Opera´nın MSN´den İntikamı

0
FZ
Meşhur ve çevik Internet tarayıcısı Opera hem 7.01 numaralı sürümünü çıkardı hem de daha önce kendisini kullanan Internet kullanıcılarını taciz eden MSN portalinden intikamını aldı.
İki hafta önce fark edildiği kadarı ile Microsoft'un MSN portali Opera kullanıcılarına bilerek ve isteyerek bozuk sayfalar göndermeye başladı. Bunun üzerine Opera Yazılım da çok özel "Bork Edition of Opera 7 for Windows" yazılımını duyurdu. Bu özel sürüm MSN sitesine karşı diğer sitelere davrandığından farklı davranıyor: Bu sürüm ile MSN sitesine bağlanan kullanıcılar MSN sayfalarını çok özel bir dile dönüşmüş halde görüyorlar; efsanevi Muppet Show'daki İsveçli şef aşçıdan duymaya alışık olduğumuz ağır aksanlı bir dil: Bork, Bork, Bork! ;-)

2001 Ekim'inde, Opera kullanıcılarının MSN sitesine erişimi engellenmişti. Bu olay Web kullanıcıları arasında büyük infiale yol açmış ve MSN sitesi, politikasını değiştirmeye zorlanmıştı. Ancak MSN sitesi, rakibi olan Opera yazılımı yanlış yönlendirerek haksız rekabet yaratmaya devam ediyor.

"Hergee berger snooger bork," şeklinde konuşan Opera Yazılım Ürün Müdürü Mary Lambert, "Bu sadece küçük bir şaka. Ancak dikkatleri çekmeye çalıştığımız bir nokta var. MSN sitesi bilerek ve isteyerek Opera kullanıcılarını bozuk sayfalara yönlendiriyor. Bork ismini verdiğimiz özel sürümle benzer bir durumun tarayıcı tarafından da yapılabileceğini, içeriğin kullanıcıya belli etmeden saçma hale getirilebileceğini göstermek istedik. Vurgulamak istediğimiz nokta şu: Web'in başarısı yazılım ve site geliştiricilerin kısır şirket rekabetinin üstüne çıkmasına bağlı," dedi

MSN şu anda Opera 7 kullanıcılarının siteye girmesine izin veriyor ancak önceki sürümü kullananları yine bozuk sayfalara yönlendiriyor.

Detaylı teknik bilgi için Why doesn't MSN work with Opera? makalesine bakabilirsiniz.

Görüşler

0
FZ
Muppet Show çocukluğumun en zevkli programı. Microsoft yaşadığım günlerin en büyük yazılım ve kötü-ahlâk üreticisi.

Acaba Muppet Show bugün olsaydı da her programda yaptığı gibi bir ünlüyü çıkartma geleneğine uygun olarak programına Bill Gates´i çıkarsa idi nasıl olurdu? ;-)

Susuyorum ve derin bir tefekküre dalıyorum...
0
anonim
hehehe operanın eline sağlık çokk güzel olmuş indirip kullanıcam hastaları oldum hep böyle devam et OPEN SOURCE :)
Saygılar
0
FZ
Bence de süper etkileyici olmuş, zaman zaman biraz `zibidileşmenin´ ve eğlenmenin bir sakıncası yoktur öyle değil mi? ;-)
0
tongucyumruk
Opera? Open source? Nassı yani?
0
anonim
dam üstünde saksağan...
opera open source mu ki?
0
conan
opera ie kadar kapali bi koddur.
0
FZ
%100 öyledir ve fakat konumuz bu değildir :)

Kermit diye bir protokol vardı di mi... Muppet Show...

(Dağılmış bir FZ...)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Web'iniz ne kadar estetik?

FZ

Garanti Galeri (GG) sanal dünyadaki tasarımlara odaklanan 'Tasarım Ağı/Ağ Tasarımı' sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, gelişen ağ tasarımları ile bireylerin sanal dünyayla olan etkileşimleri düşünülerek hazırlanmış. Gerçek dünyadan sanal dünyaya giderek büyüyen ağlar, ağ tasarımları ve ağ tasarımcılarının sorgulandığı 'Tasarım Ağı/Ağ Tasarımı' sergisinin küratörlüğünü grafik tasarımcı Tom Klinkowstein yapıyor. Sergide, Klinkowstein'ın başkanı olduğu 'Media A' grubu ile 'Urban Probe', 'D-Fuze', 'Core77', 'ESP Trendlab', 'Doors of Perception' adlı ünlü ağ tasarımcılarının ürettikleri web tasarımları yer alıyor. New York'lu tasarımcı Tom Klinkowstein'ın küratörlüğünü ve tasarımını üstlendiği sergide, 1990-2090 yılları arasında ağ tasarımı ve tasarım ağının gelişimine ilişkin öngörüleri anlatan 'Ağ Bağlantılı Tasarımcının Hayati Yolu' başlıklı bir çalışma da yer alıyor.

Haberin devamı: http://www.radikal.com.tr/veriler/2004/08/12/haber_124745.php

Her yerimiz internet olmuş kime ne?

parsifal

Yaklaşık 10 senedir *NET kelimesi ile yaşıyoruz. Ama son 1-2 yıldır bu kelime INTERNET olarak tescillendi. Ve yaşantımızın içinde bir şekilde yerini aldı. Bizle beraber yaşamaya devam ediyor.

Kredi Kartı Dünyasına hoşgeldiniz!

conan

Kredi kartlarıyla nispeten yeni tanışan ülkemizin, beraberinde getirdiği sorunları da bir kaç yıl içerisinde yaşaması kaçınılmazdı. Hele ki "Türk pratik zekası"nın en çok bulunduğu mekanda yani Türkiye'de yaşıyorsanız bu gibi sorunlarla karşılaşmanız gayet de mümkün. Hele ki bankalar hiç bir sorumluluk kabul etmezken ve de ne yazık ki yargı sistemimiz ağır işlerken bu konuda hakkınızı aramak kanımca hiç bir şekilde mümkün değil. Gelin size kredi kartı hırsızlığının Internet yönünden bahsedeyim azıcık.

Amazon'un Mekanik Türk'ü

vst

İnsanların (şimdilik) bilgisayarlardan daha iyi ve hızlı bir şekilde yaptığı işleri yapıp para kazanmak ister misiniz? O zaman Amazon'un yeni servisi "Mekanik Türk" ilginizi çekebilir.

Peki biz Türklerin konuyla ilgisi ne ki?

Telefon ve Adsl tarifelerine indirim

anonim

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany ses iletimine gelecek indirimin Pazartesi günü onaylanarak uygulamaya gireceğini, Adsl ile ilgili indirimin ise yakın zamanda açıklanacağını söylemiş.
Kaynak: Ntvmsnbc