Opera´nın MSN´den İntikamı

0
FZ
Meşhur ve çevik Internet tarayıcısı Opera hem 7.01 numaralı sürümünü çıkardı hem de daha önce kendisini kullanan Internet kullanıcılarını taciz eden MSN portalinden intikamını aldı.
İki hafta önce fark edildiği kadarı ile Microsoft'un MSN portali Opera kullanıcılarına bilerek ve isteyerek bozuk sayfalar göndermeye başladı. Bunun üzerine Opera Yazılım da çok özel "Bork Edition of Opera 7 for Windows" yazılımını duyurdu. Bu özel sürüm MSN sitesine karşı diğer sitelere davrandığından farklı davranıyor: Bu sürüm ile MSN sitesine bağlanan kullanıcılar MSN sayfalarını çok özel bir dile dönüşmüş halde görüyorlar; efsanevi Muppet Show'daki İsveçli şef aşçıdan duymaya alışık olduğumuz ağır aksanlı bir dil: Bork, Bork, Bork! ;-)

2001 Ekim'inde, Opera kullanıcılarının MSN sitesine erişimi engellenmişti. Bu olay Web kullanıcıları arasında büyük infiale yol açmış ve MSN sitesi, politikasını değiştirmeye zorlanmıştı. Ancak MSN sitesi, rakibi olan Opera yazılımı yanlış yönlendirerek haksız rekabet yaratmaya devam ediyor.

"Hergee berger snooger bork," şeklinde konuşan Opera Yazılım Ürün Müdürü Mary Lambert, "Bu sadece küçük bir şaka. Ancak dikkatleri çekmeye çalıştığımız bir nokta var. MSN sitesi bilerek ve isteyerek Opera kullanıcılarını bozuk sayfalara yönlendiriyor. Bork ismini verdiğimiz özel sürümle benzer bir durumun tarayıcı tarafından da yapılabileceğini, içeriğin kullanıcıya belli etmeden saçma hale getirilebileceğini göstermek istedik. Vurgulamak istediğimiz nokta şu: Web'in başarısı yazılım ve site geliştiricilerin kısır şirket rekabetinin üstüne çıkmasına bağlı," dedi

MSN şu anda Opera 7 kullanıcılarının siteye girmesine izin veriyor ancak önceki sürümü kullananları yine bozuk sayfalara yönlendiriyor.

Detaylı teknik bilgi için Why doesn't MSN work with Opera? makalesine bakabilirsiniz.

Görüşler

0
FZ
Muppet Show çocukluğumun en zevkli programı. Microsoft yaşadığım günlerin en büyük yazılım ve kötü-ahlâk üreticisi.

Acaba Muppet Show bugün olsaydı da her programda yaptığı gibi bir ünlüyü çıkartma geleneğine uygun olarak programına Bill Gates´i çıkarsa idi nasıl olurdu? ;-)

Susuyorum ve derin bir tefekküre dalıyorum...
0
anonim
hehehe operanın eline sağlık çokk güzel olmuş indirip kullanıcam hastaları oldum hep böyle devam et OPEN SOURCE :)
Saygılar
0
FZ
Bence de süper etkileyici olmuş, zaman zaman biraz `zibidileşmenin´ ve eğlenmenin bir sakıncası yoktur öyle değil mi? ;-)
0
tongucyumruk
Opera? Open source? Nassı yani?
0
anonim
dam üstünde saksağan...
opera open source mu ki?
0
conan
opera ie kadar kapali bi koddur.
0
FZ
%100 öyledir ve fakat konumuz bu değildir :)

Kermit diye bir protokol vardı di mi... Muppet Show...

(Dağılmış bir FZ...)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni Bir Harita Sitesi

FZ

Bilgiye benzersiz ve rakipsiz erişim alternatifleri sunan internetin gözde konu başlıklarından biri de haritalar. Google ve Microsoft başta olmak üzere birçok hizmet sağlayıcı web sitelerine eklediği uydu destekli haritalarla dünyanın neredeyse her köşesini birkaç tıklama uzağımıza kadar taşıdı. Ancak ABD dışındaki hemen hiçbir ülkede bu haritalar yerel bilgilerle donanmış değil.

İki Nokta ve Orsa adlı iki Türk bilişim şirketinin ortaklığıyla geliştirilen haritasitesi.com bu boşluğu doldurmayı başarıyor. Türkiye'yi sokak sokak, şehirden köylere kadar kapsayan hizmet benzer hizmetlerle hemen hemen aynı arayüze sahip. Dilediğiniz yeri sokak ismi girerek 'Haritada Bul' başlığı altında arayabildiğiniz gibi 'Nokta Bul' başlığında Türkiye genelinde ya da odaklandığınız noktadaki belediye binası, itfaiye amirliği, vergi dairesi, hastane, pastane gibi özel ilgi alanlarını da bulabiliyorsunuz.

Kaynak: Radikal

Bilmediğiniz Dosya Uzantıları

FZ

".A3K hangi yazılımın dosya uzantısıydı? .ABA Palm Adress Book formatı mıydı? .ELL ATI ile mi ilgiliydi? Peki linki neydi? Yahu bu .EZC dosyasını ne ile açacağız peki?" gibi sorularla meşgul oldu iseniz ya da olma ihtimaliniz varsa o zaman size ciddi ve detaylı olarak yardımcı olacak Internet sitesi FILExt. Fazla söze gerek yok, site kendi kendini gayet güzel anlatıyor ;-)

Matematik Dosyası

FZ

Matematik Dosyası Türkçe içerikli ve genel amaçlı bir matematik sitesi.

Söz konusu sitedeki en önemli bölümleri saymak gerekirse: Cebir, Logaritma, Diferansiyel Denklemler gibi kategorilere ayrılmış bir matematik tarihi; Cahit Arf gibi önemli Türk matematikçilerini de içeren bir matematikçiler ve hayat hikayeleri bölümü; içinde asal sayı test programı gibi programların bulunduğu bir JAVA uygulamaları bölümü (yalnız asal sayı applet'inde problem var, bir noktadan sonra saçmalıyor, çok büyük sayıları denemeyin ;-); Altın Oran, Fibonacci Sayılar gibi konuların ele alındığı özel konular bölümü; Soru-Cevap bölümü ve üyelerden gelen çalışmaların sergilendiği bir bölüm.

Hantal çalışmakla birlikte genel görüntü ve kategorizasyon bakımından mantıklı, içerik olarak da emin adımlarla ilerleyen bir site. Dünya çapındaki matematik fobisine bir darbe daha indirmesini ümit ettiğim bu siteye ve işleten ekibe başarılar dilerim.

Web Standartları ve Tarayıcılar

yuxel

Acid2 : tarayıcıların web standartlarına uyumunu test etmek için Web Standartları Projesi tarafından desteklenen küçük bir test sayfası.
Test tarayıcıların, HTML4, CSS1, PNG ve pek kullanılmayan Data URL desteğini deniyor .

Amerika`da merak ettiklerinizden haber alın!

larweda

New-York, Washington veya Pittsburgh'da haber alamadığınız ve merak ettiğiniz yakınlarınız varsa onları internet üzerinden araştırabilirsiniz. Bu tarz hizmet veren sitelerden bir tanesi "I'm Okay" Message Center, yani okay.prodigy.net. Kazalardan sağlam çıkan insanların isimlerini bildirdikleri ilan panosu tarzı bir yer burası. Ne kadar çok insan bunu kullanır, o şoktan çıktıktan sonra buraya ismini gönderir bilmiyorum ama, merak ettikleriniz varsa mutlaka her yol denemeye değer.