ADSL'de İndirim

0
SHiBuMiGo
Türk Telekomünikasyon A.Ş Genel Müdürü Paul Doany, 1 Nisan 2007 tarihinden geçerli olmak üzere genişbant internet (ADSL) kurulum ücretlerinde yüzde 51, erişim ücretlerinde ise yüzde 6 ile yüzde 55 arasında değişen oranlarda indirime gideceklerini açıkladı.
ADSL ücretlerinde internet servis sağlayıcılarına yönelik yapacakları indirimin önemli bir destek olacağını dile getiren Doany, ADSL kurulum ücretlerini yüzde 51 oranında indireceklerini belirtti.

Kotalı ADSL erişim ücretlerinde, 1024 kbps hızda 9 GB limitli erişim ücretinde yüzde 35, 6 GB limitlide yüzde 25 indirime gidilecek, 3 GB limitli ise 4 GB limite yükseltilecek.

Kotasız erişimde de 2048 kbps hızda yüzde 44, 1024 kbps hızda yüzde 32, 512 kbps hızda yüzde 14 ve 256 kbps hızda yüzde 3 oranında indirime gidilecek.

Kaynak: f5haber.com

Görüşler

0
bm
Türk Telekomünikasyon A.Ş Genel Müdürü Paul Doany, 1 Nisan 2007 tarihinden geçerli olmak üzere genişbant internet (ADSL) kurulum ücretlerinde yüzde 51, erişim ücretlerinde ise yüzde 6 ile yüzde 55 arasında değişen oranlarda indirime gideceklerini açıkladı.

ama

Kotasız erişimde de 2048 kbps hızda yüzde 44, 1024 kbps hızda yüzde 32, 512 kbps hızda yüzde 14 ve 256 kbps hızda yüzde 3 oranında indirime gidilecek.

Vurgu yaptigim yerleri bir karsilastiriverin. SHiBuMiGo'nun hatasi degil bu, aciklama boyle yapilmis. Bir iki gazeteye baktim, masallah hepsi boyle basmislar.

0
majesty
256 kbps erişimi erişimden saymıyorlar. :)
0
auselen
Şunu % değil de, ytl cinsinden yazsalar. utanıyorlar herhalde, memur zammı gibi söylemeye...
0
Titus
yaptıkları indirimi ytl cinsinden yazamazlar çünkü yazarlarsa o reel değeri dilenciye verseler sadaka olarak almazda ondan! bakalım daha ne kadar sömürüleceğiz biz.
0
iletiileti
Zamlar , indirimler hiçbir yerde YTL , $ yada € şeklinden yazılmaz , yüzde değerinden bahsedilir. Ayrıca (istenirse) para cinsinden ne kadarlık bir değişim olduğu BİLGİ AMAÇLI yazılır.
0
oktay
Diğer yorumlara bakınca sanki indirim yapılıyor diye kızan bir yaklaşım söz konusu. Anladım kalite falan kötü, indirimle dahi fiyat dünya şartlarına uymuyor. Ama şu anda pahalı fiyatı ödüyoruz, indirimle daha az ödeyeceğiz. Hatta hızlı paketleri seçmek daha avantajlı bir hal alacak gibi görünüyor.

Hiç mi artı bir yönü yok bu indirimin ? :)

oktay
0
fsniper
Evet, bir kaç kuruş daha az ödeyip tekelleşmeye yardımcı olacağız.. Uzun mesafe operatörleri bitirdiler, sırada yerel internet servis sağlayıcılar var.

Telekom'un attığı her adıma, yaptığı her fiyat ayarlamasına şüphe ile bakmak lazım. Bugün ucuzlatıp, tekelini güçlendiren, yarın fiyatı hangi seviyede tutacaktır?
0
vedat
iyi yonleri var elbet. 256k kullanan birisi 1.47YTL az odeyecek. pehh..
3GB kotalilar ise fazladan 1GB kullanabilecekler. ondada 1-2 lira indirselerdi daha guzel olurdu ama, utandilar heralde.

