Aradığınız şey ne kadar popüler?

0
FZ
Lisp'in ortalama arama miktarı 4.000.000 civarında seyrediyor. C/C++ programming ise 40.000.000'a yaklaşıyor. Perl'e gelince zaman zaman 80.000.000'a çıkmakla birlikte ortalaması 60.000.000'da seyrediyor. Java programlama dilinin aranma popülaritesi ise 200 ile 100 milyon arasında değişiyor son 1-2 haftadır.
Dave Roberts'ın blogunda görüp kendi bloguma da adapte ettiğim trendmapper.com sayesinde istediğiniz bir ya da birkaç sözcüğün Internet arama motorlarındaki popülaritesini sayısal ve grafik olarak takip etmeniz, yeni terimler eklemeniz, popülaritede kritik bir artış olduğunda haberdar olmanız mümkün. Tüm listeye buradan erişebilir ve dediğim gibi kendiniz de bir şeyler ekleyebilirsiniz. Tabii biraz sabırlı olmak kaydıyla, istatistiklerin görünmeye başlaması için bazen birkaç gün beklemeniz gerekebiliyor.

Görüşler

0
robertosmix
Popülizm, popülizm ve yine popülizm. Bunu ne zaman aşarız, cidden merak ediyorum. Belki ancak o zaman yarın için çalışabiliriz.

Allahtan Britney Spears diye bir programlama dili yok... Şükürler olsun.
0
FZ
Bu değerli yorumlarınla ortamlara renk kattığın için teşekkürler :)
0
robertosmix
Rica ederim. Ancak neden bozulduğunu anlayamadım. :)
0
FZ
Bazen kendimi Turing testindeymiş gibi hissediyorum.

Ne popülizmi? Neyi aşıyoruz? Anlatmaya çalıştığın şey nedir? trendmapper.com haberi ile ilgisi alakası nedir? Kısaca, nedir?
0
robertosmix
Popülariteye karşı olan yaklaşımım size anormal gelebilir. Bu genelde yarını çok düşünüyor olmamdan kaynaklanıyor. Ama özür dilerim bu huyumu değiştiremem.

Trend-mapper zaten adı ve içeriği üstünde hangisi daha popüler onu gösterir.

Popülerlik bugün içindir. Trendler (trendmapper.com'daki gibi), IN ler, OUT lar vs.vs. Yarın sabah kalktığımızda bize popüler gelen şeylerin hiç bir anlamı kalmaz, hatırlamayız bile. Ancak yarın işimizi görecek olan genelde bugün kimsenin üzerinde fazla durmadığı bir ayrıntı olur.

Yarın, kimse Perl'i hatta Java'yı bile hatırlamayacak.

Ben haftalardır bu tip yazıları okudukca çıldırıyorum. Ne lüzumsuz şeyler bunlar. Perl'i tüm dünya kullansa ne değişecek bana söylermisiniz? Yada JAVA'yı. Yada .Net'i. Kimse kullanmasa ne değişecek? Bugün JAVA'yı milyonlarca kişinin takip ediyor olduğunu bilmemiz bize ne kazandırır?

Her gün bir yığın mühendisle görüşüyorum, herkes hangi programlama dilini öğrenmeliyim derdinde. Ve ben yine çıldırıyorum. Ne fark eder? Hiç bir şey. Birinde 3 satırda yazdığını diğer 5 satırda yazıyorsa.. o 2 satır kayıp olarak mı algılanıyor?

Çözüm üretmek yerine çözüme giden araçları ortada sorun olmaksızın tartışmanın hiç bir anlamı yok. Ama tabii bir gün bunu anlayana kadar yine beni dokuz köyden kovacaksınız.
0
FZ
1- Kimsenin kimseyi kovduğu yok (en azından FM ortamında).

2- Araçlar, düşüncelerimizi şekillendirir. (Düşüncelerimiz de araçları... ancak önemli olan şey birincisinin farkında olmak ve bunu yabana atmamak).

