webiket.net - Web ve Yazılım Üzerine Bir Sosyal İmleme Sitesi

0
webiket
www.webiket.net , tasarım, yazılım, blog dünyası, arama motorları, e-ticaret, web 2.0 site ve servis tanıtımları, kısacası web ile ilgili konulardaki içerikleri paylaşabileceğiniz yeni ve keyifli bir mecra.

Kullanıcılarının oluşturduğu içeriğini, web 2.0 dünyasının kültlerinden sayılabilecek digg.com'a benzer bir şekilde sunan webiket tamamen web dünyasına odaklanmış durumda, dolayısıyla size sesleniyor, ayrıntılarda kaybolmanıza izin vermiyor.
webiket, şu anda gelişme ve büyüme aşamasında. webiket'in gelişmesi için fikirleriniz varsa, kategori ve alt kategorilerle ilgili yenilikler istiyorsanız webiket blog'da paylaşmaktan çekinmeyin.

Görüşler

0
anonim
digg varken neden webiket'i kullanayım?
0
webiket
Digg.com'da Türkçe kaynaklara erişememek oldukça eksi bir yön. webiket ise bu açığı kapatma amacında.
0
webiket
Digg, yazıları sadece okmak amaçlı her zaman en büyük kaynak. Ancak Türkçe içerik üretenler için ise bir değeri yok çünkü "digg" lenme olasılıkları bulunmuyor.

webiket ve diğer Türkçe imleme sitelerinde ise hem Türkçe yeni içerikler bulabiliyorsunuz hem de yazılarınızı paylaşabiliyorsunuz.

Ayrıca yeni bir neden de Wordpress kullanıcıları için yönetici ekranından yazılarını hemen paylaşabilecekleri yeni eklentimiz..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet trafiğinin sadece %25i www....

sundance

Bigblueball.com´da yeralan bir habere göre Internet trafiğinin %75´i browser dışı bağlantılardan oluşuyor.

Herne kadar Windows Media Player, AOL Messenger, MSN ve Yahoo Mesenger´ın en çok kullanılan yazılımlar arasında olduğu belirtilen araştırmada [bence] p2p yazılımalarına gereken değer verilmese de sonuçlar düşündürücü.

Türkiye`de toplam 2000 ADSL portu varken...

sundance

Evet yanlış duymadınız, Türkiye`de toplam 2000 DSL portu var. Hem de Belçika`nın işletimden kaldırdığı santraller üzerinden çalışan 2000 port varken Avrupa SHDSL Symetrical High Density Subscriber Line, teknolojisine geçmeye hazırlanıyor. Telefon hatları üzerinden her iki yönlü 4.6Mbit iletişim sağlayacak olan SHDSL, şu anki SDSL başta olmak üzere bütün DSL teknolojisini etkileyeceğe benziyor.

Not: Bu arada farkında mısınız bilmiyorum ama geçen aydan itibaren ev telefonları %23`lük lüks tüketim malları kdv dilimine girdi :) Gülümseyin, ihtiyacımız var

Internet mimarisinin temeli: Uçdan uca prensibi

arikan

MIT Media Lab Virüssel İletişim Grubu (Viral Communications Group)'ndan David Reed geçtiğimiz günlerde "IP3 Kamu Yararı ödülü" aldı. Reed bu odülü Internet mimarisinin temelini oluşturan dijital ağlarda "end-to-end prensibi"ni (uçdan uca prensibi) geliştirmesiyle kazandı.

... eşşeklik baki kalır...

parsifal

Yüzlerce öğretim elemanı, binlerce öğrencisi olan bir üniversitenin web sayfasının nasıl olabileceği konusunda hiç fikriniz var mı? Veya sitenin içeriğinde neler olmalı acaba?

E buyrun o zaman kendilerini ülkenin en iyi okullarından biri sayan, öğrencilerine en iyi imkanları verdiğini söyleyen meşhur üniversitenin web sayfası.
ismini burda vermeye utandım. Girince göreceksiniz nasıl olsa...
(not: belki yenilemişlerdir diye devama sayfanın bir örneğini koydum)

Internet üzerinde beyaz tahta

sundance

Bazen telefondaki birine tam olarak ne demek istediğinizi bir türlü anlatamazsınız. Şöyle bir kağıt kalem olsaydı da onun üzerinde çizerek gösterseydim dediğiniz olur. Bu amaçla üretilmiş bir sürü yazılım da var piyasada.

Ama ilk bağlantının kurulması, firewallda ayar gerektirmesi vs. derken çoğu oldukça kullanılmaz hale geliyor.

Öte yandan flash ile yapılmış bu beyaz tahta bu alanda birçok sorunumuzu pratik olarak çözecek gibi. (Digg sağolsun)