Aradığınız şey ne kadar popüler?

0
FZ
Lisp'in ortalama arama miktarı 4.000.000 civarında seyrediyor. C/C++ programming ise 40.000.000'a yaklaşıyor. Perl'e gelince zaman zaman 80.000.000'a çıkmakla birlikte ortalaması 60.000.000'da seyrediyor. Java programlama dilinin aranma popülaritesi ise 200 ile 100 milyon arasında değişiyor son 1-2 haftadır.
Dave Roberts'ın blogunda görüp kendi bloguma da adapte ettiğim trendmapper.com sayesinde istediğiniz bir ya da birkaç sözcüğün Internet arama motorlarındaki popülaritesini sayısal ve grafik olarak takip etmeniz, yeni terimler eklemeniz, popülaritede kritik bir artış olduğunda haberdar olmanız mümkün. Tüm listeye buradan erişebilir ve dediğim gibi kendiniz de bir şeyler ekleyebilirsiniz. Tabii biraz sabırlı olmak kaydıyla, istatistiklerin görünmeye başlaması için bazen birkaç gün beklemeniz gerekebiliyor.

Görüşler

0
robertosmix
Popülizm, popülizm ve yine popülizm. Bunu ne zaman aşarız, cidden merak ediyorum. Belki ancak o zaman yarın için çalışabiliriz.

Allahtan Britney Spears diye bir programlama dili yok... Şükürler olsun.
0
FZ
Bu değerli yorumlarınla ortamlara renk kattığın için teşekkürler :)
0
robertosmix
Rica ederim. Ancak neden bozulduğunu anlayamadım. :)
0
FZ
Bazen kendimi Turing testindeymiş gibi hissediyorum.

Ne popülizmi? Neyi aşıyoruz? Anlatmaya çalıştığın şey nedir? trendmapper.com haberi ile ilgisi alakası nedir? Kısaca, nedir?
0
robertosmix
Popülariteye karşı olan yaklaşımım size anormal gelebilir. Bu genelde yarını çok düşünüyor olmamdan kaynaklanıyor. Ama özür dilerim bu huyumu değiştiremem.

Trend-mapper zaten adı ve içeriği üstünde hangisi daha popüler onu gösterir.

Popülerlik bugün içindir. Trendler (trendmapper.com'daki gibi), IN ler, OUT lar vs.vs. Yarın sabah kalktığımızda bize popüler gelen şeylerin hiç bir anlamı kalmaz, hatırlamayız bile. Ancak yarın işimizi görecek olan genelde bugün kimsenin üzerinde fazla durmadığı bir ayrıntı olur.

Yarın, kimse Perl'i hatta Java'yı bile hatırlamayacak.

Ben haftalardır bu tip yazıları okudukca çıldırıyorum. Ne lüzumsuz şeyler bunlar. Perl'i tüm dünya kullansa ne değişecek bana söylermisiniz? Yada JAVA'yı. Yada .Net'i. Kimse kullanmasa ne değişecek? Bugün JAVA'yı milyonlarca kişinin takip ediyor olduğunu bilmemiz bize ne kazandırır?

Her gün bir yığın mühendisle görüşüyorum, herkes hangi programlama dilini öğrenmeliyim derdinde. Ve ben yine çıldırıyorum. Ne fark eder? Hiç bir şey. Birinde 3 satırda yazdığını diğer 5 satırda yazıyorsa.. o 2 satır kayıp olarak mı algılanıyor?

Çözüm üretmek yerine çözüme giden araçları ortada sorun olmaksızın tartışmanın hiç bir anlamı yok. Ama tabii bir gün bunu anlayana kadar yine beni dokuz köyden kovacaksınız.
0
FZ
1- Kimsenin kimseyi kovduğu yok (en azından FM ortamında).

2- Araçlar, düşüncelerimizi şekillendirir. (Düşüncelerimiz de araçları... ancak önemli olan şey birincisinin farkında olmak ve bunu yabana atmamak).

3- trendmapper.com'dan bahsedildi, kimseye gelip geçici "trend"lere göre tüm hayatınızı şekillendirin denmedi.
0
robertosmix
<b>Araçlar, düşüncelerimizi şekillendirir.</b>

Düşünceleri şekillendiren şablonlardır.

<b> trendmapper.com'dan bahsedildi, kimseye gelip geçici "trend"lere göre tüm hayatınızı şekillendirin denmedi.</b>

Yeterli bilgi sahibi olmayan bir arkadaşımız, bunların geçerli şeyler olduğunu düşünebilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Web Standartları ve Tarayıcılar

yuxel

Acid2 : tarayıcıların web standartlarına uyumunu test etmek için Web Standartları Projesi tarafından desteklenen küçük bir test sayfası.
Test tarayıcıların, HTML4, CSS1, PNG ve pek kullanılmayan Data URL desteğini deniyor .

Edge.Org :: Bilgi'nin Sınırı

SHiBuMi

"Dünyadaki bilginin sınırlarına ulaşmak için en karmaşık ve sofistike beyinleri bul, hepsini aynı odaya koy ve herbirinin kendi kendine sorduğu soruları diğerine sormasını sağla"

Edge.Org sitesinin temasını özetleyen cümle bu. Siteye Julian Barbour isimli fizikçinin zaman ile ilgili yazıları hakkında araştırma yaparken rastladım. Sitede birçok bilimadamının katkısıyla oluşturulmuş bilimsel ve felsefi belgeler, söyleşiler var.

Siteye ulaşmak için adres: www.edge.org

Google´in yeni oyuncakları

conan

Google'in üç yeni oyuncağını gördüm bügün slashdot'da.

Birincisi Google Viewer: Bu oyuncak aradığınız kritere uygun düşen web sayfalarını bir bir, alttaki frame içerisinde gosteriyor. Bir sure bekleyip, aramaya uyan bir sonraki linke geciyor. Oldukça beğendiğimi soylemeliyim :)

Vah Zavallı Superonline ( ve diğerleri )

anonim

Superonline yöneticileri buyurmuşlar: "ISS'lerin internet için vazgeçilmez bir katma değer olan içerik konusunda yapmakta oldukları yatırımın boyutları bilinmektedir. Herhangi bir yatırım yapmadan hazır içeriğin bedava kullanılması, ISS’lerin maliyetlerini arttırmakta olup, TTNet'in oluşturduğu haksız rekabet koşulları sonucunda da çaresiz bırakmaktadır"

ADSL'de İndirim

SHiBuMiGo

Türk Telekomünikasyon A.Ş Genel Müdürü Paul Doany, 1 Nisan 2007 tarihinden geçerli olmak üzere genişbant internet (ADSL) kurulum ücretlerinde yüzde 51, erişim ücretlerinde ise yüzde 6 ile yüzde 55 arasında değişen oranlarda indirime gideceklerini açıkladı.