e-öğrenme: Online Educa Berlin 2008′in Ardından

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi eMBA yazılım geliştirme ekibinin lideri ve uzaktaneğitim blogu yazarlarından Memduh Er ile, 1 ay kadar önce katıldığı ve dünyanın en büyük uzaktan internet tabanlı eğitim konferanslarından biri olan Online Educa Berlin hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik,e-öğrenme dünyasının bugünü ve yarını hakkında konuştuk, teknolojik ve pedagojik açıdan nereye doğru ilerlediğimizi anlamaya çalıştık.
Merhaba Memduh, bize 3-5 Aralık tarihleri arasında Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenmiş Online Educa Berlin fuarından ve konferansından biraz bahsedebilir misin, ilk izlenimlerin nelerdi?

Bu konferans ile ilgili ilk izlenimim, bilgi yaymaktan çok bilgi paylaşmak için ideal bir organizayon olduğuydu. İnsan konferans lafını duyunca doğal olarak kendisinin pasif kaldığı, seminerler, konuşmalar, vb ile donanıp geleceği bir ortam bekliyor. Amaa durum hiç de bu değildi. Daha çok insanların problemlerini paylaştığı, şirketlerin tanıtımlarını yaptığı, alıcıların ihtiyaçlarını araştırabildiği bir yer gibiydi.

Devamı: http://uzaktanegitim.wordpress.com/2009/01/02/online-educa-berlin-2008in-ardindan/

İlgili Yazılar

Warner Bros ile amatör Harry Potter hayranları arasındaki telif savaşı

larweda

Harry Potter, J. K. Rowling'in çok satan fantazi serisi romanlarının baş kahramanı. Bir süre önce filmini çekmek üzere Harry Potter isminin ve kitaplarının telif haklarını satın alan Warner Bros, adresinde Harry Potter geçen amatör hayran sitelerini zorla ele geçirmeye çalıştı ancak geri adım atmak zorunda kaldı.

WriteBoard: Ortaklaşa Belge Üretimi

sefalet

Web tabanlı araçlar yaygınlaşıyor ve aralarında ilginç olanları da yok değil. Writeboard onlardan biri.Arkadaşları "Basecamp" yönetim aracı geliştirmek gibi faliyetlerinden tanıyor olabilirsiniz.

Bu web tabanlı aracın özellikle FM'nin gönüllü bilgi paylaşımcılarının, birlik beraberlik sevdalılarının hatta çeviri bağımlılığı olanların çok işine yarayacağını düşündüm.Kısaca anlatmak gerekirse, web üstünde yazı yazmanızı sağlıyor.Bu yazıyı birden fazla kişi aynı anda veya farklı zamanlarda yazabiliyor.Yapılan değişiklikler RSS ya da e-posta yoluyla öğrenilebiliyor.Uygulama yüzde yüz bedelsiz. (Bizim bakanın adsl tarifesinde belirttiği yüzde yüz indirim gibi değildir, uyarılır)

Daha fazla bilgi ve diğer araçları görmek için:

http://www.37signals.com/

Siyaset Meydanı Faciası

SHiBuMi

Dün akşam Siyaset Meydanı`nı seyrettiniz mi bilmiyorum, ama ben faciayı sonuna kadar seyrettim. Ve şu sonuca vardım: Demek ki bizim bilgili olmadığımız konularda çıkıp dinlediğimiz adamların da dünyadan bir haberleri yokmuş, onların arasında da bir sürü bilgisiz adam bizimle kafa buluyormuş.

Facebook'u Türkçe yapan Firefox eklentisi

anonim

Keşke Türkçe olsa da rahat rahat kullansak dediğimiz Facebook'u Türkçe yapan Firefox eklentisi çıktı. Tek yapmanız gereken eklentiyi kurmak ve Firefox'u yeniden başlatmak. Bundan sonra Türkçe Facebook kullanabilirsiniz.

Türk Telekom Kablosuz Internet tarifelerini belirledi

talat

Türk Telekom'un 42 ilde 400 noktada sunduğu kablosuz internet erişim ücretleri belirlendi. Yarım saat kablosuz internet TTWinet hizmeti 3.11 YTL olacak.