ICQ`da işinizi kolaylaştıracak ince ayarlar

0
mambo
Hemen hemen her internet kullanıcısının icq`su olduğu malum. Bu kadar çok icq kullanıcı olduğu için canımızı sıkan bazı problemlerde olmuyor değil hani. Ama bunları da aşmanın bir yolu var elbet.
Evinize gelen her arkadaşınız bilgisayarınıza icq'sunu yüklemeye yelteniyordur. Belki siz bir arkadaşınıza gittiğinizde o makineye icq`nuzu yüklemek istiyorsunuz yada dışardasınız bir internet cafeden icq`unuzu kontrol etmek istiyorsunuz. İcq`nuzu yüklemeye çalıştığınız zaman 8 kişilik kontenjanın dolu olduğunu görüyorsunuz, panik yapmaya gerek yok takın eldivenleri operasyon başlıyor.
8 kişilik kontenjanın dolu olduğu makinede icq ile ilgili her şeyi kapatıp program files`ın içindeki icq dosyasını açıyoruz icq 2000a kullanılıyorsa 2000a, icq 2000b kullanılıyorsa 2000b, 99 kullanılıyorsa Db dosyasının içindeki veri tabanı(db) dosyalarını kısa bir süre için başka yere taşıyoruz ondan sonra tekrar icq`yu çalıştırdığımızda icq şimdiye kadar kimsenin kayıtlı olmadığını zannedecektir. Kendi icq`nuzu yükledikten sonra icq`yu kapatıp dışarı aldığınız db dosyalarını tekrar yerine koyduktan sonra makinedeki 9. kullanıcı olmanın gururunu yaşamış olucaksınız. :))))
Burdaki tek görüntü bozukluğu icq`nun eski kullanıcılardan biri yada ikisi change the active user menüsünde nick olarak değilde icq numarası olarak gözükmesidir ama bu da hiç bir şekilde problem çıkarmamaktadır. Denenmiştir garantisini veriyorum.
Şimdi sıra geldi icq`daki kullanıcı sayısını sınırsız yapmaya.. Icq`unuzun kullanıcı sayısını sınırsız yapmak istiyorsanız ; deminki db klasörüne gidip ordan istediğiniz bir kullanıcının veri tabanı dosyalarını silmek olucaktır.(dikkat edin her kullanıcıya 4 dosya düşmektedir hepsini silmeniz gerekiyor :)) Veri tabanı dosyasını sildiğiniz kullanıcının change user menüsündeki nick`ine (yada numarasına)tıkladığınızda karşınıza yeni kullanıcı ekleme menüsü çıkacaktır bu şekilde sınırsız sayıda kullanıcı yükleyebilirsiniz.
Son olarak icq`muzu başka bir makineye yüklediğimizde listemizi görememe problemini çözeceğiz(sanki ders veriyor edasında cümleler kullanıyorum o yüzden özür dilerim :)) deminki db dosyalarının içinden size ait olan numaralardan (4 kişisel dosya var) boyut olarak en büyük olanını zipleyip mailinize yada diskete attıp yeni bilgisayara kurduğunuz icq`yu kapatıp db dosyalarının içine o dosyayıda attıktan sonra icq`yu tekrar açtığınızda evinizdeki(yada kendi bilgisayarınızdaki) liste yine karşınızda olacaktır.

Bu haber biraz yemek tarifi gibi oldu kusuruma bakmayın. İyi eğlenceler...

Görüşler

0
anonim
inşallah bunu benim makinada denemedin. Yoksa tatil dönüşü epey eğlenecez... Eh tabi Fantagiro'da da denemediğin dilekleriyle...
Çeşme Güreş Fatihi
0
anonim
İyi diyon da geriye makina mı kaldı :p
0
mambo
bir de etik ahlaka uymayan birşey daha keşfettim istediğiniz bir kullanıcının makinedeki history sini okuya bilir yada onun listesinin aynısına sahip olabilirsiniz db dosyalarından boyut olarak en büyük olanı yani history ve listenin tutulduğu dosyanın ismini değiştirip (numarasını) kendi numaranızı yaparsanız onun historysini ve listesini kendi icq''nuzdan görebilirsiniz
Not 1: kendi dat dosyanızı önceden bi yere kaydederseniz sonra kendi history ve listenize yeniden sahip olabilirsiniz yoksa karışmam
Not 2 : çeşme güreş fatihi parsifalı öpüyorum burdan
0
anonim
istersen o kadar kasma isoaq ı kur 7 kullanıcı kısıtlamasını kaldır.
http://isoaq.da.ru
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Edge.Org :: Bilgi'nin Sınırı

