Aradığınız şey ne kadar popüler?

0
FZ
Lisp'in ortalama arama miktarı 4.000.000 civarında seyrediyor. C/C++ programming ise 40.000.000'a yaklaşıyor. Perl'e gelince zaman zaman 80.000.000'a çıkmakla birlikte ortalaması 60.000.000'da seyrediyor. Java programlama dilinin aranma popülaritesi ise 200 ile 100 milyon arasında değişiyor son 1-2 haftadır.
Dave Roberts'ın blogunda görüp kendi bloguma da adapte ettiğim trendmapper.com sayesinde istediğiniz bir ya da birkaç sözcüğün Internet arama motorlarındaki popülaritesini sayısal ve grafik olarak takip etmeniz, yeni terimler eklemeniz, popülaritede kritik bir artış olduğunda haberdar olmanız mümkün. Tüm listeye buradan erişebilir ve dediğim gibi kendiniz de bir şeyler ekleyebilirsiniz. Tabii biraz sabırlı olmak kaydıyla, istatistiklerin görünmeye başlaması için bazen birkaç gün beklemeniz gerekebiliyor.

Görüşler

0
robertosmix
Popülizm, popülizm ve yine popülizm. Bunu ne zaman aşarız, cidden merak ediyorum. Belki ancak o zaman yarın için çalışabiliriz.

Allahtan Britney Spears diye bir programlama dili yok... Şükürler olsun.
0
FZ
Bu değerli yorumlarınla ortamlara renk kattığın için teşekkürler :)
0
robertosmix
Rica ederim. Ancak neden bozulduğunu anlayamadım. :)
0
FZ
Bazen kendimi Turing testindeymiş gibi hissediyorum.

Ne popülizmi? Neyi aşıyoruz? Anlatmaya çalıştığın şey nedir? trendmapper.com haberi ile ilgisi alakası nedir? Kısaca, nedir?
0
robertosmix
Popülariteye karşı olan yaklaşımım size anormal gelebilir. Bu genelde yarını çok düşünüyor olmamdan kaynaklanıyor. Ama özür dilerim bu huyumu değiştiremem.

Trend-mapper zaten adı ve içeriği üstünde hangisi daha popüler onu gösterir.

Popülerlik bugün içindir. Trendler (trendmapper.com'daki gibi), IN ler, OUT lar vs.vs. Yarın sabah kalktığımızda bize popüler gelen şeylerin hiç bir anlamı kalmaz, hatırlamayız bile. Ancak yarın işimizi görecek olan genelde bugün kimsenin üzerinde fazla durmadığı bir ayrıntı olur.

Yarın, kimse Perl'i hatta Java'yı bile hatırlamayacak.

Ben haftalardır bu tip yazıları okudukca çıldırıyorum. Ne lüzumsuz şeyler bunlar. Perl'i tüm dünya kullansa ne değişecek bana söylermisiniz? Yada JAVA'yı. Yada .Net'i. Kimse kullanmasa ne değişecek? Bugün JAVA'yı milyonlarca kişinin takip ediyor olduğunu bilmemiz bize ne kazandırır?

Her gün bir yığın mühendisle görüşüyorum, herkes hangi programlama dilini öğrenmeliyim derdinde. Ve ben yine çıldırıyorum. Ne fark eder? Hiç bir şey. Birinde 3 satırda yazdığını diğer 5 satırda yazıyorsa.. o 2 satır kayıp olarak mı algılanıyor?

Çözüm üretmek yerine çözüme giden araçları ortada sorun olmaksızın tartışmanın hiç bir anlamı yok. Ama tabii bir gün bunu anlayana kadar yine beni dokuz köyden kovacaksınız.
0
FZ
1- Kimsenin kimseyi kovduğu yok (en azından FM ortamında).

2- Araçlar, düşüncelerimizi şekillendirir. (Düşüncelerimiz de araçları... ancak önemli olan şey birincisinin farkında olmak ve bunu yabana atmamak).

3- trendmapper.com'dan bahsedildi, kimseye gelip geçici "trend"lere göre tüm hayatınızı şekillendirin denmedi.
0
robertosmix
<b>Araçlar, düşüncelerimizi şekillendirir.</b>

Düşünceleri şekillendiren şablonlardır.

<b> trendmapper.com'dan bahsedildi, kimseye gelip geçici "trend"lere göre tüm hayatınızı şekillendirin denmedi.</b>

Yeterli bilgi sahibi olmayan bir arkadaşımız, bunların geçerli şeyler olduğunu düşünebilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Siber Saldırılara Karşı Gerçek Bomba!

sundance

Amerikan Savunma Bakanlığı (DoD) siber saldırılara karşı alacakları çeşitli önlemleri açıklamış. En önemli olan kısım bu önlemlerin bile yeterli olmadığı durumlarda saldırının kaynağının bombalanmasının planlanması.

Bir siber saldırıyı durdurmanın en temel yolu tespit edilen IP'i engellemekken, bir DDoS veya benzer çok kaynaklı saldırı durumunda, elde bir IP yokken, nereyi bombalayacaklar soru işareti.

İstenmeyen E-Mail´larınıza Dava Açın

anonim

Haber kaynağı internethaber.com, makale ise şu şekilde: "New York Başsavcısı Eliot Spitzer, bilgisayar kullanıcılarına istemedikleri halde 500 milyon e-mail göndererek reklam yapmakla suçladığı bir şirket aleyhine dava açtı. "MonsterHut.com" adlı site Mart 2001'den itibaren kullanıcılara istemedikleri reklam e-mail'leri göndermekle suçlanıyor. "

Kısacası bundan sonra spam mail atanlar çok dikkatli olmalı, her an kapılarına bir polis dayanabilir. Aslında işin en komik tarafı ne biliyor musunuz, tam anlamıyla spam'in bir sınırı yok, belkide fazlamesai.net beni şu an onlara spam bir mail gonderdim diye şikayette bulunacak ;)

Zoho Görücüye Çıktı

Titus

Microsoft ile Google çekişip duruyor. Biri IM yazılımı geliştiriyor, diğeri hemen karşı atağa geçip cevabı yapıştırıyor. Biri e-posta servisi açıyor, diğeri ise hemen daha teferruatlısını sunuyor. Belki bu çekişme son kullanıcı olan bizlere yarıyor olabilir ama bu sefer bu çekişme başka birilerine de yaradı. Zoho bu ikilinin çekişmelerinin arasından sıyrılıp görücüye çıktı. Tam donanımlı özellikleri ile Goolge ve Microsoft'a kafa tutacakmış gibi duruyor.

Yahoo! Kullanıcı Arayüzü Kütüphanesi

SHiBuMi

Yahoo! User Interface Library (YUI), Yahoo! tarafından geliştirilmiş, Javascript ile yazılmış, DOM scripting, DHTML ve AJAX tekniklerini kullanan, gelişmiş arayüze sahip interaktif web siteleri hazırlamak amacıyla kullanılan bir araçlar bütünü. YUI içerisindeki tüm araçlar BSD lisansı ile lisanslanmış.

İncelemeye değer bu kütüphanenin web sitesi: http://developer.yahoo.com/yui/index.html.

.com devrinin sonu

auselen

Burada gördüğüm Reuters haberine göre önümüzdeki seneden itibaren kendi alan adı köklerimizi oluşturabileceğiz. Örneğin mesai kökünü alırsanız; fazla.mesai, az.mesai adreslerini kullanabileceksiniz. Tabii hevesinizi kursağınızda bırakabilecek $185,000 ücreti ödeyebilirseniz.