Aradığınız şey ne kadar popüler?

0
FZ
Lisp'in ortalama arama miktarı 4.000.000 civarında seyrediyor. C/C++ programming ise 40.000.000'a yaklaşıyor. Perl'e gelince zaman zaman 80.000.000'a çıkmakla birlikte ortalaması 60.000.000'da seyrediyor. Java programlama dilinin aranma popülaritesi ise 200 ile 100 milyon arasında değişiyor son 1-2 haftadır.
Dave Roberts'ın blogunda görüp kendi bloguma da adapte ettiğim trendmapper.com sayesinde istediğiniz bir ya da birkaç sözcüğün Internet arama motorlarındaki popülaritesini sayısal ve grafik olarak takip etmeniz, yeni terimler eklemeniz, popülaritede kritik bir artış olduğunda haberdar olmanız mümkün. Tüm listeye buradan erişebilir ve dediğim gibi kendiniz de bir şeyler ekleyebilirsiniz. Tabii biraz sabırlı olmak kaydıyla, istatistiklerin görünmeye başlaması için bazen birkaç gün beklemeniz gerekebiliyor.

Görüşler

0
robertosmix
Popülizm, popülizm ve yine popülizm. Bunu ne zaman aşarız, cidden merak ediyorum. Belki ancak o zaman yarın için çalışabiliriz.

Allahtan Britney Spears diye bir programlama dili yok... Şükürler olsun.
0
FZ
Bu değerli yorumlarınla ortamlara renk kattığın için teşekkürler :)
0
robertosmix
Rica ederim. Ancak neden bozulduğunu anlayamadım. :)
0
FZ
Bazen kendimi Turing testindeymiş gibi hissediyorum.

Ne popülizmi? Neyi aşıyoruz? Anlatmaya çalıştığın şey nedir? trendmapper.com haberi ile ilgisi alakası nedir? Kısaca, nedir?
0
robertosmix
Popülariteye karşı olan yaklaşımım size anormal gelebilir. Bu genelde yarını çok düşünüyor olmamdan kaynaklanıyor. Ama özür dilerim bu huyumu değiştiremem.

Trend-mapper zaten adı ve içeriği üstünde hangisi daha popüler onu gösterir.

Popülerlik bugün içindir. Trendler (trendmapper.com'daki gibi), IN ler, OUT lar vs.vs. Yarın sabah kalktığımızda bize popüler gelen şeylerin hiç bir anlamı kalmaz, hatırlamayız bile. Ancak yarın işimizi görecek olan genelde bugün kimsenin üzerinde fazla durmadığı bir ayrıntı olur.

Yarın, kimse Perl'i hatta Java'yı bile hatırlamayacak.

Ben haftalardır bu tip yazıları okudukca çıldırıyorum. Ne lüzumsuz şeyler bunlar. Perl'i tüm dünya kullansa ne değişecek bana söylermisiniz? Yada JAVA'yı. Yada .Net'i. Kimse kullanmasa ne değişecek? Bugün JAVA'yı milyonlarca kişinin takip ediyor olduğunu bilmemiz bize ne kazandırır?

Her gün bir yığın mühendisle görüşüyorum, herkes hangi programlama dilini öğrenmeliyim derdinde. Ve ben yine çıldırıyorum. Ne fark eder? Hiç bir şey. Birinde 3 satırda yazdığını diğer 5 satırda yazıyorsa.. o 2 satır kayıp olarak mı algılanıyor?

Çözüm üretmek yerine çözüme giden araçları ortada sorun olmaksızın tartışmanın hiç bir anlamı yok. Ama tabii bir gün bunu anlayana kadar yine beni dokuz köyden kovacaksınız.
0
FZ
1- Kimsenin kimseyi kovduğu yok (en azından FM ortamında).

2- Araçlar, düşüncelerimizi şekillendirir. (Düşüncelerimiz de araçları... ancak önemli olan şey birincisinin farkında olmak ve bunu yabana atmamak).

3- trendmapper.com'dan bahsedildi, kimseye gelip geçici "trend"lere göre tüm hayatınızı şekillendirin denmedi.
0
robertosmix
<b>Araçlar, düşüncelerimizi şekillendirir.</b>

Düşünceleri şekillendiren şablonlardır.

<b> trendmapper.com'dan bahsedildi, kimseye gelip geçici "trend"lere göre tüm hayatınızı şekillendirin denmedi.</b>

Yeterli bilgi sahibi olmayan bir arkadaşımız, bunların geçerli şeyler olduğunu düşünebilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bana Homer'ın resmini yapabilir misin Abidin? CSS ile

sundance

Browserların Web standartlarına uyup uymadığını kontrol eden Acid testi oldukça meşhur. Birçok browserın bu testlerden geçememiş olması da ilginç bir detay.

Bu testin geliştirilmesi de oldukça sıkıntı yaratmış. Fakat bazı arkadaşlar, bir seviye daha ileri taşıyarak, CSS'ler ile Homer Simpson resmi yapmışlar. CSS'e nasıl takla attırılır görmek istiyorsanız animasyona bir göz atın.

Internet B*ktur!

FZ

Siber yaşam yeni bir kültür yarattı ama herkes için aynı sonucu doğurduğunu söylemek mümkün değil. İşte 11 alternatif bakış açışı. Bakalım bu garip ve radikal manifestoya ne tür tepkiler gelecek:

Google´dan çıkmak istiyorum ;)

sundance

Google´ın spider programcıkları Internet´i aralıksız tarayarak yeni sayfaları, eski sayfalardaki en son değişiklikleri Google´ın devasa depolama alanlarına atıyorlar. Bu sayede Internet´ten kalkan bir içerik, geçici bile olsa uzun süre Google´dan erişilebilir kalıyor.

Hal böyleyken Yok kardeşim benim sitemi Google indexlemesin ya da Sağolsun şimdiye kadar indexlediniz ama bundan sonra istemiyorum, beni cache dışına alabilir misiniz ? gibi ihtiyaçlar hasıl olduğunda ;) başvurulabilecek güzel bir makale

Kartoo.com: İlginç Bir Arama Motoru

sundance

www.kartoo.com arama motorlarına farklı bir yaklaşım. Görsel açıdan ilintili olarak aradığınız konu hakkında önem sıralamasına göre linkleri bir harita üzerinde gösteren bu site, bana oldukça eğlenceli gözüktü.

İsterseniz bir Fazlamesai.net search ettirip olayın özünü görün ;)Search sonucu gelen en büyük noktaya dikkatinizi çekerim, `Şöyle bir site yapsak ... tadında` ;)

`Satranç´ta Yenilmek İsteyenlere

sundance

Seti@home ve diğer dağıtık bilgisayar projelerinden sonra ilk defa mesaj kaygısı olmayan ;) bir dağıtık bilgisayar gridi; www.chessbrain.net

Amaç malum 200 lü yıllardan beri oynanan Satranç oyununu en iyi şekilde oynayabilecek bir sistem kurmak.

Yakın zamanda büyük ustalar ile bu gridin maçını göreceğimiz kesin, siz ne dersiniz bir denemeye ?