UNIX Ağ Programlama Kılavuzu

0
FZ
Brian "Beej" Hall'un UNIX Ağ Programlama Kılavuzu'nun Türkçe tercümesi ileriseviye.org sitesine eklendi. C dili ile UNIX, GNU/Linux vb. işletim sistemleri üzerinde düşük seviyeli ağ ve Internet programlama yapmak isteyenler bu kaynaktan faydalanıp başlangıç aşamasından orta aşamaya kadar gelebilirler.

Görüşler

0
anonim
oyh oyh. benim bu siteden nasıl haberim olmaz ya? eline ve omuzlarının üzerindeki o şeye saglık FZ.
0
anonim
anonimmis, peh. --Necrodome
0
FZ
Teşekürler Necrodome. Şu anki halinde birtakım eksiklikler ya da yanlışlıklar olabilir (her zaman olduğu gibi aceleci davrandım duyurmak için). Göze çarpan şeyleri sitedeki e-mail adresine yönlendirirseniz sevinirim. Bunun dışında yine her türlü eleştiriye açığım ve tabii verimli insanların da katkısını bekliyorum ;-)

İlla örneklerini gördüğünüz uzun ve detaylı teknik makaleler gibi olmak zorunda değil misal sol taraftaki sütunda random olarak gördüğünüz alıntılar gibi alıntılar da yollayabilirsiniz ;-)
0
anonim
Bu Türkçe çeviriye orjinal metinden link verilmemiş henüz.






0
FZ
Evet haklısın. Yazarın haberi var ancak kendisi biraz meşgul olduğunu ve en kısa sürede link vereceğini belirtti. Ben de çok sık boğaz etmedim. Bir süre daha bekleyelim olmadı FM camiası olarak e-posta yağmuruna tutarız ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hukuk ve Kantarın Topuzu

sefalet

Son günlerde gelişen olaylar çerçevesinde kamuoyunda çocuk istismarına yönelik suçlara karşı bir duyarlılık ve eyleme geçme isteği artmıştır. Fakat konu genelağ ve onun kullanımı olunca yerel hukuk yeterli olamamakta ve uygulamada sorunlar yaşanmaktadır. Yeni T.C. Kanunu ile "Bilişim Suçları" (bilişim alanındaki suçlar demek daha doğru görünüyor) bir tanım içine sokulmaya çalışıldı. Bu sayede, ülkeler bazında, en sert tedbirlerin alındığı ceza ve usül kanunlarına sahip olduk. Öyle ki, aşıldığı zannedilen "fişleme", "takip", "gözetleme" gibi pek çok bakımdan eleştirilecek uygulamalar geri gelmiş görünüyor.Özellikle çocuk istismarı ile mücadele etmek gayreti ile bilinçli ve bilinçsiz ve en önemlisi kamuoyunun görüşüne sunulmadan çeşitli uygulamalara geçilip, kanun maddeleri hayata geçirilmiştir.

.tr Paylaşılamıyor

mrtksn

15 yıldır ODTÜ'den dağıtılan .tr uzantılı alan adlarının tescil hakkını Telekomünikasyon Kurumu devralmak istiyormuş.

Gerekçe olarak ise internet servis sağlayıcılarıyla ilgili yetkilendirmeler, denetlemeler ve numara tahsisiyle ilgili işlemlerin Kurum tarafından yapıldığını, internet alan adları konusunun da kıt kaynaklardan bir tanesi olduğunu, dolayısıyla bu konudaki yetkilendirmenin Telekomünikasyon Kurumu tarafından yapılması gerektiği gösterilmiş. Ancak asıl mesele 1 milyon doları geçen yıllık kar gibi görünüyor.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Ekonomik olarak en güçlü 100 ülke/şirket

sundance

2000'de yayınlanan bu rapora göre Dünya'nın en büyük 100 ekonomik gücünün 51'i çok uluslu şirketler.

Her ne kadar raporun yeni halini bulamamış olsak da, bizim için ilginç olanı 22 ve 23 numaralar. Kırmızı çizgi bizden başlıyor.

Telekom Grevi Başladı!

parsifal

Türk Telekom'da grev bu sabah başladı.

Telekomda Serbestleşme Hakkında

anonim

Telekomda Serbestleşme Hakkında İnternet Kurulu Üyeleri ve Bilişim Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Ortak Bildirgesi - 1 Ocak 2004

Türkiye Kamuoyuna,

Türkiye İnterneti bu yıl 10 yaşını doldurdu. 1 Ocak 2004'te Türk Telekom'un tekeli kalkmaktadır.

Bizler, İnternet Kurulu Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu vesile ile kamuoyuna aşağıdaki açıklamayı yapıyoruz: