ICQ`da işinizi kolaylaştıracak ince ayarlar

0
mambo
Hemen hemen her internet kullanıcısının icq`su olduğu malum. Bu kadar çok icq kullanıcı olduğu için canımızı sıkan bazı problemlerde olmuyor değil hani. Ama bunları da aşmanın bir yolu var elbet.
Evinize gelen her arkadaşınız bilgisayarınıza icq'sunu yüklemeye yelteniyordur. Belki siz bir arkadaşınıza gittiğinizde o makineye icq`nuzu yüklemek istiyorsunuz yada dışardasınız bir internet cafeden icq`unuzu kontrol etmek istiyorsunuz. İcq`nuzu yüklemeye çalıştığınız zaman 8 kişilik kontenjanın dolu olduğunu görüyorsunuz, panik yapmaya gerek yok takın eldivenleri operasyon başlıyor.
8 kişilik kontenjanın dolu olduğu makinede icq ile ilgili her şeyi kapatıp program files`ın içindeki icq dosyasını açıyoruz icq 2000a kullanılıyorsa 2000a, icq 2000b kullanılıyorsa 2000b, 99 kullanılıyorsa Db dosyasının içindeki veri tabanı(db) dosyalarını kısa bir süre için başka yere taşıyoruz ondan sonra tekrar icq`yu çalıştırdığımızda icq şimdiye kadar kimsenin kayıtlı olmadığını zannedecektir. Kendi icq`nuzu yükledikten sonra icq`yu kapatıp dışarı aldığınız db dosyalarını tekrar yerine koyduktan sonra makinedeki 9. kullanıcı olmanın gururunu yaşamış olucaksınız. :))))
Burdaki tek görüntü bozukluğu icq`nun eski kullanıcılardan biri yada ikisi change the active user menüsünde nick olarak değilde icq numarası olarak gözükmesidir ama bu da hiç bir şekilde problem çıkarmamaktadır. Denenmiştir garantisini veriyorum.
Şimdi sıra geldi icq`daki kullanıcı sayısını sınırsız yapmaya.. Icq`unuzun kullanıcı sayısını sınırsız yapmak istiyorsanız ; deminki db klasörüne gidip ordan istediğiniz bir kullanıcının veri tabanı dosyalarını silmek olucaktır.(dikkat edin her kullanıcıya 4 dosya düşmektedir hepsini silmeniz gerekiyor :)) Veri tabanı dosyasını sildiğiniz kullanıcının change user menüsündeki nick`ine (yada numarasına)tıkladığınızda karşınıza yeni kullanıcı ekleme menüsü çıkacaktır bu şekilde sınırsız sayıda kullanıcı yükleyebilirsiniz.
Son olarak icq`muzu başka bir makineye yüklediğimizde listemizi görememe problemini çözeceğiz(sanki ders veriyor edasında cümleler kullanıyorum o yüzden özür dilerim :)) deminki db dosyalarının içinden size ait olan numaralardan (4 kişisel dosya var) boyut olarak en büyük olanını zipleyip mailinize yada diskete attıp yeni bilgisayara kurduğunuz icq`yu kapatıp db dosyalarının içine o dosyayıda attıktan sonra icq`yu tekrar açtığınızda evinizdeki(yada kendi bilgisayarınızdaki) liste yine karşınızda olacaktır.

Bu haber biraz yemek tarifi gibi oldu kusuruma bakmayın. İyi eğlenceler...

Görüşler

0
anonim
inşallah bunu benim makinada denemedin. Yoksa tatil dönüşü epey eğlenecez... Eh tabi Fantagiro'da da denemediğin dilekleriyle...
Çeşme Güreş Fatihi
0
anonim
İyi diyon da geriye makina mı kaldı :p
0
mambo
bir de etik ahlaka uymayan birşey daha keşfettim istediğiniz bir kullanıcının makinedeki history sini okuya bilir yada onun listesinin aynısına sahip olabilirsiniz db dosyalarından boyut olarak en büyük olanı yani history ve listenin tutulduğu dosyanın ismini değiştirip (numarasını) kendi numaranızı yaparsanız onun historysini ve listesini kendi icq''nuzdan görebilirsiniz
Not 1: kendi dat dosyanızı önceden bi yere kaydederseniz sonra kendi history ve listenize yeniden sahip olabilirsiniz yoksa karışmam
Not 2 : çeşme güreş fatihi parsifalı öpüyorum burdan
0
anonim
istersen o kadar kasma isoaq ı kur 7 kullanıcı kısıtlamasını kaldır.
http://isoaq.da.ru
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