3- trendmapper.com'dan bahsedildi, kimseye gelip geçici "trend"lere göre tüm hayatınızı şekillendirin denmedi.
0
robertosmix
<b>Araçlar, düşüncelerimizi şekillendirir.</b>

Düşünceleri şekillendiren şablonlardır.

<b> trendmapper.com'dan bahsedildi, kimseye gelip geçici "trend"lere göre tüm hayatınızı şekillendirin denmedi.</b>

Yeterli bilgi sahibi olmayan bir arkadaşımız, bunların geçerli şeyler olduğunu düşünebilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

VCD Track 02

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin geçen yıl içinde ürettikleri işlerden zengin bir seçkinin sunulacağıTrack 02 sergisi 14 Haziran - 12 Temmuz tarihleri arasında, İstabul Bilgi Üniversitesi, Taksim Hazırlık binasında izlenebilir.

\r \r Multimedya, web tasarımı gibi yeni medya ürünlerinin yanı sıra grafik tasarım ve fotoğraf gibi daha geleneksel işlerin de monitörlerde izlenebileceği sergide video çalışmalar projeksiyonla gösterilecek. Tasarımcı olsun olmasın, görsel kültüre ilgi duyan herkese açık olan bu sergi sıradışı tasarımlarla genç tasarımcıların beynini ve ruhunu kışkırtacağa benzer.

MSN için İngilizce-Türkçe sözlük botu

acemi_

Bilgisayar başında İngilizce metinleri okurken sözlük kullanma ihtiyacı duyan arkadaşlara faydalı olacağını düşündüğüm, kendi hazırladığımız bir servisi duyurmak istiyorum. MSN arkadaş listenize ensozluk@beyaz.us adlı bot'u ekleyerek Türkçe anlamını öğrenmek istediğiniz İngilizce kelimeleri, bu bot'a gönderebilirsiniz.

Teröristlerin yanında Özgürlükler de yanar!

sundance

Free Software hareketi`nin önde gelen elemanlarından Stallman Slashdot`da yayınlanan yazısında önemli bir noktaya dikkati çekiyor.

Güvenliğin sağlanmasının, terör suçlularının yakalanmasının kesinlikle çok önemli olduğunu, fakat bu yapılırken, milyonlarca insanın izinsizce dinlenmesinin, kayıtlarının tutulmasının ve fişlenmelerinin uzun vadede asıl suç kadar zarar verici olduğunun altını çiziyor. Yakın zamana kadar Echelon ve Carnivore gibi sabıkaları olan Amerikan Hükümeti`nin kurunun yanında yaşı da yakacağı kesin gibi...

Radikal Internet Sitesine Ne Oldu?

FZ

Radikal'in web sitesinde önceki gün bazı sorunlar yaşandı. Gün boyunca haberlere ulaşmak isteyenler dakikalarca beklemek zorunda kaldı. Öğleden sonra ise özellikle MGK Genel Sekreterliği'nin yetkilerini konu eden 'İşte en gizli yönetmelik' başlıklı manşet haber ve İsmet Berkan'ın ilgili yazısı görüntülenemedi. Olayın teknik açıklaması şöyle:

Internet Erişimi: DialUp - ADSL - Kablo - Superonline Skyrunner vs. ?

larweda

Son günlerde hepimiz bir taşınma/yer değiştirme olayı yaşadığımız için hep beraber internet bağlantısı alternatifleri araştırmaya giriştik. Aslında ortalıkta envai çeşit (dial-up, leased line, ADSL, ISDN, X25, uydu) alternatif olmasına karşın bir de acı bir gerçek var ki, Türkiye'de hiç bir uygun (hızlı, makul fiyatlı, stabil) internet bağlantı alternatifi yok! Burada olan alternatifler hakkındaki düşüncelerimi paylaşıp, tüm FM dostlarının da düşüncelerini ve tecrübelerini öğrenmek isterim: