Aradığınız şey ne kadar popüler?

0
FZ
Lisp'in ortalama arama miktarı 4.000.000 civarında seyrediyor. C/C++ programming ise 40.000.000'a yaklaşıyor. Perl'e gelince zaman zaman 80.000.000'a çıkmakla birlikte ortalaması 60.000.000'da seyrediyor. Java programlama dilinin aranma popülaritesi ise 200 ile 100 milyon arasında değişiyor son 1-2 haftadır.
Dave Roberts'ın blogunda görüp kendi bloguma da adapte ettiğim trendmapper.com sayesinde istediğiniz bir ya da birkaç sözcüğün Internet arama motorlarındaki popülaritesini sayısal ve grafik olarak takip etmeniz, yeni terimler eklemeniz, popülaritede kritik bir artış olduğunda haberdar olmanız mümkün. Tüm listeye buradan erişebilir ve dediğim gibi kendiniz de bir şeyler ekleyebilirsiniz. Tabii biraz sabırlı olmak kaydıyla, istatistiklerin görünmeye başlaması için bazen birkaç gün beklemeniz gerekebiliyor.

Görüşler

0
robertosmix
Popülizm, popülizm ve yine popülizm. Bunu ne zaman aşarız, cidden merak ediyorum. Belki ancak o zaman yarın için çalışabiliriz.

Allahtan Britney Spears diye bir programlama dili yok... Şükürler olsun.
0
FZ
Bu değerli yorumlarınla ortamlara renk kattığın için teşekkürler :)
0
robertosmix
Rica ederim. Ancak neden bozulduğunu anlayamadım. :)
0
FZ
Bazen kendimi Turing testindeymiş gibi hissediyorum.

Ne popülizmi? Neyi aşıyoruz? Anlatmaya çalıştığın şey nedir? trendmapper.com haberi ile ilgisi alakası nedir? Kısaca, nedir?
0
robertosmix
Popülariteye karşı olan yaklaşımım size anormal gelebilir. Bu genelde yarını çok düşünüyor olmamdan kaynaklanıyor. Ama özür dilerim bu huyumu değiştiremem.

Trend-mapper zaten adı ve içeriği üstünde hangisi daha popüler onu gösterir.

Popülerlik bugün içindir. Trendler (trendmapper.com'daki gibi), IN ler, OUT lar vs.vs. Yarın sabah kalktığımızda bize popüler gelen şeylerin hiç bir anlamı kalmaz, hatırlamayız bile. Ancak yarın işimizi görecek olan genelde bugün kimsenin üzerinde fazla durmadığı bir ayrıntı olur.

Yarın, kimse Perl'i hatta Java'yı bile hatırlamayacak.

Ben haftalardır bu tip yazıları okudukca çıldırıyorum. Ne lüzumsuz şeyler bunlar. Perl'i tüm dünya kullansa ne değişecek bana söylermisiniz? Yada JAVA'yı. Yada .Net'i. Kimse kullanmasa ne değişecek? Bugün JAVA'yı milyonlarca kişinin takip ediyor olduğunu bilmemiz bize ne kazandırır?

Her gün bir yığın mühendisle görüşüyorum, herkes hangi programlama dilini öğrenmeliyim derdinde. Ve ben yine çıldırıyorum. Ne fark eder? Hiç bir şey. Birinde 3 satırda yazdığını diğer 5 satırda yazıyorsa.. o 2 satır kayıp olarak mı algılanıyor?

Çözüm üretmek yerine çözüme giden araçları ortada sorun olmaksızın tartışmanın hiç bir anlamı yok. Ama tabii bir gün bunu anlayana kadar yine beni dokuz köyden kovacaksınız.
0
FZ
1- Kimsenin kimseyi kovduğu yok (en azından FM ortamında).

2- Araçlar, düşüncelerimizi şekillendirir. (Düşüncelerimiz de araçları... ancak önemli olan şey birincisinin farkında olmak ve bunu yabana atmamak).

3- trendmapper.com'dan bahsedildi, kimseye gelip geçici "trend"lere göre tüm hayatınızı şekillendirin denmedi.
0
robertosmix
<b>Araçlar, düşüncelerimizi şekillendirir.</b>

Düşünceleri şekillendiren şablonlardır.

<b> trendmapper.com'dan bahsedildi, kimseye gelip geçici "trend"lere göre tüm hayatınızı şekillendirin denmedi.</b>

Yeterli bilgi sahibi olmayan bir arkadaşımız, bunların geçerli şeyler olduğunu düşünebilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mor-Tel

anonim

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yeni teknolojileriyle MOR-TEL Telekom, hizmetleri ve başarılarıyla dünya devlerine meydan okuyor.

Kaynak: http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=266359

Bu ISPde KAZAA downloadları daha hızlı!

sundance

'Müşteriyi memnun eden şey, şirketi de memnun eder' ilkesini hakkıyla uygulayabilen az şirket vardır. Hollanda'lı Wannadoo firması, bu habere göre, abonelerinin Kazaa üzerinden en çok download ettiği yaklaşık 1TB dosyayı, kendi sunucuları üzerinde tutup, buradan PeerCache isimli bir programla abonelerinin erişimine açmakta.

Bu sayede yurt dışı bağlantılarının %25 oranında rahatladığını söyleyen şirket yöneticileri, müşterilerinin de durumdan gayet memnun olduklarını belirtiyorlar.

Türk usulü CAPTCHA!!!

sundance

Web sitelerine bilgisayar marifetiyle otomatik giriş yapılmasını engellemek amacıyla geliştirilmiş (insan olduğunuzu ispat için, ekranda gösterilen deforme edilmiş harf ve sayıları tanımlayıp tanımlayamadığınızı test eden) CAPTCHA teknolojisini biliyorsunuz.

Başka bir konuyla ilgili dolaşırken rastladığım, Serkan Feyvi'nin blogunda, tesadüfi olarak o anda üretilen imajlara dayalı teknolojinin, Türk usulü uygulamasının haberini Bu nasıl CAPTCHA? başlığı ile okuduğumda gülmekten sandalyemden yuvarlanıyordum...

TTNET ADSL fiyatlarını yeniden düzenledi.

larweda

Şu anda güzide memleketimizin tek ADSL üzerinden servis sağlayıcısı olan TTNET, yaklaşık 2-3 yıldır değiştirmediği ADSL tarifelerini yeniden düzenledi.
Yeni düzenlemeye göre, daha önce aylık 49 milyon TL. olan 128/32 Kbps bağlantı ücreti aylık 60 milyon TL.'ye çıkarıldı. Bu durumda ADSL - Kablonet arasındaki ücret farkı çok azalmış oldu.
Öte yandan, 256 ve daha üzeri downlink veren tarifeler de ulaşılabilir düzeylere çekilerek daha mantıklı rakamlara indirildi. Bu fiyat politikası, yakında ADSL pazarına girecek özel ISP'lerin belini kırmak olarak da nitelendirilebilir.

İnternetin babası öldü

esse

World Wide Web (www) sisteminin kurucularından Michael Dertouzos, bir süredir tedavi gördüğü Boston’daki Massachusetts General Hospital’da hayatını kaybetti. Olay internet çevrelerinde büyük üzüntü yarattı.

64 yaşında hayatını kaybeden Dertouzos, Web’in uluslararası standart haline gelmesinde büyük rol oynamıştı.