VCD Track 02

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin geçen yıl içinde ürettikleri işlerden zengin bir seçkinin sunulacağıTrack 02 sergisi 14 Haziran - 12 Temmuz tarihleri arasında, İstabul Bilgi Üniversitesi, Taksim Hazırlık binasında izlenebilir.

\r \r Multimedya, web tasarımı gibi yeni medya ürünlerinin yanı sıra grafik tasarım ve fotoğraf gibi daha geleneksel işlerin de monitörlerde izlenebileceği sergide video çalışmalar projeksiyonla gösterilecek. Tasarımcı olsun olmasın, görsel kültüre ilgi duyan herkese açık olan bu sergi sıradışı tasarımlarla genç tasarımcıların beynini ve ruhunu kışkırtacağa benzer.

İ.T.Ü ve Internet

redogre

Bu aslında uzun zamandır yazmayı düşündüğüm ama mahkemeye intikal edebileceği için geriye attığım bir konu. Kısa bir özet geçersem, İTÜ yüksek lisans programını öğrenci kayıt sisteminde ki hatalardan dolayı bırakmak zorundayım.

İTÜ lüler bilir, artık kayıt internetten yapılıyor. Ne güzel değil mi? Kayıt olmak için okula gitmek gerekmiyor... Burada yanıldınız işte, çünkü harç dekontunu elden vermek zorundasınız, ayrıca İşbankası'nın online harç ödeme seçeneği var ama İTÜ bunu kabul etmiyor.

Captcha Mucizesi

anonim

Dünyada insanoğlu tarafından hergün 60 milyona yakın CAPTCHA çözümlemesi yapılıyor. Her bir CAPTCHA çözümlemesi yaklaşık 10 saniye sürüyor. Tek başına bakıldığında çok kısa gözüken bu süre 60 milyon işlemle çarpıldığında 1 günlük iş saati kaybı 150.000 saati buluyor. Peki harcanan bu eforu faydalı bir ürüne dönüştürmek mümkün mü? Yakın zamanda birçok sitede görmeye başlayacağınızı tahmin ettiğim Recaptcha isimli küçük ve çok yaratıcı bir web uygulaması, bu kayıp saatleri insanlığın bilgi arşivinin sayısallaştırılıp çok daha geniş kitlelere ulaştırılmasını sağlayarak bizlere tekrar kazandırıyor.

Internet: 3. Devrim?

FZ

Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan düşünce dergisi Cogito'nun son sayısındaki dosya konusu Internet ve bununla bağlantılı olarak insani etkileşim, politika, vs.

Dosyadaki çarpıcı konu başlıklarından birkaçı:

- Siberalan ve Kültürün Küreselleştirilmesi, Jon Stratton
- Bilgi Otobanında Nihilizm: Günümüz Çağında Anonimlik Karşısında Bağlılık, Hubert L. Dreyfus
- Kamusal Alan Olarak Internet, Mick Underwood ...

FRP (Fantasy Role Play) Tutkunları İçin

redline99

Sıfırdan PHP ve MySQL ile yazdığım 7-8 aydır açık olan bir FRP web sitem var. Benim gözlemlerime göre Türkiye'de bu konuda derin bir eksik var. (FRP siteleri var ama kimisi Firefox'la kesinlikle uyumlu değil, ve çoğu phpnuke gibi sistemler üzerine kurulu.) Böylece bende bir FRP delisi olarak bu siteyi yaptım. İlgili arkadaşların acımasız yorumlarını :P ve yardımlarını beklerim: www.darkredtr.com