0
sansured
1.5 ytl ile bir kola içeriz artık her ay telekomdan :)
0
simor
YOK!...
0
oktay
Var. 512kbps olan hızı iki katına çıkarmak için neredeyse iki kati bir fiyat ödeniyordu.

Kotasız şu anki 512kbps fiyatı 89ytl. 1024kbps ise 139 ytl.

Fiyat indiriminden sonra indirme hızını 512kbps'den 1024kbps'ye çıkarmak için 99ytl verilecek. Bu yeni fiyata göre 512kbps fiyatından sadece 20 ytl daha fazla.

Yani kısaca göründüğü üzere fiyatlar daha hızlı bağlantı kullanımını daha avantajlı bir hale getirmeye yönelik ayarlanmış.

Yani diğer indirimin az olduğu yerlere odaklanmıs arkadaşların tersine indirimin asıl hedefi olan paketlere bakarsanız oldukça avantajlı bir fiyat göze çarpıyor.

Dünya seviyesine iniyor mu fiyat? Hayır. Eskisinden az mı? Evet. Ama biz de dünyada değil , Türkiye'de yaşıyoruz. Gidip interneti ucuz olan bir ülkede kullanmak pratik olmadığına göre elimizdekiyle yetinmemiz gerekecek.

oktay
0
simor
Kotayı tamamen kaldırırlarsa dediğiniz vardığınız snuç kısmen doğru olacak. Şu an için yanlış.
0
SHiBuMiGo
Haberin orjinalinde başka gariplikler de var, örneğin;

<i>Paul Doany'nin verdiği bilgiye göre, veri akış erişiminde 2024 kbps hızda yüzde 55</i>

<i>Kotasız erişimde de 2048 kbps hızda yüzde 44</i>

2024 gibi bir hız teknolojik olarak mümkün mü bilemiyorum, burada kastedilen 2048 olsa gerek. 2048 de yalnızca kotasız olduğuna göre, yukarıdaki her iki maddedeki indirim oranlarının da aynı olması lazım ama farklılar. Bu da Türk Telekom farkı olsa gerek; hayali hızlara hayali indirimler :)

Haberi yazarken ben de eklemeyi düşündüm, geç saat uyku bastırınca olduğu gibi gönderdim. Uyarı için teşekkürler...
0
mbayer
Değişik bir yaklaşım olacak yıllık enflasyon hesaplanırken bu indirimi de dahil ederler mi acaba?
0
koraypeksayar
Amaç o zaten :)

Hey mübarek... AB'ye girmeden Euro bölgesine gireceğiz ya... Amanın :)
0
arikan
Bu indirimler bir yanda ADSL kullanicisini arttirirken bir yanda daha fazla insanin kontrol altina girmesini sagliyor. Son youtube sansuru buna cok iyi bir ornek.
0
simor
Evet. Zaten tekel oldukları için mevcut müşterilerinin(?) memnuniyeti umurlarında değil ayrıca. Nasıl yeni müşteri aparabiliriz pazarlaması bu. Yeni abone ücretlerine bakılınca...

Amaaan vallah ben bıktım yazmaktan biz bıkmadık okumaktan. Yine 5-6 paragraf yazmıştım sildim. Bari sizin yoruma destek olayım dedim
0
SHiBuMiGo
Çok basit, çok doğru bir tespit. Bunu komplo teorisi olarak adlandırıyorlar :)
0
SHiBuMiGo
Halen ttnet'in sitesinde güncellenmemiş olmakla birlikte, ADSL fiyat listesi adı altında yayınlanan liste aşağıdaki adreste mevcut:

fiyat listesi


10 kalemlik bir fiyat listesi bu kadar mı dolambaçlı ve spekülatif açıklanır...
0
koraypeksayar
Daha iyi bir teklif:
* Metroethernet'i bedava yapsınlar.
* 6 ay böyle olsun zam filan olmasın
* Sonra tesis ücretine 10000 YTL zam
* Aylık kullanımı da 1000 YTL/kByte zam yapsınlar...

