webiket.net - Web ve Yazılım Üzerine Bir Sosyal İmleme Sitesi

0
webiket
www.webiket.net , tasarım, yazılım, blog dünyası, arama motorları, e-ticaret, web 2.0 site ve servis tanıtımları, kısacası web ile ilgili konulardaki içerikleri paylaşabileceğiniz yeni ve keyifli bir mecra.

Kullanıcılarının oluşturduğu içeriğini, web 2.0 dünyasının kültlerinden sayılabilecek digg.com'a benzer bir şekilde sunan webiket tamamen web dünyasına odaklanmış durumda, dolayısıyla size sesleniyor, ayrıntılarda kaybolmanıza izin vermiyor.
webiket, şu anda gelişme ve büyüme aşamasında. webiket'in gelişmesi için fikirleriniz varsa, kategori ve alt kategorilerle ilgili yenilikler istiyorsanız webiket blog'da paylaşmaktan çekinmeyin.

Görüşler

0
anonim
digg varken neden webiket'i kullanayım?
0
webiket
Digg.com'da Türkçe kaynaklara erişememek oldukça eksi bir yön. webiket ise bu açığı kapatma amacında.
0
webiket
Digg, yazıları sadece okmak amaçlı her zaman en büyük kaynak. Ancak Türkçe içerik üretenler için ise bir değeri yok çünkü "digg" lenme olasılıkları bulunmuyor.

webiket ve diğer Türkçe imleme sitelerinde ise hem Türkçe yeni içerikler bulabiliyorsunuz hem de yazılarınızı paylaşabiliyorsunuz.

Ayrıca yeni bir neden de Wordpress kullanıcıları için yönetici ekranından yazılarını hemen paylaşabilecekleri yeni eklentimiz..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Projeleri İnternet Gündeminde

anonim

İnternette ülkemiz adına güzel gelişmeler yaşanıyor.San Francisco'da Web 2.0 Expo'nun gerçekleştirildiği şu günlerde başında Türklerin bulunduğu güzel projelerle internet gündemindeyiz.

Wikipedia'nın CD sürümü çıkıyor

dkoksal

Özgür ansiklopedi internetten CD'lere geçerek arşivlik bilgi saklamak isteyenler için üretiliyor.

Web 2.0: Pasif Sörfçüden Aktif Internet Katılımcısına Geçiş

FZ

Dün akşamki FM TV programında "Web 2.0" kavramının nelere karşılık geldiğinden bahsediyorduk. İzleyicilerden de gelen fikirler bir araya getirildiğinde ortaya çıkan kavramlardan biri de "sitelerin içeriğini katılımcıların gayet kolayca belirleyebildiği, kolektif bilinç oluşturma" yapısı idi.

Bu durumun ve Web 2.0 dalgasının örneklerinden biri de Squidoo. Söz konusu taze sitenin sloganı Everyone's an expert on something (herkesin uzman olduğu bir konu vardır). Görülen o ki yakında Lens ve Lens Master kavramlarını daha sık duyacağız ve belki birileri Lens Master olarak para kazanmaya başlayacak...

Yeni bilgi kaynağınız

sundance

Bir ülke hakkında güncel olarak bazı istatistiki bilgilere ulaşmak mı istiyorsunuz? Alman vatandaşlarının yaş ortalamasını ya da Uganda'daki rejim partisinin eğilimi hakkında bilgiye mi ihtiyacınız var?

Bu ihtiyaçlarınıza kolayca ve güvenilir! cevaplar bulmanız çok kolay. Yine mi Google diyenler yanıldı, bu sefer CIA hem de yıllardır.

Way Back Machine Ya Da Durdurun Dünyayı İnmek İstiyorum!

darkhunter

Internet anılarınızda yer almaya başladı mı? Zaman zaman, bundan birkaç yıl önce gezdiğiniz siteleri artık bulamamaktan yakınıyor musunuz? Ya da takip ettiğiniz bir sitenin bundan birkaç yıl önceki halini görmek ister misiniz?