E-Dergi : Bilgisayar ve İnternet Güncesi

0
anonim
E-Dergi.info 1 ay önce internet siteleri deryasına giriş yaptı. Karadeniz Teknik Üniversitesi, Bilgisayar Mühendislerinin açtığı bu siteyle amaçları Donanım, Yazılım, İnternet, Mobil ve Oyun dünyasını kısaca Bilgisayar'ı ilgilendiren bir dünyanın haberlerini sizlere sunmak ve yeniliklerden farklı ve genç bir bakış açısıyla haberdar olmanızı sağlamak.
Sitenin amaçları arasında her ay çıkarılması düşünülen ve adı E-DergiM olarak planlanan flash ve pdf tabanlı olmak üzere iki farklı fonksiyonda bir dergi çıkarmak ve piyasadaki dergi rekabetine internet tabanlı bir şekilde dolu dolu girmek bulunuyor. Farklı makaleler ve çarpıcı bakış açılarıyla bu işi yürütmek isteyen üniversiteli arkadaşlarımız malumunuz öğrenci olduklarından destek aramakta. Kurucu Mehmet Aydın Bahadır'ın şu yazısı bu konuya açıklık getirmekte.

Düşüncelerinizi yorum olarak ya da bilgi@e-dergi.info adresine yazarak arkadaşlara iletebilirsiniz. Yararlı olacağını düşündüğünüz ve kendi yazdığınız makaleleri de makale@e-dergi.info adresine postalayabilirsiniz.

Siz de onlardan biri olmak istiyorsanız bilgi@e-dergi.info adresine yazabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Türkiye Genel Bilgi Tabloları

fragile

Türkiye il -ilçe - plaka- telefon - postakodu tablolarını incelemek ve yararlanmak isteyenler için şöyle bir döküman halinde hazırladım. Dökümanın alt kısmında ise ufak bir e-devlet eleştirisi var.

Umarım beğenirsiniz.

ADSL'yi Uçurma Planı

punky

Hızlı internet erişimi için yatırımlarına devam eden Türk Telekom, yeni projesiyle 2007'de ADSL'yi 2 Mbit hızdan 20 Mbit'e taşıyacak. Bunun için mevcut bakır hatlara paralel olarak fiberoptik kablolar kullanılacak.

Gerici Bankalar!

sundance

Ben bu geri kafalı, geri teknolojili ve geri zekalı (rolü yapan) bankalardan bıktım...

En son Parsifal, saygıdeğer YapıKredi Bankası Beşiktaş şubesi hesabındaki 10 milyon tl`yi Taksim şubesinden çekmek istediğinde 3,5 milyon tl masraf almakla tehdit edildi!!!

Şahsen bankaların bize uyguladığı bu faşizan `masraf` politikalardan bana gına geldi, ve aklı başında bir vatandaş olarak bu akıl dışı uygulamalar yüzünden kendimi aşağılanmış hissediyorum.

Maya 5 Kişisel Kullanım İçin Artık Ücretsiz Dağıtılacak!

anonim

alias.com'daki habere göre Maya 5 artık ticari olmayan kullanımlar için ücretsiz dağıtıma açıldı. Programı indirmek için buraya tiklayabilirsiniz. (Bir hışımla hemen siteye vardım ama, ne yazık ki, her zaman olduğu gibi donwload listesinde yer alan işletim sistemleri arasında linux yok.)

Teröristlerin yanında Özgürlükler de yanar!

sundance

Free Software hareketi`nin önde gelen elemanlarından Stallman Slashdot`da yayınlanan yazısında önemli bir noktaya dikkati çekiyor.

Güvenliğin sağlanmasının, terör suçlularının yakalanmasının kesinlikle çok önemli olduğunu, fakat bu yapılırken, milyonlarca insanın izinsizce dinlenmesinin, kayıtlarının tutulmasının ve fişlenmelerinin uzun vadede asıl suç kadar zarar verici olduğunun altını çiziyor. Yakın zamana kadar Echelon ve Carnivore gibi sabıkaları olan Amerikan Hükümeti`nin kurunun yanında yaşı da yakacağı kesin gibi...