İnternet radyoları

0
tongucyumruk
Açıkçası radyo dinlemekten pek hazzetmem. Çünkü radyolarda genelde çalınan şarkılar pekte bana hitap etmez. Bu durumumu ilk olarak Yahoo! tarafından yakın zamanda devralınan (eskidende varmış ama benim haberim yoktu) LaunchCast değiştirdi. Şu an arkada güzel bir blues parçası çalıyor ve ben bunları yazıyorum.


Diğer net radyolarında durum nedir bilmiyorum ama LaunchCast'te kendi artistlerinizi seçiyorsunuz ve radyo o tarza yakın parçaları kendisi bulup çalıyor. Böylece hem radyo olayının zevkini yaşıyorsunuz hemde arada zevkinize uymayan sevmediğiniz şarkıları dinlemek veya saçma dj geyikleri dinlemek zorunda kalmıyorsunuz.

Bu teknolojinin beni çok etkileyen diğer bir yönüde bunu 128k bant genişliğiyle yapması. Şu an hala çoğumuzun evinde belki 56k bağlantı olabilir zaten adamlar 56k bağlantı ile dinleme seçeneğide koymuşlar. Ama bu işin bu bant genişliklerinde yapılabiliyor olması bence özellikle bu tip radyoların mobil cihazlarla dinlenebilmesi açısından büyük bir adım... Zira günümüzde sahip olduğumuz GPRS teknolojisi 171k maximum bant genişliği ile o nokia reklamlarında gördüğümüz cep telefonundan müzik dinleme, film izleme gibi olanakları halihazırda bize sunuyor. Yani artık gereken sadece bu bant genişliğini kullanabilecek cihazların piyasaya sürülmesi. Bana kalırsa bilişimin birçok alanında olduğu gibi net radyolarınında yavaş yavaş mobil alana kaymasının vakti geldi. Tabii bu kadar övdüğüm sistem üzerine birde küçük not: sistem tamamen Media Player üzerine kurulu haliyle arada bir saçma sorunlar çıkarabiliyor... (tabii bide MP üzerine kurulu bir teknoloji mobil cihazlara ne kadar taşınabilir sorunsalı var)

Görüşler

0
conan
0
tongucyumruk
Pek katılmıyorum...

Zira LaunchCast sisteminde ne çalınacağı sizin elinizde, dinlediğiniz şey üzerinde bir denetiminiz var... Örneğin shoutcast'te tam aradığım gibi diyebileceğim bir blues kanalı bulamadım... Dahası shoutcast üzerinden yapılan radyo yayını üzerinde bir denetiminiz yok... Yani zevkinize uygun bir kanal bulamazsanız dinleyemezsiniz gibi birsey demek buda... Bu haliyle zaten normalde yapılan radyo yayınlarından pek bir farkı yok (ki benimde radyo dinlememe sebebim budur). LaunchCast'te ise sevdiğiniz/sevmediğiniz şarkıları rate ederek sadece sizin zevkinize uygun yayın yapmasını sağlayabiliyorsunuz. Tabii shoutcast gibi her isteyenin yayın yapabileceği bir sistem olmaması kötü... Bir diğer kötü yanı ise windows bağımlısı olması ve bundan doğan sorunlar... (bazen bi saat radyoya bağlanamıyor mesela) ama buna rağmen şimdiye kadar gördüğüm en iyi net-radyo sistemi diyebilirim.

Not:MonkeyRadio'yu pek incelemedim zira anladığım kadarıyla daha çok tekno-elektronik vs... çalıyor ki bu durumda teknik olarak ne kadar iyi olursa olsun dinlemem
0
sleytr
çalınacak parçaları siz seçtikten sonra o dinlediğiniz şey radyodan çok yarı özelleştirilmiş playlist gibi bişey oluyor. sizin gibi normal radyoların yayın şeklini beğenmeyenlerinde hoşlanacağı bir radyo olması güzel bir şey ama bence radyonun winamp playlistinden bir farkı olmalı...
0
tongucyumruk
Eger teker teker parca seçerseniz dogru ama sistem sizin parcalari rate etmenize gore calisiyor yani teker teker parca secimi sozkonusu degil... Ornegin siz John Lee Hooker''i yuksek rate ederseniz onu dinleyenlerin sevdikleri diger parcalarida caliyor... Boylece standart bir playlistten farkli olarak yeni seyler kesfetme sansiniz oluyor...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fransa'da Sansür: 39 Usenet grubu engellendi!

sundance

Zeropaid'in haberine göre, Fransa'nın en büyük ISP'lerinden Free, tebliğ edilen bir mahkeme kararının ardından 39 Usenet haber grubuna erişimi altı aylığına engelledi.

Daha önce de Eylül ayında 14 haber grubuna erişim engelelenmişti.

Bilimsel Kaynakları Taramak İçin Arama Motoru: SCIRUS

FZ

Evet, %99.999 Google kullanırız ama daha spesifik ve bilimsel bilgi içeren arama tarama gerektiğinde http://www.scirus.com adresine bakmakta fayda var. Gayet güzel bir arayüz, sade ama etkili bir işlevsellik sunuyor.

Web sitelerinde veya bilimsel dergilerde ayrı ayrı arama da yapabiliyorsunuz ayrıca arama motorunun arama daraltmak için sağ tarafta sunduğu ipuçları da gayet anlamlı.

Gittikçe çöplüğe dönen Internet ortamında kaliteli bilgiye erişmek için güzel bir araç ve katkıda bulunan bilimadamlarının da bundaki payı azımsanacak gibi değil. Taranan kaynaklar arasında MEDLINE, ScienceDirect, ArXiv.org, CogPrints, NASA, Mathematics Preprint Server ve Computer Science Preprint Server da var.

Amerika'yı yeniden keşfetmek

sundance

Türkiye’de iş dünyasına atılan, birazcık idealizme sahip herkes, kısa bir süre içinde yeni bir şeyler icat etmek, farklı bir şeyler çıkarmak için harekete geçer. Bazen okuldan yeni çıkmış olmanın naifliğidir itici güç, bazen de yıllar boyunca maruz kalacakları köhneliğin farkına varmanın refleksif tepkisidir bunu yaptıran.

Ama “icat çıkarma” lafının çöreklendiği bu coğrafyada “salyangoz satmak”...

Küçük Dünya Projesi

FZ

Bir insanın dünyadaki herhangi bir başka insanla iletişim kurması için kaç insanla temas etmesi gerekir? 100? 200? 6? Vakti zamanında sosyolog Milgram'ın mektup ile gerçekleştirdiği deneyden sonra bu konu ile ilgili empirik bir çalışma yapılmamıştı. Ta ki Small World Project isimli deneye kadar.

İsterseniz siz de bu deneye kolayca katılabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Columbia Üniversitesinin Sosyoloji Bölümündeki ilgili siteye gidip kaydolmak. Hemen ardından adamlar size bir kişi ile ilgili bilgileri gönderiyorlar (mesela bana Norveç'li bir veteriner çıktı :) ve o kişiye ulaşmak için size yardımcı olacak bir arkadaşınıza bir e-mail göndermenizi istiyorlar sitenin ilgili web formu üzerinden (mesela Norveç'te bir tanıdığınız, ya da Norveç'te bir arkadaşı olan bir tanıdığınız olabilir).

Her yerimiz internet olmuş kime ne?

parsifal

Yaklaşık 10 senedir *NET kelimesi ile yaşıyoruz. Ama son 1-2 yıldır bu kelime INTERNET olarak tescillendi. Ve yaşantımızın içinde bir şekilde yerini aldı. Bizle beraber yaşamaya devam ediyor.