Özel-TEKEL'in süperi burada. Gel vatandaş :)

0
koraypeksayar
Bu arada... Böyle giderse Paul Doany "fahri milli bürokrat" ilan edilecek haberi yok :)
0
paranoia
bu durum aynen geçtiğimiz günlerde yaptıkları şehirler arası aramalarındaki indirme benziyor.hat kapasitesinin %80lik kısmını kullanan şehir içi kullanımı diğer kullanımlar seviyesine çekerek sözde (psikolojik) bir indirim yaptılar.internet servisleri konusunda özel şirketlere kendi alt yapılarını kurmaları için fırsat tanınmazsa daha çok oynatırlar bizi parmaklarında
0
Ono
Anlamadigim nasil bir ulkede yasiyoruz bu telekomun tekelciligine hic bi yasa da mi karsi cikmiyor. Adamlar bariz internet erisimi icin tekelcilik yapiyolar. Illa bu ulkede sinirden anarsimi cikarmak gerek biseyleri degistirebilmek yada gordurebilmek icin.
0
koraypeksayar
Maalesef ve sanırım cevap evet...

Yumuşak konuşanın işleminin yapılmadığı, azıcık ses yükseltince "aman canım efendim" moduna girilip hemencecik işlerin yoluna girdiği, kravat-ceket-gömlek üçlüsüne ve yeşil renkli kağıda saygının eksik edilmediği o kadar çok kurum-kuruluş var ki...

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Facebook'u Türkçe yapan Firefox eklentisi

anonim

Keşke Türkçe olsa da rahat rahat kullansak dediğimiz Facebook'u Türkçe yapan Firefox eklentisi çıktı. Tek yapmanız gereken eklentiyi kurmak ve Firefox'u yeniden başlatmak. Bundan sonra Türkçe Facebook kullanabilirsiniz.

Siteleri kapatan birimin başkanını dinlemek ister misiniz?

coskung

TİB Internet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen, 6 Kasım akşamı Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojisi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin davetiyle, bir yüksek lisans dersine misafir konuşmacı olarak katılıyor. İlgili merkezin direktörü ve Bilgi Üniv. Hukuk Fakültesi Hocası Leyla Keser Berber'in duyuru metni aşağıda.

Bloglar için uzaya son çağrı

sundance

Blog tutmak hoşunuza gidiyor, insanların bloglarını takip ediyorsunuz, bir muhabir gibi her gün "bugün enteresan ne yazsam?" diye konu arıyorsunuz vs. vs.

Peki el emeği, göz nuru bloglarınızın sadece Internet ile sınırlı kalmaması, uzaya mesela gönderilmesine ne dersiniz?

BlogInSpace yeryüzündeki büyük bir uydu anteni vasıtasıyla, ücretsiz olarak bloglarınızı uzaya yayınlıyor. Kimbilir belki ilerde ET dünyaya gelir ve ilk söylediği sizin adınız olur ;)

freehost: özgür hosting

anonim

freewifi'den sonra freehost'da devreye girdi. aynı şekilde destek bekliyor

MIT OCW - MIT derslerini Web`e açıyor!

larweda

MIT (Massachusets Institute of Technology) Üniversitesi, dünyada şanı yürümüş, Amerikanın önde gelen üniversitelerinden biri. "Paylaşılmayan bilgi çürür" ibaresinin farkında olan MIT yetkilileri, bir güzellik yaparak birçok bölümde/konudaki yazılı materyalleri (eğitmen notları, ders notları, kaynak listeleri, seminer notları ödevler vs.) internet üzerinden herkesin ücretsiz kullanımına açmaya karar verdi, bu sayede MIT bünyesinde verilen 16 akademik programın lisans ve yüksek lisans derslerini her isteyen istediği yerden takip edebilecek. MIT'nin gayet saygı duyulan ve Birleşik Devletlerin en pahalı üniversitelerinden birisi olduğu düşünülürse, bu gayet heyecan verici bir gelişme kesinlikle.