İnternet radyoları

0
tongucyumruk
Açıkçası radyo dinlemekten pek hazzetmem. Çünkü radyolarda genelde çalınan şarkılar pekte bana hitap etmez. Bu durumumu ilk olarak Yahoo! tarafından yakın zamanda devralınan (eskidende varmış ama benim haberim yoktu) LaunchCast değiştirdi. Şu an arkada güzel bir blues parçası çalıyor ve ben bunları yazıyorum.


Diğer net radyolarında durum nedir bilmiyorum ama LaunchCast'te kendi artistlerinizi seçiyorsunuz ve radyo o tarza yakın parçaları kendisi bulup çalıyor. Böylece hem radyo olayının zevkini yaşıyorsunuz hemde arada zevkinize uymayan sevmediğiniz şarkıları dinlemek veya saçma dj geyikleri dinlemek zorunda kalmıyorsunuz.

Bu teknolojinin beni çok etkileyen diğer bir yönüde bunu 128k bant genişliğiyle yapması. Şu an hala çoğumuzun evinde belki 56k bağlantı olabilir zaten adamlar 56k bağlantı ile dinleme seçeneğide koymuşlar. Ama bu işin bu bant genişliklerinde yapılabiliyor olması bence özellikle bu tip radyoların mobil cihazlarla dinlenebilmesi açısından büyük bir adım... Zira günümüzde sahip olduğumuz GPRS teknolojisi 171k maximum bant genişliği ile o nokia reklamlarında gördüğümüz cep telefonundan müzik dinleme, film izleme gibi olanakları halihazırda bize sunuyor. Yani artık gereken sadece bu bant genişliğini kullanabilecek cihazların piyasaya sürülmesi. Bana kalırsa bilişimin birçok alanında olduğu gibi net radyolarınında yavaş yavaş mobil alana kaymasının vakti geldi. Tabii bu kadar övdüğüm sistem üzerine birde küçük not: sistem tamamen Media Player üzerine kurulu haliyle arada bir saçma sorunlar çıkarabiliyor... (tabii bide MP üzerine kurulu bir teknoloji mobil cihazlara ne kadar taşınabilir sorunsalı var)

Görüşler

0
conan
0
tongucyumruk
Pek katılmıyorum...

Zira LaunchCast sisteminde ne çalınacağı sizin elinizde, dinlediğiniz şey üzerinde bir denetiminiz var... Örneğin shoutcast'te tam aradığım gibi diyebileceğim bir blues kanalı bulamadım... Dahası shoutcast üzerinden yapılan radyo yayını üzerinde bir denetiminiz yok... Yani zevkinize uygun bir kanal bulamazsanız dinleyemezsiniz gibi birsey demek buda... Bu haliyle zaten normalde yapılan radyo yayınlarından pek bir farkı yok (ki benimde radyo dinlememe sebebim budur). LaunchCast'te ise sevdiğiniz/sevmediğiniz şarkıları rate ederek sadece sizin zevkinize uygun yayın yapmasını sağlayabiliyorsunuz. Tabii shoutcast gibi her isteyenin yayın yapabileceği bir sistem olmaması kötü... Bir diğer kötü yanı ise windows bağımlısı olması ve bundan doğan sorunlar... (bazen bi saat radyoya bağlanamıyor mesela) ama buna rağmen şimdiye kadar gördüğüm en iyi net-radyo sistemi diyebilirim.

Not:MonkeyRadio'yu pek incelemedim zira anladığım kadarıyla daha çok tekno-elektronik vs... çalıyor ki bu durumda teknik olarak ne kadar iyi olursa olsun dinlemem
0
sleytr
çalınacak parçaları siz seçtikten sonra o dinlediğiniz şey radyodan çok yarı özelleştirilmiş playlist gibi bişey oluyor. sizin gibi normal radyoların yayın şeklini beğenmeyenlerinde hoşlanacağı bir radyo olması güzel bir şey ama bence radyonun winamp playlistinden bir farkı olmalı...
0
tongucyumruk
Eger teker teker parca seçerseniz dogru ama sistem sizin parcalari rate etmenize gore calisiyor yani teker teker parca secimi sozkonusu degil... Ornegin siz John Lee Hooker''i yuksek rate ederseniz onu dinleyenlerin sevdikleri diger parcalarida caliyor... Boylece standart bir playlistten farkli olarak yeni seyler kesfetme sansiniz oluyor...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İ.T.Ü ve Internet

redogre

Bu aslında uzun zamandır yazmayı düşündüğüm ama mahkemeye intikal edebileceği için geriye attığım bir konu. Kısa bir özet geçersem, İTÜ yüksek lisans programını öğrenci kayıt sisteminde ki hatalardan dolayı bırakmak zorundayım.

İTÜ lüler bilir, artık kayıt internetten yapılıyor. Ne güzel değil mi? Kayıt olmak için okula gitmek gerekmiyor... Burada yanıldınız işte, çünkü harç dekontunu elden vermek zorundasınız, ayrıca İşbankası'nın online harç ödeme seçeneği var ama İTÜ bunu kabul etmiyor.

TTnet Yurtdışı Çıkışları

ebola

Bildiğiniz Cezayir depremi sonrasında büyük bir internet kesintisi yaşamıştık.

Daha sonrasında bakanımız bizlere yurtdışı çıkışlarını iki katına çıkarttıkları müjedisini verdiler. Oysa biz http://web3.ttnet.net.tr/uplink.html adresinden çıkışları takip ettiğimizde hiç de böyle olmadığını görüyorduk.

Wikipedia'nın CD sürümü çıkıyor

dkoksal

Özgür ansiklopedi internetten CD'lere geçerek arşivlik bilgi saklamak isteyenler için üretiliyor.

Abdullah Güçlü Yakalandı!

redogre

Abdullah Güçlü kim mi? Hani şu insanların e-posta adreslerini satan, "Beni asla yakalayamazsınız, durduramazsınız" diye atıp tutan sefil insan.

Fazlamesai haberlerine bile konu olan, bu şahıs sonunda yakalandı.

Sadece spamden değil, DIGITURK kanallarını çözen sistemleri de tanesi 50$'dan satmak gibi birçok suçtan aranan, asıl ismiyle Muhammed Fatih Elgün olan kişi bunlarla kalmayıp irticai faaliyetten de yargılanmış. Daha detaylı haber için Akşam Gazetesi'ne bakabilirsiniz.

@superonline.com ttnet`e @telekom.gov.tr de superonline`a kapalı

wish666

Artık bu kadar olamaz yani. Superonline üzerinden bağlıysanız telekom`un sayfası www.telekom.gov.tr cannot be resolved hatası alıyorsunuz yani dns'i bulamiyorsunuz ve giremiyosunuz.
(Editörün notu: Bu haber`in sözlük anlamı, (ki şu anda doğruluğunu test edemiyorum, TTNET`in ADSL bağlantısından da telekom`un sayfası açılamıyor, sayfa down olabilir)sözlükte sansür olarak geçiyor. Zamanında Ihlas-Net`in islami koşullara uygun olmayan siteleri engellediğini duymuştum (ki onu da hiç deneme şansım olmadı) ama superonline böyle bir engelleme yapıyorsa bu içerik bazlı değil, tam anlamıyla çıkar bazlı bir sansür oluyor. TTNET fiyatları ucuzlattı, internet konusunda tekel olmaya çalışıyor tartışmasında bir taraf değilim ama Internet, kesinlikle sansüre maruz kalmaması gereken bir dünya)