İnternet radyoları

0
tongucyumruk
Açıkçası radyo dinlemekten pek hazzetmem. Çünkü radyolarda genelde çalınan şarkılar pekte bana hitap etmez. Bu durumumu ilk olarak Yahoo! tarafından yakın zamanda devralınan (eskidende varmış ama benim haberim yoktu) LaunchCast değiştirdi. Şu an arkada güzel bir blues parçası çalıyor ve ben bunları yazıyorum.


Diğer net radyolarında durum nedir bilmiyorum ama LaunchCast'te kendi artistlerinizi seçiyorsunuz ve radyo o tarza yakın parçaları kendisi bulup çalıyor. Böylece hem radyo olayının zevkini yaşıyorsunuz hemde arada zevkinize uymayan sevmediğiniz şarkıları dinlemek veya saçma dj geyikleri dinlemek zorunda kalmıyorsunuz.

Bu teknolojinin beni çok etkileyen diğer bir yönüde bunu 128k bant genişliğiyle yapması. Şu an hala çoğumuzun evinde belki 56k bağlantı olabilir zaten adamlar 56k bağlantı ile dinleme seçeneğide koymuşlar. Ama bu işin bu bant genişliklerinde yapılabiliyor olması bence özellikle bu tip radyoların mobil cihazlarla dinlenebilmesi açısından büyük bir adım... Zira günümüzde sahip olduğumuz GPRS teknolojisi 171k maximum bant genişliği ile o nokia reklamlarında gördüğümüz cep telefonundan müzik dinleme, film izleme gibi olanakları halihazırda bize sunuyor. Yani artık gereken sadece bu bant genişliğini kullanabilecek cihazların piyasaya sürülmesi. Bana kalırsa bilişimin birçok alanında olduğu gibi net radyolarınında yavaş yavaş mobil alana kaymasının vakti geldi. Tabii bu kadar övdüğüm sistem üzerine birde küçük not: sistem tamamen Media Player üzerine kurulu haliyle arada bir saçma sorunlar çıkarabiliyor... (tabii bide MP üzerine kurulu bir teknoloji mobil cihazlara ne kadar taşınabilir sorunsalı var)

Görüşler

0
conan
0
tongucyumruk
Pek katılmıyorum...

Zira LaunchCast sisteminde ne çalınacağı sizin elinizde, dinlediğiniz şey üzerinde bir denetiminiz var... Örneğin shoutcast'te tam aradığım gibi diyebileceğim bir blues kanalı bulamadım... Dahası shoutcast üzerinden yapılan radyo yayını üzerinde bir denetiminiz yok... Yani zevkinize uygun bir kanal bulamazsanız dinleyemezsiniz gibi birsey demek buda... Bu haliyle zaten normalde yapılan radyo yayınlarından pek bir farkı yok (ki benimde radyo dinlememe sebebim budur). LaunchCast'te ise sevdiğiniz/sevmediğiniz şarkıları rate ederek sadece sizin zevkinize uygun yayın yapmasını sağlayabiliyorsunuz. Tabii shoutcast gibi her isteyenin yayın yapabileceği bir sistem olmaması kötü... Bir diğer kötü yanı ise windows bağımlısı olması ve bundan doğan sorunlar... (bazen bi saat radyoya bağlanamıyor mesela) ama buna rağmen şimdiye kadar gördüğüm en iyi net-radyo sistemi diyebilirim.

Not:MonkeyRadio'yu pek incelemedim zira anladığım kadarıyla daha çok tekno-elektronik vs... çalıyor ki bu durumda teknik olarak ne kadar iyi olursa olsun dinlemem
0
sleytr
çalınacak parçaları siz seçtikten sonra o dinlediğiniz şey radyodan çok yarı özelleştirilmiş playlist gibi bişey oluyor. sizin gibi normal radyoların yayın şeklini beğenmeyenlerinde hoşlanacağı bir radyo olması güzel bir şey ama bence radyonun winamp playlistinden bir farkı olmalı...
0
tongucyumruk
Eger teker teker parca seçerseniz dogru ama sistem sizin parcalari rate etmenize gore calisiyor yani teker teker parca secimi sozkonusu degil... Ornegin siz John Lee Hooker''i yuksek rate ederseniz onu dinleyenlerin sevdikleri diger parcalarida caliyor... Boylece standart bir playlistten farkli olarak yeni seyler kesfetme sansiniz oluyor...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MSN Türkiye Açıldı!

murat09

MSN Türkiye açıldı. Buna bağlı olarak eş zamanlı bir şekilde, Hotmail de artık Türkçe olarak hizmete başladı. Türkçe konuşan MSN kullanıcılarına yönelik geniş servis ağıyla Google ve Yahoo'ya ciddi rakip olacak gibi görünen MSN, şimdilik bazı hizmetlerini başka siteler aracılığıyla yürütüyor. Örneğin arkadaşlık servisi Siberalem, alışveriş ise Estore'ye bağlı. Yine de Türkçe sitelerde önemli bir yer alacağına inandığımız MSN e bir göz atabilirsiniz... Giriş için http://www.msn.com.tr
Kaynak: Videometre

Türk Projeleri İnternet Gündeminde

anonim

İnternette ülkemiz adına güzel gelişmeler yaşanıyor.San Francisco'da Web 2.0 Expo'nun gerçekleştirildiği şu günlerde başında Türklerin bulunduğu güzel projelerle internet gündemindeyiz.

ADSL'yi Uçurma Planı

punky

Hızlı internet erişimi için yatırımlarına devam eden Türk Telekom, yeni projesiyle 2007'de ADSL'yi 2 Mbit hızdan 20 Mbit'e taşıyacak. Bunun için mevcut bakır hatlara paralel olarak fiberoptik kablolar kullanılacak.

Türk Telekom´dan ISS´lerin kamuoyu yaratma çabalarına cevap

sidar

Türk Telekom, fazlamesai'de de henüz çıkan portal yasaklama ve icq forward haberinde de konu olan ISS'lerin kamuoyu yaratma çabalarına bir cevap yazmış. Yorumsuz olarak sunuyoruz.

url: http://www.telekom.gov.tr/DUYURU/duyuru.htm

Ayın linki

urxalit

Arkadaşlar bunu ayın linki olarak kabul etmek istiyorum. Akıllının biri pi sayısını link yapmış ve google.com´un PI sayfasına yönlendirmiş. :)

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097.org

Almak isteyenlere, com ve net domainleri boş. :)
(tabi baştaki 3. hostname)