gidip ordan istediğiniz bir kullanıcının veri tabanı dosyalarını silmek olucaktır.(dikkat edin her kullanıcıya 4 dosya düşmektedir hepsini silmeniz gerekiyor :)) Veri tabanı dosyasını sildiğiniz kullanıcının change user menüsündeki nick`ine (yada numarasına)tıkladığınızda karşınıza yeni kullanıcı ekleme menüsü çıkacaktır bu şekilde sınırsız sayıda kullanıcı yükleyebilirsiniz.
Son olarak icq`muzu başka bir makineye yüklediğimizde listemizi görememe problemini çözeceğiz(sanki ders veriyor edasında cümleler kullanıyorum o yüzden özür dilerim :)) deminki db dosyalarının içinden size ait olan numaralardan (4 kişisel dosya var) boyut olarak en büyük olanını zipleyip mailinize yada diskete attıp yeni bilgisayara kurduğunuz icq`yu kapatıp db dosyalarının içine o dosyayıda attıktan sonra icq`yu tekrar açtığınızda evinizdeki(yada kendi bilgisayarınızdaki) liste yine karşınızda olacaktır.

Bu haber biraz yemek tarifi gibi oldu kusuruma bakmayın. İyi eğlenceler...

Görüşler

0
anonim
inşallah bunu benim makinada denemedin. Yoksa tatil dönüşü epey eğlenecez... Eh tabi Fantagiro'da da denemediğin dilekleriyle...
Çeşme Güreş Fatihi
0
anonim
İyi diyon da geriye makina mı kaldı :p
0
mambo
bir de etik ahlaka uymayan birşey daha keşfettim istediğiniz bir kullanıcının makinedeki history sini okuya bilir yada onun listesinin aynısına sahip olabilirsiniz db dosyalarından boyut olarak en büyük olanı yani history ve listenin tutulduğu dosyanın ismini değiştirip (numarasını) kendi numaranızı yaparsanız onun historysini ve listesini kendi icq''nuzdan görebilirsiniz
Not 1: kendi dat dosyanızı önceden bi yere kaydederseniz sonra kendi history ve listenize yeniden sahip olabilirsiniz yoksa karışmam
Not 2 : çeşme güreş fatihi parsifalı öpüyorum burdan
0
anonim
istersen o kadar kasma isoaq ı kur 7 kullanıcı kısıtlamasını kaldır.
http://isoaq.da.ru
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Opera´nın MSN´den İntikamı

FZ

Meşhur ve çevik Internet tarayıcısı Opera hem 7.01 numaralı sürümünü çıkardı hem de daha önce kendisini kullanan Internet kullanıcılarını taciz eden MSN portalinden intikamını aldı.

E-Posta, HTML ve Gereksizlik Üzerine

sundance

E-posta, Internet'in belki de en çok kullanılan araçlarından biri. Taa ARPANET zamanlarından itibaren insanların haberleşmesi için kullanılan, daha sonra 70'lerin sonundan itibarense USENET vasıtasıyla çok daha geniş kitlelere ulaşan e-posta, hemen hepimiz için normal postadan daha önemli bir araç halini aldı.

Önceden tamamen text olan e-posta'lar, zamanla dosya naklini mümkün kılmak için attachment kabul eder bir hale geldiler. Uzun süre böyle devam ettikten sonra (bildiğim kadarıyla Microsoft'un bir hareketiyle) HTML e-posta kavramı geldi. Artık e-postamızda, süper html formatında yazılar, resimler, kimden geldiğini bile bilmediğimiz reklam bombardımanları ve katastrofik virüsler başgösterdi.

İyi de Laz'ın söylediği gibi "Şart midur ?"*

Bir kaç ilginç rakam

conan

Internet üzerine ordan burdan topladığım birkaç istatistiksel veri:

- Google'da şu an ki indexlenmiş web sayfası sayısı: 2,073,418,204
- 2000 yılında tahmin edilen Internet'teki reklam pazarı payı 5 Milyar $
- Fortune 500 listesindeki şirketlerin sadece %30'unun web sayfası var.

Menü Kafası

arikan

Zamanındaki teknolojik limitlere göre önemli icatlar olan liste menüler, çoktan seçmeli düğmeler, yazılabilir metin alanları, kaydırma çubuğu gibi öğeler HTML ile web sitelerinde yaygın olarak kullanılarak tüm dünyada hakim bilgi erişim arayüzü oldu. Ancak erişilmek istenen bilgi miktarı giderek arttı ve karmaşıklaştı, ve bugün bir listedeki kırkdokuz öğeden birini seçmek oldukça zorlaştı. Bilgisayarlı ortama hakim bu menü kafası üslubu alışkanlık haline geldiğinden degişmekte zorlanıyor, ve bir tipoloji olarak her türlü tasarım eylemine yerleşiyor. Dünyada giderek büyüyen ve karmaşıklaşan dijital bilgi birikimini hazmetmek için yeni icatlara ihtiyaç var.

RTUK@internet

ganzo66

Aşagıdaki yazı Fatih Altaylı tarafından yazılmıştır. Dikkatle okuyun ve Türkiye'de internetin ve hosting mekanizmasının çivisinin nasıl çıktığını sizde görün. Bu tip yasa ve oluşumlara engel olmak için derhal harakete geçmek gerekmektedir. Bizler sesimizi ciddi olarak duyurmak zorundayız, yoksa hayatlarında internette iş yapmamış insanlar tamamen yasakçı zihniyetle dünyada bir örneği daha olmayan bir uygulamayı başlatacaklar. Bize etkisi şu an olmayabilir ama şimdi bir şeylere karşı durmazsak zamanı geldiğinde ve yardıma ihtiyacımız olduğunda etrafımızda kimseyi bulamaya biliriz. DİKKAT ve PANİK !!!!!