SHiBuMi

"Dünyadaki bilginin sınırlarına ulaşmak için en karmaşık ve sofistike beyinleri bul, hepsini aynı odaya koy ve herbirinin kendi kendine sorduğu soruları diğerine sormasını sağla"

Edge.Org sitesinin temasını özetleyen cümle bu. Siteye Julian Barbour isimli fizikçinin zaman ile ilgili yazıları hakkında araştırma yaparken rastladım. Sitede birçok bilimadamının katkısıyla oluşturulmuş bilimsel ve felsefi belgeler, söyleşiler var.

Siteye ulaşmak için adres: www.edge.org

Çalıntı laptoplara sınır (ya da biri bizi gözetliyor)

mentat

ÇALINTI ve kayıt dışı cep telefonlarını kullanıma kapatarak, hırsızlıkların önüne geçen hükümet, şimdi de son dönemde yaygınlaşan dizüstü bilgisayar (laptop) çalınmasına karşı yeni bir uygulamayı devreye sokmaya hazırlanıyor. Cep telefonlarını denetime alan yasanın mimarı olan AKP Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu'nun hazırladığı yasa tasarısında çalıntı ve kayıt dışı dizüstü bilgisayarlar kara listeye alınacak, MAC numarasından takip edilecek ve internet kullanımına kapatılacak. İnternet servisi sağlayan firmalar, yeni yasa ile bunları takiple yükümlendirilecek. Haberin devamı hurriyet.com.tr'de.

Yorum: Haberi okur okumaz tüylerim diken diken oldu. 1984'e dönüyoruz yavaş yavaş..

SuprNova tekrar yayında!

sundance

Torrent dünyasının önde gelen sitelerinden SuprNova, yıllar süren mücadelenin ardından tekrar ayakta.

Eski sahibi sloncek'in Pirate Bay'e devrettiği sitenin, başlangıç için işi birazdan alıp bir miktar beta halde kalması planlanıyor. Yine de Pirate Bay tayfasının, anlayana bir mesajı var...

Internet Erişimi: DialUp - ADSL - Kablo - Superonline Skyrunner vs. ?

larweda

Son günlerde hepimiz bir taşınma/yer değiştirme olayı yaşadığımız için hep beraber internet bağlantısı alternatifleri araştırmaya giriştik. Aslında ortalıkta envai çeşit (dial-up, leased line, ADSL, ISDN, X25, uydu) alternatif olmasına karşın bir de acı bir gerçek var ki, Türkiye'de hiç bir uygun (hızlı, makul fiyatlı, stabil) internet bağlantı alternatifi yok! Burada olan alternatifler hakkındaki düşüncelerimi paylaşıp, tüm FM dostlarının da düşüncelerini ve tecrübelerini öğrenmek isterim:

Google IRC !

sundance

Web sayfaları, Usenet grupları.pdf, .doc, .ppt uzantılı dosyalar, imajlar derken Google Internet´de arama yapanların vazgeçilmez aracı halini aldı.

Benzerlerinden hep bir kaç tur önde olan ve her seferinde daha önce yapılmamış bir şeylerle ortaya çıkan Google görünüşe göre bu sefer de botlarını IRC kanallarına salmış durumda!

Nasıl bir sonuç çıkar, ne olur bilmiyoruz ama, birçok kullanıcının geyik diye bakıp uzak durduğu, halbuki Open Source camiası başta olmak üzere birçok teknik konuda çok önemli bir ortam olan IRC kanalları da yakında Google´dan sorulacak gibi.

Efendim, biri Büyük Ağabey mi dedi ?